דיאטה ותזונה רפואית בשיטת Diet2All

רכיבים טבעיים ותרופות שמורידות לחץ דם גבוה


התרופות שמורידות לחץ דם גבוה:
תתפלאו, אבל לחץ דם גבוה ניתן להוריד עם תרופות מסוגים שונים ומגוונים, כגון תרופות משתנות, תרופות החוסמות כניסת סידן אל תאי השריר וכלי הדם, תרופות החוסמות קולטני אלפא ובטא ועוד. המדריך המקוצר לתרופות להורדת לחץ דם גבוה.



לחץ דם הוא הלחץ שמפעיל הדם על דפנות כלי הדם. המונח לחץ דם מתייחס ללחץ דם עורקי, אלא אם כן מצוין אחרת. להלן מספר מושגים נפוצים בנושא לחץ דם:

התרופות שמורידות לחץ דם גבוהלחץ דם סיסטולי


לחץ הדם על דפנות כלי הדם בעת התכווצות הלב.

התרופות שמורידות לחץ דם גבוהלחץ דם דיאסטולי


לחץ הדם כאשר הלב במצב רפוי (ללא התכווצות). בבדיקה הרפואית בודקים בין היתר את לחץ הדם על דפנות אבי העורקים.

למידע נוסף על לחץ דם גבוה ועוד, היכנסו לפורומים:
פורום יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה

התרופות שמורידות לחץ דם גבוהנפח פעימה


הנפח של הדם בכל פעימה (sv – stroke), נפח הדם היוצא מחדר שמאל אל אבי העורקים בכל פעימה, שווה לנפח הדם שזורם מחדר ימין אל עורק הריאה.

התרופות שמורידות לחץ דם גבוהלחץ דם גבוה - טיפול


ישנם גורמים המשפרים לחץ דם גבוה ולהלן הם: תזונה נכונה המותאמת באופן אישי לאדם, הקפדה על ביצוע פעילות ספורטיבית, ונטילת תרופות להורדת לחץ דם. בשוק קיימות כיום תרופות רבות להורדת לחץ דם גבוה. להלן פירוט על מרבית סוגי התרופות המסוגלות להפחית לחץ דם גבוה:

1. תרופות משתנות

התרופות שמורידות לחץ דם גבוה

התרופות הנ"ל מגבירות את הפרשת הנוזלים והמלחים (בעיקר נתרן) מן הכליות ובכך מסייעות בהקטנת נפח הדם והפחתת לחץ דם גבוה. תופעות הלוואי העיקריות של תרופות משתנות הן: אין אונות (אימפוטנציה) והפרעה באיזון המלחים בעיקר בין הנתרן ואשלגן.

2. חוסמי קולטני בטא


התרופות הנ"ל משפיעות על מערכת העצבים ע"י חסימת השפעת האדרנלין (אפינפרין) על הלב באמצעות חסימה של הקולטנים מסוג בטא, כתוצאה מכך הן גורמות להפחתה ביכולת התכווצות הלב, להאטת פעילותו, דבר אשר מוביל לירידה בלחץ דם גבוה. תופעות הלוואי השכיחות של תרופות הנ"ל הן: האטת דופק (ברדיקרדיה), כיווץ סמפונות דרכי הנשימה (ברונכוספזם) החמרה בעמידות לאינסולין ואין אונות (אימפוטנציה).

3. חוסמי קולטני אלפא


התרופות הנ"ל חוסמות קולטנים מסוג אלפא ובכך גורמות להרחבת כלי הדם (וזודילטציה), שיפור זרימתו והורדת לחץ דם גבוה. תופעות הלוואי השכיחות של תרופות אלה הן בעיקר מצב של לחץ דם נמוך וכאבי ראש .

4. מעכבי ACE


התרופות הנ"ל מעכבות את פעילות האנזים ACE שהוא האחראי לייצורו של ההורמון אנגיוטנסין 2, הגורם לכיווץ שריר הלב וכלי הדם - חסימת הייצור של הורמון זה מסייעת להרחבת כלי הדם ולירידת לחץ דם גבוה. תופעות הלוואי השכיחות של תרופות מקבוצה זו הן שיעול, לחץ דם נמוך ופריחה.

למאמרים נוספים בנושא לחץ דם גבוה ועוד:


5. חוסמי תעלות הסידן


התרופות הנ"ל גורמות לחסימת כניסת סידן אל תאי שריר וכלי הדם. מכיוון שהסידן חיוני להתכווצות השרירים, מניעת כניסתו לתאים גורמת להרחבת כלי הדם וכך לירידה בלחץ הדם. תופעות הלוואי השכיחות הן בצקות ברגליים, סומק בפנים, גלי חום ודופק לא סדיר.

6. חוסמי הקולטן לאנגיוטנסין-2


תרופות לחץ דם מסוג זה פועלות באמצעות מנגנון פעולה חדש וייחודי, יעילותן גבוהה בהפחתת לחץ דם גבוה. הן למעשה, חוסמות את הקולטן המתווך את פעילותו של ההורמון אנגיוטנסין. ההורמון אנגיוטנסין 2 גורם לעליית לחץ הדם באמצעות כיווץ כלי הדם וכן במצבים מסוימים הוא עשוי לגרום לנזק באיברי מטרה כמו הלב, הכליה וכלי דם. תופעות הלוואי העיקריות של תרופות אלו הן בעיקר סחרחורות.
 

7. רכיבים טבעיים המורידים יתר לחץ דם

ישנם רכיבים טבעיים טבעיים המפחיתים יתר לחץ דם (יל"ד), כגון: המינרל מגנזיום. המינרל מגנזיום מצוי במגוון מזונות שונים, מוצרי חיטה מלאה, פירות וירקות. ישם צמחים המסייעים להוריד יתר לחץ דם, אך על כך ישנו הצורך להיוועץ האיש מקצוע מיומן אשר יתאים את תוכנית הטיפול הכללית ובאופן אישי.
logo בניית אתרים