חומרים:
1.כף שמרים יבשים.
2.כוס חלב חמים.
3. 1/3 כוס סוכר + כפית.
4. 2 ביצים.
5. 60 גרם חמאה רכה.
6. 1 כף גרידת לימון.
7. 1 כף ברנדי.
8. 4-1/2 עד חמש כוסות קמח.
9. שמן לתיגון.
אופן ההכנה:
1.בקערה גדולה ממיסים את השמרים וכפית הסוכר,בחלב החמים מניחים
לתסוס במשך 5 דקות.
2.מוסיפים כוס אחת מהקמח ומתחילים להרבל. מוסיפים את שאר הסוכר,
החמאה,הבייצים,הגרנדי וחמאת הלימון,ומתחילים להוסיף את הקמח
בהדרגה במידה ועובדים עם מיקסר,כשה הבצק מתחיל להפריד מדפנות הקערה
,מוסיפים קמח כף אחר כף,עד שהוא ניפרד מהדפנות לגמרי,וממשיכים ללוש עד 5 דקות.
במידה ולשים ביד,ברגע שהבצק אינו דביק,מעבירים למישטח מקומח קלות,
וממשיכים ללוש 5 דקות,מוסיפים מעט קמח רק עם הוא ממש דביק.
3.משמנים קלות קערה נקיה,מגלגלים בה את הבצק,עוטפים בנילון ניצמד ומתפיחים:
מחממים במיקרו שתי מגבות מיטבח במשך דקה,מניחים אחת מתחת לקערה
ואוספים את השוליים שיחבקו את הקערה מבחוץ,את השניה פשוט מניחים ליד הניילון
הניצמד העוטף את הקערה. אפשר לוותר על המגבות המחוממות.[אך חייב לתת
תחיפת עידוד קטנה לבצק שיתפח עם משהו חמים].
4.אחרי שעתיים מסירים את הניילון הניצמד,ובעדינות לוחצים עם האגרוף כדיי לשחרר את
הגזים,עוטפים שוב בניילון,מטפיחים שוב את המגבות,מטפיחים במשך 45 דקות נוספות.
5.מכינים שתי תבניות,מרופדות בנייר אלומיניום.מישתמשים בעזרת מגבת נייר או
מפית,בשום אופן לא מקמחים את המישטח עלייו מכינים את הסופגנית
הקמח העודף נישרף בטיגון ומעכיר את השמן.להניח את סופגניות על משטח סיליקון
[silpat] מרוסס בתרסיס שמן.
6.יוצרים מהבצק כדורים בגודל קלמנטינה קטנה,את הצורה היפה על ידי איסוף הקצוות
של פיסת הבק על ידי איסוף הסופגנייה.
7.לאחר שהפיסות מוכנות
ממלאים אותם בריבה חמה תובלים בשמן ומכנים לתנור לחום של
200 מעלות ל45 דקות.
8. לאחר שהסופגנייה מוכנה אפשר להתכיל לאכול ולאחל:
|