x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 
אתר הכדורגל
הישראלי
 
               
 
    דף הבית
    משחקים
    הוראות-האטריק(משחק מומלץ)
    סרטוני כדורגל
    מהו השחקן
    שחקני נבחרת ישראל
    ליגת טוטו
    מגרשי כדורגל
    שחקנים ישראלים ומחו"ל מאלף ועד תף
    מיוחד לאוהדי מכבי נתניה
    משחקים לצפיה
    ליגות בעולם
    בחן את עצמך כדורגל ומעבר!
    חדשות הספורט
    טבלת עולות יורדות
    טבלת הליגה הלאומית
    טבלת הליגה הארצית
    טבלת האליפויות
    טבלת זכיות גביע המדינה
    טבלת זכיות גביע הטוטו ליגת העל
    טבלת זכיות גביע טוטו ליגה לאומית
    טבלת זכיות גביע הטוטו ליגה ארצית
    חובה להכנס!!!
    הכל על בית"ר ירושלים
    הכל על מכבי נתניה
    הכל על מכבי חיפה
    הכל על בני סכנין
    הכל על עירוני קרית שמונה
    הכל על מכבי פתח תקווה
    הכל על הפועל כפר סבא
    הכל על מכבי הרצליה
    הכל על מכבי תל אביא
    הכל על הפועל תל אביב
    הכל על בני יהודה
    הכל על מועדון ספורט אשדוד
    פורום למשחקים
    איך הסרטונים
    פורום כללי
    חדש!! ספר אורחים
    חדש!! רשימת מסנג'ר
    חדש!! רשימת איי סי קיו
    צור קשר
    אחרי שהסתכלתם בהכל כנסו לפה

מכבי חיפה (כדורגל)

 

מכבי חיפה (כדורגל)
תמונה:Maccabi-h.png
מידע כללי
כינוי הירוקים, הכרמל
תאריך ייסוד 1913
אצטדיון אצטדיון קריית אליעזר, חיפה (14,002)
בעלי הקבוצה {{{בעלים}}}
נשיא יעקב שחר
יו"ר {{{יו"ר}}}
מנכ"ל {{{מנכ"ל}}}
מאמן רוני לוי
ליגה ליגת העל
תארים
מספר אליפויות 10
מספר גביעים 5
תארים אחרים {{{תואר אחר}}}
תלבושת
צבעי קבוצה צבעי קבוצה צבעי קבוצה
צבעי קבוצה
צבעי קבוצה
 
תלבושת בית
צבעי קבוצה צבעי קבוצה צבעי קבוצה
צבעי קבוצה
צבעי קבוצה
 
תלבושת חוץ

מועדון הכדורגל מכבי חיפה הינו מועדון כדורגל ישראלי שהוקם בשנת 1913 בעיר חיפה, בארבעת השנים האחרונות הקבוצה היא אלופת המדינה שלוש פעמים, ונמנית מאז שנות ה-80 בין מועדוני הכדורגל המובילים בישראל. הקבוצה נמצאת בבעלותו של יעקב שחר, שמכהן כנשיא המועדון, וכוללת גם בית ספר לכדורגל וקבוצות ילדים, נערים ונוער. עד כה זכתה מכבי חיפה ב-10 אליפויות, ב-5 גביעי מדינה וב-4 גביעי טוטו.

בשלושת העשורים האחרונים זכתה חיפה להישגים רבים והפכה לאחת הקבוצות המובילות בכדורגל הישראלי. בנוסף לתארים רבים בארץ הפכה חיפה לפורצת דרך גם במפעלים האירופאים: מכבי חיפה הייתה לקבוצה הראשונה שהצליחה להעפיל לליגת האלופות, לאחר ניצחון על קבוצת שטורם גראץ האוסטרית בשנת 2002. בנוסף לכך, הגיעה הקבוצה לשמינית גמר גביע המחזיקות בעונת 1993/94(הודחה על ידי פארמה בפנדלים), לרבע גמר גביע המחזיקות בעונת 1998/99 (הודחה על ידי לוקומוטיב מוסקבה, כשבדרך ניצחה 3-2 את פריז סן ז'רמן) ולשמינית גמר גביע אופ"א בעונת 2006/7, לאחר שהדיחה את צסק"א מוסקבה.

בנוסף למספר לא מועט של אליפויות וגביעים ייצאה הקבוצה מספר כדורגלנים מפורסמים למועדונים מובילים באירופה. מכבי חיפה משקיעה ומטפחת את הנוער שלה. קבוצות הנוער של המועדון עושות חיל בטורנירים בינלאומיים. ב-2004 קבוצת הנוער זכתה ב"גביע החלב" באירלנד אחרי שהביסה 5-1 את אברטון בגמר.

מכבי חיפה של 1994, שהודרכה על ידי גיורא שפיגל, נבחרה לקבוצת הכדורגל הטובה בהיסטוריה של הכדורגל הישראלי, בפרויקט מיוחד שערך ערוץ הספורט בסוף שנות ה-90. ברם, יש האומרים שבשנות האלפיים הציגה מכבי חיפה את סגלי השחקנים הטובים בהיסטוריה של הכדורגל הישראלי, שלזכותם נזקפים שיאים רבים.

[עריכה] היסטוריה

[עריכה] הקמה והשנים המוקדמות

הסמל הקודם של הקבוצה
הסמל הקודם של הקבוצה
מכבי חיפה - עונת 1978/9
מכבי חיפה - עונת 1978/9

מועדון הכדורגל של מכבי חיפה נוסד ב-1913 בעיר הנמל של חיפה. תחילה, הצטרפה קבוצתה של מועצת הפועלים לקבוצת מכבי חיפה, אולם בשל חיכוכים בין שתי הקבוצות הופרדו לשתי קבוצות: 'מכבי' והפועל' חיפה. מכבי נקראה באותן שנים "מכבי הגיבור חיפה", עד לשינוי שמה ל"מכבי חיפה" בשנות ה-40 והצטרפותה לאגודת מכבי חיפה. כוכבה של מכבי תל אביב, אלי פוקס, הצטרף לקבוצה בשנת 1954 והיה שחקן\מאמן. עד שנות ה-60 מועדון זה לא בלט במיוחד ודילג בין הליגות הנמוכות לליגה הלאומית (הליגה הראשונה באותן השנים), ועמד בצילה של הפועל חיפה - קבוצת הכדורגל של ההסתדרות שזכתה לתמיכתו והעדפתו של ראש העיר, אבא חושי.

בין השנים 1954-1963 הציגה הקבוצה כדורגל איכותי וסיגלה לעצמה סגנון משחק הרפתקני והתקפי המתבסס על טכניקה אישית גבוהה ומסירות קצרות בסגנון הברזילאי. ב-1962 זכתה הקבוצה בתואר ראשון אי פעם: היא הביסה את מכבי תל אביב 5-2 במשחק הגמר גביע המדינה בכדורגל החוזר, שנערך באצטדיון האוניברסיטה בירושלים לעיני 10,000 צופים (לאחר 0-0 במשחק הראשון). באותן שנים, היה כוכבה הגדול ביותר של חיפה אהרון אמר ששיחק לצד שחקנים איכותיים דוגמת: אברהם מנצ'ל, אשר עלמני, ג'וני הרדי, זכריה בן צבי ושלום ואנו. למרות שחקניה האיכותיים וסגנון המשחק האטרקטיבי, לא צלחה מכבי לזכות באליפות והישיגה הגדול ביותר היה מיקומה במקום השלישי בטבלה בשנת 1958. אמר, שהיה כוכב בקנה מידה ארצי, זכה להערצה גדולה הן בעיר חיפה והן במדינת ישראל. בשנת 1970, שלחה העיר חיפה ארבעה נציגים גאים למונדיאל במכסיקו, שניים מהם שחקניה של מכבי חיפה: הבלם ישעיהו שווגר, והקשר ה'כלבו' דני שמילו רום. בשנות ה-70 התבלטו בקבוצה גם השחקנים: מרדכי לובצקי, שלמה בנאדו, אהרון גרשגורן, יחזקאל גרשוני, נתן הירש וקרול רוטנר.
בשנת-
1977, הצטרף לקבוצה כוכב הפועל חיפה והנבחרת, יוחנן וולך. לאחר שוולך פרש ממשחק פעיל, קיבל לידיו בהתנדבות מלאה את מפתחות ניהול המועדון והיה גורם מרכזי ומכריע לעלייתה של חיפה לליגה הראשונה וזכייתה בתארים רבים.
מכבי חיפה התבססה בעיקר על מחלקת הנוער, שהייתה
אלופת המדינה לנוער בשנים: 1975 ו-1979, והעלתה את רוב הקבוצה לבוגרים תוך מגמה ברורה להתברג בצמרת עם שחקני בית צעירים. הראשונים להופיע בבוגרים כבר בשנות ה-70 של המאה ה-20, היו: יוסי קרמר, אברהם אבוקרט ומשה סלקטר.

[עריכה] התבססות ותארים ראשונים : החל מ-1983

כתבה על שחקני האלופה 1985
כתבה על שחקני האלופה 1985
סגל מכבי חיפה ב-1987
סגל מכבי חיפה ב-1987

בשנות השמונים ביססה הקבוצה את עצמה בליגה הראשונה, אך עד לשנת 1983 היא נחשבה לקבוצת אמצע-טבלה ותחתיתה, כאשר היא נעה בין הליגה הראשונה לשנייה. המהפך חל בשנת 1983 עם הגעתו של שלמה שרף לקבוצה. בשנים 1984 ו-1985 זכתה הקבוצה ב-2 האליפויות הראשונות שלה תחת הדרכתו של שלמה שרף, שעלה לשחק בהרכב התקפי במיוחד של 4 חלוצים ונעזר בשוער אבי רן כדי לסתום פרצות בהגנה הדלילה של הקבוצה. בהרכב קבוצת האליפות הראשונה בלטו השוער אבי רן, הבלמים יחזקל שירי, ניר קלינגר, ליאור רוזנטל וירון פרסלני, הקשרים ברוך ממן, ירון גבעולי ואברהם אבוקרט, והחלוצים, משה סלקטר ורוני רוזנטל, כולם שחקנים איכותיים תוצרת מחלקת הנוער של מכבי חיפה. כמו כן, צורף החלוץ זאהי ארמלי ממכבי שפרעם והמגן השמאלי ציון מרילי מהפועל ירושלים.

האליפות הראשונה הגיעה בהפתעה, שכן בית"ר ירושלים הובילה רוב שלבי העונה וחיפה הייתה בפיגור ניכר מאחוריה (הפער בין שתי הקבוצות עמד על 13 נקודות בתום סיבוב המשחקים הראשון). ברם, בישורת האחרונה, נקלעה בית"ר לרצף הפסדים וחיפה הצליחה לסגור את הפער. משחק האליפות הסתיים ב-1-0 קטן מול מכבי רמת עמידר משער נגיחה של משה סלקטר. שבוע לפני סיום הליגה, הושרש בטעות רעל בדשא של אצטדיון קריית אליעזר במטרה להחליף את הדשא ולזרוע דשא חדש לעונה הבאה. את המשחק האחרון וחגיגות האליפות חיפה ביצעה במגרש בצבע חום-חרדל, וזכור היטב המשפט המפורסם של מנהל האצטדיון שאמר ברצינות רבה: "הדשא הוא אותו דשא, רק שינו צבע".

ב-1985 זכתה הקבוצה באליפות השנייה בצורה משכנעת כשהיא מביסה את הפועל כפר-סבא 5-1 במשחק האליפות, שנערך באצטדיון בקריית חיים. באותה שנה העפילה הקבוצה לגמר הגביע וזכתה בראשות הבית באינטרטוטו. בשנת 1986 הפסידה הקבוצה את האליפות בצורה מעוררת מחלוקת, אחרי שבמשחק המכריע כבש חלוץ הפועל תל אביב, גילי לנדאו, שער שנוי במחלוקת בדקה ה-86, שאושר על ידי השופט, צבי שריר, והעניק את התואר להפועל תל אביב.

ב-11 ביולי 1987 נהרג שוערה האגדי של מכבי חיפה, אבי רן, בתאונה ימית בכנרת. אובדנו היה מכה קשה לקבוצה, שכן השוער הצעיר נחשב להבטחה גדולה ולגדול שועריה של חיפה בכל הזמנים.

בשנת 1988 הביסה מכבי חיפה את מכבי תל אביב בתוצאה 10-0 היסטורית (רביעייה של זאהי ארמלי) ובשנת 1989 זכתה באליפות נוספת תחת הדרכתו של אמציה לבקוביץ'.

בשנות התשעים החל המועדון להתמקצע ולהתאים את עצמו לסטנדרטיים אירופאים. ב-1991 זכתה מכבי חיפה ב"דאבל" (אליפות וגביע המדינה) תוך שהיא מציגה שלישיית קישור כשרונית שכללה את אייל ברקוביץ', ראובן עטר וטל בנין. בשער בלט השוער הרוסי ויקטור צ'אנוב, שהחליף את גיורא אנטמן לאחר שהקבוצה הובסה 0-5 על-ידי מכבי נתניה.

[עריכה] הרכישה על ידי שחר : החל משנת 1992

יעקב שחר.
יעקב שחר.

החל משנת 1992 נמכרה מחלקת הכדורגל של מכבי חיפה מידי אגודת מכבי חיפה לידיים פרטיות, לאיש העסקים יעקב שחר, שהיה הספונסר שלה מאמצע שנות השמונים. שחר רכש את הקבוצה עקב אהדתו הרבה לה ובמטרה להפוך אותה למועדון מקצועני אמיתי, בסטנדרטים של אירופה. שחר, שמכהן עד היום כנשיא המועדון, העניק לקבוצה גב מנהלתי וגב כלכלי, שאפשר לשחקנים להתרכז בכדורגל והבטיח שקט למועדון.

התואר הראשון בתקופת שחר הושג ב-1993 כאשר מכבי חיפה זכתה בגביע המדינה לאחר ניצחון 1-0 על מכבי תל אביב (משער של ראובן עטר) במשחק הגמר, וכתוצאה מכך עלתה לטורניר גביע מחזיקות הגביע האירופי. במסגרת הטורניר האירופי (שהתקיים לאורך עונת 93/94) חיפה הפגינה יכולת טובה כאשר ניצחה את טורפדו מוסקבה 3-1 בבית, הפסידה בשלב שמינית הגמר בבית 1-0 מינימלי לפארמה וניצחה את הקבוצה האיטלקית בחוץ 1-0 (משער של אלון מזרחי), אך נוצחה בדו-קרב של פנדלים. תחת הדרכתו של גיורא שפיגל, הציגה מכבי חיפה בעונת 1993/1994 עונה בלתי נשכחת בה היא זכתה באליפות ללא הפסד (!), צברה 95 נקודות (מתוך 117 אפשריות) וכבשה 97 שערים. באחד המשחקים הגדולים באותה עונה, הביסה מכבי חיפה את יריבתה לצמרת מכבי תל אביב בתוצאה 5-0 משערים של אייל ברקוביץ', אלון מזרחי, ראובן עטר, איוון גצקו ומשה גלאם. באותה ענה שברה חיפה שיאים ישראלים רבים: 28 ניצחונות בעונה, 46 משחקי ליגה רצופים ללא הפסד (מ-1993 עד 1995), הפרש שערים של 70+ ו 81% אחוזי הצלחה בליגה. ראו כאן לרשימת התוצאות בעונה זו, הכוללת הנחלת תבוסות רבות ליריבותיה. הרכב הקבוצה כלל אז את השוער רפי כהן; את שחקני ההגנה מרקו בלבול, משה גלאם, אלון חרזי, רומן פץ, איתן אהרוני ואריק בנאדו; בקישור את אייל ברקוביץ' (שזכה בתואר "שחקן העונה"), רוני לוי, ראובן עטר, סרגיי קנדאורוב ואלון חזן; ובהתקפה את אלון מזרחי (שזכה בתואר מלך השערים עם 28 כיבושים), איוון גצקו ושי הולצמן הצעיר.

בעונת 94/95 עזבו מזרחי ועטר את חיפה ובמקומם הגיעו חיים רביבו ועופר שטרית. חיפה הציגה אומנם כדורגל אטרקטיבי אך הפסידה את האליפות למכבי תל אביב. בסוף אותה עונה היא ניצחה את הפועל חיפה 2-0 וזכתה בגביע המדינה הרביעי בתולדותיה.

[עריכה] שבע השנים השחונות : 1994 - 2001

אחרי הגביע ב-1995, נכנסה חיפה לבצורת של "שבע השנים השחונות" בהן רוב כוכביה של חיפה נמכרו לאירופה, ובסופו של דבר, פוטר גיורא שפיגל בשנת 1998 עקב עונה בינונית של חיפה ולאחר תבוסה ביתית 0-4 מול הפועל כפר סבא. המאמנים המחליפים הגיעו להישגים ראויים: דניאל בריילובסקי זכה בגביע המדינה ב-1998 (לאחר ניצחון 2-0 לאחר הארכה על הפועל ירושלים), ואילו דושאן אוהרין הוביל את חיפה לרבע גמר גביע המחזיקות (כולל ניצחון דרמטי 3-2 על פריס סן ג'רמיין בקיריית אליעזר וניצחון גדול 4-1 על ס.ו. ריד האוסטרית) - אך לא הצליחו לזכות באליפות. בשנת 1998 הצטרף למועדון יוסי בניון העילוי מדימונה. בניון הפגין יכולת מצוינת אך רק כאשר הגיע אברהם גרנט בעונת 2000/1 החלו להגיע תוצאות גם במשחקי הליגה. בשנת 1998 נפצע שוער המשנה של הקבוצה יהודה בוארון בתאונת דרכים קשה. לאחר כמה חודשים של תרדמת התעורר בוארון, ולאחר הליך שיקום היה ברור שלא יוכל לחזור למשחק פעיל.

[עריכה] שש שנות התהילה : 2000 - 2006

תחת הדרכתו של אברהם גרנט זכתה הקבוצה ב-2 אליפויות רצופות (2001 ו-2002) תוך שהיא דורסת את הליגה ומציגה עליונות הן מבחינת הסגל והן מבחינת היכולת. בחיפה בלטו אז בקישור יוסי בניון ("שחקן העונה" ב-2001, עם 13 שערים ו-13 בישולים), ג'ובאני רוסו ("שחקן העונה" ב-2002, עם 5 שערים ו-10 בישולים), ריימונדאס ז'וטאוטאס, ננאד פראליה, וראובן עטר הוותיק. בהתקפה בלטו איגביני יעקובו, יניב קטן, סרגיי קלשצ'נקו ורפי כהן. בהגנה בלטו אבישי ז'אנו, אלון חרזי, אריק בנאדו, אנדריי אוסטרובסקי ואדורם קייסי. בשער שיחקו לסירוגין דודו אוואט וניר דוידוביץ' עקב פציעותיו של האחרון.

גרנט עזב את חיפה אחרי שקיבל הצעה לאמן את נבחרת ישראל ובמקומו מונה יצחק שום. יצחק שום הוביל את מכבי חיפה לשלב הבתים בליגת האלופות לראשונה בתולדות הכדורגל הישראלי (אחרי שניצח את שטורם גראץ 2-0 ובגומלין השיג תיקו 3-3) וקנה את עולמו כאשר חיפה הנחילה תבוסות לאולימפיאקוס ולמנצ'סטר יונייטד (שתיהן הובסו 3-0, הראשונה משלושער של איגביני יעקובו והשנייה משערים של יניב קטן, ריימונדאס ז'וטאוטאס ויעקובו. המשחק נגד מנצ'סטר יונייטד שוחק אחרי שהאנגלים כבר הבטיחו את מקומם בשלב הבתים השני, והגיעו עם הרכב חסר מאוד) ונתנה הופעה מרשימה. למרות קרב צמוד בין מכבי חיפה למכבי תל אביב, שום לא זכה בתואר האליפות בגלל הפרש שערים נחות אך התנחם בגביע הטוטו. הוא עזב את מכבי חיפה כאשר קיבל הצעה לאמן את הקבוצה היוונית פנאתינייקוס, יריבתה הנצחית של אולימפיאקוס. עם "פאנא" זכה שום ב"דאבל" היסטורי אך התפטר לאחר סכסוך עם הבעלים.

בעקבות עזיבתו של שום, החליט יעקב שחר למנות את מאמן הנוער המצליח רוני לוי, כמאמן הקבוצה הבוגרת. למרות ה"דאבל" שהשיג לוי עם הנוער, הוא לא היה "שם" מבחינת התקשורת ונחשב למאמן צעיר שאין ציפיות גדולות ממנו. היו כאלה שרמזו שמינויו של לוי אומר ששחר מתכנן עוד "עונה פיננסית" שמטרתה איזון התקציב ולא השגת תארים. החשש הזה התבדה כאשר חיפה תחת הדרכתו של לוי זכתה באליפות קלה ב-2004. למרות זאת, זכה לוי לבקורת על הסגנון ה"משעמם" יחסית של קבוצתו ושחקן העונה נבחר להיות השוער ניר דוידוביץ'. מכבי חיפה עלתה אוטומטית לסיבוב השלישי במוקדמות ליגת האלופות והוגרלה לשחק נגד רוזנבורג הנורבגית, מכבי חיפה הייתה כבר עם רגל וחצי בשלב הבתים אך שער שהובקע נגדה בדקה ה-89 באצטדיון רמת גן (לאחר שתי הפסקות חשמל) מנע זאת ממנה.

בשנת 2005, מכבי חיפה תחת הדרכתו של רוני לוי דרסה את הליגה ומתחילת העונה הייתה המועמדת הכמעט יחידה לזכייה באליפות, שבה זכתה לבסוף באחת העונות עם הכי פחות מתח בצמרת הטבלה של הליגה הישראלית. החלוץ הארגנטיני שלה, רוברטו קולאוטי זכה בתואר "מלך השערים" עם 19 שערים ואילו הקשר עידן טל זכה בתואר "שחקן העונה" כשלרשותו 13 שערים. מלך הבישולים היה דווקא החלוץ יניב קטן עם 14 אסיסטים. במקביל, רוב שחקניה הישראלים של מכבי חיפה, השתתפו בקמפיין של נבחרת ישראל בכדורגל להעפיל למונדיאל 2006. באחד ממשחקי הנבחרת, פתחו בהרכב לא פחות מ-7 שחקנים של מכבי חיפה.

בסיבוב השני במוקדמות ליגת האלופות 2006 הוגרלה חיפה לשחק נגד מועדון הכדורגל מאלמה השבדי. במשחק הראשון שהתקיים במאלמה הפסידה חיפה 2-3 עקב טעויות בהגנה אחרי שהוליכה 2-1 במחצית. במשחק הגומלין, שנערך באצטדיון בלומפילד שמטה חיפה פעמיים את היתרון (עקב טעויות של השוער ניר דוידוביץ' והחלוץ שלומי ארביטמן ושער בדקה ה-89) וסיימה בתיקו שקבע את הדחתה מליגת האלופות.

סגל עונת האליפות של 2005/6, האתר הרשמי של מכבי חיפה
סגל עונת האליפות של 2005/6, האתר הרשמי של מכבי חיפה

את עונת 2005/06 פתחה חיפה בסערה והשלימה הישג נדיר כאשר סיימה את הסיבוב הראשון עם מאזן מושלם של 11 ניצחונות מתוך 11 משחקים. את התואר הראשון שלה בעונה זו קטפה מכבי חיפה ב-15 במרץ 2006 כשזכתה בגביע הטוטו. את תואר האליפות העשירי במספר קטפה ב-22 באפריל 2006. בסיום העונה סיימה חיפה עם 16 נקודות יותר מהפועל תל אביב שבמקום השני, ובכך שברה את שיאה של בית"ר ירושלים שעמד על 15 נקודות הפרש בין האלופה לבין המקום השני. שחקן העונה נבחר להיות גוסטבו בוקולי, עם 12 שערים ו-10 בישולים.

בשנים 2003-2006 כיכבו בחיפה השוער ניר דוידוביץ', הבלמים אריק בנאדו ואלון חרזי, המגינים חיים מגרשווילי ואדורם קייסי (למעט 2004/05), הקשרים ואליד באדיר (עד 2005), חאבייר דירסאו (למעט 2003), עידן טל, ג'ובאני רוסו (עד 2005), גוסטבו בוקולי (מ-2004), מיכאל זנדברג והחלוצים אליניב ברדה (עד 2005), יניב קטן ורוברטו קולאוטי.

[עריכה] השנים האחרונות

גוסטבו בוקולי מודה לקהל אחרי המשחק מול מועדון הכדורגל ליברפול.
גוסטבו בוקולי מודה לקהל אחרי המשחק מול מועדון הכדורגל ליברפול.

בעונת 2006/2007 עזבו את חיפה הקפטן הוותיק אריק בנאדו ומיכאל זנדברג (שעברו לבית"ר ירושלים) והקשר עידן טל (שעבר לבולטון וונדרס). עזיבתם פגעה קשה ביכולת הקבוצה, בעיקר בליגה. באותה עונה לא הצליחה חיפה להפעיל לליגת האלופות, אחרי שהוגרלה לשחק נגד מועדון הכדורגל ליברפול אך כן הצליחה להעפיל לשלב הבתים בגביע אופ"א. חיפה עשתה היסטוריה שניצחה בשלב זה והעפילה ממנו לשלב הבא, מול צסק"א מוסקבה, אותה ניצחה 1-0 באצטדיון בלומפילד (אחרי תיקו 0-0 בחוץ) והעפילה לשמינית הגמר, בו הודחה על ידי אספניול. בליגה לעומת זאת, חיפה הציגה יכולת חלשה והגנה חדירה, וסיימה רק במקום החמישי, שהקנה לה כרטיס לאינטרטוטו, שם הודחה בסיבוב השני.

את עונת 2007/8 פתחה חיפה בצורה איומה כשהפסידה בשלושת משחקי הליגה הראשונים ואף לא כבשה שער. אף על פי כן, ב-19 בדצמבר 2007 זכתה מכבי חיפה בפעם הרביעית בהיסטוריה שלה בגביע הטוטו: לאחר שהדיחה את מכבי תל אביב ברבע הגמר וניצחה בפנדלים את בית"ר ירושלים בחצי הגמר, ניצחה בגמר מול בני סכנין 2:0 מצמד של רנאטו.

במכבי חיפה מתכוננים לפרידה מהאצטדיון הביתי שלה העומד בקריית אליעזר.תהליך הבנייה של אצטדיונה החדש התחיל, ומקומו הוא באזור התעשייה החיפאי, השם טרם נבחר.

[עריכה] הישגים

[עריכה] תארים

  • אליפויות (10): 1983/4 , 1984/5 , 1988/9 , 1990/1 , 1993/4 , 2000/1 , 2001/2 , 2003/4 , 2004/5 , 2005/6.
  • גביע המדינה (5): 1962 , 1991, 1993 , 1995, 1998.
  • גביע הטוטו (גביע הליגה) (4): 1993/1994, 2002/2003, 2005/2006, 2007/2008.
  • גביע "אלוף האלופים" (הסופרקאפ הישראלי) (3): 1962, 1985, 1989 .
  • גביע "סוכות" (1): 1958.
  • גביע "ליליאן" (1): 1984.
  • גביע "מגן ההתאחדות" (1): 1959.
  • גביע "איגוד השופטים" (1): 1960.
  • ראשות בית באינטרטוטו (1): 1985.

[עריכה] שיאים קבוצתיים

  • זכתה בדאבל בשנת 1991.
  • זכתה בשלוש אליפויות רצופות בשנים 2003-2006.
  • זכייה באליפות בעונה ללא הפסד, בעונת 1993/1994.
  • לא נוצחה ב-46 משחקי ליגה רצופים בין השנים 1993 ל-1994.
  • הצליחה לסיים 30 משחקי חוץ רצופים ללא הפסד בין השנים 1993 ל- 1995.
  • שליש ראשון מושלם עם 11 ניצחונות מתוך 11 משחקים, 2005.
  • הקבוצה הישראלית הראשונה שהעפילה לשלב הבתים בליגת האלופות, בשנת 2002.
  • הקבוצה הישראלית השנייה שהעפילה לשלב הבתים של גביע אופ"א, הראשונה שהשיגה בו ניצחון, והעפילה ממנו לשלב הבא. 2006\07.
  • הגיעה לשלב רבע הגמר בגביע אירופה למחזיקות גביע (1999).
  • זכתה בראשות בית באינטרטוטו בשנת 1985.
  • הניצחון הגבוה ביותר בבית: 10-0 על מכבי תל אביב, 1988.
  • הניצחון הגבוה ביותר בחוץ: 7-0 על עירוני ראשון לציון, 1999.
  • תבוסת הליגה הגבוהה ביותר: 9-0 נגד הפועל פתח תקווה, 1953.
  • תבוסת הגביע הגדולה ביותר: 12-1 נגד בית"ר תל אביב, 1942.
  • שיא נוכחות האוהדים בבית: 26,000 נגד בית"ר ירושלים, 1985.
  • שיא שערים לעונה: 97 שערים, עונת 1993/94.
  • שיא נקודות לעונה: 95 נקודות, עונת 1993/4.
  • שיא הפרש נקודות מהמקום השני: 16 נקודות הפרש מהפועל ת"א, בסיום עונת 2005/6.
  • מכבי חיפה החזיקה במקום הראשון ברציפות לאורך 65 מחזורים, החל מאוגוסט 2004 ועד מאי 2006 (שיא ישראלי)
  • 42 שנים ברציפות, בין השנים 1966-2007 מכבי חיפה העפילה לשלב שמינית גמר גביע המדינה ( שיא ישראלי)

[עריכה] שיאים אישיים

[עריכה] שחקנים מפורסמים ששיחקו במכבי חיפה

[עריכה] שחקני בית

אברהם אבוקרט (קשר) - רפי אוסמו (מגן) - מרקו בלבול (בלם) - אריק בנאדו (בלם) - אייל ברקוביץ' (קשר) אהרון גרשגורן (בלם) - ניר דוידוביץ' (שוער) - ישעיהו הלד (קשר) - ג'וני הרדי (חלוץ) - מורדכי לובצקי (מגן) - ברוך ממן (קשר) - אברהם מנצ`ל (קשר) - ראובן עטר (קשר) - אשר עלמני (קשר) - אהרון עמר (קשר) - יניב קטן (חלוץ) - ניר קלינגר (קשר) - רוני רוזנטל (חלוץ) - דני שמילוביץ' רום (מגן-קשר-חלוץ) - אבי רן (שוער) - ישעיהו שווגר (בלם).

[עריכה] שחקני רכש ישראלים

יצחק אנגלנדר (קשר) - זאהי ארמלי (חלוץ) - ואליד באדיר (קשר) - יוסי בניון (קשר) - טל בנין (קשר) - דניאל בריילובסקי (קשר) - יוחנן וולך (בלם) - מיכאל זנדברג (קשר) - אבישי ז'אנו (מגן) -אלון חרזי (בלם) - עידן טל (קשר) - רפי כהן (שוער) - רוני לוי (קשר) - אלון מזרחי (חלוץ) - ציון מרילי (מגן) - אדורם קייסי (מגן) - חיים רביבו (קשר).

[עריכה] שחקני רכש זרים

[עריכה] שחקנים שמכבי חיפה מכרה לאירופה

[עריכה] מאמני עבר במכבי חיפה

[עריכה] קמפיינים באירופה

[עריכה] מוקדמות ליגת האלופות 2002\2003

מבקיע: איגביני יעקובו 2.
מבקיעים: ג'ובאני רוסו , אדורם קייסי , וואליד באדיר.

[עריכה] מכבי חיפה בליגת האלופות בעונת 2002/03

בית ו'

מבקיעים: יניב קטן , רפי כהן
מבקיע: איגביני יעקובו 3
מבקיע: ננאד פראליה
מבקיעים: יניב קטן , ריימונדאס ז'אוטאוטאס, אייגביני יעקובו
מבקיעים: וואליד באדיר, איגביני יעקובו, יניב קטן.

מכבי חיפה סיימה במקום השלישי עם 7 נקודות: 2 ניצחונות, תיקו ו-3 הפסדים והפרש שערים 12-12, והודחה להשתתפות במפעל גביע אופ"א, שם הפסידה לא.א.ק. אתונה, וחזרה להאבק על האליפות בליגת העל.

מק קבוצה נק מש נ ת ה שז שח הש
1 אנגליה מנצ'סטר יונייטד 15 6 5 0 1 16 8 8+
2 גרמניה באייר לברקוזן 9 6 3 0 3 9 11 2-
3 ישראל מכבי חיפה 7 6 2 1 3 12 12 0
4 יוון אולימפיאקוס 4 6 1 1 4 11 17 6-

[עריכה] מוקדמות גביע אופ"א 07\2006

לחיפה כבש: יניב קטן.
לחיפה כבשו: חאבייר דירסאו, אלן מסודי, רוברטו קולאוטי.

[עריכה] מכבי חיפה בגביע אופ"א בעונת 2006/07

בית א'

  • מחזור 1: מכבי חיפה ישראל - אוקזרצרפת 1:3 (1:1),
לחיפה כבשו: אלן מסודי, גוסטבו בוקולי ורוברטו קולאוטי.
לחיפה כבש: שאבייר אנדרסון.
לחיפה כבש: רוברטו קולאוטי.

אחרי תוצאת התיקו בליבורנו, הבטיחה חיפה את העפלתה לשלב הבא.

מק קבוצה נק מש נ ת ה שז שח הש
1 סקוטלנד גלאזגו ריינג'רס 10 4 3 1 0 8 4 4+
2 ישראל מכבי חיפה 7 4 2 1 1 5 4 1+
3 איטליה ליבורנו 5 4 1 1 1 7 6 1+
4 צרפת אוקזר 4 4 0 2 2 4 6 2-
5 סרביה פרטיזן בלגרד 1 4 0 1 3 2 7 5-
פתיחת המשחק בין מכבי חיפה ואספניול בשמינית גמר גביע אופ"א
פתיחת המשחק בין מכבי חיפה ואספניול בשמינית גמר גביע אופ"א

שלב ההצלבה

מכבי חיפה הוגרלה לשחק מול צסק"א מוסקבה.

שמינית הגמר

מכבי חיפה הודחה בשלב שמינית הגמר.

[עריכה] דירוג אופ"א

דירוג הקבוצה הנוכחי באופ"א

[עריכה] אוהדים ויריבויות

למכבי חיפה מועדון אוהדים רשמי ובנוסף אליו מספר מועדוני אוהדים לא רשמיים, בהם "הקופים הירוקים" ואולטראס חיפה".הקופים הירוקים מכנים את עצמם כך על כן שאוהדי מכבי ת"א החלו לקרוא להם קופים ובשמות גנאי והאוהדים החליטו לקרוא לעצמם כך על מנת לסמל "אנטי" למכבי ת"א. GA02, פירושו: GREEN APES 2002. הקופים הירוקים נוסדו בשנת 2002

[עריכה] היריבות העירונית עם הפועל חיפה

תמונה מהדרבי החיפני. משמאל: רוני רוזנטל.
תמונה מהדרבי החיפני. משמאל: רוני רוזנטל.

לשני המועדונים החיפאים העיקריים, הפועל חיפה ומכבי חיפה, יש היסטוריה ארוכה של יריבות עירונית סוערת הכוללת איבה הדדית וסכסוכי אוהדים; יריבות שנמשכה גם בשנים הרעות של הפועל חיפה, בהן שיחקה בליגה השנייה. שורשי היריבות נעוצים עמוק בתוך ההיסטוריה של שני המועדונים ובעיקר בזיהוי הפוליטי שלהם. הפועל הוקמה כקבוצת פועלים סוציאליסטית שזוהתה בעיקר עם ההסתדרות ועם שלטון מפא"י, הן הארצי והן המוניציפלי. הפועל זוהתה כקבוצתו של הממסד שנתמכה על ידי השלטונות. לפיכך, באופן טבעי, הפכה מכבי חיפה לקבוצה המקופחת, שבשל קיפוחה לכאורה על ידי השלטונות נאלצה להאבק על קיומה. על כן, בראשיתה הייתה היריבות העירונית בחיפה בין אלו ש"ידם קרובה לצלחת" לבין המקופחים והמדוכאים. ההבדלים בין המועדונים יצרו גם את ההבדלים בין האוהדים: אוהדי הפועל חיפה באופן מסורתי זוהו עם תנועות השמאל; רוב אוהדי הפועל היו בני המעמד הבינוני - פועלים בתעשיות השונות בחיפה וכן משכילים רבים ובעלי מקצועות חופשיים רבים. לעומתם, אוהדי מכבי חיפה זוהו ברובם כאנשי המעמד הבינוני-נמוך. בשנים האחרונות הטשטשו ההבדלים בין מחנות האוהדים, בעיקר בשל ההצלחות הרבות של מכבי חיפה, שהגדילו וגיוונו את קהל האוהדים שלה, אם כי עדיין ניתן להבחין בהבדלים בין קהלי האוהדים. בשנים האחרונות קיבלה היריבות בין שני המועדונים גוון יותר ספורטיבי והיא בולטת בעיקר בתקופות שלפני משחקי דרבי. למרות היריבות, דווקא מכבי הייתה הראשונה שלקחה את האליפות, כמה סמלי, בקריית חיים, מבצרה של הפועל.

[עריכה] היריבות עם מכבי תל אביב

מאז שנות ה-90 של המאה ה-20 למכבי חיפה יש יריבות חזקה עם מכבי תל אביב על ההגמוניה בכדורגל הישראלי ועל תואר מועדון הכדורגל הטוב ביותר בישראל. מכבי חיפה שואפת להדיח מעמדה זו את מכבי תל אביב, שהיא המועדון עם מספר התארים הגדול בארץ, ולהפוך למועדון המוביל בישראל. חיפה עשתה זאת על ידי זכייה בתארים רבים וכן בהופעות מכובדות ופורצות דרך בגביעי אירופה השונים (גביע מחזיקות הגביע, ליגת האלופות, גביע אופ"א). המאבק היה עיקש במיוחד בעונות בהן חיפה ותל אביב רצו ראש בראש על תואר האליפות. בנוסף, השפילה חיפה את מכבי תל אביב במספר משחקים, בהם משחק ה 10-0 המפורסם ב-1988 ומשחק ה 5-0 בעונת 1993/1994 בה זכתה חיפה באליפות ללא הפסד.

[עריכה] מכבי חיפה - עונת 2007/2008

מס' עמדה שם
1 ישראל שוער ניר דוידוביץ' (קפטן 3)
2 ישראל בלם מוחמד שאחברי
3 ישראל בלם אלון חרזי (קפטן 1)
4 ארגנטינה בלם דייגו קרוסה
5 ישראל קשר שלומי חנוכה
7 ברזיל קשר גוסטבו בוקולי (תושב ארעי)
8 ישראל מגן אייל משומר
9 ישראל קשר עומרי אפק
10 דרום אפריקה חלוץ תמבינקוסי פאנטני
11 קרואטיה קשר ג'ובאני רוסו (תושב קבע)
12 ברזיל קשר רנאטו ריביירו
13 ישראל שוער יהב יולזרי
15 ישראל קשר מאור מליקסון
 
אנשים אתם מסתכלים באתר יפה נכון יש לכם משהו להוסיף דברו שלחו הודעות זה חינם כנסו לפורומים תכתבו קדימה אני רוצה לשמוע דברים על האתר ועכשיו חדש חדש חדש יש כתובת מקוצרת לאתר והיא: 
  
בברכה מנהל האתר