עוגת תפוחים- פרווה
4\3 כוס סוכר
2\1 כוס קמח חיטה מלאה
כפית סודה לשתיה
כפית קינמון
כפית מלח
2 כוסות תפוחי עץ קלופים וקצוצים
4\3 כוס קמח
4\1 כוס אגוצים קצוצים
4\1 כוס רסק תפוחים
ציפוי:
4\1 כוס סוכר חיב!
2 כפות קמח
4\1 כפות קינמון, כף מרגרינה, 4\1 כוס אגוזים
לחמניות 2:
קילו קמח
1 ביצה
2 כוסות- מים פושרים
קצת שמן
שימרית
2\1 כוס סוכר
כפית מלח
ללוש להתפיח 2\1 שעה ליצור לחמניות ולהתפיח שעתיים
אוגת אגוזים לפסח:
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם מרגרינה
100 גרם חמאה
מעט תמצית וניל
1 כף ליקר או קוניאק
6 ביצים
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
4\3 כוס סוכר
5 כפות קמח מצה
3 כפיות אבקת אפייה
1.מחממים תנור ל180 מעלות צלזיוס.
2.ממיסים את השוקולד מרגרינה והחמאה בקערה מעל סיר אדים (באן מרי) . מצננים מעט
3. מקפיצים את החלבונים אם הסוכר.
4. מקפלים בעדינות את החלבונים לתוך תערובת השוקולד והחמאה.
5. מוסיפים לתערובת את האגוזים הקצוצים. מערבבים את קמח המצה עם אבקת אפיה, מוסיפים לתארובת ומארבבים.
6. יוצקים את העוגה לתבנית האפיה ואופים בתנור עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
7. מוציאים מהתנור ומצננים. כשהעוגה קרה, יוצקים עליה את הכוס התערובת ששמרנו בצד