x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 



 

                  היי חם לי
             האתר הכי חם ברשת

 

 
 
    דף הבית
    פורום של התוכנית
    פורום
    פורם עצות לאתר
    הסקרים
    הפינה המצחיקה
    תמונות
    תוכנית היי חם לי
    מה חדש?
    בישול עם שיר1
    עצות לפותחי אתרים
    פורום הפינה של שיר
    כמעט מלאכים
    פורום כמעט מלאכים
    וובקינז ופט שופ
    פרום עצות על האהבה
    פורום עצות אופנה
    טמגו"גי וטיאי
    תמונות2
    הפורום עצות אופנה
    קצת על היי חם לי
    פורום עצות בנים לאתר
    קישורים לאתרי משחקים
    כדורגל
    תוכניות מובחרות
    סירטונים מצחיקים
    בישול עם שיר(כשר לפסח)2
    ימי הולדת עוד...ומסיבות
    המג"ועג"ים

עוגיות שוקולד מושחתות לפסח



עוגיות שוקולד נמסות בפה בטעם של חטא מתוק. כדי שהעוגיות ייראו עמוסות בהמון שוקולד, מומלץ לטבול את כדורי הבצק (לפני האפייה) בקערית עם שוקולד צ'יפס - העוגיות ייראו הרבה יותר שוקולדיות, מזמינות ומגרות. להכנת העוגיות מומלץ להשתמש בקמח מצה לאפייה שטחון דק-דק (ממש נראה כמו קמח רגיל). אם אתם לא משיגים אותו, אפשר להחליף ב- 2 כפות שטוחות קמח מצה + 2 כפות שטוחות קמח תפוחי אדמה. 


סוד מתוק: לעיצוב נוח של עוגיות אחידות בגודלן אני משתמשת בכף גלידה קפיצית. פשוט ממלאים את הכף בבלילה ולוחצים את הקפיץ מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה – בלי נזילות וטפטופים, ועם עוגיות עגולות בגודל זהה, כמו בקונדיטוריה.



כמות: כ- 20 עוגיות עגולות

חומרים

לעוגיות:

300 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

3 ביצים

1 כוס סוכר

2 כפות שטוחות קמח מצה

2 כפות שטוחות קמח תפוחי אדמה (או קורנפלור)

1/4 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

1 כוס שוקולד צ'יפס



אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
בקערה גדולה טורפים במטרפה ידנית ביצים וסוכר במשך דקה-שתיים, עד שהתערובת אחידה וקצת מגדילה את נפחה.
מוסיפים לתערובת הביצים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, אבקת אפייה ומלח וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ'יפס.
מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית. אם אין אז ב-2 כפות רגילות). התערובת תשתטח לשלוליות גדולות וזה בסדר.
אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות סדוקות ומבריקות. הן אמורות לצאת מהתנור כשהן עדיין רכות (העוגיות יתייצבו במהלך הקירור). רק אחרי שהעוגיות התקררו לגמרי משחררים אותן בעדינות מנייר האפייה ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.

מגדל פנקייקים לפסח עם תותים וסירופ מייפל


תתפלאו עד כמה הפנקייקים האלה יוצאים רכים טעימים עם קמח מצה. בעיניי זו ארוחת בוקר משפחתית מושלמת לחופשת פסח, שכיף להכין ביחד עם הילדים.



סוד מתוק: לפנקייק במראה מקצועי וסימטרי משתמשים בטבעת מיוחדת עם ידית ארוכה: משמנים את הטבעת, מניחים על המחבת ומוזגים את הבלילה פנימה. אחרי שהפנקייק מתייצב, מסירים את הטבעת והופכים לצד השני. אם אין לכם טבעת פנקייק מקצועית, השתמשו בחותכני עוגיות גדולים כדי לחתוך את הפנקייקים הרגילים לצורות שונות שישמחו את הילדים.


כמות: 15-20 פנקייקים.

חומרים

לבלילה:

11/2 כוסות חלב

3/4 כוס קמח מצה רגיל (גס)

1 כף סוכר

2 שקיות סוכר וניל

1/4 כפית מלח

3 ביצים

2 כפות שמן

1 כפית גדושה אבקת אפייה


לטיגון:

מעט חמאה


להגשה:
סירופ מייפל חם
תותים טריים, מנוקים וחצויים


אופן ההכנה

בסיר קטן מרתיחים רק 1 כוס מהחלב (את חצי כוס החלב הנותרת שומרים בצד להמשך).
שמים בקערה סוכר, סוכר וניל, מלח וקמח מצה ומוזגים מעל את החלב הרותח. מערבבים ומניחים בצד ל-5 דקות (התערובת תהפוך לבצק).
מערבבים פנימה ביצים ושמן – יהיה קשה לערבב בהתחלה כי התערובת מוצקה, אבל אחרי דקה של ערבוב במטרפה התערובת תהפוך לאחידה ללא גושים.
מוסיפים חלב קר (חצי הכוס ששמרנו בצד) ואבקת אפייה וטורפים לבלילה אחידה.
מחממים מחבת על אש בינונית, משמנים במעט חמאה ומוזגים 2-3 כפות מהבלילה לכל פנקייק, בעזרת מצקת. מטגנים דקה עד להזהבה, הופכים ומטגנים צד שני להזהבה. מניחים את הפנקייקים המוכנים בצלחת ומכסים במגבת נקייה (כדי שלא יתקררו עד שכל הפנקייקים יהיו מוכנים).
מניחים את הפנקייקים החמים אחד על השני למגדל גבוה ומגישים עם חצאי תותים והמון סירופ מייפל.

פוקצ`ה לפסח




כמות: תבנית בגודל 27X33

חומרים

4 ביצים 
1/2 1 כוסות מים רותחים
1/2 כוס שמן זית או מרגרינה מומסת
1/2 כפית מלח 
1/2 1 כוסות קמח מצה דק
כפית רוזמרין קצוץ

 לציפוי:
מחטי רוזמרין
מלח גס
שום פרוס
שמן זית


פוקצה לפסח

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות.
מקציפים את הביצים במיקסר במהירות גבוהה 5 דקות.
מערבבים יחד את שאר החומרים בקערה נפרדת ומערבבים פנימה את הביצים המוקצפות.
משטחים בתבנית מלבנית בינונית מרופדת בנייר אפייה ומצפים ברוזמרין, מלח גס, שום ושמן זית.
אופים כ40 דקות עד להזהבה. 
סוכריות חרוסת על מקל בציפוי שוקולד לבן




כמות: כ 20 סוכריות

חומרים

 לחרוסת:
מיכל ממרח תמרים
דבש לפי הטעם (אני שמה 2 כפות)
3 כפות יין אדום מתוק
1 כוס אגוזים קצוצים דק
רבע כוס קוקוס
רבע כוס שומשום
1 כפית קינמון 
1/4 כפית  ציפורן

ציפוי שוקולד לבן:
300 גרם שוקולד לבן
2 כפות שמן

ממתקי חרוסת

אופן ההכנה

מערבבים יחד את כל חומרי החרוסת. מקפיאים עד שהתערובת נוחה לגלגול.
מגלגלים את התערובת לכדורים ונועצים מקל במרכז כל שקע. מקפיאים שוב. 
ממיסים שוקולד לבן ומערבבים לתוכו שמן. טובלים את הסוכריות הקפואות בשוקולד הלבן מניחים אותן על מגש מרופד בנייר אפייה – לכיסוי מלא צריך לצפות פעמיים. 
שומרים במקרר עד ההגשה

סוכריות קוקוס




כמות: כ 30 סוכריות

חומרים

למלית:
1 פחית חלב קוקוס
50 גרם מחמאה
3-4 כוסות קוקוס טחון
200 גרם שוקולד לבן

לציפוי:
300 גרם שוקולד מריר
2-3 כפות שמן, לדילול השוקולד
100 גרם שוקולד לבן (צ'יפס פרווה) לקישוט

להגשה:
 מקלות קינמון קצרים

סוכריות קוקוס על מקל

אופן ההכנה

מרתיחים בסיר חלב קוקוס ומחמאה. 
מוסיפים שוקולד לבן ומערבבים היטב. מוסיפים קוקוס ומערבבים לתערובת אחידה. 
מניחים את תבנית השקעים על מגש יציב וממלאים בתערובת תבנית סיליקון עם שקעים קטנטנים. 
נועצים מקל קינמון במרכז כל שקע ומעבירים למקפיא להתקשות. 
ממיסים שוקולד מריר ומוסיפים לו שמן למרקם דליל (לקבלת ציפוי דק וקריספי). 
ממיסים בנפרד שוקולד לבן. 
מחזיקים כל סוכריית קוקוס במקל הקינמון ומטביעים בשוקולד המומס לציפוי. מזלפים עליה בכפית שוקולד לבן לקישוט. 
שומרים במקרר עד ההגשה. מגישים קר.

סלסילת שוקולד במנג`ט סיליקון


מנג'טים מסיליקון - זה כל הסוד להכנת סלסילות השוקולד היפהפיות האלה.

 

חומרים

200 גרם שוקולד מריר מומס

50 גרם שוקולד לבן מומס

מעט שמן רגיל (קנולה)

מנג'טים מסיליקון

להגשה:

כדורי גלידה

סירופ שוקולד






סלסילת שוקולד במנג'ט סיליקון

אופן ההכנה

ממיסים כל שוקולד בנפרד ומערבבים עם מעט שמן רגיל לדילול.
שמים את השוקולד הלבן בשקית ניילון וגוזרים את השפיץ.
מזלפים קשקושי שוקולד לבן על המנז'ט מסיליקון.
מוזגים ב
עדינות שוקולד מריר מעל ומסובבים לציפוי הדפנות.
מקפיאים עד ה
שימוש. מקלפים בעדינות את המנג'ט מהשוקולד הקפוא ומניחים בצלחת הגשה.
מגי
שים בקעריות השוקולד גלידה ומקשטים בסירופ שוקולד.


עוגת ספירלה גבינה ושוקולד לפסח


את בסיס העוגה מכינים מעוגיות כשרות לפסח- ביסקוויטים ("פתי בר") מיוחדים לפסח או עוגיות כשרות אחרות, שמופיעות בחנויות לקראת החג. 

כמות: הכמות לתבנית בקוטר 26 ס"מ

חומרים

לתחתית:
150 גרם ביסקוויטים כשרים לפסח(או עוגיות פסח אחרות), טחונים
2 כפות קקאו (20 גרם)
1/4 כוס אבקת סוכר
100 גרם חמאה מומסת

למלית:
1 קילו גבינה לבנה 5%
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
6 ביצים

לתערובת שוקולד לבן:
200 גרם שוקולד לבן
1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף (10 גרם) קורנפלור

למלית שוקולד מריר:
150 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית אבקת קפה נמס



אופן ההכנה

מכינים את התחתית:
מערבבים פירורי עוגיות עם קקאו, בקת סוכר וחמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.

מכינים את מלית הגבינה:
בקערה טורפים (בעדינות רבה, לא מקציפים !) גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.

לתערובת הבהירה:
ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה (במיקרוגל או מעל אדים). מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת הגבינה באחת המקערות. מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד.

לתערובת הכהה:
ממיסים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה בקערה הנותרת, וטורפים לקבלת תערובת חלקה.

מרכיבים ואופים:
יוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתחתית התנור. מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה ויוצקים באופן הבא: יוצקים בערך כמות של כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית. יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס בערך –הפעם מהתערובת הבהירה. יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות. מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים שעה ורבע, ב140 מעלות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ו

מניחים להתקרר לחלוטין. מעבירים למקרר ל-24 שעות. שומרים את העוגה במקרר ומגישים קר.












  גלישה מהנה צוות היי חם לי