אננס
משפחה:בורמליים
מערכה:בעלי פרחים
האננס הוא צמח רב שנתי קטן עם עלים באורך 30 - 100 סנטימטרים המקיפים גזע עבה.
כל צמח מניב פרי אחד שיוצא מהגזע. בשנים הבאות, ייחורי צד גדלים סביב צמח האם והם יכולים להניב פירות.
מקור השם אננס הוא מהמילה הטופית "אננה" שמשמעותה "פרי טוב".
פלפל הבנרו אדום\כתום
פלפל הבנרו (או פלפל סיני) הוא פלפל דמוי לב, השם הבנרו נגזר מהעיר הקובנית הוואנה, שם התנהל מסחר ענף בפלפל הידוע בחריפותו. גודלו בין 2 עד 6 סנטימטרים, צבעו ירוק, והוא הופך לאדום או כתום עם הבשלתו, אך ניתן למוצאו גם בגווני לבן, חום או ורוד. הבנרו נחשב לפלפל בעל החריפות הגבוהה ביותר מתוך פלפלי המאכל. הוא נמדד בין 150,000 ל- 300,000 קפסאיצין בסולם החריפות של סקוביל, וזהו הפלפל ממנו מופק גז הפלפל.
פפאיה
סדרה:צלפאים
משפחה:פפאיים
פפאיה (שם מדעי: Carica papaya) היא פרי טרופי דו-פסיגי במשפחת הפפאיים.
מוצאה של הפפאיה מאמריקה התיכונה וכיום מגדלים אותה בארצות הטרופיות בכל כדור הארץ.
למעשה היא אינה עץ כי אם צמח עשבוני רב-שנתי, שגבעולו היחיד עבה כגזע, וגובהו עשוי להגיע ל- 8 מטר.
צמח הפפאיה דומה במראהו לדקל הנושא פירות גדולים.
כשפרי הפפאיה צעיר, יש בו מיץ חלבי המכיל אנזים בשם פפאין המפרק חלבונים, שיש לו שימוש רפואי ותעשייתי וכן שימוש במטבח לשם ריכוך בשרים. בתחילה צבעו של הפרי הוא ירוק כהה מבחוץ ולבן מבפנים.
לאחר כמה שבועות מתחיל הפרי להבשיל וצבעו משתנה לצהוב ולאחר מכן לכתום. הפרי בשל לאכילה רק לאחר שצבעו הפך לכתום, ואז טעמו מתוק, בדומה למנגו או למלון
אל תיגע בי\מימוזה ביישנית
מחלקה:ורדיים
סדרה:קטניתיים
המימוזה הביישנית (שם מדעי: Mimosa pudica) מכונה גם הצמח הרגיש או "אל תיגע בי", הינה צמח מטפס בעל תכונה ייחודית של רגישות למגע. ברגע שנוגעים בצמח, העלה המורכב משורות של עלעלים מתחיל להתקפל פנימה במהירות ולהסגר.
הצמח תואר לראשונה ע"י הטקסונום קרל לינאוס בספרו מיני הצמחים (Species Planatarum). מקור השם הוא במילה הלטינית pudica שמשמעה התכווצות או ביישנות.
חומוס שחור
לחומוס השחור, אותן תכונות של החומוס הרגיל,אך הוא שחור.
מקורו באפגניסטן.
החומוס הזה מלא בנוגדי חימצון, שמגיעים עד פי 50 יותר מהחומוס הרגיל והוא מלא בסיבים תזונתיים.
היתרונות שלו הם במניעה של סרטן, בהפחתת של כולסטרול והוא מומלת מאוד גם עבור חולי סכרת.
לדבריו, אמנם מדובר בחומוס בעל קליפה גסה יותר ובטעם מעט שונה, אך הזן הזה נחשב ללא פחות טעים.
|