אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים חמאה וסוכר. מוסיפים ביצים תוך הערבוב.
2. מערבבים סודה ושמנת ומוסיפים לתערובת.
3. מוסיפים את הבננות המעוכות, קמח, תמצית וניל ואגוזים (מי שהוסיף).
4. יוצקים לתבנית משומנת ואופים בחום של 180 מעלות* במשך חצי שעה. כשהעוגה משחימה מוציאים מהתנור. מצננים.
5. מערבבים אבקת סוכר ומיץ לימון ומורחים על העוגה- השילוב של זה יוצר זיגוג, כלומר ממרח נפלא ומדהים על העוגה.
טיפים:
- ניתן להוסיף לתערובת גם חצי כוס של שבבי שוקלד צ'יפס לכל אלו שאוהבים שוקולד, הדבר יעשיר את העוגה בהרבה! מומלץ.
- יש לחכות שהעוגה תתקרר לגמרי, לתת לה שעה להתקרר ורק אז למרוח את הזיגוג (של אבקת הסוכר ומיץ הלימון).
- למי ששומר דיאטה, או שומר בכלל, אפשר להשתמש בסוכר חום, ולא בסוכר לבן ורגיל.
- מעל העוגה אפשר לשים גם מעט קינמון- מדהים!