• מתכון לעוגת שוקולד •
מצרכים :
175 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
2 כפות קמח
1/2 כוס סוכר ( 100 גרם )
3 ביצים
אפשרות :
1. 1 מכל ( 250 מ"ל ) שמנת מתוקה .
אופן ההכנה :
מחממים את התנור לחום גבוה ( 180-200 מעלות )
משמנים את התבנית או את הקערית .
ממלאים סיר במים עד למחציתו , מביאים לרתיחה ומניחים
מעליו סיר נוסף ובו השוקולד והחמאה . מחממים עד שהם
נמסים ונוצר קרם חלק . מסירים מהכיריים. מערבבים
בקערה את הסוכר ואת הקמח . שמים את הביצים בקערת
המערבל ומקציפים עד שמתקבל קרם תפוח . מוסיפים
פנימה את התערובת הקמח והסוכר וממשיכים להקציף
עוד דקה , עד שכל הגושים נעלמים ונוצרת עיסה אחידה .
מוסיפים פנימה את קרם השוקולד ומערבבים בתנועות
קיפול עדינה , לעיסה אחידה . יוצקים לקערות ואופים
כ - 12 דקות , או עד שהקצוות מתייצבים והמרכז עדיין
רך מאוד כאשר נועצים בקיסם . ועם רוצים מקשטים/
מצפים את העוגה עם הקצפת . ( שנשארה ) .
בתאבוןן לכולם 33 >