x
בניית אתרים בחינם

אור מחשבים
טכנאי מחשבים ורשתות
    

          להזמנת שירות התקשרו - אור 054-4509979

מערכת ההפעלה

איסטוריה של מערכות ההפעלה


     עודכן: יום ראשון,  10:30, 17/06/2018 | אור מחשבים

היסטוריה של מערכות הפעלה


ווינדוס 7 וווינדוס 8 איננם דורשות מחשב חזק מבחינת זכרון, וביצועי מעבד, כרטיס מסך, ולכן קל להתקין אותה על כל מחשב חדש וישן כאחד, ולהנות ממלוא האפשריות המגולמות הן ברשת האינטרנט, והן בעולם היישומים.
מפאת הדרישות הכבדות שמערכת ויטסה דורשת, גם מחשבים חדשים לא בהכרח עובדים בביצועים הנדרשים למערכת זו, ואם אינכם מתכננים לצאת ברכש של מחשב עוצמתי עם זכרון רב, וכרטיס גרפי איכותי, לא תהנו ממלוא האפשריות שמציעה מערכת ויסטה.
כאמור, המלצות רוב האנליסטים נכון לשנת 07' וכנראה גם בחציון הראשון של 08' הינה התקנת ווינדוס - "הום" או "פרופשיונל" בגרסת service pack ., בהתאמה כך גם ממליציםטכנאי מחשבים.


הגרסה הראשונה של מערכת חלונות ver  1.0 הגיחה לעולם ב 1985, החידוש של המערכת הזו היווה היכולת הגרפית ושליטה על מערכת הקבצים באופן שונה לחלוטין מעבודה בדוס, המערכת הייתה גראפית ומעניינת, אך לא יעילה במיוחד, תקופה זו הייתה תור הזהב של הדוס, וימים רבים עוד יעברו, וגרסאות רבות של מערכות ווינדוס יצאו, עד שינוס לייחו של מערכת הדוס (אני אישית מתגעגע לעיתים לימים הטובים של הדוס, הכל היה פשוט, והכל עבד ...)

בתחילת דרכם של מערכת ההפעלה היו ויכוחים רבים אשר נסובו למשפטים בין חברת מיקרוסופט לחברת אפל, עניינים אלו הגבילו את מערכת חלונות, מכיוון שאפל טענה להפרת זכויות יוצרים, ולקח זמן רב עד אשר ניתן היה לגשר על פער זה, ולצלוח את הבעייתיות.

השינוי בתפיסת הצורך במערכת מבוססת חלונות הגיע ביציאת מערכת 3.10 של חלונות, גרסה זו הייתה מוצלחת במיוחד, והיוותה אבן דרך מאוד חשובה בפעילות מערכת חלונות, המערכת כבר הייתה ידידותית לסביבה, ונעים היה להקליק על הצלמית בשביל להפעיל את התוכנה הנדרשת, לא עוד צורך בקבצי דוס אפורים אלא פעילות גרפית של ממש במחשבכם, אל אף הצלחת המערכת, היא עדיין הייתה בנויה על הפעלת תוכנת דוס, ולכן לא הייתה באמת מערכת הפעלה עצמאית, אלא תוכנה שפעלה תחת מערכת הפעלה דוס, ואפשרה מצב גראפי.

מערכת חלונות 3.0 נקודת השינוי

תמונת מסך מהממשק הגרפי Windows 3.0



מערכת חלונות 3.0 אשר יצאה ב-1990 הציגה שינוי באופן טיפול בקבצים וכן גרעין המערכת הקרנל עבר שינויים משמעותיים, סוף סוף ניתן להנות ממערכת עם ביצועים גרפים אמיתיים, ובננו, התפיסה ההפעלתית מאז לא ממש השתנתה, חלונות, וקליקים (אפילו בסקרין שוט רואים את החלון שעון שיש בויסטה .... טוב נו, קצת נסחפתי :) )


לאחר צאת 3.0 שוחחרה גרסה מתקמת יותר שכלל אפשרויות סאונד, ומולטימדיה, אפשרות אלו היוו תוספת למערכת הקודמת.

חלונות 3 הפכה מהר להיות עניין כלכלי לא רע בכלל לחברת מיקרוסופט, וזו נמכרה במיליוני עותקים (לא מיליאדים רבותי, תזכרו שבשנת 90 היה רק מחשב אחד לבחור החנון מהכיתה, שכולנו היינו אכולי קנאה שבקרנו אצלו למטרות בידור במשחקים עתירי גראפיקה.

חלונות 3.11 מהווה אכן אבן דרך חשובה נוספת, מערכת זו לקחה את חלונות 3  כמה צעדים קדימה בעיקר בפן המולטימדיה וההפעלה, המערכת היוותה מרכז מולטימדיה אפשר אפשר בנקל להפעיל סרטים, משחקים, וכל מה שרצינו לקבל מחלונות, ימי גסיסתה של מערכת זו היו דומים לדוס, והיה קשה מאוד להיפרד ממנה, היא הייתה כל כך מוצלחת, שפשוט רצינו עוד.

מערכת חלונות NT 3.11 חדירה לשווקים עסקיים

מבחינה חיצונית גראפית הרי שחלונות NT 3.11 דומה לחלוטין ונראית בדיוק כמו חלונות 3.11, אך מדוברי ב שמיים וארץ, חלונות-NT 3.11 היא מערכת הפעלה בפני עצמה המבוססת על קרנל מסוג nt (קרנל = ליבת מערכת) וזה היה שונה לחלוטין מהבסיס של הדוס, מדובר בשוני מהותי,  לעומת חלונות 3.11.  
השם 3.11 נגזר מהעובדה שהעתיקו את התוכן הגרפי ממערכת חלונות 3.11

מערכת חלונות 95 - הפעל ושחק

תמונת מסך מהממשק הגרפי Windows 95
תמונה של חלונות 95

מערכת זו הינה שוב אבן דרך חשובה מאוד, המערכת עדיין מבוססת על תמיכת דוס, אך הינה שונה מאוד באופן גרפי ממערכת 3.11, רבים טענו שהייתה הרבה פחות יציבה ממערכת 3.11, ואל אף שהדעות חלוקות בנושא זה, ישנה הסכמה מלאה, שמערכת זו הייתה שינוי ניכר בפנים של מערכות ההפעלה, וסוף סוף המחשב הפיח חיים משלו, בעיקר בזכות טכנולגיית ה-פלאג אנד פליי plug & play, ויש שטענו בבדיחות הדעת שזה בעצם גם plug & prey.

חלונות NT 4 - הצלחה כבירה

בזמן שפתחו את חלונות  95, אשר פנתה לסקטור האזרחי  וזכתה לתפוצה נרחבת גם בשוק העסקי, הוצגה מערכת  Windows NT - New Technology שהייתה מערכת הפעלה יציבה ביותר, ויתכן שאולי היציבה ביותר שמיקרוסופט הוציאו עד אותה תקופה. מערכת זו  יועדה במטרתה לשוק העסקי, לשם ניהול רשתות מחשבים, מערכת נט הינה המערכת הראשונה האמיתית שאיננה מתבססת על דוס.

מערכת זו הייתה פתרון נפלא לכל ארגון אשר היה זקוק לרשת מחשבים מסודרת ויציבה, אך חסרונה של nt בכך שהשוק הפרטי לא ממש יכול היה להנות ממערכת יציבה שתתמוך במשחקים  וגרפיקה, התוכנה לא תמכה בפיצ'רים כגון  direct x והפעלות גראפיות, כך שכל משתמש יכול היה להנות ממנוע יציב לשם כל פעילות, אך לא פעילות גראפית.

מערכת חלונות 98 - וחלונות 98se עידן האינטרנט פורץ לשווקים הפרטיים

תמונת מסך מהממשק הגרפי Windows 98

שדרוג איכותי למערכת 95


מערכת זו הייתה שדרוג רציני ולא רע בכלל של מערכת חלונות 95, מבחינה ויזואלית וגראפית, לא היה חזון של ממש לאחר התקנת המערכת, ועל פניו נראה שבמיקרוסופט לא התאמצו במיוחד במשך ה-3 שנים לייצר חומר אגרסבי חדש, אך לא כך היה הדבר, המערכת החדשה תמכה ב-fat32 מערכת קבצים עדכנית שהייתה שם דבר לכל הדעות (ופתרה הרבה כאבי ראש בפיצול כונן קשיח למי שזוכר רעה חולה זו). בנוסף המערכת החדשה בגרסת הseconed edition תמכה גם בממשק usb שעוד בתחילת הימים אומנם לא היה עדיין פופלרי, אך תמיכה זו שניתנה בעבר, שחררה הרבה לחץ לבעלי מקצוע שהיו זקוקים בימים מאוחרים יותר להיעזר בסטיק של זכרון או מדפסת למחשב מבוסס 98. בתחילת דרכה סבלה לא מעט באגים מערכת זו, אך ביציאת מערכת se נפתרו בעיות רבות, ונהנו ממערכת טובה, נוחה ונעימה, שקשה היה להיפרד.

מערכת חלונות 2000 - כמעט xp, אבל עדיין לא זה.

מערכתחלונות 2000או בשמה היבשNT 5.0, הייתה גרס משופרת של 4 Windows NT, שגם זו נועדה בעיקר לסקטור  העסקי, סוף סוף נתנה תמיכה לעברית משופרת במערכת זו, אך עדיין, חסרה הייתה האפשרות הגראפית הנדרשת במערכת, ועל כן, המערכת לא נתנה אפשרויות לסקטור האזרחי.
 
מערכת חלונות ME - בצל המערכת הקודמת

דברים מעטים ניתן לרשום על המערכת זו, עיקר בסיסם הינם ב שדרוג של מערכת 98se, הממשק היה כמעט זהה לחלוטין למערכת הקודמת, למעט מספר עדכונים שונים כגון שיפורי אבטחה, שיפור במערכות הקבצים, ושיפורים קוסמטים נוספים במערכות תמיכה בחומרה, ותוכנה. השורה התחתונה של המערכת הייתה אורך חיים קצת משל מערכת 98, ופריסה פחות פופלרית.

מערכת חלונות xp - הצלחה אמיתית

תמונת מסך של מערכת ההפעלה Windows XP בעברית

אני כבר מתגעגע ...
 
בשנת 01 המשיח הגיע בצורה של חלונות אקס פי, מערכת חלונות xp נבנתה על בסיס מנוע של מערכת חלונות 2000, כאן מדובר סוף סוף בגרסה משובחת של חלונות, סוף סוף מיקרוסופט סיפקו את הסחורה הנכספת לסקטור הפרטי, בהחלט אפשר להסיר את הכובע בפני פיתוח מערכת שכזו. אומנם מושלמת היא לא,  אבל ההצלחה הייתה ועדיין הינה מכובדת דיו. מערכת יציבה, מחשקים גראפים שפועלים באופן סדיר ויציב.

בשביל הקוריוז, אציין שהדבר היחידי האמיתי שהפריע לי במערכת זו שבשבילי הוא ממש אליה וקוץ בה - מעולם לא הצלחתי להתקין התקן חומרה שחיברתי למחשב דרך חלון ההתקנה המומלצת בחיבור לאינטרנט, כלומר והוא עשה התקנה מומלצת. כלומר, אותו חלון של התקנה מומלץ שמופיע בעת חיבור חומרה חדשה, מציע להתחבר לאינטרנט לחפש דרייברים, ובכן, ניסיתי אינספור פעמים, מעולם לא התרחש. אשמח לשמוע ממישהו עדות על הצלחה בנושא.

מערכת חלונות 2003 windows Server

מערכת זו היא הילדה של מערכת 2000, ויש בא לא מעט חידושים, אך בסיס עיקרה דומה לחלנות 2000, עוד פיצ'רים ועד אפשרויות, תמיכה חזקה יותר, אפשרויות הצפנה של מפתחות טובים יותר, עבודה חזקה על אבטחת מידע.

בשנת 2005 הבטיחה לנו חברת מיקרוסופט (למי שהאמין כמובן) שבקרוב יוצאת מערכת הפעלה חדשה, ושמה בישראל (או בעולם בעצם) חלונות קרן ארוכה , או באנגלית ווינדוס לונג הורן, ובכן, לא התרחש מסיבות שלא מוכרות.ונאלצנו להמתין עוד שנתיים בשביל המערכת החדשה.

מערכת חלונות ויסטה - מזכיר את הדוד מק

תמונת מסך של מערכת ההפעלה Vista
גראפית נראית טוב - האם תספק את הסחורה 

מערכת חלונות ויסטה יצאה ב-9 גרסאות שונות לקהל העסקי והפרטי, ארגונים , וקבוצות הפצה נרחבות, מערכת זו היא חידוש של מערכת xp אך שונה ממנה באופן מהותי, המערכת מתמקדת בעיקר ביכולות גראפיות ושותה את כוח המעבד שלנו, ודורשת חומרה חזקה ואיכותית לביצועים מקסימלים על פניו כאמור המערכת הייתה צריכה לצאת ב-04, אך הפיתוח התארך, ונמשך זמן רב. במקביל מערכת xp לא הוזנחה ויצאו שדרוגי אבטחה שוטפים כגון גרסת אבטחה 1 וגרסת אבטחה 2 (sp2) שנתנו לנו משתמשי הקצה רצון להמשיך להנות ממערכת xp היציבה ומאובטחת.

מערכת  ויסטה מביאה ממשק שונה שנקרא בשם ארו, מערכות חיפוש שונות, מערכות התקנה חדשות, יותר אבטחה, יוצר זכויות יצורים, יותר הגנות, יותר גרפיקה, ויותר מהכל.
 
מערכת ווינדוס 7



בסוף שנת 06 חברת מיקרוסופט מודיע שבכוונתה להוציא מערכת הפעלה חדשה ושמה בישראל חלונות ויאנה או בשפה לועזרית windows vienna", שם זה שודרג בהמשך ל.7 חלונות, וכרגע, תאריך הוצאתה המתוכנן בשנת 2010. הדרך עוד ארוכה להגעת המערכת הנוכחית בעוד שבימים אלו אנשי מחשוב, טכנאי מחשבים, ממשיכים לתמוך עוד במערכת הקודמת לויסטה, נראה כי כרגע עתיד מערכות ההפעלה לוקה מעט בחסר, וקשה להטמיע ולהסתגל לשינויים.




מאמרים קשורים

ווינדוס 10
התקנת ווינדוס 10
התקנת ווינדוס 8
התקנת ווינדוס 7
חיבור מרחוק
הגדרת דואר אאוטלוק
התקנת דרייברים
טכנאי מחשבים תל אביב
התקנת מכונה וירטואלית
עברת שירים לאייפון
המלצות לקוחות



תגיות: מערכת הפעלה, מערכות הפעלה, איסטוריה של מערכת הפעלה ווינדוס

.

logo בניית אתרים בחינם