עוגת פאי פקאן
מאת: זוהר מרסט קפה אוסישקין
המצרכים:
לעוגה אחת בתבנית בקוטר של 26 ס"מ מתפרקת או ל-4 מנות אישיות
צילומים: אורן שלו, פאי פקאן 2 כוסות קמח מנופה
4 כפות סוכר
קורט מלח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
2 כפות מים קרים
מצרכים למלית:
1/2 1 כוס סוכר
1 מיכל קטן של שמנת מתוקה טמפרטורת החדר
300 גרם אגוזי פקאן קטנים וקלויים
אופן הכנת הבצק:
מכניסים למעבד מזון את הסוכר, קמח מלח והחמאה ומערבבים עד שהחמאה נבלעת ומתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים לבצק את הביצה והמים ומערבבים עוד כמה שניות לקבלת בצק אחיד. אם יש צורך אפשר להוסיף עוד כף מים.
יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר כשעה.
משמנים תבנית טורט מתפרקת בקוטר 26 ס"מ. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק. מניחים את הבצק על התבנית ומרפדים היטב את התבנית כולל הדפנות. דוקרים את הבצק במזלג ומכסים שנית בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
מחממים תנור מראש לחום 200 מעלות, מכסים את הבצק בנייר אפיה ושמים עליו שעועית יבשה, אופים 10 דקות.
הכנת המלית:
בסיר מכניסים את הסוכר, מבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס ומביאים לרתיחה עד קבלת קרמל.
מורידים מהאש ומוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה תוך בחישה עד לקבלת עיסה חלקה ללא גושים. מוסיפים את הפקאן לסיר, מערבבים ויוצקים את המלית על הקלתית האפויה, מצננים ומגישים.
המתכון באדיבות רסט קפה אוסישקין, רח' הירקון 52 תל-אביב
לכתבות נוספות במדור:
עוגת שמרים בשלבים עוגת מוס שוקולד וקרם וניל עוגיות גרנולה טראפלס תמרים |