עוגיות חמאת בוטנים מלוחות-מתוקות נימוחות, קלות ומהירות להכנה - אפילו זמן האפייה קצר
רוני מנדלמן | אוכל טוב | פורסם 13/08/12 19:30:24
זמן הכנהשעתיים וחצי
זמן עבודהרבע שעה
כשרותכשר חלבי
רמת קושיכל אחד יכול
מרכיבים
2 כוסות קמח רגיל
כפית סודה לשתייה
150 גרם חמאה
כוס סוכר חום
ביצה
2 שקיות סוכר וניל (10 גרם כל אחת)
כוס ורבע חמאת בוטנים
אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה על אש נמוכה מאוד. מכניסים למיקסר עם שאר מרכיבי העוגיות ומערבלים דקות ספורות עד שהעיסה מתאחדת והופכת לגוש בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעתיים.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומוציאים את הבצק מהמקרר.
3. פורסים נייר אפייה על תבנית גדולה ושטוחה, לוקחים בעזרת כף גלידה עיגול בצק ומניחים בעדינות על נייר האפייה. מועכים קלות. לחילופין, אפשר לגלגל בעזרת הידיים כדור בצק, להניח על נייר האפייה ולשטח.
4.מקפידים על רווחים יפים בין העוגיות (כמות התערובת מספיקה לשתי תבניות ולכ-35 עוגיות), מכניסים לתנור ואופים כ-12 דקות. מצננים לפני ההגשה
* העוגיות עשויות להיראות לא מוכנות, אבל אחרי האפייה הן מתמצקות מעט והופכות לנימוחות ורכות מבפנים.
עוגת ביסקוויטים משודרגת
עוגת שכבות של ביסקוויטים פשוטים, ביניהם מונח קרם מסקרפונה קטיפתי. קלה להכנה כמו העוגה הקלאסית, אבל טעימה פי אלף ומרשימה פי מיליון.
חן שוקרון | אוכל טוב | פורסם 17/08/12 12:49:47
זמן הכנהיותר משלוש שעות
זמן עבודהחצי שעה
כשרותכשר חלבי
רמת קושיכל אחד יכול
מרכיבים
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
למלית:
2 מכלים (500 גרם) שמנת מתוקה
2 מכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
2 כפות (20 גרם) אבקת סוכר
1/4 כוס (60 מ"ל) ליקר קפה (ראו הערות לתחליפים)
1 כפית אבקת קפה נמס
1 כפית תמצית וניל
לשכבות:
2 חבילות ביסקוויטים בטעם קרמל (לוטוס), 250 גרם כל חבילה
לעיטור (לא חובה) :
2 חבילות כדורי שוקולד (קליק)
או תלתלי שוקולד
אופן ההכנה:
1. מערבבים במיקסר עם בלון הקצפה את כל חומרי המלית במהירות נמוכה, רק עד שהם קצת מאוחדים. מגבירים את המהירות למקסימום ומקציפים רק עד לקבלת קרם יציב וסמיך.
2. מרפדים את תבנית האפייה בשכבה של ביסקוויטים. אם נוצרים רווחים משתדלים למלא עד כמה שניתן בשברי ביסקוויטים.
3. מורחים על שכבת הביסקוויטים באופן אחיד כ-1/4 מכמות הקרם. מסדרים על הקרם שכבה נוספת של ביסקוויטים (הפעם אין צורך למלא רווחים אם נוצרו). חוזרים על הפעולות הללו עד לקבלת ארבע שכבות של ביסקוויטים ושל קרם. מיישרים את פני העוגה ומעבירים לקירור למשך לילה.
4. למחרת מעטרים את העוגה בכדורי השוקולד – מהשוליים ופנימה.
העוגה נשמרת עוד 4 ימים נוספים בקירור.
עוגיות שוקולד שוקולד-צ'יפס
עוגיות פריכות מפוצצות שוקולד שייחטפו במהירות הבזק, פינוק שאי אפשר לעמוד בפניו
חן שוקרון | אוכל טוב | פורסם 19/08/12 18:30:02
זמן הכנהשעה
זמן עבודהשלושת רבעי שעה
כשרותכשר חלבי
רמת קושיכל אחד יכול
מרכיבים (25 מנות):
220 גרם שוקולד מריר בקוביות או במטבעות
30 גרם חמאה
1/4 כוס (35 גרם) קמח
1/4 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
2 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
150 גרם שוקולד מריר קצוץ לחתיכות או שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
2. מניחים את השוקולד המריר והחמאה בקערה חסינת חום. ממיסים אותם במיקרוגל או על בן מארי עד שמקבלים תערובת חלקה. מצננים מעט.
2. מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה קטנה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
3. בקערת המיקסר, יחד עם בלון הקצפה מקציפים את הביצים עם הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. ממשיכים להקציף עוד 5 דקות נוספות. מורידים את המהירות לנמוכה, ומוסיפים את השוקולד המומס. ממשיכים להקציף עד שהשוקולד נטמע לחלוטין (במידת הצורך נעזרים במרית כדי לוודא שהתערובת אחידה). מוסיפים פנימה את תערובת הקמח ובעזרת המרית מקפלים עד שהקמח נספג כולו. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומקפלים אותו פנימה עד שהוא מתפזר באופן אחיד בבלילה.
4. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. בעזרת כף קפיצית לגלידה (או באמצעות 2 כפות רגילות) מניחים כמות של כף גדושה בכל פעם על גבי התבנית. מניחים במרווחים גדולים.
5. אופים כ-9 דקות בלבד או עד שהעוגיות יציבות בשוליים ורכות במרכז. מצננים לחלוטין.
6. העוגיות נשמרות עוד 3 ימים נוספים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.
איך מכינים סורבה? מדריך
האמת, אין פשוט מזה: טוחנים מנגו עם מיץ תפוזים, סוכר ולימון, מקפיאים - וזהו בעצם. ובכל זאת, הכנו לכם תיעוד מצולם של כל השלבים. שתראו בעיניים כמה שזה קל
יש משהו מאיים במילה "סורבה". אם גלידה נתפסת אצלנו כמאכל הילדותי האולטימטיבי, כמשהו כיפי, קיצי ומשמח, הרי הסורבה סובל מתדמית בוגרת מדי, בוגרת בהרבה ממה שמגיע לו. ממש כמו הגלידה - גם הסורבה הוא קינוח מתוק, קפוא ומרנין חך, רק שבשונה ממנה, הוא עשוי פירות ולא תערובות שמנת כאלה ואחרות.
המשימה שלנו כאן היא להוכיח לכם שסורבה טוב יכול להיות שווה ממש כמו גלידה טובה, ויותר מזה - להראות לכם כמה פשוט להכין אותו בבית. כל ההכנה כולה לא תיקח לכם יותר מרבע שעה, ואחרי זה העבודה היא כבר של המקפיא. אז למה אתם מחכים?
מרכיבים
לקילו וחצי של סורבה:
1/2 כוס סוכר (אפשר גם בלי, ראו הערה בסוף המתכון)
1 כוס מיץ תפוזים (רצוי טרי)
1 קילו מנגו, קלוף וחתוך לקוביות גסות
2 כפות מיץ לימון
אופציונלי: 1 כפית ג'ינג'ר טרי
אופן ההכנה:
אלה המצרכים. כל המצרכים
צילום׃ בני גם זו לטובה
1. מקפיאים את קוביות המנגו עד שהן חצי-קפואות (זה לוקח בין שעה לשלוש שעות. אם אתם רואים שהמנגו קפא לגמרי - הניחו לו לעמוד בחוץ 20 דקות).
ככה נראה המנגו החצי-קפוא
צילום׃ בני גם זו לטובה
2. שמים את הסוכר ומיץ התפוזים בסיר קטן. מחממים מעט עד שהסוכר נמס לחלוטין (לשים לב לא להגיע לרתיחה). מצננים במקרר.
3. שמים את כל החומרים ביחד במעבד מזון, וטוחנים לקבלת מרקם קטיפתי ועשיר.
טוחנים הכל ביחד
צילום׃ בני גם זו לטובה
מרקם קרמי, זאת המטרה שלנו
צילום׃ בני גם זו לטובה
4. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם (מכיוון שמדובר בפירות טריים, הטעם והמתיקות יכולים להשתנות).
5. מעבירים לכלי הגשה ומכניסים למקפיא להמשך הצינון. חוששים שכעבור כמה שעות יחכה לכם במקפיא קרחון מנגו ענק? אל תחששו: הסוכר מגן על הסורבה מפני הקיפאון, והמנגו מבטיח מרקם עשיר וצמיגי גם אחרי הקפאה.
6. להגשה: מוציאים את הסורבה מהמקפיא ויוצרים כדורים בעזרת כף גלידה. אפשרות נוספת: להקפיא את הסורבה בכלים אישיים, ולהגיש אותם כמו שהם.
אפשר להקפיא בכלים אישיים
צילום׃ בני גם זו לטובה
_OBJ
* אם הסורבה בילה הרבה במקפיא, הניחו לו להפשיר טיפה. רבע שעה בחוץ והוא יחזור לעצמו.
* את הסורבה הספציפי הזה אפשר להכין גם בלי סוכר בכלל. תסמכו על המנגו.
לחמניות מתוקות
מאפה מתוק וטעים שבתוכו מוצפן פרי טרי, קל ומהיר מאוד להכנה
1. מערבבים את החמאה והרוויון במיקסר עם וו גיטרה או במערבל ידני, עד לקבלת תערובת חלקה.
2. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ואחריהן את הסוכר ותמצית הווניל.
3. מוסיפים בעדינות את הקמח תוך כדי ערבוב, וממשיכים לעבד רק עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מסדרים את המנז'טים בתבנית שקעים, יוצקים מהתערובת עד לשליש מגובהם ומוסיפים את הפרי.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 25-30 דקות, עד להזהבה (נועצים קיסם ומוודאים שהוא יוצא יבש).
מוס שוקולד מהיר
בלי שהייה של כמה שעות במקרר, עם מרשמלו במקום ביצים, בלי ג'לטין ובלי עצבים - מוס השוקולד המיידי והמושחת של נייג'לה לוסון ישחרר אתכם מפוביות קשות הקשורות בקינוח הטעים הזה.
| אוכל טוב | פורסם 05/08/12 12:04:34
זמן הכנהעשרים דקות
זמן עבודהחצי שעה
כשרותכשר חלבי
רמת קושיכל אחד יכול
המתכון של נייג'לה לוסון נותן מוס מרוכז ועשיר מאוד, לאוהבי השוקולד המריר. אם רוצים לקבל מוס קליל יותר ניתן להמיר חלק מהשוקולד המריר לחלב, אך חובה לשמור על מינימים של כ-100-150 גרם שוקולד מריר (של 70% מוצקי קקאו) במתכון.
מרכיבים (6 מנות):
150 גרם (קצת פחות משקית) מרשמלו, חתוכים לשניים
50 גרם חמאה, רכה
250 גרם (שתיים וחצי חבילות) שוקולד מריר, מינימום 70% מוצקי קקאו
60 מ"ל (1/4 כוס) מים חמים
1 מיכל של שמנת מתוקה להקצפה
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מניחים בקערה את המרשמלו, החמאה, השוקולד והמים. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי) ומערבבים עד שהתערובת נמסה ואחידה לחלוטין.
2. מקציפים את השמנת המתוקה עם תמצית הווניל עד לקבל קצף רך ומערבבים בתנועות קיפול את הקצף אל תוך קערת השוקולד המומס, עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מעבירים את המוס אל 6 כוסות (אפשר גם ל-4 יותר גדולות) ומקררים עד לקבלת המרקם הרצוי. אפשר גם לאכול חם.