המצרכים:
200 גרם ביסקווטים
10 כפות סוכר
5 כפות קקאו
7 כפות חלב /מים
1 כפית תמצית וניל
100 גרם מרגרינה
קוקוס/סוכריות
.
אופן ההכנה:
מכניסים את הביסקוויטים לשקית ובעזרת פטיש שניצלים שוברים אותם ומרסקים עד לקבלת פרורים
שמים בסיר את הסוכר,קקאו,חלב,תמצית וניל והמרגרינה ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי עירבוב עד שהמרגרינה נמסה.
מעבירים את פרורי הביסקוויטים לקערה, מכניסים פנימה את עיסת השוקולד ומערבבים בעזרת כף עץ.
מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים. מקשטים בסוכריות צבעוניות או בקוקוס ומניחים בגביעי נייר.
מכניסים למקרר לשעה.
עוגת שוקולד מהירה:
המרכיבים:
100 גרם חמאה רכה
כוס קמח תופח
כוס סוכר
3 ביצים
3 כפות גדושות אבקת קקאו
כף תמצית וניל
50 גרם שוקולד מריר מגורר
חופן אגוזים מרוסקים
אופן ההכנה:
ערבבו בקערה גדולה את כל המרכיבים.
הוסיפו את החמאה הרכה והמשיכו לערבב.
העבירו את התערובת הדלילה לתבנית אפייה ואפו בעוצמה גבוהה למשך 10 דקות.
פנקייקים:
המרכיבים:
¾ כוס קמח
כף סוכר
כפית אבקת אפייה
כפית מלח
כף מרגרינה + מרגרינה נוספת למחבת
ביצה אחת
¾ כוס חלב
אופן ההכנה:
בקערה גדולה נפו את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
המיסו את המרגרינה על מחבת.
שברו את הביצה לתוך קערה בגדול בינוני. הוסיפו את החלב ואת המרגרינה המומסת. ערבבו היטב.
הוסיפו את תערובת הקמח לתערובת הביצה וערבבו היטב.
שימו את המרגרינה הנוספת במחבת וחממו על אש בינונית עד שהמרגרינה מתחילה לבעבע.
מזגו את התערובת עם כף או תרווד קטן לתוך המחבת ובשלו את הפנקייקים על אש בינונית עד שמופיעות בועות קטנות בצדו העליון.
השתמשו במרית כדי לראות מתי צדו התחתון של הפנקייק הופך חום בהיר. אז הפכו את הפנקייק ובשלו את הצד השני באותה צורה.
את הפנקייקים המוכנים שימו בצלחת.
קורנפלקס מצופה שוקולד:
המרכיבים:
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 כפות סוכר
4 כפות חלב
קערת קורנפלקס
אופן ההכנה:
שימו את השוקולד ואת החמאה בסיר קטן ואותו הניחו מעל סיר גדול ובו מים רותחים (בן מארי), מעל אש נמוכה.
לאחר שהשוקולד והחמאה נמסים הוסיפו את החלב והסוכר ובחשו עד לקבלת קרם שוקולד.
כבו את האש. המתינו כ-5 דקות. טבלו את הקורנפלקס בשוקולד החם. צננו לטמפרטורת החדר והגישו
עוגיות שוקולד בלי אפיה:
חומרים:
250 גרם שוקולד חלב
50 גרם חמאה מומסת
4 כפיות אבקת שוקולית
1 כוס קורנפלקס או פיצפוצי אורז
1. ממיסים את השוקולד עם החמאה, מוסיפים את השוקולית ואת הקורנפלקס. מערבבים היטב וממתינים שיתקרר.
2. כשהמסה מתקררת מעט יוצאים כדורים או כל צורה אחרת שתבחרו.
3. טובלים את העוגיות בקוקוס או סוכריות צבעוניות ומכניסים למקרר.