זמן הכנה: 45 דקות
החומרים:
¼1 כוסות קמח½ כפית אבקת אפייה¼ כפית מלחכוס חמאה מומסת2 כוסות סוכרכפית תמצית וניל3 ביצים¾ כוס קקאו½1 כוסות פצפוצי שוקולד
אופן ההכנה:
חממו את התנור מראש לחום בינוני (200 C).בקערה בינונית ערבבו את הקמח, אבקת האפייה והמלח.בקערה גדולה ערבבו (אפשר עם מיקסר) את החמאה, הסוכר ותמצית
הווניל. הוסיפו את הביצים וערבבו היטב. הוסיפו את הקקאו וערבבו היטב.הוסיפו את תערובת הקמח לקערה הגדולה וערבבו היטב.הוסיפו כוס אחת של פצפוצי שוקולד.שפכו את
התערובת על תבנית אפייה משומנת והחליקו אותה בעזרת מרית.פזרו את שארית פצפוצי השוקולד על התערובת.אפו למשך 30-35 דקות – אפשר להחדיר קיסם ולראות שהוא
יוצא כמעט נקי לחלוטין (החומיות עדיין צריכות להיות לחות מעט במרכז).
הוציאו את התבנית והשאירו להתקרר לגמרי לפני שחותכים.
זמן הכנה: חצי שעה
מרכיבים:
½2 כוסות קמח½ כוס קקאו½ כפית מלחשקית אבקת אפיה2/3 1 כוסות סוכר2 ביצים¾ כוס שמן2/3 כוס חלבקוביות שוקולד מריר ו/או לבן
אופן ההכנה:
נפו בקערה גדולה קמח, קקאו, מלח ואבקת אפייה, וערבבו פנימה סוכר.צרו גומה בתערובת הקמח וצקו לתוכה ביצים, שמן וחלב.ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה
(לא לערבב יותר מידי).חממו את התנור ל-180 מעלות C.
השתמשו בתבנית מאפינס (בה יש שקעים מיוחדים למאפינס). בעזרת כף העבירו את התערובת לתוך השקעים, כאשר במרכז המאפין מניחים קוביית שוקולד אחת.
אפו במשך 20-15 דקות (כאשר ננעץ קיסם במרכז המאפין הוא ייצא עם פירורים לחים).
לאחר האפייה צננו מעט את המאפינס. בשלב הזה אפשר לקשט בסירופ שוקולד או בסוכריות צבעוניות