עוגיות שוקולד
מצרכים:
100 גר' שוקולד מריר
50 גר' מרגרינה או חמאה
1 כוס אגוזים (אפשר בלי)
1 חבילה פתי בר קצוצים דק (חבילה קטנה)
2 כפות שמן
1 כוס חלב או מים
1 כף תמצית רום
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני 180) מעלות).
- בקערת מתכת ממיסים את החמאה עם השוקולד מעל לסיר עם אדים. מסירים מהאש ומצננים בצד לטמפרטורת החדר.
- מנפים ביחד לקערה את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים את המלח ומערבבים.
- בקערת מיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה ומעובה במשך 8-10 דקות. מוסיפים את הווניל ומקפלים פנימה את תערובת השוקולד הפושרת בפעמיים בעזרת מרית (התערובת צריכה להיות פושרת, אבל עדיין נוזלית,( ולאחר מכן מקפלים את תערובת הקמח. משהים בצד 10 דקות עד שהתערובת מתייצבת, והיא תיראה במרקם של מוס שוקולד קצת כבד.
- בעזרת כף מניחים עיגולי בצק על התבֶ ניות עם מרווח של כ-8 ס"מ ביניהם. אופים כ-9 דקות או עד שהעוגיות תפוחות ונוצרים סדקים על פניהן. העוגיות ייראו יציבות ולא מבריקות יותר מלמעלה. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת. לאחר הצינון משחררים את העוגיות במרית מתכת.
- אופן הגשה כ"סנדוויץ גלידה" (אופציונלי): כ-1/2 שעה לפני ההגשה מרככים את הגלידה כמה דקות בטמפרטורת החדר. מניחים 17 עוגיות הפוכות (עם הצד התחתון כלפי מעלה) מעל לתבנית אפייה או אלומיניום מרופדת בנייר אפייה.
- שמים כדור גלידה מעל כל עוגייה, מכסים בעוגייה שנייה ומהדקים בקלילות לעיצוב הסנדוויץ.' מקפיאים עד לייצוב ומגישים.
|
|
|