איזה מתכונים יהיו בפינה ?
• מתכון לעוגת שוקולד פשוטה • מתכון לעוגיות קוקוס • מתכון לשוקו חם משוקולד חלב • מתכון לסלט יווני • מתכון לפנקייק
מתכון לעוגת שוקולד פשוטה

מצרכים - כוס וחצי של קמח תופח , שקית אבקת אפייה , שקית סוכר וניל 2 כוסות סוכר , קצת יותר מחצי כוס קקאו , קצת יותר מחצי כוס שמן כוס מים פושרים , 4 ביצים , וכוס מים רותחים ככה בצד תשימו [:
אופן ההכנה - בקערה של מעבד מזון מכניסים את כל החומרים , עד שנוצרת תערובת חלקה בלי גושים D:
אחרי זה מוסיפים את כוס המים החמים ומערבבים שוב.
שופכים לתבנית 26 או לסיר פלא (קיצור תבנית עגולה) ואופים בתנור בחום של 170 מעלות בערך חצי שעה 3:
ניתן לדקור את העוגה עם קיסם או שיפוד ואם הוא יוצא נקי סימן שהעוגה אפויה.
כמה אופציות לציפוי: כוס נס קפה - שתי כפות נס קפה ומים חמים כדי שהעוגה תצא לחה ורטובה P:
או ציפוי שוקולד להמיס שוקולד בסיר ולצפות את העוגה.
לשאלות תגידו לי (: כי אני ניסיתי את העוגה והיא יצאה מושלמת !

מתכון לעוגיות קוקוס

מצרכים - + חצי כוס חלב מרוכז + 2 כוסות קוקוס
אופן ההכנה -
מערבבים יחד קוקוס וחלב מרוכז להנחית כפית אחר כפית על תבנית מרופדת בנייר אפיה לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות בין 12 ל - 15 דקות, או עד שהקוקוס מזהיב קלות והעוגיה נראית יציבה .
לשאלות תגידו לי , את המתכון הכנתי כבר וזה מאוד טעים , וקל חחח (:

מתכון לשוקו חם משקולד חלב

מצרכים - + 200 גרם שוקולד חלב , חתוך לקוביות . + 4 כוסות 1 ליטר חלב + כף אחת של ´שוקולית´ + שקית סוכריות מרשמלו + ספלכוס שניתן להכניס למיקרוגל
אופן ההכנה -
מחלקים את קוביות השוקולד לחמשת הספלים שווה בשווה , ומחממים במיקרוגל כ-40 שניות , מוציאים ובודקים - אם השוקולד לא נמס מכניסים שנית ל-30 שניות , עד שקוביות השוקולד נמסות בכוס. מוסיפים לכל ספל כוס חלב ומחממים במיקרוגל לדקה אחת . מוציאים , מערבבים היטב , ואם השוקו לא מתוק מוסיפים כפית שוקולית אחת נוספת . מוסיפים בכל כוס 2 סוכריות מרשמלו - ומגישים !!!
יוצא מאוד טעים ומתאים לאורחים (:

מתכון לסלט יווני

מצרכים -
+ מלפפון + 2 עגבניות + 3-4 עלי חסה + גבינה מלוחה/בולגרית + זעתר
אופן ההכנה -
חותכים את המלפפון, לחתיכות קטנטנות . ראשית כל מסירים את הקליפה , לאחר מכן חותכים לשני חצאים , ומכל חלק אנו נחתוך קווים צרים, ואז נחתוך לחתיכות דקות . תזהרו לא להיחתך! עכשיו שפכו לקערה. עכשיו ניקח עגבניה אחת , נחתוך את החתיכות החיצוניות, שוב לקווים , ולאחר מכן נחתוך לחתיכות דקות גם כן . עכשיו שפכו לקערה . ועכשיו חתכו את עלי החסה, לחתיכות בינונניות, לא קטנות מידי, הכניסו לקערה. קחו את הפומפיה ואת החתיכה הגדולה של הגבינה הבולגרית , העבירו את הגבינה על החורים הצרים של הפומפיה תחת הקערה כך שבקערה יהיו חתיכות ארוכות וצרות של גבינה . חתכו את העגבניה ה2 לשני חלקים , מחצו את העגבניה מעל הקערה כך שכל המיץ שלה ישפך לקערה . שפכו מעט זעתר על כל תכולת הקערה . ערבבו את הכל הכל.
אפשר להכניס את הסלט ל-10 דק´ למקפיא , כדי שיהיה קר וטעים .

מתכון לפנקייק
(ל12 פנקייקים)

מצרכים -
+ 2 ביצים + כוס חלב + 70 גרם חמאה מומסת + 2 כפיות אבקת אפיה + רבע כוס סוכר + אחת וחצי כוסות קמח
אופן ההכנה -
שופכים לקערה את הקמח , המלח ואבקת האפיה . בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם החמאה המומסת והחלק . יוצרים גומה בתערובת הקמח ושופכים לתוכה את הבלילה . עכשיו מערבבים בעזרת מטריפה או מזלג עד לקבלת תערובת אחידה .. משמנים את המחבת בחמאה . כמות של כחצי מצקת מהבלילה לכל פנקייק . מטגנים על אש בינונית עד שמופיעות בועות על פניו של הפנקייק . הופכים ומטגנים עוד כחצי דקה . חוזרים לשלב 7 עד גמר הבלילה.
וזהו , יוצא ממש טעים ! ;]]

ממני: אליזבט מנהלת האתר!!!
|