x
בניית אתרים בחינם

   דף הבית    פורום האתר    צור קשר
 
    דף הבית
    מבחנים
    תוכנות להורדה
    שמות מצחיקים
    משפטים למורה
    אנימציות מצחיקות
    סיפורו של סמיילי
    משפטים מצחיקים
    סקרים
    משפטים יפים על החיים
    בדיחות
    משחקים להורדה
    חוקי מרפי
    הקישורייה
    משחקי דפדפן
    משפטים חכמים
    שיאי גינס
    תמונות מגניבות
    מכירים את זה ש...
    סמיילים
    שירים
    הידעת ?
    סרטים לצפייה ישירה
    מידע על מזלות
    מדריך לבנים שלא יודעים לאפות
    משפטים שאסור לומר בבלינד דייט
    פריצת מכונות
    אסטרולוגיה
    חידות
    אנשים שצריך להרוג
    איך להעליב
    30 דרכים לעצבן שוטר
    תירוצים
    איך לפרש חלומות
    תמונות של פנחס
    איך לשפר שפת גוף
    עובדות מעניינות על בע"ח
    טיפים לקוסמים מתחילים
    המדריך למתאמן המתחיל
    מדריך להתחלה בפארקור
    אנימה ומנגה
    מתכונים מתוקים וטעימים
    רכילות (מתעדכן כל יום !)
    טלפתיה
    IPHONE 4S
    קודים למיקמק
    battlefield 3
תודה לכל מי שנכנס !

השקת מכשיר ה-iPhone 4S לוותה באכזבה. לא ראינו את ה-iPhone 5 כפי שכולם ציפו, אך כן מכשיר משודרג מהרבה בחינות. מה התחדש והאם זה באמת מספיק כדי לשדרג ולהתחרות אל מול המתחרים? חודש לאחר השקתו בחניות, הוא כאן אצלנו בסקירה מלאה.

עיצוב ואיכות
בדומה לעיצוב ה-3G ול-3GS, אפל החליטה לשמור על אותו עיצוב יפהפה של האייפון 4 ובעצם לשנות את כל מה שבפנים. מלבד 2 פסים שחורים בכל צד (שככה בעצם מבדילים בין ה-4 ל-4S), דבר לא השתנה מהעיצוב של האייפון 4. במראה הראשון ניתן לשים לב הוא פס המתכת שמקיף את כולו, מה שגם מוסיף לו גם לא מעט יוקרתיות, ועוד יותר חוזק ברגע שהאייפון נופל על הרצפה (בטעות) כשהוא מיוצר מחתיכה אחת. גם הזכוכית מאחורה נשארו אותו דבר, כשהשינוי היחיד הוא ששניהם יותר חזקים ועמידים בפני נפילות.

דבר נוסף וזוהי צורתו החיצונית. ה-4S הוא מכשיר ישר, נוח יותר לאחיזה, וגם דקיק בצורה משמעותית, עם 9.3 מ"מ בלבד לכל אורכו ועם ניסיון שלנו עם מכשירים דקיקים קודמים, פשוט כיף להחזיק אותם. בצד המשקל, מסיבה לא ברורה ה-4S שוקל 3 גרם יותר מקודמו וזה מגיע ל-140 גרם בסה"כ. סביר ונסבל, אך בדגם הבא היינו רוצים לראות אייפון קליל בהרבה יותר.

מבחינת מבנה, בקדמה ניתן לראות את מסך ה-3.5 אינץ' שלו. מעליו נמצאים האפרכסת וחיישני התאורה והקרבה, כאשר מתחתיו נמצא מקש הבית. בצד שמאל של האייפון נמצאים מקשי הווליום ומקש ההעברה למצב שקט, כשבצד ימין ניתן למצוא רק את חריץ ה-microSIM הנשלף. בצידו העליון נמצא מקש ההדלקה/שינה וחריץ ה-3.5 מ"מ לאוזנית, כשבתחתית ניתן למצוא בצד ימין את הרמקול המונופוני (שהתחזק משמעותית ב-4S), באמצע את חיבור ה-30 פין, ובצד שמאל את המיקרופון (שנראה כמו הספיקר מה שמטעה לחשוב כי ישנם רמקולים סטראופוניים, אך לא כך הדבר). בגבו של האייפון נמצאת מצלמת ה-8 מגה-פיקסל עם פלאש ה-LED, הלוגו של Apple ועוד מספר כיתובים.

מסך
כשגם העיצוב נשמר, גם גודל המסך נשאר זהה. ל-iPhone 4S מסך בגודל 3.5 מסוג IPS LCD Retina Display עם צפיפות פיקסלים של 326 PPI ורזולוציה גבוהה של 960X640 פיקסלים.

למסך ה-Retina מספר דברים מיוחדים, שגם בשנה השנייה שהוא בשוק הוא עדיין נחשב לאחד המסכים הכי איכותיים שיש בתחום, ראש בראש עם ה-Super AMOLED Plus של סמסונג. הדבר ראשון היא תאורת LED אחורית (טכנולוגית שמשתמשים בה במסכי טלוויזיה ומחשב), מה שמוסיף למסך בהירות גבוהה וניגודיות. במה זה בא לידי ביטוי? דבר ראשון, באור שמש ישיר: בבהירות מלאה יכולנו לראות ולעבוד על המכשיר ללא כל בעיה, יכולנו להמשיך להשתמש באייפון 4S באותה צורה שבה אנחנו משתמשים בדר"כ. הדבר השני היא זוויות הצפייה: לא משנה מאיזה זווית תסתכלו על המסך של ה-iPhone 4S, אתם תראו את הכל בצורה ברורה. קשה לנו להאמין שעכשיו פתאום אנשים יתחילו להשתמש במכשיר מזווית צפייה של 45 מעלות, אבל זה גם אחד הדברים שדרש שיפור מהדורות הקודמים.

הדבר השלישי ואולי הכי משמעותי זוהי צפיפות הפיקסלים. בדורות הקודמים של המכשיר צפיפות הפיקסלים הייתה נוראית, מה שגרם לכך שהתצוגה במידה מסוימת הייתה מטושטשת, שלא לדבר על מה שהיה קורה אם היינו מבצעים זום לתמונות או לטקסט בדפדפן. בזכות הרזולוציה הגבוהה וגודל המסך שנשאר 3.5 אינץ', הפיקסלים יותר צפופים (או דחוסים) בתוך המסך עצמו, מה שגורם לכך שהתמונה נראית יותר ברורה וחדה בהרבה. עד היום ה-Retina Display של האייפון 4/4S נחשב למסך הכי חד בעולם, עם צפיפות פיקסלים מרשימה מאוד של 326 PPI.

לצערנו, וזה אחד החסרונות ב-4S, זהו גודל המסך. 3.5 שעוד היה נסבל בשנה שעברה כשהמתחרות היו בקו ה-3.7 אינץ' לבין ה-4 אינץ'. אך עכשיו כשהמסכים במכשירי הדגל מגיעים ל-4.3 אינץ' ומעלה, אנחנו היינו מצפים מאפל לפחות להגדיל את גודל המסך ל-4 אינץ', הגודל האולטימטיבי למסכי המגע, שגם לא גדול מידי וגם לא קטן מידי, ונוח לכולם.

את המגע המצוין של האייפון כולנו מכירים וגם כאן זה לא השתנה ולא צפוי להשתנות.

ממשק ומערכת הפעלה
על גבי ה-4S רצה מערכת ההפעלה שבעצם עשתה אותו מה שהוא, ה-iOS, בגרסה 5 הטרייה שיצאה ממש לא ממזמן. ב-iOS 5 נוספו מעל 200 דברים חדשים, כשעיקרם הם שיפור נוחות השימוש באייפון ללא שינויי ממשק דרסטיים.

בפתיחת האייפון אנחנו רואים את במסך הנעילה הסטנדרטי של Apple. ניתן לשים לב בבירור לשעון שמציג לנו את השעה והתאריך, ולמטה נמצאת שורת הפתיחה שע"י החלקת האייקון מימין ושמאל נוכל להגיע למסך הבית.

לאחר מסך הנעילה נראה את הממשק של ה-iOS, שאותו ניתן להגדיר בצורה פשוטה: קל לתפעול, נוח להבנה, וההתמצאות בו אחרי זמן שימוש קצר היא פשוט פנטסטית. היישומים/אפליקציות באייפון מסודרים בצורת רשת של 4 שורות כשבכל שורה יש 4 אפליקציות, בסה"כ 16 אפליקציות על גבי מסך אחד. מתחת לכל מסך ישנה שורה "מהירה" (אם ניתן לקרוא לזה כך) שמוצגת לכם בתחתית המסך בכל מסך בית בה תוכלו להציב את ארבעת היישומים השימושיים ביותר ולהעניק להם גישה מהירה. בתחתית ישנם ארבעה אייקונים: המייל, ספארי, טלפון והאייפוד כשכמובן נוכל לשנות את הקיצורים (לחיצה ארוכה על אפליקציה על גבי כל מסך באייפון תעביר אותנו לאופציות העריכה: שם נוכל לשנות את מיקום הקיצורים, למחוק אפליקציות קיימות, לפתוח תיקיות ובעצם לערוך את כל מסכי הבית ע"פ רצוננו).

מערכת ההתראות החדשה שהוצגה ב-iOS 5 נוכל להגיע אליה על ידי החלקת האצבע כלפי מטה מהסטטוס בר בכל מקום בממשק, מה שיפתח בפנינו את מסך ההתראות שגם שם ההתראות מרוכזות לנו ביחד עם ווידג'ט מזג האוויר. נוכל לשנות את ההתראות שיוצגו במסך ע"י שינוי בהגדרות, וכן נוכל לראות כל התראה חדשה בשורה בסדר יורד על גבי מסך הנעילה, כשהחלקת האצבע לצד ימין על גבי ההתראה תעניק לנו גישה מהירה ליישום שממנו הגיעה ההתראה בכדי לחסוך את כל החלק של לעבור על התפריטים. כמו כן, לחיצה פעמיים על מקש הבית כשהמסך נעול תראה לנו כפתור גישה מהיר ליישום המצלמה וגם שליטה על נגן המוזיקה. מערכת ההתראות מוצגת גם במסך הנעילה, ומשם ניתן להגיע אליה באותו האופן.

כפתור מסך הבית מביא אותנו למסך הבית הראשון שבו מתרכזים כל היישומים החשובים של האייפון. הודעות, לוח שנה, פתקים, תמונות, מצלמה, AppStore ועוד מגוון רחב של יישומים בסיסים נמצאים שם. ככל שנתקין יותר אפליקציות ויישומים, כך מספר המסכים יגדל. אנחנו אהבנו להגדיר את המסכים לפי קטגוריות שונות (משחקים, יישומי חדשות, יישומי ספורט וכו') שבכל מסך נמצאים האפליקציות על פי הקטגוריה שהחלטנו. עוד דבר שהופך את ה-iOS לפשוטה כ"כ הוא גם מסך ההגדרות, בו תמצאו כמה שפחות תפריטים ותתי תפריטים. בכמעט כל ההגדרות לכל דבר היינו נתקלים בתפריט הראשי ובתפריט המיועד להגדרה עצמה, וזהו, לא היינו צריכים לעבור לתת תפריט נוסף בכדי לבצע הגדרה מסוימת (וגם אם היינו צריכים: זה היה עוד תפריט אחד בלבד), גם בזכות כפתור ה"מתג" המצוין שבעצם מפעיל או מכבה יישומים ע"י החלקתו ימינה/שמאלה.

נקודה נוספת שרצינו להתייחס אליה זהו ריבוי המשימות, המולטיטאסקינג. ברגע שאתם לוחצים על מקש הבית, האפליקציה כמובן תישאר פועלת ברקע. כדי לפתוח את תפריט המולטיטאקסינג יש ללחוץ פעמיים ברציפות על מקש הבית, שם תפתח לנו שורה שתראה לנו את היישומים פתוחה. החלקת השורה בכיוון ימין תראה לנו את המשך היישומים הפתוחים, כשלחיצה על יישום תעביר אותנו אליו. החלקה שמאלה של השורה תעביר אותנו לגישה מהירה למקשי האייפוד (העברה קדימה/אחורה, התחלת/הפסקת השיר) ועוד החלקה שמאלה ונוכל לשלוט בווליום של כל המכשיר עצמו. סגירת יישומים מתבצעת ע"י לחיצה ארוכה על יישום כלשהו, שלאחר מכן יתחיל "לרעוד" ומעליו יופיע מקש ה -X שלחיצה עליו תסגור את היישום. זהו אמנם לא מולטיטסקינג אמיתי כמו שיש למערכות הפעלה אחרות, וכאן האפליקציה "מורדמת" ואינה באמת פועלת ברקע כך שרק אפליקציות מסוימות אכן פועלות במקביל ולכן זהו חסרון שיש להתייחס אליו.

מבחינת המקלדות, אנחנו נתייחס אל שתיהן כמקשה אחת: לאייפון יש מקלדת אנוכית ורוחבית. אפשר להגיד שאפל ב-2 המקלדות שלה הצליחה למצוא את האיזון הנכון בין הסידור הנכון של האותיות לבין הרווח מהם: ההקלדה במקלדת האופקית הייתה הכי נוחה שראינו עד כה בכל מכשירי המגע שיצאו לנו להיתקל בהם, כשגם במקלדת הרוחבית ההקלדה הכי נוחה אם כי עדיין קיימת את אותה הבעיה המעצבנת שיש לכל מקלדות הרוחביות בכל הממשקים שמקש המחיקה גדול מידי, מה שגורם לשורה העליונה לזוז טיפה שמאלה ממקומה הרגיל (בהשוואה למקלדת). לאחר שמתרגלים לכל זה, ההקלדה באייפון היא פשוטה ומהירה, זאת בזכות המגע המצוין.

חומרה וביצועים
ה-4S מצויד במעבד כפול ליבה (ממשיכו של ה-A4) שפותח ע"י Apple המבוסס על מעבד ה-ARM A9, ששמו הוא A5 הפועל בתדר של 1GHz לכל ליבה ביחד עם 512MB RAM. למרות שה-4S במפרט הטכני היבש נופל ממתחריו האנדרואידים שכבר הגיעו ל-1.5GHz כפולי ליבה, כשגם על כמות ה-RAM ישנה ביקורת לא קטנה, ה-4S מצליח להוציא את המקסימום מכל ליבה ומבחני הביצועים המוקדמים הוא הצליח לעבור את כל מתחריו. מבחינת השימוש באייפון עצמו אל מול האייפון 4, כמובן שכל היישומים נפתחו יותר מהר המרגיל והשימוש באייפון היה חלק.

הדבר הכי מעניין ביכולת העיבוד של האייפון הוא דווקא המאיץ הגרפי. מדובר במעבד גרפי כפול ליבה, ה-PowerVR SGX543MP2, שחזק פי 7 ממה שהיה באייפון 4. השיפור בו מגיע דווקא בזמן: המעבד הגרפי באייפון 4 נחשב לבסיסי למדי. כעת ה-4S יכול להריץ משחקים גם גרפיקה כבדה בצורה טובה וחלקה יותר, כמו כן גם סרטוני HD, שעליהם נפרט בהמשך. השיפור במעבד הגרפי גם נותן למפתחי האפליקציות הזדמנות לפתח משחקים איכותיים יותר וטובים יותר, מה שיעשיר את יכולות המשחק של המכשיר.

מולטימדיה ואפליקציות
נגן המוזיקה של ה-4S הוא נגן המוכר, כשאפליקציית ה-iPod כבר לא קיים יותר והוידאו והמוזיקה עברו כל אחד ליישומים נפרדים ובכל מקרה, הנגן נשאר אותו נגן. השירים מסתדרים ע"פ החלוקה הרגילה: אמנים, אלבומים, מלחינים וסגנונות. בשורה התחתונה של נגן המוזיקה יהיו לכם 4 אייקונים, כשבסה"כ ניתן לערוך ארבעה קיצור דרך שאתם רוצים. לפני עריכה, ניתן למצוא שם את האלבומים, אמנים, שירים ורשימות השמעה. בממשק ניגון השיר עצמו ניתן לבצע את הדברים הרגילים: להריץ/להחזיר את השיר קדימה/אחורה, לעצור את השיר, לעבור בין חלקי השיר באמצעות קו האצבע המוכר, כשאותו דבר יש גם בשליטה בווליום. כמובן שגם אפשרות ה"אקראי" וה"חזרה" נמצאים כאן. ברגע שנעביר את האייפון ממצבי אנכי או לרוחבי (ב-2 הצדדים) כשאנחנו מדפדפים בספריית המוזיקה שלנו, תופיע לנו תצוגת האלבומים המוכרת והכה מפורסמת. ע"י החלקת האלבומים כלפי ימינה/שמאלה ולחיצה ברגע שמצאנו את האלבום הרצוי, תפתח לנו רשימת

השירים באותו אלבום. אין ספק כי זהו ממשק מגניב שמוסיף קצת צבע, אך היינו מעדיפים את האפשרות הרגילה (גם בממשקים אחרים לא הרבנו להשתמש באופציה הזאת). אל האקוולייזר ניתן להגיע דרך ההגדרות של האייפון.

בכל מה שקשור לאיכות השמע דרך האוזניות, האייפון בכל דורותיו היה תמיד מספר עם איכות שמע נקייה ונעימה לאוזניים. גם כאן אותה חוויה נשמרת וכיף להאזין למוזיקה ב-4S. הדבר היחיד שהשתנה לעומת ה-4 זוהי עצמת השמע שהתחזקה במקצת, בדומה למה לרמקות שבאייפד 2.

נגן הוידאו של האייפון 4 הוא פשוט למדי וכולל את כפתורי השליטה הווירטואליים ושורת המעבר המהיר בין חלקי הוידאו. מבחינת תמיכה בפורמטים, ה-iPhone 4 תומך רק ב-MP4 ו-MOV (לצערנו, ולא נראה שזה ישתנה בעתיד) בלבד. בזכות המעבד הגרפי הצלחנו להריץ סרטי Full HD 1080p בקלות רבה. יש לציין שניתן לחבר את ה-4S לטלוויזיה באמצעות מתאם ה-HDMI של אפל כך שיהיה ניתן להציג את מה שיש במסך של האייפון על גבי הטלוויזיה בקלות.

הבעיה הכי גדולה של מכשירי ה-iOS, התלות בהוספת מולטימדיה באמצעות ה-iTunes, נפתרה במקצת ב-iOS 5 באמצעות השילוב של ה-iCloud. כעת ניתן לבצע אקטיבצייה ראשונית למכשיר ללא צורך בחיבור המכשיר ל-iTunes, ובאמצעות ה-iCloud ניתן לגבות את התוכן של האייפון ולהשתמש בו בכל מקום. כמו כן גם עכשיו ניתן למחוק מוזיקה (בנוסף לוידאו שהיה כבר בעבר) ישירות מהמכשיר ללא כל צורך להשתמש ב-iTunes. כמו כן, אם ברשותכם יותר ממכשיר iOS אחד, ה-iCloud מאפשר העברת התכנים בין 2 המכשירים. כדי לקרוא על כל השימושים של ה-iCloud ואיך זה עוזר לנו להשתמש באייפון ביותר קלות, קראו בסקירה שערכנו.

כמו כן דבר נוסף שחדש ב-iOS 5 הוא עורך תמונות מובנה שעושה עבודה מצוינת. ע"י לחיצה על כפתור "עריכה" בכל פעם שמוצגת לכם תמונה, תוכלו לעשות פעולות בסיסיות שבה תוכלו לערוך את התמונה שלכם. העלמת עיניים אדומות, הפיכת התמונה, שיפור איכות התמונה וחיתוך התמונה. דבר נוסף באלבום התמונות הוא שאפשר להוסיף תיקיות לגלריית התמונות, ככה שלמי שיש עומס תמונות באייפון ורוצה לחלק אותם לפי אלבומים למען הסדר האישי, כעת זה אפשרי.

אך עדיין ישנם חסרונות שלא נעלמו וזוהי כמובן שליחת הקבצים דרך ה-Bluetooth שעדיין לא קיימת, על אף שה-4S הוא המכשיר הראשון שמגיע עם Bluetooth 4.0 ולא ממש מאפשר לנצל זאת. גם הרחבת זיכרון באמצעות כרטיס microSD עדיין לא נמצאת כאן אך ה-4S מגיע עם כמות זכרון של 16, 32 ו-64GB ככה שמדובר לרוב המשתמש בכמות מספקת אולם תעלה לכם יותר כסף.

אפליקציות ומשחקים נוספים תוכלו להוריד בחנות הכי עשירה, הכי מגוונת ובעלת האפליקציות והמשחקים המתקדמים ביותר עד כה בשוק הסלולר, ה-App Store, שכיום מכילה כ-400 אלף אפליקציות לאייפוד ולאייפוד טאץ', וכ-140 אלף אפליקציות לאייפד של אפל. אנחנו כבר בטוחים שאתם מכירים כמעט את כל המשחקים הלהיטים (הישנים יותר והחדשים יותר), לכן אין צורך להרחיב עליהם יותר מידי.

חשוב לנו רק לציין את החשיבות של ה-App Store והדברים שמגיעים ממנה. מרוב המשחקים (גם ברמת האיכות שלהם וגם ברמת ההתמכרות שלנו להם) שהיו לאייפון שכחנו בכלל את כל שאר הפיצ'רים שהוא מגיע איתם. עם השילוב המוצלח של אפליקציות ייעודיות לסוגי הצ'אטים השונים (פייסבוק, מסנג'ר וכו') האייפון הפך למין מיני מחשב שנמצא תמיד בכיס כשאנחנו צריכים אותו, וכל זה רק בזכות דבר אחד: חנות היישומים העשירה שלו, שזה בעצם הסיבה שהאייפון זכה להצלחה רבה.

מצלמת סטילס וצילום וידאו
ה-4S מצויד במצלמת 8 מגה פיקסל ביחד עם פלאש LED לצילום בתנאי תאורה חלשים, וזהו אחד הדברים ששודרגו משמעותית ביחס לדגם הקודם. תחילה, חיישן המצלמה הוא חיישן back-illuminated משודרג וביחד עם עדשת "חמשת האלמנטים" וצוהר של F/2.4, אנחנו צפויים לראות שדרוגים בכל מה שקשור לאיכות התמונה: יותר אור נכנס לחיישן, משמע צבעים יותר עשירים, פחות רעש דיגיטלי וצילום משופר בתנאי תאורה חלשים. כמו כן התמונה תצא חדה ומדויקת, וגם איזון הלבן אמור להשתפר.

שיפור נוסף הוא זמן צילום התמונה: ב-4S צילום התמונה עורך 1.1 שניות בלבד וצילום תמונה נוספת לוקח 0.5 שניות בלבד. זוהי המצלמה הכי מהירה שיש בשוק היום ואפשר לצלם איתה דברים במהירות רבה מבלי לחשוש ש"תאבדו את הרגע" שאתם רוצים לצלם. כמו כן, אנחנו מקבלים את התוספות מהגרסאות הקודמות: אותו HDR המוכר לנו מה-iPhone 4 נמצא גם כאן והפיצ'רים החדשים מ-iOS 5 (נעילת חשיפה והתמקדות אוטומטית) נמצאים גם כאן.

ממשק המצלמה של ה-4S הוא חסר הגדרות ואנמי מאוד. כל מה שיש לנו הם האפשרויות הבסיסיות: מקש צילום, מקש העברת מצב צילום, גישה לגלריית התמונות, אפשרות לשלוט בפלאש ה-LED, להפעיל את ה-HDR ולכבות או להפעיל את צילום הרשת, ולעבור למצלמה הקדמית. אפל באה לכסות על חוסר ההגדרות בצורה אוטומטית: השדרוג הנוסף שנוסף הוא זיהוי (פורטרייט, נוף וכ'ו) שאתם רוצים לצלם ומכוון את ההגדרות של התמונה באופן אוטומטי. בונוס נוסף שאנחנו רואים לראשונה באייפון הוא מזהה הפנים האוטומטי. בנוסף להכל, יש לכם גם אפשרות להתמקד על פריט מסוים שאתם רוצים באמצעות נעילת החשיפה/מיקוד, ע"י לחיצה ארוכה על הפריט שאתם רוצים, אז ההגדרות כבר יתכוונו לבד.

מבחינת איכות התמונה, ה-4S מספק איכות תמונת הסטילס בין הגבוהות ביותר בשוק ה-8 מגה פיקסל. הוא מצליח לעבור את ה-Galaxy S II שעד כה שלט ומבחינת התמונות אין הרבה לומר: כמות הפריטים בתמונה גדול מאוד, הצבעים חיים וראליסטים, וגם הרעש הדיגיטלי נמוך. להלן דגימות התמונה:

    

צילום הוידאו גמכן שודרה לאיכות המקסימלית שניתן למצוא כיום, והיא Full HD 1080p ב-30 פריימים לשניה. גם כאן אפל הבטיחה רבות והצליחה לקיים. מבחינת הממשק, מדובר כאן באותו ממשק של הצילום: חסר הגדרות והכל נעשה באופן אוטומטי ואין אפשרות לשנות זאת. אותם מקשים ממשק מצלמת הסטילס נמצאים גם כאן.

האפשרות שאהבנו בעת צילום הוידאו ב-4S היא האפשרות לקבוע על איזה פריט תמוקד התמונה ע"י לחיצה במסך על הפריט שאנחנו רוצים להתמקד עליו, ככה שצילומי מאקרו בעת סרטון וידאו ניתנים לביצוע בזמן אמת.

ושוב, ה-4S מצליח לעבור את מצלמות ה-8 מגה פיקסל. בסרטון יש לנו מספר רב של פרטים (bitrate של 26MB לעומת 17MB של ה-S II), צבעים עשירים וחדים מאוד, ורעש דיגיטלי נמוך מאוד. כמו כן, באמצעות מעבד ה-A5, כעת אנחנו מקבלים בוידאו ייצוב ודיאו בזמן אמת: אם באייפון 4 שמתם לב לכך שהוידאו זז כל הזמן עקב חוסר ייצוב וידאו (שלא היה לו), כאן לא תראו את זה בזכות ייצוב הוידאו בזמן אמת שגם פה קיבלנו לראשונה.

בשורה התחתונה, הצילום ב-4S הוא חוויה אחת גדולה. אך יש לנו בעיה אחת וזה החוסר שליטת הרזולוציה של הוידאו: לא כל פעם אנחנו נרצה לצלם ב-1080p מכיוון שזה דורש מאיתנו גודל אחסון רב (10 שניות זה 31 מגה ו-10 דקות זה 1.8GB) ואנחנו מצפים בו לפחות בחירה של מצב וידאו ב-720p. אנחנו מקווים שנראה את זה מגיע בעדכוני iOS עתידיים.

ספיקר, איכות שיחה
ה-4S מצויד ברמקול מונופוני יחיד שממוקם בצידו הימיני התחתון. הספיקר הציג לנו איכות חזקה שאנחנו מגדירים אותה כטובה. שמחנו לראות שהספיקר ב-4S הוא חזק, לעומת ה-4 שאכזב אותנו. גם האפרכסת מפיקה צליל חזק ואיכותי כאחד, עד כדי כך שכבר העדפנו להנמיך טיפה את הקול וסביר להניח שזה ישחק תפקיד משמעותי במקומות רועשים במיוחד. מבחינת המיקרופון, אפל ציידה את האייפון ב-2 מיקרופונים (אחד ממוקם ליד הספיקר והשני ממוקם לצד יציאת האוזניות) שאמורים לסנן רעשי רקע ולספק איכות שמע טובה יותר לצד השני, ואכן כך: אין כמו עזריאלי או מועדון סוער כדי לבחון את זה, והצד השני דיווח לנו שהוא שמע אותנו מצוין.

אחד מהחידושים הגדולים ב-iOS 5 הוא ללא ספק ה-iMessage, שירות הודעות למכשירי ה-iOS (אייפון, אייפוד טאץ' ואייפד) אשר מריצים את iOS 5 ומעלה ועובד על 3G ו-Wi-Fi במקום משלוח SMS. ה-iMessage למעשה שולב בממשק ההודעות הרגיל, וברגע שהמערכת תזהה שאתם מצ'וטטים עם מישהו בעל iDevice, שירות ההודעות יתחלף אוטומטית מהשירות הרגיל ל-iMessage. הודעות שנשלחו ב-iMessage מוצגת בבועות על רקע תכלת, בעוד כשהרגילות מוצגות בצבע ירוק. גם מקש ה"שלח" צבוע בצבע ירוק בהודעות הרגילות, ובתכלת ב-iMessage. ההודעות נשלחות במהירות גם כאשר הקליטה (באינטרנט סלולרי) אינה חזקה במיוחד וללא ספק שזהו פתרון לבעלי מכשירי iOS. חברות הסלולר בלחץ?

עוד בעיה שנפתרה ב-4S לעומת ה-4 היא בעיית הקליטה המפורסמת שהייתה. כעת, ה-4S עובד עם 2 אנטנות במקביל (הסלולרי הראשון שעושה זאת), מה שעל פניו, מלבד פתירת בעיית הקליטה, אמור להביא לנו פתרון באזורים שבה הקליטה היא לא ממש חזקה, שליחה וקבלה של SMS בצורה מהירה יותר, איכות שיחה אמינה יותר ועמידה יותר. עבודה עם 2 אנטנות פתרה את בעיית הקליטה שהייתה וכעת גם אם תתאמצו "לחנוק" את הנקודה השמאלית התחתונה, לא תרגישו בשינוי באיכות הקליטה.

דבר נוסף שה-4S מצטיין בו הוא כמות התדרים שבה הוא תומך. למעשה, ה-4S תומך בכל תדרי ה-GSM וה-CMDA (דור 3.5) שקיימים, כך שאם תטיילו לכם ברחבי העולם, לא תצטרכו את כאב הראש של "האם מכשיר שלי מתאים למדינה הספציפית?". התשובה מראש תהיה כן. הדבר היחיד שחסר ל-4S כדי להיות מושלם מהבחינה הזאת זוהי תמיכה ב-LTE, דור 4 אם תרצו שכבר הופך כמעט לסטנדרט.

אם תרצו, עוד דבר מציק שנשאר מה-4 הוא התמיכה ב-microSIM בלבד, לכן לא נוכל להשתמש בכרטיס SIM של ה-4S לשימוש במכשירי סלולר אחרים ונצטרך להשתמש במתאם. אם זה מעודד, אז גם נוקיה לאחרונה החליטה לאמץ את ה-microSIM ובמכשיריה החדשים היא התחילה לשלב אותו. האם שאר החברות גם יאמצו את הטרנד החדש? אין לדעת.

סקירת הוידאו המלאה



דפדפן וחווית הגלישה

עוד נקודה חזקה ב-iPhone 4 ובכלל בכל דורות ה-iPhone הוא ללא ספק הדפדפן המצוין, דפדפן ה-Safari.

ה-4S מצויד ב-Wi-Fi b/g/n. הקליטה של ה-Wi-Fi היא מצוינת ולא נתקלנו בניתוקים כלשהם. גם מהירות ההורדה באלחוטי נשארה גבוהה והורדנו קבצים באותו קצב שבו אנחנו הורדנו במחשב. בסה"כ אין לנו תלונות.

בדומה לממשק האנדרואידי, גם הממשק של הספארי הוא ממשק פשוט ונוח להפעלה, אפילו יותר: בחלק העליון של הדפדפן ניתן למצוא את שורת הכתובות ושורת החיפוש כשתוכלו להגיע אליהם כל הזמן מכל נקודה כלשהי בדף ע"י לחיצה על השעון בשורה העליונה של ה-iPhone. בתחתית הדפדפן נמצאים כפתורי השליטה: הקודם והבא, ולידם נמצא מקש שמאפשר לכם לעשות מספר אופציות עם הדף שאותו פתחתם: הוספת סימניה, הוספת הדף למסך הבית לגישה מהירה, הדפסת הדף, ציוץ בטוויטר ושליחת הדף במייל. מקש הספר יתן לכם גישה למועדפים, סימניות, היסטוריה ולרשימת הקריאה. מקש החלונות יאפשר לכם שליטה בחלונות הפותחים בדפדפן: תוכלו לעבור ביניהם, לסגור אותם ולפתוח עמוד חדש.

ביחד עם השיפור שהספארי קיבל ב-iOS 5 והמעבד כפול הליבה של ה-4S, כיום ה-4S הוא המכשיר (אחרי האייפד 2) שטוען את הדפים בספארי הכי מהר. הטעינה המהירה גם העלימה את "בעיית השחמט" לגמרי, וכמובן שהניווט בדף והזום עם מולטי טאץ' נשארו חלקים כמו בעבר. דבר נוסף חדש בספארי שנוסף ב-4S הוא כפתור הקורא. הקורא לוקח את הטקסט והתמונות שנמצאים בדף, ומציג לכם רק אותם על גבי המסך, ללא כל שאר העמוד. אין פרסומות או דברים אחרים שמציקים לעין, וכל זה בקליק אחד בלבד. בסה"כ דפדפן הספארי עושה את עבודתו על הצד הטוב ביותר ב-4S כמצופה ממנו.

כמובן שחסרון הישן (והקבוע) של הדפדפן היה ונשאר: אין תמיכה בפלאש בספארי, ואנחנו לא יודעים אם יהיה. חבל.

Siri – העוזרת הראשית שלכם
אחד החידושים המהפכניים ב-4S היא ללא ספק הסירי. הסירי היא למעשה העוזרת הקולית שלנו: ע"י דיבור איתה היא תבצע מגוון שימושים שתבקשו ממנה: להקריא ולכתוב SMSים, לומר מהו מזג האוויר בכל מיקום שנבקש, לקבוע פגישה, להכין תזכורת, חיפוש וגלישה באינטרנט, הפעלת מוזיקה, ובעצם היא מכסה כמעט כל שימוש אפשרי במכשיר – וכל זה באמצעות הקול בלבד.

כמו כן אפשר ממש לדבר עם סירי ולשאול אותה כל מיני שאלות, החל מהחכמות ביותר ועד השטוטיות ביותר – על הכל היא תענה, ואנחנו בטוחים שעם חיפוש קצר ביוטיוב תוכלו למצוא כמה קטעים מצחיקים. כדי להשתמש בסירי, לחצו לחיצה ארוכה על מקש הבית ולאחר מכן על המיקרופון – ואז הדיאלוג עם סירי יחל.

קישוריות ורשתות חברתיות
ה-4S הוא המכשיר הסלולרי הראשון שמגיע עם תמיכה ב-Bluetooth החדש, ה-Bluetooth 4.0. אך הבשורה שהורסת את החגיגה היא שעדיין חוסר היכולת של העברת קבצים דרך. אך למרות זאת, אי אפשר שלא להתרשם: בבלוטות' 4.0 צריכת הסוללה בעת העברת נתונים היא כמעט אפסית, וגם כאשר הבלוטות' דולק באופן קבוע, הבזבוז של הסוללה נמוך מאוד. כמובן שזה מצוין לכל אוזניות הבלוטות' למיניהם, המקלדות והדיבוריות וכמובן למשתמשי ה-Nike+.

כמו גם בכל שאר מכשירי האייפון אין ל-4S יציאת USB סטנדרטית (לא שציפינו לאחת לכזאת), ונשארו עם מחבר ה-30 פין של Apple. טוב, נו, כמעט. היה חשוב לנו לציין שאפל השיקה לא ממזמן מתאם microUSB משלה (כן, מה ששמעתם. אין יותר חיקויים סינים!) שניתן לרכוש אותו מהחנות שלה ברחבי העולם, ובארץ כאן ב-iDigital.

גם רדיו FM (עדין) אין פה ומאייפון לאייפון אנחנו מרגישים כמו תוכי בקטע הזה. לחלופין, ישנם לא מעט אפליקציות רדיו אינטרנט הפועלות על חיבור האינטרנט.

בינתיים אנחנו לא רואים את קישוריות ה-NFC מגיעה לאייפון, מכיוון שהיא בקושי מתקדמת. נוקיה וסמסונג עוד מנסות, אך אנחנו מעריכים שעד שהתקן לא יהיה סופי וקבוע כמו הבלוטות', זה לא יקרה ולא נראה זאת באייפון.

כמו כן ה-4S מצטרף לאייפון 4 וגם הוא יכול לשמש כנקודת גישה אישית, מודם סלולרי או "ראוטר" אלחוטי. אפשר לעשות זאת דרך 3 דרכים: חיבור USB למחשב, בלוטות' או שהאייפון יהפוך ל-Wi-Fi בפני עצמו. האייפון ישתף את כל הסובבים באינטרנט הסלולרי שלכם. אם אתם בעל חבילת גלישה עם נפח מוגבל, שימו לב לא לחרוג בטעות.

ב-iOS 5 אחד הדברים החדשים שקיבלנו הייתה סנכרון עם הרשתות החברתיות. כרגע, זה רק טוויטר בלבד, אך אנחנו מעריכים שבקרוב נקבל גם את התמיכה הכ"כ מבוקשת בפייסבוק, לאחר שלא מזמן הייתה התקדמות משמעותית בזה, כשהאפליקציה הרשמית של הפייסבוק לאייפד הושקה. כדי להשתמש בטוויטר ובאפשרות לצייץ מכל מקום בממשק האייפון, נצטרך להתחבר תחילה למשתמש שלנו בטוויטר ולאחר מכן נוכל לבצע זאת. נוכל גם להוסיף תמונה/לינק ואפילו את המיקום שאנחנו נמצאים בו.

סוללה
הרבה מאוד שאלו את עצמם, מה קורה כששמים מעבד כפול ליבה עם מעבד גרפי כ"כ חזק? הסוללה לא אמורה להיות חלשה יותר? המעבדים כיום יודעים להיות חסכוניים יותר כשהם לא בצורך, ולכן זמני האייפון כמעט שלא השתנו ואף השתפרו במעט. כעת יש לנו 8 שעות שיחה (שעה יותר לעומת ה-4) ו-200 שעות המתנה (100 פחות לעומת ה-4) וסוללה גדולה יותר ב-10mAh מקודמתה בחוזק של 1430mAh. בסה"כ, ע"פ השימוש השוטף שלנו, כמעט ולא הרגשנו שינוי לעומת ה-4: הזמנים היו פחות או יותר זמנים. ה-4S הצליח לשרוד יפה מאוד ביום שימוש מאסיבי שלם שכולל גלישה ב-3G, משחקים, האזנה למוזיקה ואחוזי הסוללה היו תמיד בסביבות ה-20%-30%.

חשוב לציין כי החלק של ה-100 שעות פחות בהמתנה לעומת ה-4 עושים את שלהם, ובחלק מהשימושים (האזנה למוזיקה, הרצת וידאו, גלישה ב-3G וצילום) הוא נופל מהזמנים של האייפון 4, אך כן עושה את עבודתו בשעות השיחה. היינו מגדירים את חיי הסוללה של ה-4S במילה אחת: מוזרה. ניתן לקוות שעדכוני צריכת סוללה משופרים יגיעו עם עדכוני iOS עתידיים, אך משתמשי האייפון הוותיקים יודעים שאפשר לחסוך בעוד קצת סוללה ע"י משחק נכון בהגדרות ההגבלות ושל שירותי המיקום.

מחיר
ה-4S יצא רק לא ממזמן לשוק והוא צפוי להגיע לכל רשתות הסלולר בארץ בדצמבר הקרוב (ישראל ככל הנראה חלק מ-70 המדינות שבהם ה-4S יושק) ויחליף את מקומו של ה-4. בעניין החנויות הפרטיות, כמו שאתם כבר בטח מתארים לעצמכם, המחירים עדיין גבוהים: גרסת ה-16GB נמכרת בטווח של 5,499 – 4,599 ₪, ה-32GB בין 5,499 – 5,099 ₪ וה-64GB בין 5,999 – 5,588 ₪ כ-SIMfree, אך המחיר סביר כי ירד במהרה לאחר שיושק כאן בארץ באופן רשמי. באתר Vmobileלדוגמה גרסה 16GB נמכרת ב-4,899 ש"ח נכון לכתיבת שורות אלה.

לסיכום
הבעיה הכי גדולה של ה-4S היא בעצם עצמו ומה שציפינו ממנו להיות: האייפון 5. העובדה שה-5 לא הושק גרמה לאכזבה בקרב מעריצי אפל. הבעיה ב-4S היא לא העיצוב או המעבד או המצלמה, אלא בעיקר גודל המסך, שכבר כיום נחשב לקטן. אנחנו לא רוצים להחזיק מקרר ביד, אך אנחנו כן חושבים שמסך שגודלו הוא 4 אינץ' יכול לספק את כולם.

מבחינת כל השאר, ה-4S עשה את עבודתו כמצופה: מעבד כפול ליבה A5 עם מעבד גרפי פנטסטי, מצלמה שמצלמת מצוין, iOS 5, iCloud שכבר עליהם פירטנו ואין צורך לחזור על היתרונות שלהם שוב. שאר החסרונות הרגילים (אין microSD, חוסר בפלאש, iTunes וכו') היו ונשארו החסרונות והיינו שמחים אם אלו היו נעלמים. אז כמו שכבר אמרנו: דומה מבחוץ, שונה מבפנים.


אהבנו
- איכות הבנייה והעיצוב: דק ויפהפה.
- מסך איכותי.
- מגע מצוין
- Siri: עושה את השימוש במכשיר פשוט יותר בהרבה
- מהירות פעולה ותפקוד מצוינים (A5)
- גרפיקה והרצת סרטים מצוינת (מעבד גרפי)
- מערכת ההפעלה iOS: גרסה 5 עושה את שלה כמצופה
- חנות האפליקציות
- איכות שמע באוזניות
- דפדפן הספארי המשופר (מבחינת מהירות)
- מצלמת סטילס וצילום וידאו הטובה ביותר כיום
- מיקרופון חזק ואפרכסת חזקה
- שירות ה-iCloud
- תמיכה בכל התדרים הסלולרים האפשריים (3G)

לא אהבנו:
- מסך קטן מידי
- רק 512MB RAM
- תמיכה ב-microSIM בלבד
- אין פלאש בדפדפן
- אין יציאת USB סטנדרטית
- אין העברת קבצים דרך ה-Bluetooth או מצב אחסון
- אין חריץ microSD
- סוללה שלא ניתנת להחלפה
- תלות ב-iTunes בהעברת תכני המדיה
- אין רדיו FM

מה בקופסה?:
- iPhone 4S
- אוזניות סטרופוניות
- מטען
- כבל USB

מעבד: 1GHz dual-core ARM Cortex A9 CPU, PowerVR SGX543MP2 GPU, Apple A5 SoC
זיכרון: 16/32/64GB זכרון פנימי, 512MB RAM
מסך: 3.5 אינץ' מסוג LED-backlit IPS TFT ברזולוציה של 960X640 פיקסלים, מגע Capacitive
מצלמה: 8MP, רזולוציה 3264X2448, צילום וידאו Full HD 1080p@30 FPS
קישוריות: Bluetooth 4.0, A-GPS, Wi-Fi b/g/n ,3G HSDPA, 14.4 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
מערכת הפעלה: iOS 5 עם עדכוניים עתידים למשך שנתיים ויותר
סוללה: 1430 mAh
מידות: 115.2X58.6X19.3
משקל: 140 גרם
קרינה: SAR 0.99