• 14-04-2015
  • מאת sharonkal80

כל מה שרציתם לדעת על תחזוקת מנדפים

בדומה לארובות, אשר מובילות את עשן האח אל מחוץ לבית, כך גם המנדפים עושים במטבח. אנשים רבים מכירים את המנדפים בשם קולטי אדים. למעשה, מדובר במכשיר חשמלי, שמטרתו היא לקלוט אדים ולנדפם אל מחוץ למבנה בו הוא מותקן. מכשיר חשמלי זה דורש תחזוקה ועל כך נרחיב במאמר זה.

יתרונות המנדף

כמה פעמים קרה לכם, שעברתם ליד בית וידעתם בדיוק מה מבשלים בתוכו? עכשיו דמיינו, שאתם נמצאים בתוך המטבח בזמן הבישול. הריח לעתים מאוד נעים, אך לא תמיד כך הדבר ולעתים ריח בישול חזק מדי, עלול לגרום לתחושות פיזיות לא נעימות כגון בחילה, סחרחורת וכדומה.

המנדף, אשר נמצא מעל הכיריים ויונק את האוויר מתחתיו, שואב אליו את ריחות הבישול וגם את אדי הבישול ועל ידי כך הוא מונע הצטברות של לכלוך על סביבת הבישול.

מנדפים ייעודיים

מנדפים יכולים להיות בשימוש במבנים פרטיים או ציבוריים כאשר גודלם משתנה בהתאם לשימוש ולצורך של המבנה בו הם מותקנים. לדוגמה, מנדף למטבח ביתי יהיה קטן יותר מאשר מנדף של מטבח בבית מלון. הסיבה לכך, היא שהבישול במטבח תעשייתי הוא הרבה יותר אינטנסיבי ולכן יש צורך בשאיבת הריחות באופן אינטנסיבי יותר מאשר במטבח הביתי.

תחזוקה שוטפת

חשוב לנקות את המנדף לאחר כל שימוש בו. לפניכם סדר הפעולות לניקוי המנדף הביתי:

  1. כיבוי המנדף בתום השימוש

  2. המתנה של רבע שעה עד עשרים דקות

  3. ניגוב המנדף בעזרת סמרטוט לח ומעט חומר לניקוי מטבחים

שימו לב! ההמתנה לאחר כיבוי המנדף ולפני ניקויו היא הכרחית למניעת כוויות וכמו כן, לא מומלץ להמתין יותר מחצי שעה מכיבוי המנדף ועד לניקויו למניעת התקשות והצטברות של שומנים על דפנות המנדף.

טיפול תקופתי

בדומה למוצרי חשמל רבים, גם מנדפים זקוקים לטיפול תקופתי המבוצע על ידי איש מקצוע. המנדף הממוצע זקוק לטיפול תחזוקה מקצועי אחת לשנה. למרות הצורך בהוצאות נוספות, עדיף לשלם פעם בשנה לאנשי מקצוע לטיפול השנתי מאשר לתת ללכלוך והשומנים להצטבר ולקלקל אותו לחלוטין!



הוספת מאמר