x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

 

 
   קונטר סטרייק להורדה    קונטר סטרייק סורס להורדה
 
    דף הבית
    קונטר סטרייק להורדה
    קונטר סטרייק סורס להורדה
    פקודות|אדמין
    פקודות|שחקן
    יש לאגים? הנה הפתרונות!!!
    קונפיגים סוסים !!!!
    קונפיג לסורס
    למתחילים/מתקדמים
    מדריך|להכנת חתימה
    מדירך|הכנת חתימה
    בניית שרת ביתי
    הכנת שרת ונטרילו
    הכנת|סופר הירו
    החלפת מוZיקה
    הכנת קונפיג
    הכנת record (סרט)
    הפלת שרתים :)
    התוכנה buset ®
    מדריך להורדת פינגים
    1000 מדריכים להכל ®
    מדריך|התקנת סקינים
    מדריך|הכנת מצנח
    מדריך|רקע למשחק
    טיפים ועצות :) ®
    הגדרות וידאו
    מדריך להעלת fps
    בניית מפות ®
    תוכנה למציאת מפות
    סקינים חדשים (מומלץ)
    מילון מושגים חדש !!!
    פרצו לך ל steam ?
    מלא סרטים
    קניית שרתים לקונטר סטרייק
    אתרי מפות
    כל הנשקים ומחירם
    הורדות עקריות
    Cs בעבר/הווה/עתיד
    גלרית תמונות
    צרו קשר
    בעיות בקונטר


 

 







CS בעבר, בהווה ובעתיד

Counter Strike

Counter Strike או בקיצור CS, הינו משחק מחשב פופולרי, המבוסס על משחק קבוצתי. המשחק הוא מוד למשחק הנודע Half-Life. נושא המשחק הוא קרב בין טרוריסטים לשוטרים. הנצחון מושג באמצעים שונים, התלויים בצד אותו בחר המשתתף: הריגת החברים בקבוצה השנייה, שימוש בפצצות (או ניטרולן), לקיחת בני ערובה (או מניעת חטיפתם של הנ"ל).

ההתגלמות האחרונה של המשחק היא Counter-Strike: Source, המשחק מבוסס על מנוע Source שפותח בשביל Half Life 2.

Counter Strike הוא המשחק הנפוץ ביותר ברשת, ומשוחק הכי הרבה במשחקי האון ליין. בשנת 2002, היו מעל ל-30,000 שרתי משחק באינטרנט בכל העולם (מקום שני היה Unreal עם 9,800 שרתים). ב-2004 הסטטיסטיקות של Gamespy הראו שיש מעל 85,000 שחקנים ברחבי העולם שמשחקים באותו הזמן, בכל שעה בממוצע. סטים (Steam) הראו, שכל חודש בממוצע משחקים כ-4.5 ביליון שעות ברחבי העולם, מה שאומר ש-CS הוא המשחק משחק האון-ליין המשוחק והמצליח ביותר אי פעם. Counter Strike במקור היה משוחק דרך שרתי WON, אבל בשנת 2004 WON נסגרו, ושחקני הCounter Strike הוכרחו לעבור לשרתי Steam.

צורת המשחק
Counter-Strike מבוסס על משחק קבוצתי, שבו השחקנים בוחרים בקבוצה בה הם רוצים לשחק: טרוריסטים (Terrorists -T) או יחידת לוחמה בטרור (Counter-Terrorists - CT).

כל סיבוב מתחיל עם שתי קבוצות בו זמנית, שנלחמות אחת מול השנייה. בדרך כלל הסיבוב מתחיל עם כמה שניות שבהן אי אפשר לזוז על מנת לאפשר לשחקנים זמן לקנות ולהצטייד בחפצים הנחוצים והמבוקשים (כל חפץ או נשק עולה כסף). בנוסף, אפשר לרכוש חפצים נוספים במהלך המשחק, לפי הזמן שנתן בעל השרת שבו השחקן משחק. (קונפיג רגיל מונה 90 שניות של אפשרות לקניית חפצים נוספים בזמן המשחק). את החפצים אפשר לקנות רק באזור הקנייה (באנגלית Buy Zone), לרוב, איפה שהקבוצה של השחקן מתחילה את הסיבוב.

כשהשחקן הורג שחקן מהקבוצה השנייה ההרוג נשאר מת עד שכל הקבוצה מחוסלת, ובזמן שהוא מת, יש לו מצלמה שרואה מה מצבם של שאר חברי הקבוצה. למצב זה קוראים ghost, או "רוח רפאים".

מטרת המשחק היא לנצח את הקבוצה השנייה, (ישנן מספר דרכים לנצח את הקבוצה השנייה שיפורטו בהמשך):

אם השחקן הוא לוחם בטרור (לוט"ר) במפת נטרול (DE), המטרות שלו הן לנטרל את הפצצה שהטרוריסטים אמורים להטמין, או להרוג את כל חברי הקבוצה שמולו.
אם השחקן הוא טרוריסט במפת ניטרול (DE), המטרות שלו הן להטמין את הפצצה ולהגן עליה בשביל שהלוט"רים לא ינטרלו אותה, או להרוג את כל חברי הקבוצה שמולו.
אם השחקן הוא לוט"ר במפות חילוץ בני ערובה (CS), המטרות שלו הן לקחת את בני הערובה למקום שחרור בני הערובה, או להרוג את כל חברי הקבוצה שמולו.
אם השחקן הוא טרוריסט במפות חילוץ בני ערובה (CS), המטרות שלו הן להגן שהקאונטר טרוריסטים לא ייקחו את בני הערובה ולחכות שהסיבוב יגמר (יש שעון שמראה מתי הסיבוב נגמר, הגדרות השרת קובעות כמה זמן הסיבוב), או להרוג את חברי הקבוצה שמולו.
לכל שחקן יש סטטיסטיקות בטבלה, מקש ברירת המחדל להצגת הטבלה הוא TAB. בטבלה השחקן רואה כמה שחקנים הרג, כמה פעמים הוא מת, את הפינג שלו, ואת הכינוי שלו, בנוסף, השחקן רואה את של כל חברי הקבוצה האחרים.

שחקנים השורדים את הסיבוב, ממשיכים לסיבוב הבא עם אותו ציוד שקנו בסיבוב הקודם, ומקבלים כסף נוסף לקנייה חדשה אם יש צורך. שחקנים שנהרגו באמצע הסיבוב, יכולים לכתוב בצ'אט, אבל השחקנים החיים לא יוכלו לראות מה שהם רושמים, כדי שלא ייווצר מצב שהשחקנים המתים יגלו מידע לשחקנים החיים.


היסטוריה
היסטוריית גרסאות

בטא 1.0 - 19 ביוני 1999
בטא 1.1 - 27 ביוני 1999
בטא 1.2 - 20 ביולי 1999
בטא 2.0 - 13 באוגוסט 1999
בטא 2.1 - 17 באוגוסט 1999
בטא 3.0 - 14 בספטמבר 1999
בטא 3.1 - 16 בספטמבר 1999
בטא 4.0 - 5 בנובמבר 1999
בטא 4.1 - 1 בדצמבר 1999
בטא 5.0 - 23 בדצמבר 1999
בטא 5.2 - 10 בינואר 2000
בטא 6.0 - 10 במרץ 2000
בטא 6.1 ו-6.2 היו עדכוני "שרת בלבד", לא עבור המשתמש בטא 6.5 - 5 ביוני 2000
בטא 6.6 - 22 ביוני 2000
בטא 7.0 - 26 באוגוסט 2000
בטא 7.1 - 13 בספטמבר 2000
גרסה 1.0 - 8 בנובמבר 2000
גרסה 1.1 - 10 במרץ 2001
גרסה 1.3 - 19 בספטמבר 2001
גרסה 1.4 - 24 באפריל 2002
גרסה 1.5 - 12 ביוני 2002
גרסה 1.6 - 15 בספטמבר 2003
CS: Condition Zero - 23 במרץ 2004
CS: Source - 7 באוקטובר 2004
קבוצת הCounter-Strike יוסדה ע"י Minh Le ("גווסמאן") וJess Cliffe ("קלייף") בשנת 1999. Counter Strike בטא 1.0 שוחרר ביוני באותה שנה. בעקבות הצלחה מסחררת של המשחק שוחררה עד סוף 1999, גרסה 5.0 בטא.


Counter Strike צבר פופולריות במהירות בכל העולם והמשיך להתפתח. קבוצת הCounter-Strike נרכשה ע"י Valve כדי להפוך את המוד הפשוט של המעריצים, למוד רשמי של Half Life. בנובמבר 2000 Counter Strike 1.0 הגרסה הראשונה והרשמית (לא בטא) שוחררה. הגרסה האחרונה של המשחק Counter Strike היא 1.6, ששוחררה בספטמבר 2003, דרך Valve בתפוצה החדשה שלה שנקראת Steam.

Valve התפתו והוסיפו לפופולריות של המשחק ע"י הכנסת המשחק לקונסולות שונות. Valve שחררו גרסה למשחק לקונסולה X-Box בנובמבר 2003. המשחק מציג אפשרות חדשה, משחק יחיד ובסיסי נגד בוטים ברמות שונות, אבל הוא מתמקד גם במשחקיות ברשת, אפשר לשחק עם עוד שלטים ביחד. המשחק לא הצליח כמו משחק המחשב, אבל Valve לא יצאו בהפסדים, והמשחק כן זכה לפופולריות נוספת, והכניס קהילה חדשה של אנשים למשחק.

המשחק שציפו לו זמן רב שגם הכניס את האפשרות למשחק יחיד עם משימות הוא Counter Strike: Condition Zero, המשחק שוחרר ב-23 במרץ 2003. CS:CZ מכיל גם את אפשרות האון-ליין, ומשחק נגד בוטים. המשחק דיי דומה ל-CS 1.6, אבל הוא מכיל מספר שינויים בסאונד, בגרפיקה, במפות ובמודלים. המשחק פותח ע"י Turtle Rock Studios, ופעם נוספת, התוספות לא הצליחו כמו המקור.


Counter-Strike:Source
Valve עדכנו את Counter-Strike שישתמש במנוע ה-Source, מנוע ה-Source הוא המנוע של המשחק המצליח והחדש Half-Life 2.

CS:S שוחרר לשימוש ע"י ATI, בתוך כרטיסי המסך החדשים של ATI נמצאים שוברים שמביאים לצרכן מספר CD Key שמזכה אותו בעותק של המשחק Half Life 2 ו-CS:S, את המספר הצרכן מכניס ב-Steam ומוריד את המשחקים באופן אוטומטי למחשב.

השינויים במשחק הם בעיקר שינויים גראפיים ופיזיקליים, בנוסף נעשו שינויים במודלים, באנימציות, במפות, בסאונד וגם צורת משחק שונה במקצת. המגן מגרסה 1.6 של המשחק איננו, ושחקנים שנהרגים זורקים רימונים בדיוק כמו נשקים. (כמו ב-CZ). המפות הפופולריות והמוכרות כגון: De_Dust, De_Aztec, Cs_assault וכו', נשארו זהות בגודל ובצורה, אבל נוספו להן כל מיני אובייקטים שמוסיפים צורת משחק מהנה וריאליסטית יותר. השינויים הריאליסטים עוזרים בהרבה מיקרים, לדוגמה, הטרוריסטים "מתקמפרים" מאחורי הדלת, והם יכולים להביא כיסאות וחביות שיחסמו את הכניסה, מה שמביא משחק ריאליסטי ובעל אפשרויות רחבות ומעניינות יותר.

ברגע זה, יש רק 11 מפות רשמיות למשחק Counter-Strike:Source, ורובן מפות פופולריות ששוחקו בגרסאות קודמות. בעדכון האחרון, המפה cs_compound נוספה לרשימת המפות, והיא המפה הראשונה והרשמית שנוספה ל-Counter-Strike:Source מאז שחרור המשחק. בינתיים המפה, צוברת האהדה ומשחקיות רבה בקרב השחקנים בכל העולם.

Valve דיווחה, שהיא עובדת על מפה חדשה הנקראת: De_Port, והיא גם עובדת על שיפוץ המפה ההיסטורית והאהובה De_Inferno.


סוגי מפות
כרגע, יש 3 סוגי מפות שהופצו רשמית לCS:

חילוץ בני ערובה
מפות חילוץ בני הערובה (cs_), אלו מפות המקור, המפות הראשונות של CS. מפות אלו מבוססות על מצבי חילוץ בני ערובה. ארבעה בני ערובה (שמופעלים ע"י המחשב) נמצאים סמוך למחנה הטרוריסטים, על הקאונטר טרוריסטים להוביל את בני הערובה לאזור החילוץ שבדרך כלל ממוקם ליד מחנה הקאונטר טרוריסטים.

אם הקאונטר טרוריסטים מצליחים להציל את כל בני הערובה, הסיבוב נגמר, ומי שהוביל את בני הערובה למחנה לפני תום הזמן מקבל כסף נוסף, והקאונטר טרוריסטים מנצחים. אפשרות נוספת לניצחון במפות האלו, היא הריגת כל הטרוריסטים.

אם שחקן פוגע בבן ערובה או הורג בן ערובה, הוא יאבד כסף.

המפות הפופולריות של חילוץ בני ערובה הן:

cs_assault - assault_upc, assault2k, cs_assault_cz, cs_1337_assault
cs_compound
cs_italy
cs_militia
cs_office
cs_siege
cs_estate

ניתן גם לבנות מפות משלכם

על ידי ביקור באתרהאתר הישראלי הרשמי לבניית מפות לקאונטר סטרייק


ניטרול והטמנת הפצצה
מפות נטרול והטמנת הפצצה (de_), אלו המפות הפופולריות ביותר בקרב השחקנים. אחד מהטרוריסטים מתחיל עם פצצה בתחילת הסיבוב, ועליו לקחת אותה ולהטמינה באזור הטמנה, במפות אלו יש שני אזורי הטמנה הנקראים: A,B. האזורים האלו נמצאים קרוב למחנה הקאונטר טרוריסטים, כך שהקאונטר טרוריסטים יוכלו לחכות שם לטרוריסטים ולשמור על האזורים מהטמנתן של פצצות ע"י טרוריסטים. לקאונטר טרוריסטים יש זמן מסוים שנקבע בהגדרות השרת עד שהפצצה מתפוצצת, בזמן הזה יש לקאונטר טרוריסטים אפשרות לנטרל את הפצצה. אם הקאונטר טרוריסטים מנטרלים את הפצצה הם מנצחים, אם הקאונטר טרוריסטים לא מנטרלים את הפצצה בזמן והיא מתפוצצת הטרוריסטים מנצחים.

המפות הפופולריות של נטרול והטמנה הן:

de_dust
de_dust2
de_aztec
de_nuke
de_inferno
de_cbble
de_train
de_prodigy
[עריכה]
מפות התנקשות
מפות ההתנקשות (as_, קיצור של Assassination) הן מפות המבוססות על התנקשות. אחד מקבוצת הקאונטר טרוריסטים נבחר באקראיות בתחילת הסיבוב כאח"ם (VIP - Very Important Person). האח"ם לא יכול לקנות ציוד, אבל הוא מתחיל עם 200 נקודות חיים (HP) (הכמות הרגילה היא 100) ואקדח USP. על חברי הקבוצה להגן על האח"ם, אם האח"ם נהרג הסיבוב נגמר והטרוריסטים מנצחים. על האח"ם להגיע לאזור החילוץ, בדרך כלל זה מסוק או נגמ"ש. ברגע שהאח"ם מגיע לאזור החילוץ, הקאונטר טרוריסטים מנצחים ומתחיל סיבוב חדש. מפות ההתנקשות, הן מפות הרבה פחות פופולריות ממפות נטרול והטמנת פצצה (De) וממפות חילוץ בני ערובה (Cs). בזמן הזה, מפות אלו לא נמצאות במפות הרשמיות של המשחק Counter-Strike:Source, אבל אולי הן יוכנסו בעתיד, מפות אלו רשמיות בגרסאות קודמות, כמו 1.6 ומטה.

המפות הפופולריות של מפות ההתנקשות הן:

as_oilrig
as_tundra
[עריכה]
מפות הבריחה
מפות הבריחה (es_) כיום כבר לא קיימות. מטרתם של הטרוריסטים במפות אלו היא להגיע לנקודת יציאה מסוימת במפה עד סיום הסיבוב, אחרת הם מפסידים והקאונטר טרוריסטים מנצחים. בדרך כלל במפות הבריחה, הטרוריסטים מתחילים בלי אזור קנייה, ואת הנשקים מוצאים באזורים שונים במפה. גורמים מסוימים ראו את סוג המפה כדעה קדומה כלפי טרוריסטים, והמפה הראתה שהטרוריסטים הם מטרות נעות שבורחות, אז הוחלט להוריד את סוג המפות האלו באוגוסט 2000, בעדכון של גרסה 7 בטא.

שלושת מפות הבריחות הרשמיות היו:

es_frantic
es_jail
es_trinity


Clans
הרוב, אם לא כל השחקנים המנוסים מסביב לעולם היו או עדיין חברים בקלאן. קלאן הוא קבוצה של שחקנים, בדרך כלל חברים או שותפים למשחק. קלאנים משחקים ביחד, ובדרך כלל עושים קרבות קלאנים; 2 קלאנים נכנסים לשרת סגור, ועושים משחק, אחד נגד השני. לקלאנים בדרך כלל יש טאג, משהו שמסמל אותם בשביל שידעו שהם קלאן.

לקיומם של קלאנים מספר סיבות:

בשביל לשחק ביחד וליצור קבוצה טובה ומאוחדת.
להתחרות בליגות ובמשחקים מול קלאנים אחרים, במטרה לנצח ולהשתפר.
בשביל להיות מוכרים בקרב שחקנים אחרים.
כיום קלאנים גדולים הולכים לליגות ויכולים להרוויח כסף שלעתים אף מגיע לאלפי דולרים אם לא יותר. ליגות מוכרות ונחשבות היום, מקבלות קלאנים מכל העולם.

ליגות וגופים מוכרים שמעבירים טורנירים:

WCG
CPL
ESWC
בארץ ישנם כמה גופים שמעבירים ליגות וטורנירים:

3Dv
CS.co.il
בנוסף, בחסות Gamer מגיעה ליגת ה-WCG לארץ, והמנצחים במוקדמות של הארץ מגיעים לליגות בחו"ל.


תרבות
Counter-Strike הוא משחק המפורסם במשיכה שלו להמון סוגים של שחקנים. דווחו מיקרים שבהם שחקנים לקחו את המשחק בצורה רצינית מידי, והפגינו אלימות כלפי שחקנים אחרים אף בחיים האמתיים. שחקנים נראים לפעמים מדברים בשפה ובתרבות משלהם, כגון סלנג של אינטרנט ושפת ה-Leet, ומתווכחים על זה שהם נהרגו ע"י "צ'יטר" או שזה פשוט היה "פראג" יפה. שחקנים רבים שונאים צ'יטרים, אבל לפעמים שחקנים נהנים יותר לנצח מאשר לשחק בהגינות והם נתפסים משתמשים בצ'יטים. כיום צ'יטרים נקנסים, וכשצ'יטר נתפס הוא לרוב נחסם מהשרת שבו הוא נתפס. כיום כבר מריצים תוכנות על השרתים נגד צ'יטים, תוכנות אלו לפעמים פותרות את בעיית הצ'יטים ולא נותנות לצ'יטר להיכנס, וכמובן נותנת לו באן לID.

Valve גם נותנת חסימות כלליות כשהיא תופסת צ'יטר, כששחקן מקבל חסימה מ-Valve הוא לא יכול להיכנס יותר לשרתי המשחק באינטרנט בכלל.




  היכנס לעריכת כותרת תחתונה לשינוי טקסט זה