תזונה נכונה-
גיוון בסוגי המזון - יש לכלול בתפריט היומי מזון מקבוצות המזון הבאות: דגנים ומוצרי מאפה, מזונות עשירים בשומן, מזונות עשירים בחלבונים, ירקות ופירות. חשוב לגוון במזון, כלומר לבחור סוגי מזון שונים בכל קבוצת מזון.
אכילה מסודרת - מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות (בוקר, צהרים וערב) וכן 2-3 ארוחות ביניים. בהמשך תוכלו לקרוא המלצות להרכב ארוחת עשר.
צריכת ממתקים ומשקאות ממותקים - מומלץ להמעיט באכילת ממתקים ולהעדיף פרי על ממתק.
שתיית מים - מומלץ להקפיד על שתייה מרובה, כשחם ומזיעים, אך גם כשקר ולא מרגישים צמא. מומלץ לילדים להביא בקבוק מים לבית הספר ולמלאו לפחות פעם נוספת במהלך יום הלימודים.
צריכת מזון דל בשומן רווי - מומלץ לאכול מוצרי חלב עד 5% שומן, בשר בקר רזה ועוף ללא עור. מבין החטיפים עדיפים אלו הדלים בשומן. חטיף אפוי עדיף על פני חטיף מטוגן (לדוגמה צ'יפס או קרקרים אפויים).
גיוון בקבוצת המזון העשירה בחלבון - המזון בקבוצה זו מכיל רכיבי תזונה חיוניים לגדילה והתפתחות. יש להקפיד על צריכת חלב ומוצריו העשירים בסידן, לבריאות העצמות והשיניים. כמו כן כדאי להקפיד על צריכת מוצרי עוף, בשר ודגים, העשירים בברזל, למניעת אנמיה מחוסר ברזל.
אכילת דגנים, קטניות, ירקות ופירות - הדגש בהנחיה זו הוא על צריכת סיבים תזונתיים. את הירקות והפירות מומלץ לאכול בקליפתם. כמו כן, מומלצים דגנים מלאים כגון: אורז מלא, שיבולת שועל, לחם מחיטה מלאה.
חמש מנות פרי וירק ביום - מומלץ לאכול לפחות חמישה ירקות ופירות ביום, מסוגים שונים.
פעילות גופנית - מומלצת פעילות גופנית (אירובית ואנאירובית) במהלך יום הלימודים ובשעות אחר הצהריים. ניתן לשלב פעילויות כגון: רכיבה על אופניים, ריקודים, משחקי כדור, רכיבה על קורקינט, אופניים או גלגיליות.
|