x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

yeshot
אתר מצוין לילדים
יותר חם מחם
מנהל האתר:ירין

 
   דף הבית    צור קשר    פורום yeshot    תן שם לדף
 
    בדיחות
    מתקונים
    מילים של שירים
    משחקים
    משחקים 2
    הסברים לבוני אתרים
    העפרונים בשדה החיטה(סיפור)
    חידות
    חיות
    תמונות מצחיקות
    סרטים וסדרות לצפייה ישירה
    דפי צביעה
    משחקים להורדה
    קליפים
    משחקי tycoon
    משחקי tycoon 2
    משחקי tycoon 3
    דפי צביע
    ציור דקרונים
    קודים
    משפטי אהבה
    פוקימון
    על מורים
    כינוים לאיסקיו (לבנות)
    האלופה
    אשליות
    בוב-ספוג
    השמניה
    להיות בן
    להיות בת
    האם אתה חבר טוב
    כלב-אדם
    ארתור
    עכברים לאתר
    סקריפטים
    אותיות-ירוק
    אותיות-כחול
    אותיות-כתום
    אותיות-סגול
    אותיות-ורוד
    ישראלים
    דפי צביע-בובספוג
    קומיקסים
    רקעים
    תנו חיוך
    איך לשגע את המוכר
    מישפטים של מורים
    22 דברים חשובים
    תמונות דיסני
    איזה חיה אתה
    טבלת צבעים
    סודוקו
    ארץ נהדרת
    תוכנה לערסים
    ציורי טקסט
    דברים מגניבים
    מילון ספרדי
    סימס 2 להורדה
    הרדיו של האתר
    איך בונים שרת
    הכו סקין באצמחה
    עכברים לאתר 2
    מילון יפני
    שידור חי מהעולם
    לחייג מהאינטרנט
    איך לצייר
    עיצוב לאתרכם
    בירכת האתר
    שלטים לחדר
    קודים לסימס 2-1
    החנת גליטרים
    שעונים לאתרכם
    לא לאגיד בפגישה
    סיפורים
    מזלות
    רקעים 2
    שילטי אזהרה
    אייסיקיו להורדה
    משפטי חוכמה
    קריאת מחשבות
    מערכת שעות
    משחקי אונליין
    מחשבון אהבה
    וירוסים
    רקעי גליטרים
    גליטרים
    שומרי מסך
    גליטרים כתב
    הלבשת מפורסמים
    הכנת קומיקס
    סקר
    הכנת תחרות אתרים
    רקעים
    רקעים 2
    רקעים 3
    גאמני
    תן שם לדף

מתקנים

סופלה שוקולד

250  גרם  שוקולד  מריר 
קעריות  אלומניום
5 ביצים
175 גרם  מרגריה
 100 גרם  אבקת  סוכר
250  גרם  שוקלד  מריר
3/4  כוס  קמח
12  קעריות  אלומניום
אופן  הכנה;
1)ממיסים  את  השוקולד  עם  מרגרינה   ביפרד[במקרוגל]
לאחר  מכן  מוספים  את  הביצים  הסוכר  והכמח  אחד  אחרי   השני
טוב  שלא  ישאר  גושים   [במיקסר] 
2)משמניים את  הקערות   ושופכים  מתערובת  לקערות
לא  עד  הסוף  
3)חמם  את  התנור  כ-5  דקות   של  חום  200  מעלות  ולהכינס  את  הקעריות
ל-7  דקות


 פסטל(הודי)
 
כמות
כ-35 פסטלים
 
 
 
 
חומרים לבצק
2 וחצי כוסות קמח
רבע כוס שמן
1 ביצה
1 כף סוכר
קורט מלח
כ-חצי כוס מים פושרים
הכנת הבצק
1)שמים בקערה את כל החומרים מלבד המים
ומערבבים.
2)מוסיפים בהדרגה את המים ולשים היטב עד לקבלת
בצק אחיד ורך.
 
 
 
חומרים למלית
250 גרם חזה עוף
2 בצלים גדולים
2 תפוחי אדמה בינוניים
8 גבעלי כוסברה חצי כוס שקדים מקולפים וגרוסים
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כורכום
4 כפות שמן
1 כף חומץ
קורט מלח
הכנת המלית
1)קוצצים בצל ומשחימים בשמן בסיר.
2)קוצצים כוסברה, מוסיפים ומערבבים.
3)חותכים חזה עוף לחתיכות קטנת מאוד ומוסיפים
יחד עם התבלינים. מערבבים, ממשיכים לבשל
כ-15 דקות על אש נמוכה ומורידים מהאש.
4)קולפים וחותכים תפוחי אדמה ומטגנים בשמן. לאחר
הטיגון חותכים אותם לחתיכות קטנות מאוד
ומוסיפים לסיר. מוסיפים שקדים ומערבבים עד
שמיתקבלת תערובת אחידה
 
 
 
 
 
 
הכנת הפסטלים
1)יוצרים מהבצק כדור בגודל כדור פלאפל בינוני ומרדדים בקוטר של כ-13 ס"מ.
2)שמים במרכז ככף מהמלית בצורה מלבנית.מקפלים לחצי סהר, מותחים ומהדקים בקצוות תוך כדי
קיפול עדין של הקצוות. כך ממשיכים עם שאר הבצק.
3)מטגנים בשמן חם ועמוק משני הצדדים עד שיזהיבו. בגישים חם
 
 
 
 

כדורי שוקולד

החומרים הדרושים

ביסקוויטים - 200 גרם

סוכר - 10 כפות
קקאו - 5 כפות
חלב - 7 כפות
מעט תמצית וניל
מרגרינה - 100 גרם

 

הוראות הכנה

שלב 1 - נפורר את הבסקוויטים ביד לקערה גדולה כמה שיותר קטן
שלב 2 - לתוך הקערה נכניס את הסוכר, הקקאו
שלב 3 - את המרגרינה יש לחתוך לקוביות קטנות ולהכניס לתוך הקערה
שלב 4 - נלוש מעט את המרגרינה עם החומרים שבקערה
שלב 5 - נוסיף את החלב ותמצית הוניל לתוך הקערה ונלוש עד לקבלת בצק רך
כאשר כל החומרים התאחדו לבצק רך יש אפשר להתחיל ליצור את הכדורים
הערה
אפשר לגלגל את הכדורים בפירורי קוקוס, אגוזים או סוכריות

 

 

בוטנים בקרמל

 

יחסי הכוחות הם:

כמות הסוכר מחצית מכמות הבוטנים.

כמות המים מחצית מכמות הסוכר.

כלומר – לכל 2 כוסות בוטנים (לא קלויים) – 1 כוס סוכר, 1/2 כוס מים וכף תמצית וניל פשוטה (אפיכל למשל).

מכינים הכל בסיר שטוח ורחב, עדיף טפלון או נירוסטה.

מכינים בנפרד תבנית גדולה של התנור, מרוחה בשכבה דקה שמן בעל טעם נייטרלי – סויה, חמניות וכד'.

שמים את הכל בסיר ומבשלים על אש גבוהה תוך בחישה מזדמנת בכף עץ.

הסוכר נמס במים וכשזה מתחיל לבעבע, מנמיכים מעט את האש וממשיכים לבשל בבעבוע עדין עד שפתאום הסוכר מתגבש ומלבין.

מעכשיו צריך לבחוש כל הזמן, עד שכל הסוכר נמס והבוטנים עטופים לגמרי בנוזל זהוב ושקוף. חשוב שלא ישאר אפילו כתם לבן קטן. אל תפחדי אם זה קצת משחים. השרופים האלה הם הכי טעימים.

מכבים את האש ומעבירים מיד את הכל לתבנית (בזהירות רבה. זה לוהט ביותר). משטחים את הבוטנים בכף העץ ומחכים שיתקררו לגמרי. שוברים לאשכולות קטנים ומאחסנים בכלי אטום.

כשהסיר מתקרר מעט, כדאי למלא אותו עד שפתו במים. זה ממיס את הקרמל שנוצר ואחר כך ממש לא בעיה לנקות.

 

 

טארט לימון עם פטל

 חומרים: 

תבנית לטארט בגודל 26 ס"מ

לבצק:

100 גרם חמאה רכה

100 גרם אבקת סוכר 

1 ביצה 

200 גרם קמח 

1 ביצה טרופה למריחה

למלית:

150 גרם סוכר 

100 מ"ל מיץ לימון טרי 

3 ביצים 

400 מ"ל שמנת מתוקה 

גרידה מלימון אחד

120 גרם פטל טרי או קפוא

 

 אופן ההכנה 

1. מכינים את הבצק: מקציפים חמאה ואבקת סוכר, מוסיפים את הביצה ואחר כך את הקמח בשניים - שלושה מחזורים. מערבלים עד שמתקבל בצק פירורי.

2. מוציאים ולשים מעט בידיים עד שמתקבל בצק אחיד, עוטפים בניילון ומקררים לפחות 24 שעות.

3. מרדדים את הבצק הקר על תבנית טארט מתפרקת ומקררים לפחות חצי שעה.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

5. מניחים על הבצק נייר כסף או נייר אפייה וקטניות למשקולת אופים כ-20 דקות, מסירים את הנייר, זורקים את הקטניות ואופים עוד כ-15 דקות.

6. מורחים את הבצק בביצה הטרופה ומחזירים לתנור לעוד דקה, מוציאים מהתנור ומורידים את החום ל140- מעלות.

7. מכינים את המלית: בסיר מרתיחים את הסוכר עם מיץ הלימון עד שמתקבל סירופ.

8. בקערה טורפים את הביצים ומוסיפים מעט מהסירופ. ממשיכים לטרוף ומוסיפים עוד סירופ באיטיות ובהדרגה, עד שמתקבלת תערובת פושרת. מוסיפים תוך כדי טריפה את יתרת הסירופ.

9. מרתיחים את השמנת המתוקה ומוסיפים בזרם דק ותוך כדי ערבוב לתערובת הביצים. מעבירים דרך מסננת דקה ומוסיפים את גרידת הלימון.

10. שופכים את התערובת על הקלתית ומפזרים למעלה את הפטל (הפטל ישקע בתערובת הנוזלית).

11. אופים ב-140 מעלות כ-20 דקות. צריך להיזהר מאפיית יתר, אחרת המלית הופכת לחביתה. העוגה מוכנה כשהמלית יציבה אך רכה וצבעה צהוב בוהק. פני המלית לא אמורים להיות שחומים או תפוחים.

 

 

קרואסון חמאה משובח / ישראל אהרוני ורפי כהן, מתוך הספר"אופים בבית"

חומרים:

1/2 3  כוסות (500 גרם) קמח 

25 גרם שמרים 

1/4 כוס (180 מ"ל) סוכר 

1 כפית מלח 

כ-3/4 כוס (180 מ"ל) מים 

250 גרם חמאה קרה

1 חלמון טרוף עם מעט מים

כלים:

תבנית לתנור, מרופדת בנייר אפייה

 

אופן ההכנה 

 1. שמים בקערת מערבל (מיקסר) את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח, ומערבלים לרגע. תוך כדי עבודת המכשיר, מוסיפים את המים בהדרגה, לקבלת בצק אחיד קשה מעט (אם הבצק קשה מדי, מוסיפים מעט מים). מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים כחצי שעה.

 

2. חותכים את טבלאות החמאה לרוחבן ל-4 מלבני חמאה.

 

3. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 40x20 ס"מ. מניחים על מחצית המלבן את מלבני החמאה ומקפלים את מחצית המלבן הריקה על החמאה. מהדקים, ומועכים מעט את סנדביץ' הבצק-חמאה. עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר חצי שעה.

 

4. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 50x20 ס"מ. מקפלים את הבצק: את השליש העליון מקפלים כלפי המרכז ומקפלים מעליו את את השליש התחתון, עוטפים ומקררים 1 שעה. חוזרים על פעולת הרידוד-קיפול פעמיים נוספות. לבסוף שומרים במקרר 5 שעות.

 

5. מקמחים קלות משטח עבודה, ומרדדים עליו את הבצק לעלה בגודל 50x24 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ. חותכים לרצועות ברוחב 12 ס"מ. חותכים כל רצועה למשולשים שווי שוקיים.

 

6. מגלגלים כל משולש מבסיסו כלפי הקודקוד. מניחים את הקרואסונים בתבנית, כך שקודקוד הקרואסון, יהיה תחוב מתחתיו, מקפידים להניח אותם עם רווח ביניהם, כדי שיהיה לקרואסנים מקום לתפוח, מעקלים מעט את קצות הקרואסון לצורת סהרון. מתפיחים כשעה.

 

7. מחממים תנור מראש לחום גבוה מאוד (220 מעלות צלזיוס). מברישים את הקרואסונים בחלמון הטרוף, ואופים כ-25 דקות, עד שהם שחומים.

עוגיות חמאה הולנדיות / מיכל לוי-אלחלל, מתוך הספר "עוגיות ועוד"

סימן ההיכר של עוגיות מגרות אלו הוא השקד הנעוץ בטבורן. החומרים יספיקו לכ-40 עוגיות.

 חומרים 

 

250 גרם חמאה בטמפ' החדר

1/2 כוס (100 גרם) סוכר 

1/2 כפית תמצית וניל 

3 חלבונים 

3 כוסות (375 גרם) קמח 

לציפוי:

50 שקדים (עם הקליפה)

1 חלבון מוקצף קלות

3-2 כפות סוכר 

 

 אופן ההכנה 

 

1. מחממים תנור לחום בינוני (175 מעלות). מרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.

 

2. שמים את החמאה והסוכר בקערת המערבל ומקציפים 3-4 דקות במהירות גבוהה, עד שהחמאה מבהירה. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את הווניל והחלבונים, עד שהם נבלעים בחמאה. מוסיפים את הקמח ומערבלים עד שנוצר גוש בצק (אם הבצק דביק מדי מוסיפים 2-3 כפות קמח). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כחצי שעה.

 

3. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר כ-2 ס"מ, נועצים שקד במרכזו של כל כדור ומניחים בתבנית, כך שהשקד יפנה כלפי מעלה. מורחים את העוגיות בחלבון, בוזקים עליהם סוכר ואופים 20-25 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים. אפשר לאחסן בכלי אטום שבוע לפחות.

 

 

בראוניס שוקולד לבן / דליה רנו, מתוך "הספר המתוק של על השולחן"

 

 חומרים 

 

500 גרם שוקולד לבן קצוץ

75 גרם חמאה רכה

3 ביצים 

170 גרם סוכר 

180 גרם קמח תופח 

קורט מלח 

180  גרם אגוזי לוז קלויים, קלופים וקצוצים דק

1 כפית תמצית וניל 

כלים:

1 תבנית מלבנית בגודל 27 ס"מ על 17 ס"מ

 

 אופן ההכנה 

1. בבאן מארי (קערה המונחת מעל סיר עם מים רותחים ובתוכה השוקולד), ממיסים 100 גרם שוקולד לבן עם חמאה.

 

2. במיקסר מערבלים את הביצים עם סוכר, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

 

3. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

 

4. מוסיפים את תערובת הביצים לשוקולד המומס, מוסיפים קמח ומלח, ומערבבים יחד.

 

5. מקפלים את יתרת השוקולד הקצוץ ואת האגוזים לתוך התערובת, ומוסיפים תמצית וניל.

 

6. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-30 דקות.

 

טראפלס חומים / אנה וגנר

 

 חומרים 

 

200 גרם שוקולד מריר 

75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 

1 חלמון ביצה

אבקת קקאו 

1 כפית ליקר קפה , או כפית נס קפה מומסת בשתי כפיות וודקה 

 

 

 אופן ההכנה 

 

 

1. ממיסים את השוקולד באמבט מרים (באן מארי) – מניחים קוביות שוקולד בסיר קטן ואותו מניחים בסיר גדול יותר, שבו מרתיחים מים בגובה 5 ס"מ מקרקעית הסיר. כשהמים רותחים, משקיעים את הסיר הקטן בתוך הגדול, ומתחילים לערבב עד שהשוקולד נמס כולו, בלי גושים. מורידים מן האש, מצננים 5 דקות ומבליעים את החמאה לתוך השוקולד בערבוב מתמיד, עד שתימס כולה.

 

2. מוסיפים את החלמון ואת הליקר, או הקפה והוודקה, ומערבבים היטב.

 

3. מכסים בניילון נצמד ושולחים למקפיא, לפחות לשעתיים או עד שהעסק קפוא לגמרי.

 

4. מוציאים מן המקפיא. את ההמשך נעשה בנחת ובישיבה: מניחים נייר עיתון על שולחן הקפה בסלון ומעליו מניחים את הסיר עם העיסה הקפואה, קערה ובתוכה אבקת קקאו, עוד קערה עם מים חמים ואת המכל המיועד למקפיא. עכשיו מתחיל הכיף:

טובלים את הידיים במים חמים, וחופרים באצבע בתוך עיסת השוקולד עד שמוציאים ממנה כמות בגודל של ג'ולה גדולה. מגלגלים בידיים לצורת כדור. הצורה לא צריכה להיות מושלמת. משליכים את הג'ולה לקערת הקקאו ומנערים עד שהג'ולה מכוסה מכל צידיה בקקאו. מעבירים למיכל המיועד למקפיא. טובלים שוב את הידיים, חופרים, מוציאים ג'ולה ומגלגלים – עד שנגמר. מותר ללקק אצבעות באמצע. כשנגמר, שופכים את שארית הקקאו למיכל המקפיא, סוגרים במכסה, מנערים ושולחים להקפאה עד שנאכל

 

 

© כל הזכויות שמורות לאתר yeshot נא לא להעתיק!!!