x
בניית אתרים בחינם
                                                        
 
                                                                      
     
ההיסטוריה של שתל השבלול המודרני
 
עד לשנות השישים הקהילה המדעית בעולם האמינה שהסיכויים לאפשר שמיעה בעזרת גרוי חשמלי של עצב השמיעה הינם קלושים, אף על פי כן, מספר קטן של מדענים שקד על פיתוח טכנולוגית שתלי השבלול. בשנות השבעים המוקדמות הניבו מאמצים אלה את שתל השבלול המסחרי הראשון, הידוע כשתל חד-ערוצי.
שתל חד-ערוצי זה סיפק למאות מבוגרים וילדים עם ליקויי שמיעה עמוק את המודעות לקיומם של צלילים.
 
בשנות השמונים, שתי קבוצות -חוקרים באוניברסיטת קליפורניה, סן פרנציסקו ואוניברסיטת מלבורן - באופן בלתי תלוי, פיתחו שתי מערכות שתל שבלול חדשות, רב ערוציות, ודיווחו על תוצאות טובות אצל מושתלים עם מערכות אלה.
 
המערכת שפותחה באוניברסיטת קליפורניה הייתה מאוד מוצלחת וזה היה הזמן להפוך אותה ממערכת פיתוח באוניברסיטה למערכת שניתן לשווק באופן מסחרי.
על מנת לבצע מהלך זה היה צורך למצוא את הכשרונות ההנדסיים ואת מקורות המימון לפרוייקט.
דר' רוברט שינדלר, ראש פרוייקט שתל השבלול ב-UUSF, פנה לכן למר אלפרד מן, שהיה ידוע גם כמשקיע וגם כמפתח של מערכות רפואיות מושתלות.
 
המומחיות של מר מן נבעה מעובדה שהוא יסד את החברה השניה בגודלה לייצור קוצבי לב (Systems Pacesetter), ואת החברה הגדולה ביותר לייצור משאבות אינסולין מושתלות וחיצוניות ועוד מספר חברות הי- טק. דר' שינדלר הציג תוצאות קלינויות שהתקבלו עם שתל השבלול הרב- ערוצי והראה סרטון ווידאו שהציג את ההשפעה החיובית של שתל השבלול על חיי המושתל. מר מן התרשם מאוד מהתוצאות, היה לו ברור שללא השקעה ניכרת ופיתוח טכנולוגית חדישות הפרוייקט יכשל. הוא החליט לממן את הפרוייקט בעצמו.
 
עם ייסודה של חברת Advanced Bionics, קמה החברה המצליחה השלישית של מר מן. השתל רב -ערוצי, שעבר תיכנון מחודש וקיבל את השם "קלריון", יצא לשוק. כיום, החברה מיישמת את המומחיות שצברה בתיכנון וייצור מערכות רפואיות מתחכמות מושתלות, לשם שיפור איכות החיים בעזרת הדגמים החדישים של קלריון. החברה עוסקת גם בהמצאת ופיתוח טכנולוגיות ביוניות על מנת לתת פיתרון לבעיות אחרות.
המטרה של החברה היא לחדש ולפתח טכנולוגיות השתלה ביוניות על מנת לאפשר שיש להם בעיות, כגון חרשות, להתגבר על המוגבלות שלהם. אלפי אנשים ברחבי העולם יכולים היום לשמוע הודות לשתל השבלול "קלריון".

 

                           מנהלת האתר     
logo בניית אתרים בחינם