איך לעשות פיצה
המצרכים:
(אני הכפלתי כמויות כי מהכמות הזאת יוצאת תבנית אחת של תנור)
3.5 כוסות קמח (עדיף קמח לחם)
1/2 שקית שמרית
1.25 כוסות מים פושרים
1 כף דבש
1.5 כפיות מלח
לרוטב העגבניות:(עם שינויים קלים שלי)
2 מכפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
1 ק"ג עגבניות (אני גירדתי)
1 כוס מים
מלח ופלפל
1 כף סוכר
1 כפית אורגנו
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק: שמים קמח בקערת המיקסר ומערבבים לתוכו שמרית. מוסיפים מים ודבש ומעבדים עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח ומעבדים עוד 10 דקות עד לקבלת בצק חלק ומבריק .
מכסים ומתפיחים את הבצק, עד שהוא מכפיל את נפחו..
מחממים תנור לחום מכסימלי (250 מעלות)
מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק לעובי 0.5 ס"מ על משטח מקומח.
מעבירים לתבנית מקומחת (אני שמתי בתבנית של תנור עם נייר אפיייה) מורחים רוטב עגבניות, מוצרלה, ותוספת לפי בחירה.
אופים כ-10 דקות, עד שהבצק משחים בשוליים וגם בתחתית, והגבינה זהובה ומבעבעת. חותכים למנות ומגישים מיד.
רוטב :
מטגנים בשמן זית את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום ומערבבים.
מוסיפים את העגבניות, אני הוספתי גם רסק עגבניות בערך 2 כפות, מים, תבלינים ומערבבים היטב, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה.
אני שמתי תוספות: בצל, עגבניות, זיתים שחורים .
בתאבון ובהצלחה.