x
בניית אתרים בחינם
 

                         האתר היפה של :   

 

 

 
 
 
 
 
   דף הבית    גליטרים שמות    פורום    גאליס    צור קשר    מזלות
   אתגר    לאמץ חיה    מתכונים לאוכל (:    " צאט "    סיפורה של שרה ושל אתי סואגן ז"ל    אנימציות זזות (מגנייב)
   אשליה אופטית ! D:    ספיישל הישרדות    גמאני    מתכונים לעוגות , עוגיות וכו'    מערכת שעות    קצת עלייי D:
   זגורי אימפריה    משחקים    זגורי אימפריה(הכירו את השחקנים)    מבצע צוק איתן    עזרה ( :    המלצות על סרטים יפים (:
 
    דף הבית
    גליטרים שמות
    פורום
    גאליס
    גליטרים תמונות
    כלבלבים
    סוסים
    צור קשר
    קורע מצחוק!!
    סיאנס... מהו ?
    סיפורי סמיילי!!!
    לא להיכנס ! [:
    מזלות
    מה קורה שהמחשב ניתקע
    מצייר בדם (מגנייייב)
    אתגר
    לאמץ חיה
    איזה חיה אתה
    פיות
    קורע מצחוק 2!!!
    משפטי גליטרים
    מתכונים לאוכל (:
    שלטים לחדר
    אין מים לבזבז
    הסבר תנו לחיות לחיות
    קודים לסימס 2
    קודים לסימס3
    גוללסטאר
    שלישית מה קשור במופע שרון קורעע
    קינוחים!
    רקעים למחשב!!
    גליטרים מילים
    מה עושים שמשעמם
    משחקי חיות
    מה הוא הכלב ?
    מה הוא החתול?
    בובספוג
    דמדומים
    סמיילים לפייסבוק
    בדייחות
    רקעים
    " צאט "
    סיפורה של שרה ושל אתי סואגן ז"ל
    אנימציות זזות (מגנייב)
    אשליה אופטית ! D:
    ספיישל הישרדות
    גמאני
    מתכונים לעוגות , עוגיות וכו'
    מערכת שעות
    קצת עלייי D:
    זגורי אימפריה
    משחקים
    זגורי אימפריה(הכירו את השחקנים)
    מבצע צוק איתן
    עזרה ( :
    המלצות על סרטים יפים (:
מתכונים טעימים ! D: 




עוגת שוקולד : 


 לעוגה 
250 גרם קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)
 
10 גרם אבקת אפייה (שקית)
 
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
 
180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
 
4 ביצים
 
כפית תמצית וניל
 
220 מ"ל שמנת מתוקה (כוס פחות כף וחצי)
 
300 גרם שוקולד מריר
 
לגנאש:
 
120 גרם שוקולד מריר
 
120 מ"ל שמנת ממתוקה (1/2 כוס)
 
לקצפת:
 
120 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 כוס)
 
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל180 מעלות.

להכנת העוגה:

- על באן מרי ממיסים את השוקולד המריר ומניחים בצד לקירור.

- בקערה גדולה מערבבים את היבשים: קמח ואבקת אפייה.

- למיקסר עם וו גיטרה מכניסים את הסוכר והחמאה ומעבדים במהירות בינונית עד לקבלת קרם חלק (משהו כמו 5 דקות)

- מוסיפים את הביצים אחת אחת ואת תמצית הוניל וממשיכים לעבד במהירות בינונית.

- עוצרים את פעולת המיקסר ומכניסים את תערובת הקמח ואת השמנת ב-2 פעמים כאשר מתחילים ומסיימים עם הקמח.

- עוצרים שוב את המיקסר ומוסיפים לתערובת את השוקולד המומס ומעבדים עוד כ-30 שניות עד לאיחוד הבלילה.

- משמנים את התבנית ושופכים את הבלילה בתבנית.

- מכניסים לתנור לאפייה של כ-40 דקות או עד שקיסם יוצא לח מן העוגה.

להכנת הגנאש:

- לקערה שוברים את השוקולד המריר לקוביות.

- מרתיחים את השמנת המתוקה ושופכים אותה מעל השוקולד.

- ממתינים כ-2 דקות, מערבבים ונותנים לגנאש להתקרר.

להכנת הקצפת:

- לקערת המיקסר שופכים את השמנת המתוקה ומתחילים להקציף במהירות גבוהה כדקה.

- מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.

- מעבירים לשקית זילוף עם הצנתר הרצוי.

להרכבת העוגה:

- לאחר שהעוגה התקררה חותכים אותה ל-2 חלקים.

- בחלק הראשון מזלפים את הקצפת ושופכים עם כף מהגנאש על העוגה (בשביל שהגנאש לא ישפך מחוץ לעוגה מזלפים את הקצפת בקצוות העוגה).

- סוגרים את העוגה עם החלק העליון ומצפים גם אותו בגנאש ומעל מעטרים בקצפת.

ובתאבון!





ריזוטו עם תמצית עגבניות צהובות

מרכיבים

  • 1/2 1 כוסות אורז לריזוטו (ארבוריו)
  • 1 ק"ג עגבניות שרי צהובות
  • שומר
  • גזר
  • זוקיני
  • 100 גרם חמאה
  • 3 בצלי שאלוט
  • 100 גרם גבינת פרמזן
  • פלפל שחור
  • מלח
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1. שמים בבלנדר את עגבניות השרי עם שני בצלי שאלוט ועם שומר. מרסקים דק במשך כדקה. נותנים לתמצית העגבניות לנוח מינימום חצי שעה, עדיף עד 3 שעות. מסננים ושומרים את המיץ.

 

2. חותכים גזר וזוקיני לקוביות קטנות, מבשלים על אש קטנה ב-50 חמאה (בסיר סגור), עד שהירקות מתרככים, אבל לא מקבלים צבע.

 

3. במחבת, מחממים שמן זית. מטגנים בצל שאלוט חתוך דק. מוסיפים אורז ומטגנים כ-5 דקות עד שהאורז הופך להיות שקוף.

 

4. מוסיפים ככוס מים רותחים ומבשלים במשך כ-10 דקות. אם יש צורך, אפשר להוסיף עוד מים.

 

5. מוסיפים ככוס של תמצית עגבניות, נותנים לנוזלים להתאדות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הירקות המבושלים. ממשיכים בפעולה: מוסיפים נוזלים של תמצית העגבניות, מערבבים עד שהאורז מתבשל מספיק.

 

6. מוסיפים גבינת פרמזן מגוררת ואת שארית החמאה לתוך האורז כדי להפסיק את הבישול.

 

7. מגישים עם עגבניות שרי צלויות וחתיכות פרמזן.



פשטידת רועים 

מרכיבים (4 מנות):

  • 500 גרם בשר טחון (עדיף טלה או כבש)
  • רבע כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 גזר בינוני, מגורר בפומפייה או חתוך לקוביות קטנות
  • 1 שורש סלרי קטן, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות (אפשר גם משומרות)
  • כף רסק עגבניות
  • חצי כוס יין לבן
  • חצי כוס מים
  • 2 עלי דפנה
  • קצת תימין
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כפית אבקת קארי (לא הכרחי)
  • קורט כמון (לא הכרחי)

לאפייה:

  • 3 תפוחי אדמה, פרוסים דק מאוד
  • מיכל שמנת לבישול
  • רבע כוס חלב עזים
  • מלח
  • פלפל לבן
  • אגוז מוסקט
  • 100 גרם גבינת פרמזן

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים שום, גזר, וסלרי, ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את הבשר למחבת, מפוררים ומשחימים. מערבבים את העגבניות עם הרסק, היין והמים. מוסיפים לבשר ביחד עם התבלינים ומבשלים כשעה. חשוב שלא יישארו הרבה נוזלים.

 

2. לוקחים כלי חסין חום ומשמנים אותו בשמן זית. מסדרים בתחתית הכלי חצי מתפוחי האדמה, מעליהם מוסיפים את הבשר המבושל ומעליו את חצי תפוחי האדמה הנותרים. מעל מוסיפים את הנוזלים ומפזרים מעל את גבינת הפרמזן. אופים בתנור מחומם מראש לחום של 180 מעלות לפחות 45 דקות

 

* אפשר להוסיף לבשר 150 גרם פטריות. אפשר לוותר על חלב עזים.

 

* אופציה מעולה היא לעשות מתפוחי האדמה פירה רך בצורה כזאת: מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לרבעים מבשלים את תפוחי האדמה עם מים וקורט מלח עד שרך. מועכים טוב טוב את תפוחי האדמה ומוסיפים כל פעם קצת חמאה (כ-50 גרם, יש כאלה שאוהבים פחות או יותר). כשהפירה חלק אבל לא רך מוסיפים רבע כוס חלב חם לאט לאט, מוסיפים חלמון אחד מהר מאוד ומערבבים חזק כדי שלא יהפוך לחביתה מחום תפוחי האדמה. מלח ופלפל לפי הטעם. מפזרים מעל את הפרמזן ולתנור לכ-45 דקות.

 

בלינצ'ס

לבלינצ'ס:

  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כוס קמח
  • מלח

למילוי הראשון:

  • חבילת עלי סלק חלוטים
  • בצל סגול, מטוגן
  • 3 שיני שום כתושות
  • חופן אגוזים קצוצים
  • 1/4 כוס גרגירי רימון
  • פלפל שאטה אדום
  • מלח
  • פלפל שחור

למילוי השני:

  • 100 גרם בשר טחון
  • 1/2 בצל סגול, מטוגן
  • 2 שיני שום
  • פלפל שאטה אדום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום

לטיגון:

  • מעט קמח
  • ביצה טרופה
  • פירורי לחם

לרוטב:

  • זר כוסברה
  • פלפל ירוק חריף
  • 4 שיני שום
  • מיץ מחצי לימון
  • מעט שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה:

1. מערבבים את חומרי הבלינצ'ס. מטגנים בלינצ'ס במחבת משומנת.

 

2. טוחנים את כל החומרים של המלית הראשונה למחית.

 

3. מערבבים יחד את כל החומרים של המלית השנייה.

 

4. ממלאים חלק מהבלינצ'ס במלית הראשונה, ומגלגלים לרול. את שאר הבלינצ'ס ממלאים במלית השנייה, וסוגרים לצורת משולשים.

 

5. מקמחים את הבלינצ'ס, טובלים בביצה ואחר כך בפירורי לחם ומטגנים.

 

6. הרוטב: טוחנים את כל חומרי הרוטב למחית, ומגישים לצד הבלינצ'ס.

 

בהמשך עוד D :
ספרוו לי איך יצא האוכל (: 
בטוח הוא יהיה טעיייים !! XD

 
 


הזכויות שמורות לאביב !