x
בניית אתרים בחינם

אור מחשבים
טכנאי מחשבים ורשתות
    

          להזמנת שירות התקשרו - אור 054-4509979

אנטי וירוס ואבטחת מידע

email  twitter  googleplus  youtube  linkedin  googlebuz  facebook 
     עודכן: יום ראשון,  10:30, 17/06/2018 | אור מחשבים

 
מאמר זה מרחיב את נושאי אבטחת המידע שהוצגו באתר תחת כותר "אבטחת מידע"
הגנת מידע הפכה להיות חלק בלתי נפרד מטיפול במערכת המחשב בביתנו. לשם כך עלינו לבצע מספר פעולות הן אקטיביות והן פאסיביות בשביל להגן על קבצים ומידע במערכת המחשב. שימוש שוטף בתוכנות אנטיוירוס כיום איננו בהכרח מספק מטריית הגנה מלאה ועלנו לפעול בדרכים אקטיביות נוספות, בניהם שימוש בתוכנות אנטי-ספאם, אנטי ספייוור, אדוור, חומת אש, אנטיליצ', אנטיפיש, ונראה כי הרשימה ארוכה.
שימוש בתוכנות מסוג הנ"ל יכולות לספק מענה מכובד לאיומים פוטנציאלים כגון וירוסים ותוכנות רוגלה וכדומה, אך נראה כי כיום לא דיי בכך. ישנו צורך בהרחבת מטריית ההגנה, הגנת מידע פאסיבית בדמות שימוש בתוכנות אשר מטפלות בבעיות הפוטנציאליות של חדירת וירוסים וכדומה איננה מספקת. המידע עדיין חשוף.
נורטון אנטיוירוסavg freeפנדה אנטיוירוסnod32
 
הצו הראשון להפעלת מחשב הינו שימוש בתוכנת אנטיוירוס, וישנן הרבה תוכנות כיום שניתן להישתמש כגון avg אשר מספק פתרון של אנטיוירוס חינמי. שימוש בתוכנה מסוג זה נותנת מענה לרוב הוירוסים הקיימים ברשת, וגם כיום בגרסה החדשה נותנת מענה לספייוורים. אין צורך לחשוש מהתקנת אנטיוירוס חינם שאיננו עולה כסף, חברה זה מטפלת באופן רציני בתוכנות זדוניות גם באמצעות תוכנה חינמית. יחד עם זאת, אפשר לקנות גרסה רחבה יותר של תוכנת avg אשר איננה חינמית, וזו נותנת מענה למספר נוסף של איומים.
תוכנת אנטיוירוס נוספת מומלצת הינה קאספארסקי. תוכנה זו מספקת פתרון איכותי להגנת מידע, אך אין לה גרסה ללא תשלום, כך גם תוכנת אנטיוירוס של חברת סימנטק, אשר הביאה את נורטון אנטיורוס, וראוי לציין שעוד תוכנות רבות אחרות, בניהם נורטון 360, נורטון יוטילס, ועוד. נורטון אנטיוירוס מוכרת למשתמשים רבים בשוק, ואכן ומספקת הגנה טובה למערכות המחשב, אך דיווחים בשנים האחרונות על מנוע כבד מאוד שמכביד על פעילות המחשב הביאה לנסיגה בשימוש בתוכנה זו. גם נורטון, וגם קאספארסקי טובות מאוד ומספקות הגנת מידע מקיפה, אך הללו דורשות תשלום כספי, ורשיון התכונה מוגבל לרוב לתקופה של שנה אחת בלבד, כך שרכש התוכנה מסב רשיון עם זמן מגבל לשימוש, בתום התקופה נדרש לרכוש רשיון חדש, אחרת לא נהיה מוגנים. תוכנה נוספת  נפוצה הינה Nod32 אך קשה לי להמליץ עליה כיוון שאני זוכה לפרנסה רבה מידי בזכות (או בגנות) תוכנה זו. מסיבה זו איננה ממליץ ללקוחות להתקין תוכנה זו, שכן היכן שיש ללקוחות בעיות, אני מוצא פעמים רבות מידי התקנה של תוכנה זו. אפשר שהגנת המידע של תוכנה זו איננה מספקת.
מחשב ללא תוכנת אנטיוירוס, אשר מחובר לרשת האינטרנט, לא יחזיק מעמד זמן רב, 100% חשיפה יעצרו את הפעילות התקינה לאחר מספר שבועות או חודשים לכל היותר.

המחשב נגוע בוירוס

התקנת תוכנת אנטיוירוס לצד תוכנת אנטיספאם יכולה לצמצם את החשיפה, שימוש בטיפים נוספת המצמצמים את החשיפה במאמר אבטחת מידע כגון גלישה באתרים בטוחים, שימוש בסיסמאות בטוחות ועוד אכן מקטינים את החשיפה לסיכונים, אך גם איש המחשבים החכם ביותר בעולם יודע כי לא ניתן למנוע 100% את סיכון החשיפה, או במילים אחרות, להקטין את החשיפה של הקבצים ל-0%. משמע, אנחנו תמיד בסיכון.
כעת, משאנחנו מבינים כי הסיכון תמיד קיים, עלינו לקיים את כל הפעולות אשר רלוונטיות לשיקום המחשב מתוך הנחה שעוד 10 דקות ישנה קריסה של המערכת. בין אם מדובר בקריסה של המערכת עקב ספק כוח שנשרף, או כונן קשיח שהתקלקל, או תוכנת זדונית בדמות וירוס נכנס למחשב, החומר הרלוונטי שלנו אבוד לחלוטין. משמע, עלינו לדאוג לגיבוי המידע.
 
גיבוי מידע הינה פעולה פשוטה אשר לוקחת מעט זמן, ויכולה לחסוך זמן רב. מטרת הגיבוי הינה להביא את החומר הרלוונטי והחשוב לנו למיקום נוסף נפרד מהמיקום הנוכחי. במילים אחרות, צריבת דיסק עם תמונות של החתונה הינה העברת החומר מהמחשב אל הדיסק ויצירה ברגע זה גיבוי.
מתי הגיבוי איננו רלוונטי ? כאשר צרבנו את התמונות לדיסק, ומחקנו את התמונות מהמחשב. משמע, בשלב זה איבדנו את הגיבוי, כלומר, אם החומר נמצא רק בעותק אחד, לא משנה מה המיקום של העותק, אין לנו גיבוי, כלומר, אם הדיסק מתקלקל, נשבר, אנחנו לא מגובים.
הרעיון הכללי של גיבוי הינו מצב שבו תמיד נשאר עם רגל אחת על הקרקע, אם דיסק אופטי התקלקל, יש חומר על דיסק קשיח, אם דיסק קשיח התקלקל מוירוס או נפגם, יש דיסק אופטי. וכיוצא בזאת. ללא רגל על הקרקע אין לנו גיבוי, וללא גיבוי אנחנו לא רק חשופים, אלא גם פגיעים לחלוטין.
 
אין צורך ואין טעם לסמוך על המחשב, ישנם יותר מידי סיכונים של פגיעת מידע כאשר אנחנו עובדים על המחשב, משמע, גם הסיכון של חדירת וירוסים, וגם הסיכון של קראש של מערכות המחשב, משאיר אותנו בהסתברות שהולכת וגדלה עם שנות השימוש במחשב שלנו. משמע, השאלה שאנחנו צריכים לשאול את עצמנו היא איננה האם אנחנו עלולים לאבד מידע חשוב, אלא, מתי אנחנו נאבד את המידע שחשוב לנו. ברגע המיידי שנבין כי זה רק עניין של זמן עד המידע יאבד, ונתחיל לגבות את מידע, אפשר לישון בשקט, שכן גם אם תוכנת האנטיוירוס איננה מעודכנת, וגם אם אין תוכנת אנטי-ספאם חדישה, או המחשב נחשף לאתר מסוכן, המידע שלנו נשאר מוגן, אנחנו תמיד עם רגל על הקרקע, תמיד מוגנים מהקריסה הבאה.
 
כל הזכויות למאמר זה שמורות לח"מ

 

אתרים מומלצים:דיאטה,מדיטציה


logo בניית אתרים בחינם