ניהול פרוייקטים        
          פיקוח ובקרת בנייה בצפון      
בית לדוגמא

 


מהו פיקוח בנייה ולמה נחוץ כלל מפקח בעת בניית הבית?

בניית בית הנו תהליך רב שלבי מורכב וממושך המשלב בתוכו ממשקים רבים החייבים להיות מתואמים, מתוזמנים, ומנוהלים במקצועיות רבה - כל זאת בכפוף לתקנות וחוקי הבנייה.


קימות מספר אפשרויות לבנות ובניהן:

 1.התקשרות עם קבלן הבונה "עד מפתח", היינו הוא בונה את הבית "מהמסד ועד הטפחות" באחריות כוללת עם  אנשי מקצוע שלו /מטעמו  כאשר פיקוח הבניה מבוצע גם כן מטעמו.

 2.אפשרות נוספת שהיזם/בעל הבית הבונה, הוא למעשה הקבלן/מנהל העבודה/ומפקח הבניה של עצמו.(מומלץ לאנשים  מתחום הבנייה  בלבד...)

 3.אפשרות התקשרות עם קבלן מבצע "עד מפתח" אך הפיקוח הנו מטעם היזם/בעל הבית, דבר המונע התנהלות  מתוך "ניגוד אינטרסים".
4.בניית הבית בשיטת ניהול פרוייקט באמצעות מנהל פרוייקט (השיטה הזו מניבה במקרים רבים חסכון כספי ).

משנבחרה אפשרות הבנייה העקרונית, נכנס מנהל הפרויקט/המפקח לתמונה כאשר הוא מוודא כי כל התהליך מבוצע בהתאם  לתכנון, להנחיות הביצוע, באיכות הנדרשת על פי מפרטים ותכניות, בלוח זמנים נתון ובמסגרת תקציב נתונה.

 

להלן מספר תחומים בהם עוסק מנהל פרויקט/מפקח הבניה:


בשלב התכנון:

פגישות עבודה עם הלקוח והאדריכל/ית עד סיום הפרוגרמה, תקצובה,תזמונה,בקרת כתב כמויות,תאומים עם הרשויות,מדידת המגרש, הכשרת החלקה,אישור המתווה,ועוד.


בשלב הביצוע:

בקרה על מקצועיות של אנשי המקצוע בהתאם לתכניות ולמפרטים, בלוח זמנים נתון על פי סדרי עדיפויות וקדימויות, באיכות ובכמות החומרים הנדרשים, ועם מכשור מתקדם ביותר.


לאור המצוין לעיל (בקצור רב), 
ניתן להבין שחשיבות הפיקוח/ניהול הפרויקט הינה עליונה הן מבחינת הכסף והזמן הנחסכים,הן מבחינת הבטיחות והן מבחינת הראש הרגוע והשקט הנפשי המוקנים לאורך כל מהלך הבניה.

 
לסיכום: למתקשרים מצפה הפתעה  בלתי שגרתית וכדאית מאוד.
 

היו רגועים ובשקט נפשי

במהלך הבניה, 

שכן על איכות חומרים,

ביצוע מקצועי ולו"ז,

 

אין פשרות!!

 
עצור/המשך עם מעבר עכבר










logo בניית אתרים