הפורום על האופק החדש
מרכיבים
2 חבילת פסטה (250 גרם)
4 שיני שום
2 מיכל שמנת לבישול 15%
חצי כוס גבינת פרמזן מפוררת
כפית מלח
קורט פלפל שחור
4 בטטות קטנות קלופות חתוכות לחצי
2 בצל קטן קצוץ דק
אופן ההכנה
מרתיחים את הפסטה לפי הוראות השימוש של היצרן ולאחר מכן מסננים היטב.
יוצקים על הפסטה מעט שמן זית או חמניות ובוחשים.
לאחר מכן יש להכניס את הבטטות למים לתוך סיר ברזל או כל סיר אחר עד לרתיחה,ממשיכים
לבשל עד להתרככות הבטטות ואז מסניים את המי מהבטטות וטוחנים עם מערבל חשמלי עד לקבלת
מרקם עדין.
קוצצים את השום והבצל ומחממים מחבת עם 4 כפות שמן זית,תוך כדי בחישה,מוסיפים את השום והבצל
עד לטיגון שהופך אותך למוזהבים.
מוסיפים את השמנת והבטטות ומערבבים ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה את הרוטב לתוך סיר הפסטה,
ונותנין עוד 15-20 דקות לבישול באש נמוכה.
בתאבון
איכות מים טובה יותר - במהלך השימוש בפילטר של בריטה,מתבצע תהליך סינון בעל מספר שלבים
המפחית את הכלור,האבנית והמתכות כמו עופרת או נחושת ובכך מסייע לשיפור טעמם של המים.
ע"י כך פילטר בריטה מסייע לשתות מים נקיים יותר ובריאים יותר ולשימוש גם בבישול.
בטווח הארוך שימוש בפילטר הבריטה יכול להיות חסכוני יותר ומפחית את השימוש בבקבוקי פלסטיק
חד פעמיים וחוסך לא מעט כסף.
עצם השימוש בפילטרים מפחית את השימוש גם בפלסטיק של בקבוקי המים ובכך תורם לסביבה
נקיה יותר.
החלפת הפילטר קלה ונוחה להחלפה.
טכנולוגיית הסינון המתקדמת של מקסטרה פלוס פועלת בשילוב של פחמן פעיל ושרף יונים
על מנת להסיר ביעילות זיהומים שעלולים להיות במי הברז וגם מסייע בהפחתת האבנית העושיה להצטבר
במכשירים כמו קומקמים ומכונות קפה.
המחסניות של בריטה מאושרות על אירגונים כמו NSF על מנת לעמוד בתקני האיכות והבטיחות
המחמירים ביותר.
ע"פ ההערכות,כל פילטר בריטה מאפשר לסנן עד 1300 בקבוקים מים של 500 מ"ל מפלסטיק.
לסיכום,פילטרים בריטה מקסטרה מציעים פתרון סינון מעולה בעל טכנולוגיה מתקדמת על מנת
לספק מים נקיים בעלי טעם.
מרכיבים:
4 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2 כפית קליפת תפוז מגוררת דק
כוס קמח תופח
כוס קוקוס
2 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס,מ.
מערבבים את הסוכר,הוניל והביצים עם מטרפה ולאחר מכן מוסיפים את מיץ התפוזים ושמן
וממשיכים במלאכת הערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
לבסוף,מוסיפים קמח תופח ומערבבים עד ליציקה אחת של העיסה.
יוצקים את הבלילה לתבנית ששימנו מראש במשך 35 דקות.
מגישים לחברים עם סל שוק פלסטיק כשיוצאים לעשות פיקניק בחיק הטבע.
יש לא מעט פעילויות שניתן לעשות עם ילדכם או ילדתכם בהתאם לגיל שלהם,תחומי העניין
טיול טבע:
ניתן לצאת לטבע כמו למשל שמורות טבע ולארגן פיקניק בשמורה עם סדין וסלסלת סנדוויצים לילדים.
ללכת לפארקים ולעשות על האש,לטייל בפארקים המוכרים ע"י הרשות להגנת הטבע ובמקומות ארכיאולגיים
שם הילדים יוכלו ללמוד גם היסטוריה של אותה התקופה.
רכיבה: הילדים גדלו? ניתן ללמד על אותם לרכב על אופניים ולטייל איתם במקומות המיועדים לכך ובטוחים
לסביבתם.
ספורט: שחקו איתם כדורגל,כדורסל או תרגלו אותו בענף ספורט מסוים שהם מתחברים אליו כמות.
יצירה ואומנות:
ניתן לעשות עם ילדכם מגוון פעילויות כמו למשל להכין בחגים משלוחי מנות עם סל שוק פלסטיק לילדים
או להכין ציורים בעזרת חומרי כתיבה ואביזרים למלאכת יד.
בנוסף,ניתן להכין איתם סיפורים,לדוגמא: תרגלו אותם להמציא סיפורים משלהם,דבר שיעשיר את הדימיון
שלהם ויאפשר להם להיפתח יותר ויוצר,גם כלפי אחרים.
הגשת צלחות אוכל עם צלחות מזכוכית נחשבת יותר טובה משום שהיא אסתטית
מאשר הגשת אוכל עם צלחות מתכת או פלסטיק,לצלחות זכוכית יש מראה יותר אלגנטי ומכובד,חלקן
עשויות ליצור מראה של יוקרה.
הזכוכית נחשבת לחומר איכותית ביותר שלא מכיל חומרים כימיים או בעל תגובה כלשהי למזון.
בבחירת צלחות זכוכית ניתן למצוא מגוון רחב של דוגמאות שונות.
השימוש עם צלחות אוכל זכוכית יכול להתאים לילדים,אך יחד עם זאת צריך להיזהר בשימוש איתן עם ילדים.
לילדים קטנים,הזכוכית עשויה להיות כבדה,לכן יש לוודא שלילדים נוח להשתמש בהם מבלי להתענות.
יש להדריך ולהסביר לילדים איך להשתמש בהן על מנת למנוע מצב של שבירה.
מרכיבים
2 חב' בצק עלים
למילוי:
4 כפות קורנפלור
8 כפות פודינג וניל
גרידת לימון
כוס סוכר
1000 גרם גבינה לבנה
2 חלמון
אופן ההכנה
לוקחים קערת נירוסטה או זכוכית ומערבבים בתוכה את כל המצרכים עד שמתקבלת לנו תערות אחידה.
לאחר מכן,לוקחים את בצק העלים וחותכים ממנו מלבן בגודל 30x30,לוקחים רצועה מימין ופעם משמאל וכן הלאה
כדי ליצור צמה,כך עושים עם שאר הריבועים שיוצרים.
בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה מכניסים את הצמות שיצרנו עם מילוי של גבינה ומניחים במקפיא למשך שעתיים
ורבע.
מדליקים תנור על חום של 170 מעלות ואופים עד לקבלת הזהבה.
מוציאים מהתנור,מגישים עם צלחות אוכל אחרי שציננו ומפזרים אבקת סוכר טרם ההגשה
מרכיבים:
400 גרם סוכר
250 מ”ל שמן
6 ביצים L גדולות
קורט מלח
6 בננות מרוסקות
420 גרם קמח
20 גרם אבקת אפייה
400 גרם שוקולד מריר קצוץ
2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
לוקחים קערת נירוסטה או כלי בית שמשמש לערבוב ומערבבים בה את השמן,ביצים,וניל,מלח,בננות שריסקנו,סוכר
עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים קמח ואת אבקת האפייה וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם אחיד.
קוצצים את השוקולד ומוסיפים לתערובת שיצרנו וממשיכים לערבב.
את כל התערובת שנוצר יוצקים לתבנית.
לאחר מכן,אופים במשך 40 דקות את העוגה עד לקבלת הזהבה.
מצננים ומגישים.
מרכיבים
תבנית 26
1000 גרם גבינה לבנה
4 שקיות סוכר וניל
כוס קוקוס
2 כוס קמח
8 ביצים L שלמות
2 כוס סוכר
1.5 כוס שמן
לציפוי קצפת:
4 שמנת מתוקה
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות סוכר
אופן ההכנה
מקציפים את הביצים עם סוכר עד לקבלת תערובת אחידה בתוך קערה כלשהי או כלי מטבח אחר
שמשמש להכנת תערובת אחידה,מוסיפים את השמן בהדרגה,ממשיכים בהקצפה.
מוסיפים לתערובת את הסוכר וניל,גבינה והקוקוס וממשיכים לערבב.
לאחר מכן,יש להוסיף את הקמח עד להטמעה מלאה ואחידה של התערובת.
יוצקים את התערובת לתוך תבנית ששימנו מראש ומכניסים לתוך תנור שחומם מראש ל-170 מעלות,יש לאפות
במשך 35-45 דקות.
להכנת הקצפת
מקציפים את כל מרכיבי הקצפת ומעבירים חלק ממנה לשקית זילוף,אחרי שהעוגה התקררה,מצפים בקצפת.
בתאבון
מרכיבים
לבצק: 400 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כוס סוכר
4 ביצים (לא גדולות)
200 מ"ל מים
לקרם שקדים: 200 גרם חמאה
כוס סוכר (200 גרם)
4 ביצים
4 כפות קמח (20 גרם)
2 כוס אבקת שקדים (100 גרם)
3 כפות רום (20 מ"ל)
2 כפית מלח (5 גרם)
6.5 כוסות קמח (500 גרם)
8 כפות שמרים טריים (40 גרם)
להכנת המרנג:
2 כוס אגוזים קצוצים (220 גרם)
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
לאפייה:1 ביצה טרופה, להברשה
6 חלבונים
2 כוס סוכר (400 גרם)
2 כוס אבקת סוכר (200 גרם)
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
מערבבים באמצעות קערה את הסוכר,ביצים,חמאה,מים מלח עד שהתערובת עם החמאה מתחילה להתרכך.
לאחר מכן,כשהתערובת החלה להיות אחידה,מוסיפים את השמרים והקמח וממשיכים לערבב את לקבלת מרקם
אחיד.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לתפוח בטמפרטורת החדר,עד להכפלת נפחו.
יוצרים ממנו גליל מעט שמן ועוטפים אותו בנילון נצמד ומניחים במקרר למשך 24 שעות.
להכנת קרם השקדים:
מערבבים בקערה נירוסטה או כלי בית המתאים לכך את החמאה וסוכר,מוסיפים את אבקת השקדים והקמח
וממשיכים לערבב.
מוסי
פים את הביצים אחת אחרי השניה וממשיכים לערבל עד שהן מוטמעות היטב בתערובת,לבסוף מוסיפים
את הרום.
מכסים את התערובת שבקערה בנילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
להכנת המרנג:
מקציפים בקערה את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצץ אחיד,מערבבים את אבקת הסוכר והאגוזים
שקצצנו ומוסיפים אותם לקצף עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מורחים את המרנג שהכנו בשכבה אחת אחידה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה שחיממנו מראש ל-110
מעלות,במשך שעה ורבע.מצננים בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מרסקים אותו לתוך קערה.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשניים,על גבי משטח מרדדים כל חלק במידה של 30X30 ס"מ
מורחים על הבצק מחצית מקרם השקדים ומפזרים מרנג אפוי ושוקולד קצוץ.
מגלגלים ומהדקים ל-2 רולדות וחותכים כל אחת מהן לכל האורך.
מניחים כל אחת בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה,מברישים בביצה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך 50 דקות.
בתאבון
מרכיבים
8 ביצים
2 כוס שמן
2 שקית סוכר וניל
2 שקית אבקת אפייה
2 חפיסת שוקולד מריר
2 כוס סוכר
8 כפות קקאו
500 מ"ל שמנת מתוקה
2 כוס קמח
אופן ההכנה
לוקחים קערת נירוסטה ובתוכה מערבבים את השמן,סוכר והביצים,מוסיפים לאחר מכן את הקקאו ומערבבים
היטב,לאחר מכן מוסיפים את אבקת האפייה,סוכר הוניל והמקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים כחצי מכמות השמנת ומערבבים שוב עד לקבלת מרקם אחיד.
מעבירים את הבלילה לתבנית עוגה 28 ס"מ,ואופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות למשך 40 דקות,עד
שהעוגה מזהיבה,מגישים לצד כוסות של רידל ולאחר מכן,לקראת סוף האפייה,ממיסים את חפיסת השוקולד עד
לקבלת רוטב אחיד.
מרכיבים
2 כף תמצית וניל
200 גרם חמאה
כוס שמן אגוזים
4 ביצים + חלמון
4 כוסות קמח תופח
כפית מלח
כוס פקאנים טחונים דק
שוט (60 מ"ל) אספרסו חזק
חצי כוס דבש
2 כף מייפל כהה
כוס וחצי סוכר חום בהיר
כוס חלב שקדים
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה
משמנים תבנית אפיה קוגלהוף עם חור באמצע בקוטר 24 ס"מ או כלי בית דומה ומחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
מנפים את ההל,הקמח,המלח והפקאנים לקערת נירוסטה.
בקערה נפרדת,מקציפים את הסוכר החום והחמאה עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הביצים בהדרגה.
לאחר מכן,יש להוסיף מידי פעם את תערובת הדבש,הקפה,מייפל,קמח,השמן והחלב וממשיכים לערבב
עד שלעיסה מתקבלת צורה אחידה.
אופים במשך 35 דקות בתנור ובודקים עם קיסם,מוציאים,מצננים.
מפזרים את אבקת הסוכר ומגישים.
בתאבון
מרכיבים
5 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
4 ביצים
2 שקית אבקת אפייה
חצי כוס פירורי לחם
2 כפית גדושה מלח
1 כפית פלפל לבן
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
חצי כוס שמן זית
חצי כוס מים
3 כוסות קמח
אופן ההכנה
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות,לוקחים קערת נירוסטה ומערבבים בתוכה את הבצל,שמן זית,אבקת אפיה,
התבלינים והמים.
לאחר מכן,מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
משמנים תבנית פיירקס או כלי בית אחר מזכוכית ויוצקים לתוכה את כל הבלילה שהכנו.
מפזרים את פירורי הלחם מעל הפשטידה ואופים במשך 70 דקות עד שהפשטידה מזהיבה.
מרכיבים
לבסיס:
6 כוסות קמח בנפח 200 מ"ל כל כוס
2 ביצה
2 שקית אבקת אפיה
2 שקית סוכר וניל
2 כוס שמן
גרידת לימון
כוס וחצי סוכר
להכנת שכבת הגבינה:
500 מ"ל שמנת מתוקה
2 כף כוס סוכר
1000 גרם גבינה לבנה
4 כפות פודינג וניל
לקישוט:
ריבת חלב
אופן ההכנה
לוקחים קערת נירוסטה ושמים בתוכה את כל המרכיבים הבסיסיים של העוגה ומערבבים בעזרת כף
עד לקבלת תערובת אחידה.
מפירורי הבצק,לוקחים כוס אחת ומפזרים אותה בתבנית מלבנית נפרדת או עם כל כלי בית שדומה לה.
את יתרת פירורי הבצק מפזרים על תבנית בקוטר 24 ס"מ,לאחר מכן,מכניסים את 2 התבניות לתנור שחומם
מראש על 180 מעלות ואופים במשך 20 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים.
לאחר מכן לוקחים קערה אחרת ומכניסים לתוכה את השמנת ומקציפים בעזרת מטרפה,מוסיפים כף סוכר
ו-2 כפות פודינג,עד שמתקבלת עיסה אחידה.
בקערה אחרת מערבבבים את הגבינה עם כוס סוכר עד לקבלת מרקם אחיד.
אחר כך מערבבים את הקצפת עם תערובת הגבינה והסוכר באיטיות ומעבירים לשקית זילוף ומזלפים
מעל הבצא שאפינו בתבנית העגולה.
את הפירורים האפויים שבתבנית המלבנית מפזרים בידיים מעל תערובת הגבינה וקישוט ריבת החלב.
בתאבון
מרכיבים
4 כוסות פטריות משימורים
8 ביצים
אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור
כוס פירורי לחם
6 בצלים סגולים, פרוסים דק
8 כפות שמן
אופן ההכנה
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות,מחממים את השמן עם כלי בית כמו מחבת או סוטז' ומתחילים
לטגן את חתיכות או הבצל עד לקבלת הזהבה.
לוקחים קערה ומערבבים את הבצל,פירורי לחם,אגוז,פטריות שמפיניון וכפות שמן ויוצקים לתוך תבנית
עגולה ששימנו קודם מראש,נותנים לתערובת שהכנו 5 דקות "לנוח",ולאחר מכן מכניסים לתנור שדאגנו
לחמם מראש ואופים במשך 40 דקות עד שהפשטידות מקבלת צבע זהבהב.
מרכיבים:
6 ביצים
2 כוס סוכר
2 קמח תופח
4 כפות סוכר חום
כפית קינמון
160 גרם אגוזי מלך קצוצים.
2 שקית סוכר וניל
כוס שמן חמניות
2 כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה
לקוחים קערת נירוסטה ומערבבים בתוכה את הסוכר וניל,מייפל והסוכר.
לאחר מכן מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את התפוזים וממשיכים במלאכת הערבוב,ולבסוף,מוסיפים את הקמח עד שנקבל תערובת אחידה.
לוקחים קערה אחרת כמו כל כלי בית שימושי,ובה מערבבים את הקינמון,הסוכר החום.
מכניסים חצי מתערובת האגוזים לבלילה וממשיכים לערבב.
יוצקים לתוך תבנית עגולה את הבלילה ומפזרים את האגוזים מעל,מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180
מעלות במשך חצי שעה ואז מגישים.
מרכיבים:
200 גרם סוכר חום דמררה
200 גרם סוכר לבן
700 גרם קמח לעוגה ללא גלוטן
14 גרם אבקת אפייה
4 גרם סודה לשתייה
כפית מלח
כפית קינמון
כפית ציפורן
800 גרם תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות
400 מ"ל תה שהכנו
600 גרם דבש
4 ביצים גדולות
400 גרם שמן
אופן ההכנה
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות ולוקחים תבנית Pyrex בקוטר 26 ס"מ,משמנים את התבנית היטב !
לוקחים קערת נירוסטה ובעזרת מטרפה מקציפים את הביצים,סוכר והדבש עד לקבלת תערובת אחידה ורכה.
בזמן הערבוב מוסיפים את השמן תוך כדי באיטיות.
את שאר החומרים מערבבים בקערה נפרדת,ולאחר מכן מוסיפים גם אותם לאותה קערה ראשונה שמלכתחילה
השתמשנו לערבוב החומרים.
את הקמח מערבבים עם קוביות התפוחים טרם הוספתם לתערובת ואח"כ יש להכניסם לתוך קערה
ולהמשיך לערבב.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך 40 דקות עד שקיסם יוצא יבש
בתאבון
מרכיבים
4 כוסות קמח
2 שקית אבקת אפייה
2 כוס טחינה גולמית
1 כפית מחית וניל
1 כפית מלח
400 גר חמאה
כוס וחצי סוכר
לזילוף שוקולד:
1 כף שמן
1 חב' שוקולד מריר
אופן ההכנה
לתוך קערת נירוסטה או זכוכית מכניסים את הסוכר והחמאה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה,
אחר כך יש להוסיף את הוניל והטחינה וממשיכים לערבב בתנועות אחידות עד שכל המרכיבים מתגבשים
לעיסה אחת.
לאחר מכן,מוסיפים את המלח,אבקת אפייה והקמח עד שהתערובת יוצאת אחידה.
יוצרים עיגולי עוגיות ומניחים על תבנית שריפדנו מראש באמצעות נייר אפייה.
מחממים מראש תנור על 170 מעלות ואופים במשך רבע שעה עד שהעוגיות מגיעות למצב של הזהבה.
מוציאים מהתנור ומצננים,ממיסים את השוקולד עם קלחת שהיא כלי בית שימושי ומזלפים על גבי העוגיות.
מכניסים לקירור להתייצבות ושומרים בקופסת אחסון הרמטית.
בתאבון
קיימים לא מעט זנים של ענבים בעולם,נוכל לפרט בפניכם מספר זנים עיקריים הנפוצים
זן הכרמר - זהו זן המותאם לייצור יינות אדומים איכותיים שבהם נכללים: קברנה,מרלו,סוביניון.
ענבי הקברנה הם קטנים ובעלי קליפה עבה,צבעם סגול כהה והם מאופיינים ברמות טאנין גבוהות המסייעות
לפונטציאל ההתיישנות של היין,הם גדלים בעיקר בבורדו,עמק נאפה,צ'ילה ודרום אפריקה.
ייחודיות ענבי הקברנים באות לידי ביטוי בכך שלהם טעמים עזים וניחוחות של שזיף ופטל שחור.
ענבים אלו מתיישנים בדרך כלל מצוין,ניתן לשלב אותם עם ארוחות בשריות כמו סטייקים,המבורגרים ומנות
רוטבים כמו מטבוחה וכדומה.
זן פינו נואר - זן אדום פופולרי מאוד שמיוצר באזור בורדו שבצרפת,זן משובח מאוד.
מקור ענבי פינו נואר הוא בחבל בורגונדי שבצרפת וקיים מאות שנים,השם פינו מגיע מהמילה הצרפתחת סיכה
שפירושה אצטרובל בשל צורתן האשכולותיות של הענבים.ניתן למצוא כוסות ייעודיות של רידל לזן טעים זה.
ענבי הפינו נואר קטנים בדרך כלל,בצבע כחול ובעלי קליפה דקה,הם רגישים ועדינים ומעט יותר מאתגרים לגידול
לעומת זנים אחרים.
ישנם מספר אזורים ייחודיים לגידול יינות מסוג זה,הנודעים מביניהם הם: בורגונדי,נאםה ועמק סונומה,אורגון
וחלקים מאוסטרליה.זן הפינו נואר ידוע במורכבתו ועדינותו,יש לו אטעם כמו פטל,תות,דודבן עם נגיעות של
ורד.יקבים רבים מתמקדים בייצור כמויות מינימליות של יין זה בשל אופיו העדין.
שיראז - זן אדום איכותי שנפוץ בעיקר בדרום אפריקה,צרפת ואוסטרליה.
ריזילינג - זן ענבים איכותי לייצור יינות מתוקים,זן זה מיוצר בעיקר באזור אלזס שבצרפת על גבול גרמניה.
שרדונה בלאן - זן לייצור יינות לבנים כמו רוזה וספרקלינג,מיועד בעיקר ליינות קרירים ומרעננים.
שרדונה - זן אדום כחלחל לייצור יינות יבשים,מצוי בעיקר באיטליה וצרפת.
עבודה מהבית - ללא ניסיון
כתיבה (כתבנית ללא ניסיון) קלדנות, הזנת נתוכן ונתונים, והעתק הדבק! 🤩
יש עדיין 27 מקומות פנויים. ❤️
40-52 שקל לשעה (ממוצע, אפשר להגיע ליותר)!
ראשון-חמישי, לא כולל שישי ושבת 💸
קורות חיים יש לשלוח בוואטספ 050-6158874 🤩
עבודה מהבית - ללא ניסיון
כתיבה (כתבנית ללא ניסיון) קלדנות, הזנת נתוכן ונתונים, והעתק הדבק! 🤩
יש עדיין 27 מקומות פנויים. ❤️
40-52 שקל לשעה (ממוצע, אפשר להגיע ליותר)!
ראשון-חמישי, לא כולל שישי ושבת 💸
קורות חיים יש לשלוח בוואטספ 050-6158874 🤩
דרושים/ות במיידי, (התחלה עכשיו) לעבודה מהבית בקלדנות❗, כתיבת מאמרים ומשפטים❗, הזנת תוכן ונתונים מהבית❗ הכנסה נוספת וקלה של כמה אלפי שקלים לחודש או יותר ! 👇👇👇 ,
מתעניינים? פרטים אצלי בוואטספ 050-2332971 דקלה🥳
דרושים/ות במיידי, (התחלה עכשיו) לעבודה מהבית בקלדנות❗, כתיבת מאמרים ומשפטים❗, הזנת תוכן ונתונים מהבית❗ הכנסה נוספת וקלה של כמה אלפי שקלים לחודש או יותר ! 👇👇👇 ,
מתעניינים? פרטים אצלי בוואטספ 050-2332971 דקלה🥳
דרושים/ות במיידי, (התחלה עכשיו) לעבודה מהבית בקלדנות❗, כתיבת מאמרים ומשפטים❗, הזנת תוכן ונתונים מהבית❗ הכנסה נוספת וקלה של כמה אלפי שקלים לחודש או יותר ! 👇👇👇 ,
מתעניינים? פרטים אצלי בוואטספ 050-2332971 דקלה🥳
התחלת עבודה היום! דרושים לעבודה מהבית!!!
שכר מומצע: 4,500 ש"ח - 13,000 ש"ח
אין צורך בניסיון קודם.
אצלנו קמים בבוקר עם חיוך לעבודה 🙂
צוות חם ומשפחתי ❤️
תנאים יותר מוואו 🤩
לפרטים נוספים שלחו הודעה בוואטספ 052-4313764🤩
עבודה שווה, אל תפספסו!!!
התחלת עבודה היום! דרושים לעבודה מהבית!!!
שכר מומצע: 4,500 ש"ח - 13,000 ש"ח
אין צורך בניסיון קודם.
אצלנו קמים בבוקר עם חיוך לעבודה 🙂
צוות חם ומשפחתי ❤️
תנאים יותר מוואו 🤩
לפרטים נוספים שלחו הודעה בוואטספ 052-4313764🤩
עבודה שווה, אל תפספסו!!!
התחלת עבודה היום! דרושים לעבודה מהבית!!!
שכר מומצע: 4,500 ש"ח - 13,000 ש"ח
אין צורך בניסיון קודם.
אצלנו קמים בבוקר עם חיוך לעבודה 🙂
צוות חם ומשפחתי ❤️
תנאים יותר מוואו 🤩
לפרטים נוספים שלחו הודעה בוואטספ 052-4313764🤩
עבודה שווה, אל תפספסו!!!
עבודה כיפית מהבית בתחום הקלדנות {הקלדה} כתיבה והזנת נתונים ותוכן! רווחים מעולים! ניתן להגיע ל- 14,000 ש"ח עם תלוש/עצמאי
התחלה מיידית אפשרות כהכנסה נוספת !!
מי שמעוניין 🙋♂️🙋♀️
ניתן לפנות בווצאפ 052-4313764
עבודה כיפית מהבית בתחום הקלדנות {הקלדה} כתיבה והזנת נתונים ותוכן! רווחים מעולים! ניתן להגיע ל- 14,000 ש"ח עם תלוש/עצמאי
התחלה מיידית אפשרות כהכנסה נוספת !!
מי שמעוניין 🙋♂️🙋♀️
ניתן לפנות בווצאפ 052-4313764
עבודה כיפית מהבית בתחום הקלדנות {הקלדה} כתיבה והזנת נתונים ותוכן! רווחים מעולים! ניתן להגיע ל- 14,000 ש"ח עם תלוש/עצמאי
התחלה מיידית אפשרות כהכנסה נוספת !!
מי שמעוניין 🙋♂️🙋♀️
ניתן לפנות בווצאפ 052-4313764
עבודה מהבית בימים ראשון עד חמישי ושישי לסירוגין (לא חובה שישי) שכר מ-200 עד 600 ש"ח ליום,
ניתן לשלוח קורות חיים למספר 👇👇👇 בוואטספ 050-6158874, ליאל 🙂
מרכיבים
6 ביצים L
1 כוס סוכר רגיל
חצי כוס סוכר חום
1 שקית אבקת אפיה
1 כף קינמון
1 כף אבקת קפה
2 כוס קמח
2 כוס אגוזים טחונים
כוס שמן
2 מיכל שמנת חמוצה
להכנת הציפוי
חצי כף סוכר
חצי כף קינמון
רבע כוס אגוזים קצוצים דק
אופן ההכנה
לוקחים קערת נירוסטה ומכניסיפ לתוכה את הקינמון,אגוזים,קפה אבקת אפייה והקמח ומערבבים
עד לקבלת תערובת אחידה.
לוקחים קערה נוספת ושמים בתוכה את הסוכר הלבן,הביצים והסוכר החום ומערבבים היטב עד לקבלת
מרקם אחיד,תוך כדי ערבוב מוסיפים בהדרגה את השמנת החמוצה והשמן ומערבבים,חוזרים על אותה הפעולה
הפעם עם חצי מכמות האגוזים והקמח וממשיכים לערבב עד שהתערובת נעשית אחידה.
שופכים את הבלילה לתבנית 26 ס"מ ומכניסים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות ואופים במשך רבע שעה.
מוציאים מהתנור,מפזרים את חומרי הציפוי ומכניסים לאפייה נוספת של עוד 20 דקות,מגישים עם צלחות אוכל לכל
המשפחה
בתאבון
קפה הוא משקה נפוץ בכל העולם ועשוי מפולי קפה וידוע בטעם,בארומה שלו והוא מתאים כמעט לכל אירוע.
מספרים שמקור הקפה החל באתיופיה,ומשם התרחב לחצי האי ערב והפך להיות חלק בלתי נפרד מהשימוש
עד המאה החמש עשרה.
בהמשך הקפה עבר שינוי בתימן ולאחר מכן חלחל לאירופה ולכל רחבי העולם.
על מנת שיהיה קל לגדל קפה,הוא בדרך כלל מגודל באזורים טרופיים ברחבי העולם.
ישנם כמה סוגי קפה שונים והם: אספרסו,קפוצ'ינו,לאטה,אמריקנו,אייס קפה,קפה טורקי.
הקפה מכיל קפאין ומעורר,ומשאיר אותנו ערניים יותר ומקל באופן זמני על עייפות.
צריכה מסודרת של קפה,משפרת תפקוד ומפחיתה סוכרת מסוג שתיים כך לפי מחקרים,אך יחד עם זאת
צריכה מוגברת של קפה עלולה לפגוע בבריאותכם.
בעולם קיימים יצרנים המייצרים כוסות לקפה שחור במספר סוגים המתאימים כמעט לכל סוג של קפה
הנמצא במסעדות,בתי מלון ומקומות אירוח ברחבי העולם.
עבודה מהבית בימים ראשון עד חמישי ושישי לסירוגין (לא חובה שישי) שכר מ-200 עד 600 ש"ח ליום,
ניתן לשלוח קורות חיים למספר 👇👇👇 בוואטספ 050-6158874, ליאל 🙂
עבודה מהבית בימים ראשון עד חמישי ושישי לסירוגין (לא חובה שישי) שכר מ-200 עד 600 ש"ח ליום,
ניתן לשלוח קורות חיים למספר 👇👇👇 בוואטספ 050-6158874, ליאל 🙂
שמן אבוקדו הוא שמן בישול העשוי מפרי האבקודו.השמן מתאים לבישול בחום גבוה,ולשימוש בסלט ורטבים.
הבישול עם שמן האבוקדו עד להגעת הטמפרטורה שבה השמן מתחיל לייצר עשן,היא נקודת תסיסת השמן.
השמן מומלץ לטיגון בחום גבוה כמו לבישול מוקפץ וטיגון שניצלים לדוגמא.
הוא מתאים גם לטיגון עמוק.
ההבדלים בין סוגי מרססי השמן
מרססים רגילים לנוזלים חוץ ממרססי שמן מיועדים לנוזלים כמו רוטב או מרקים וסוגי תערובות שונות.
אותם סוגי מרססים המתאימים למשל לרטבים בעלי משאבה חזקה מעט יותר בכדי להתמודד עם הסמיכות
של הרוטב,שברוב המקרים הוא יותר סמיך.
בגדול,מרסס שמן עשוי להועיל לבריאותכם,ולמה? משום ששימוש עם מרסס שמן מסייע בהפחתת צריכת שומן וקלוריות.
דרוש/ה נציג/ה לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, והעתק הדבק!
עבודה מהבית
ניתן להגיע בממוצע גם ל50 לשעה
העבודה היא דרך וואצאפ או ומייל
לפרטים נוספים שילחו וואטספ למספר 050-2332971 דקלה
דרוש/ה נציג/ה לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, והעתק הדבק!
עבודה מהבית
ניתן להגיע בממוצע גם ל50 לשעה
העבודה היא דרך וואצאפ או ומייל
לפרטים נוספים שילחו וואטספ למספר 050-2332971 דקלה
מתלה לכלים הנקרא גם מייבש כלים או מתקן לייבוש כלים הוא אביזר מטבח חיוני בכל בית שתפקידו
לייבש את הכלים,ולרוב הוא מגיע עם סכומון נשלף או מובנה ומגש לניקוז הנוזלים.
קיימים מייבשים עם עיצובים שונים,חלקם של מותגים מוכרים ואחרים קצת פחות.
המייבשים כולל חריצים לייבוש הצלחות,ומותאמים גם לקערות,כוסות,ספלים וקנקנים,או גם כלים קצת
גדולים יותר כמו מחבתות או סירים.
בדרך כלל מייבשי הכלים עשויים פלסטיק,נירוסטה,עץ רגיל,עץ במבוק ואלומיניום.
היתרון בשימוש במייבש הוא ארגון וסדר במטבח,השיש נשאר נקי ומסודר ויש איפה להניח את הכלים במקומם
הראוי.
בנוסף,ייבוש הכלים באמצעות מתקן לייבוש כלים מאפשר להם להתייבש עם האוויר ומפחית את הסיכון
להצטברות חיידקים לעומת ייבוש עם מגבות.
מחפשים מתנה לקרובים שלכם ויודעים שהם אנשי מטבח האוהבים לבשל ומבזבזים לא מעט זמן במטבח?
קניית מייבש כלים כמתנה יכולה להיות רעיון פרקטי וטוב עבורם.
מתקן לייבוש כלים עובר מספר תהליכים עד להיותו מוצר מוגמר,הכוללים בין היתר: עיצוב,סוג החומרים,
תהליך הייצור,הרכבתו ובקרת האיכות הנדרשת בהתאם לסטנדרט אותו מפעל.
דרוש/ה נציג/ה לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, והעתק הדבק!
עבודה מהבית
ניתן להגיע בממוצע גם ל50 לשעה
העבודה היא דרך וואצאפ או ומייל
לפרטים נוספים שילחו וואטספ למספר 050-2332971 דקלה
זוהי סלסלה המשמשת ככלי עזר במטבח ומגיעה בצורה עגולה או אובלית לרוב,ומשמשת לשמירה
על אופן תהליך התפחת הלחם בחלקו הראשוני של ההכנה.
הסלסלה עשויה מקש או בד,כאשר מכינים בצק ללחם,יש צורך להפעיל לחץ על הבצק על מנת שיתפח
ויגבש צורה ורכות לקראת התוצר הסופי,בעת תפיחתו של הבצק,הוא עשוי לאבד את הרכות אם יתפח בצורה
חזקה,במקום לתפוח במקום לח.
חלק מססוגי סלסלות להתפחת לחם
סלסלת התפחה פנים משולשת - שיש לה עיצובים מקומרים הנועדו ליצור חלקים אחידים בבצק שהותפח.
סלסלה התפחה לריבה - זוהי הסלסלה העגולה להכנת בצקים ולחמים עגולים או חלות עגולות.
לסיכום,
הסלסלה להתפחת הלחם עוזרת לו לתפוח בצורה מסודרת.
מעניקה לו מראה אחיד ומושלם ומגנה עליו מפני נזקי חוץ.
דרושים עובדים לעבודה מהבית בשיתוף תוכן בפייסבוק/בקבוצות או אתרים! (הזנת תוכן ונתונים)
עבודה מהבית!!!
לפרטים נוספים: צרו איתנו קשר בוואטספ 052-4313764 תהילה
דרושים עובדים לעבודה מהבית בשיתוף תוכן בפייסבוק/בקבוצות או אתרים! (הזנת תוכן ונתונים)
עבודה מהבית!!!
לפרטים נוספים: צרו איתנו קשר בוואטספ 052-4313764 תהילה
דרושים עובדים לעבודה מהבית בשיתוף תוכן בפייסבוק/בקבוצות או אתרים! (הזנת תוכן ונתונים)
עבודה מהבית!!!
לפרטים נוספים: צרו איתנו קשר בוואטספ 052-4313764 תהילה
עבודה מהבית
לשתף פוסטים ברשתות החברתיות או באתרי דרושים שעות עבודה גמישות ביום יום!
לפרטים נוספים בוואטספ: 050-2332971 עדן
איך לעצב אירועים שתפיקו מהם את מירב החוויה יחד עם האורחים ?
תכנון וביצוע אירוע מוצלח היא משימה לא פטישוטה כלל,יצירתיות,ארגון והקפדה על הפרטים הקטנים
חשובים מאוד בכדי להגיע לתוצאה המושלמת.
האורחים שלכם ייצאו לא רק עם חוויה מדהימה אלא עם תחושה שהשקעתם עבורם מעל הרגיל.
הגדירו את קהל היעד שלכם
מי האורחים שלכם ולמי אתם מארגן את האירוע,האם מדובר במשפחה,חברים או אירוע חברתי
כמו מסיבת רחוב או מסיבת סטודנטים.
תכנון מקדים
לפני שאתם מתחילים בהכנות לעיצוב האירוע,חשוב להקדיש זמן ולחשוב על כל הפרטים הקטנים העשויים
להיות קריטיים כמו: שעת האירוע,תאריך,תפריט ואילו אנשי צוות יצוותו.
השתדלו ליצור אלמנטים שישתלבו בוייב הכללי של האירוע.
אז מה יש לנו?
בלונים - הם פריטים קלסים שמתאימים כמעט לכל אירוע,בעלי מגוון צבעים שונים או גדלים וצורות וחלקם
גם עם הדפסה אישית לפי הבחירה שלכם,ניתן לקשט איתם את האירוע או להשתמש גם עם בלונים מוארים.
תאורה - שרשראות לד,תאורה דינמית וצבעונית יכולה להוסיף חן בעיני האורחים.
האם מדובר בחתונה?
שימו לב שלפני שקונים אביזרים למסיבות ,חשוב ומומלץ להכין הזמנה לחתונה שתמשוך את תשומת לב של
האורחים שלכם,אם הסגנון של החתונה הוא קלאסי,מומלץ שעיצוב ההזמנה לחתונה יהיה עדין,ניסוח פרטי
ההזמנה כמו הוספה של שורה כשלהי מפרקי תהילים או משיר שאתם אוהבים במיוחד תעניק לאורחים שלכם
חשיבה על קשר אישי.
עבודה מהבית
לשתף פוסטים ברשתות החברתיות או באתרי דרושים שעות עבודה גמישות ביום יום!
לפרטים נוספים בוואטספ: 050-2332971 עדן
בזמנים של היום,מסיבות,ימי הולדת,חתונות ואירועים אחרים משמחים הפכו להיות חלק בלתי נפרד
מההוי של חיינו.סוף סוף יש לנו הזדמנות לחגוג וליצור רגעים מרגשים עם קרובינו או חברינו,יחד עם זאת,יש
לנו שאיפה לעצב את האירוע שיוצג באופן מושלם לנו ולקהל האורחים שלנו.
אביזרים למסיבות הם פרטים קטנים שיכולים לעשות שינוי גדול,הם אותם התוספות שמוסיפים צבע,ומשנים
את האווירה לכל סוג של אירוע.
אז יש לנו מספר אביזרים למסיבות והם
בלונים שמגיעים במבחר צורות,גדלים וצבעים,כמו כן ישנם בלוים שמוארים בחשיכה או לדוגמא בלונים מודפסים.
תאורה - תאורת לד,סטיקלייטים ופנסים מיוחדים,כל אלו ניתנים לשימוש על מנת להחיות את מקום האירוג.
דקורציה לשולחן - כשמדובר באירועים מיוחדים כמו חתונות,בת מצוות ובר מצוות או אפילו סתם ארוחות
לעסקים,הדקורציה תופסת חשיבות רבה,ישנם מפות מיוחדות לשולחן,כלים חד פעמיים מיוחדים או פרחים
מלאכותיים שישדרגו לכם את השולחן.
מתכננים לעשות מסיבות בריכה? יש לנו את הפיתורן המושלם עבורכם,קיימים מבחר גלגלים ים המשמשים
גם מתנפחים לבריכה שבהם תוכלו להשתמש על מנת להנעים את זמנם של האורחים.
קיימים מספר סוגים של מתנפחים כאלו והם:
גלגלי ים לילדים,גלגלים ים גדולים,מזרנים מתנפחים,או מזרנים בשילוב עמדות להנחת כוסות שתייה לוודקה וכדומה.
עבודה מהבית
לשתף פוסטים ברשתות החברתיות או באתרי דרושים שעות עבודה גמישות ביום יום!
לפרטים נוספים בוואטספ: 050-2332971 עדן
דרושים/ות עבודה מהבית - ללא ניסיון, קלדנות, הזנת נתונים ועבודת מזכירות
יש עדיין 46 מקומות פנויים.
32 ש"ח-48 ש"ח לשעה (ממוצע, יש אפשרות לקבל יותר)!
קורות חיים תשלחו לוואטספ 050-2332971 הילה
דרושים/ות עבודה מהבית - ללא ניסיון, קלדנות, הזנת נתונים ועבודת מזכירות
יש עדיין 46 מקומות פנויים.
32 ש"ח-48 ש"ח לשעה (ממוצע, יש אפשרות לקבל יותר)!
קורות חיים תשלחו לוואטספ 050-2332971 הילה
דרושים/ות עבודה מהבית - ללא ניסיון, קלדנות, הזנת נתונים ועבודת מזכירות
יש עדיין 46 מקומות פנויים.
32 ש"ח-48 ש"ח לשעה (ממוצע, יש אפשרות לקבל יותר)!
קורות חיים תשלחו לוואטספ 050-2332971 הילה
דרושים עובדים לעבודה בהזנת נתונים וקלדנות, ניתן להגיע למשכורות של 3,000-12,500 אלף ש"ח (אפשרות לעבודה כהכנסה נוספת)
לפרטים נוספים ולכל שאלה שלחו וואטספ למספר 050-6158874
דרושים עובדים לעבודה בהזנת נתונים וקלדנות, ניתן להגיע למשכורות של 3,000-12,500 אלף ש"ח (אפשרות לעבודה כהכנסה נוספת)
לפרטים נוספים ולכל שאלה שלחו וואטספ למספר 050-6158874
מרכיבים
8 כוסות קמח כוסמין לבן
2 כוס חלב קר
חצי כוס שמן
2 כפית מלח
לציפוי טרם אפייה: ביצה מעורבבת עם כף מים
שומשום
2 כף שמרים יבשים
2 ביצה גודל L
חצי כוס סוכר
אופן ההכנה
לוקחים קערת נירוסטה ומערבבים בתוכה קמח,סוכר ושמרים.
מוסיפים את החלב,הביצה והשמן וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה ועדינה.
לאחר מכן מוסיפים את המלח וממשיכים במלאכת הערבוב עד שהבצק הופך להיות מעט דביק וגמיש.
מקמחים משטח עבדוה ומעבירים אליו את הבצק ויוצרים כדור,מעבירים לקערה אחרת ומכסים בניילון נצמד.
מתפיחים עד להכפלת הנפח ומוציאים את הבצק לאחר מכן לתוך קרש עבודה ומחלקים לכדורים.
מסדרים את הכדורים שיצרנו בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומתפימחים פעם נוספת במשך שעה.
מחממים תנור ל-160 מעלות ואז מוציאים ומורחים בעדינות ביצה וגם מפזרים שומשום.
אופים במשך רבע שעה עד שהלחמניות מזהיבות.
מגישים על צלחות אוכל ומזמינים בני משפחה או חברים.
עיצוב השולחן הוא אחד מהמאפיינים הכי חשובים באירוח,בין אם מדובר באירוח של משפחה,חברים או
כל חווית אוכל אחרת עם כלי זכוכית מעוצבים,עדינים ואיכותיים,היום כלי האוכל אינם רק פריט נוסף על השולחן
אלא הרבה מעבר לכך,צלחות אוכל הן פריט חשוב המאחד את המשפחה בארוחות ערב,ארוחות חג וארוחות שישי.
כוסות שתייה שקופות כמו כוסות קריסטל רגילות או כוסות יין מעוצבות מאופיינות בקימורים עדינים ובצורות שונות,
המבנה של הכוסות מאפשר להחזיק אותן בנוחות ויציבות ומעצים את הנאת השתייה מהמשקאות.
בנוסף,תעשיית כלי הזכוכית המייצרת כוסות,צלחות,קנקנים,דקנטרים ועוד מבחר מוצרים הנמכרים באתר,מגיעות
בצורות שונות שיסיטו את תשומת הלב של האורחים שלכם,אלו הן צלחות אוכל המשמשות לא רק כלי אוכל רגילים,אלא
גם במוצרים דקורטיביים המפיחים חיים בשולחן האוכל המשפחתי שלכם.
יתרון נוסף לכלי הזכוכית הוא: עמידות בפני שריטות,כתמים וגם האפשרות לשימוש בהם ללא עופרת או קדמיום.
דרושים עובדים לעבודה בהזנת נתונים וקלדנות, ניתן להגיע למשכורות של 3,000-12,500 אלף ש"ח (אפשרות לעבודה כהכנסה נוספת)
לפרטים נוספים ולכל שאלה שלחו וואטספ למספר 050-6158874
עבודה אנחנו מחפשים אנשים אחראיים שיעבדו בקלות מהבית. ללא ניסיון! תשלום בכל חודש עגול ב10!
שעות עבודה גמישות ביום יום! ניתן להגיש מועמדות בוואטספ 052-4313764 בשמחה, ענת
עבודה אנחנו מחפשים אנשים אחראיים שיעבדו בקלות מהבית. ללא ניסיון! תשלום בכל חודש עגול ב10!
שעות עבודה גמישות ביום יום! ניתן להגיש מועמדות בוואטספ 052-4313764 בשמחה, ענת
עבודה אנחנו מחפשים אנשים אחראיים שיעבדו בקלות מהבית. ללא ניסיון! תשלום בכל חודש עגול ב10!
שעות עבודה גמישות ביום יום! ניתן להגיש מועמדות בוואטספ 052-4313764 בשמחה, ענת
עבודה כיפית מהבית בתחום הקלדנות/בק אופיס/כתיבה ועוד, רווחים מעולים ניתן להגיע ל-10,500 ש"ח עם תלוש/עצמאי התחלה מיידית אפשרות כהכנסה נוספת !! פרטים וקורות חיים יש לשלוח לוואטספ 050-6158874
עבודה כיפית מהבית בתחום הקלדנות/בק אופיס/כתיבה ועוד, רווחים מעולים ניתן להגיע ל-10,500 ש"ח עם תלוש/עצמאי התחלה מיידית אפשרות כהכנסה נוספת !! פרטים וקורות חיים יש לשלוח לוואטספ 050-6158874
עבודה כיפית מהבית בתחום הקלדנות/בק אופיס/כתיבה ועוד, רווחים מעולים ניתן להגיע ל-10,500 ש"ח עם תלוש/עצמאי התחלה מיידית אפשרות כהכנסה נוספת !! פרטים וקורות חיים יש לשלוח לוואטספ 050-6158874
שמן אבוקדו
שמן אבוקדו הוא שמן בישול העשוי מפרי האבקודו.השמן מתאים לבישול בחום גבוה,ולשימוש בסלט ורטבים.
הבישול עם שמן האבוקדו עד להגעת הטמפרטורה שבה השמן מתחיל לייצר עשן,היא נקודת תסיסת השמן.
השמן מומלץ לטיגון בחום גבוה כמו לבישול מוקפץ וטיגון שניצלים לדוגמא.
הוא מתאים גם לטיגון עמוק.
שימוש נוסף שעושים בשמן זה,הוא כתוספת להכנת חומוס,מיונז,מרינדות וגם שימוש לאפייה.
לשמן האבוקדו מסוג כתית מעולה,יש טעם וארומה חזקים של אבוקדו,וטעמו עשיר מאוד.
אין חובה לאחסן את השמן בקירור,ניתן לאחסן אותו במקום קריר וחשוך.
בשמן האבוקדו יש שומן מסוג אומגה 9 לא רווי.
לשמן יש 12% שומן רווי ו-13% לא רווי.
רוב המחקרים מצביעים על כך שתזונה שעשירה בשומנים לא רווים מועילה לבריאות ומפחיתה את הסיכון לחלות במחלות
לב ודמנציה,בנוסף,השמן גם עוזר להפחתת כולסטרול,שימוש נוסף שמתאים לבישול הוא גם באמצעות ספריי שמן שמתאים לשמן
מסוג זה.
השמן עוז לרפא נזקי עור וזאת משום הוא מכיל: בטא קרוטן,חלבון,לציטין,חומצות שומן אומגה וגם ויטמין E.
נוגדי חמצון אלו עוזרים להאיץ את ריפויו של עור שנפגם במהלך הזמן.
שמן האבוקדו ידוע בסגולותיו להפחתת קמטים ועוזר למנוע הזדקנות מוקדמת של העור וזאת בזכות הויטמנים A וגם E
שמסייעים בהגברת הקולגן.
שימוש בשמן האבוקדו בשגרת הטיפוח היומיומית יכול לעזור לכם בדרכים שונות,ניתן למרוח אותו על הפנים או להוסיף אותו
לתחליב הרחצה שלכם.
יש כאלו שיוסיפו אותו לקרמים שלהם.השמן מתאים גם כתוסף לחות על הידיים והרגליים ומשמש ככלי מעולה כפיתרון
לאנטי אייג'ינג.
מרכיבים
500 גרם ברוקולי קפוא או טרי
אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור גרוס דק
2 קופסא
גבינה לבנה
4 כפות קמח
גבינה קשה מגוררת כמו צהובה
2 קופסא
קוטג'
קופסא גבינה בולגרית
8 ביצים
1 שקית אבקת אפייה
אופן ההכנה
מחממים מראש תנור ל180 מעלות,לוקחים ברוקולי טרי ומפרקים אותו לחתיכות קטנות ומניחים במים רותחים יחד עם מלח
במשך מספר דקות ואז מסננים.
משמנים מעט תבנית פיירקס במידה של חצי כוס חתן ומסדרים את חתיכות הברוקולי שכל התבנית תהיה מכוסה.
לוקחים קערה אחרת ושמים את הקוטג',הגבינה הלבנה,הגבינה הבולגרית ואת הביצים והקמח יחד עם אבקת האפיה והתבלינים
ומערבבים היטב.
יוצקים את הבלילה שנוצרה על גבי הברוקולי.
מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 50 דקות או שעד שהפשטידה מזהיבה.
מרכיבים
6 תפוחי אדמה גדולים
2 פחית שימורי אפונה וגזר
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
8 ביצים
6 כפות קמח מצה או פירורי לחם
כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 כפית פפריקה מתוקה
2 כפית כמון
2 כפית מלח
כוס שמן לטיגון הקציצות
לתוך סיר מכניסים את הביצים,תפוחי האדמה ומבשלים עד להתרככות תפוחי האדמה,ניתן לשמן את הסיר קודם לכן
עם מרסס שמן ולחא מכן מוציאים את תפוחי האדמה והביצים ומצננים.
מקלפים את תפוחי האדמה ואז חותכים אותם,לאחר מכן מועכים אותם עם מועך פירה,קוצצים עלי פטרוזיליה ואז
מוסיפים לקערה.
חותכים את עלי הכוסברה ומוסיפים גם לקערה,חותכים את הביצים אחרי שקילפנו אותם ומוסיפים לתערובת.
מסננים אתפחית שימורי האפונה וגם מוסיפים.
לאחר מכן יש להוסיף את הכמון,מלח,פפריקה מצוקה,כורכום ופלפל שחור גרוס דק.
מוסיפים 3 ביצים ופירורי לחם ומערבבים היטב.
לוקחים מחבת גדולה ועעל להבה בינונית מחממים חצי כוס שמן. כשהשמן חם יוצרים קציצות ומכניסים למחבת. מטגנים כדקה וחצי
עד ההזהבה ומעבירים לצלחת בנייר סופג.
מהו מרסס שמן
למרסס שמן ישנם שימושים רבים במטבח,השימוש בהם מתאים למגוון סוגי בישול שבהם מדובר בסוגי מאכלים
שהם נדבקים למחבת או לסיר.
בעולם ישנם מגוון זנים של שמן כמו: שמן קנולה,שמן קוקוס,שמן זית,שמן אבוקדו ושמנים בטעם חמאה.
בשוק ניתן למצוא מגוון תרסיסי שמן מוכנים של חברות שונות ממותגים שונים.
איך לבשל עם מרסס שמן לשימוש בכלי נונסטיק
כדי להשתמש בספריי שמן,רססו עם המרסס את המאכל שבתוך המחבת,ישנם סוגי מזון שמומלץ טרם הנחת המאכל
עליו,לרסס את הכלי על מנת למנוע מצב של הידבקות המזון ושליפתו באמצעות תרבד בסיום הבישול או הטיגון.
חסרון אחד של מרסס שמן הוא הצטברות שאריות,מסיבה זו מומלץ מדי פעם לנקות את המרסס.
איך מרגיש הטעם של שמן שרוסס באמצעות ספריי?
הטעם הוא עדין למדי,יש כאלו שטוענים שיש לו טעם שונה.
בכל ריסוס המטרה העיקרית היא למנוע מהאוכל להידבק,חשוב מאוד שלטעם השמן לא תהיה השפעה ממשית על המזון
לאחר שסיימנו עם הבישול.
אחסון מרסס השמן
תרסיסים להתזת שמן יש לשמור במקום קריר וחשוך.אין להשאיר אותם ליד כיריים או ליד מקור חום.
ההבדל בין שמן בישול מבקבוק לבין מרסס שמן
ישנם מספר סוגים של שמני בישול שמקורם מהצמחים או מן החי,לכל סוג שמן יש את התכונות הייחודיות שלו.
רוב שמני הבישול ארוזים בבקבוקים או בצנצנות.
ההבדל בין ספריי שמן לבין בקבוק שמן הוא שחוץ מהשמן עצמו,ספריי שמן עשוי להכיל חומר מתחלב ונוגד קצפים.
היתרון בשימוש עם מרסס שמן הוא שפעולת ריסוס השמן יוצרת שכבה אחידה על תחתית הכלי או על המזון עצמו
ומונעת בזבוז מיותר של שמן לחינם.
במידה ואתם רוצים שימוש בשכבה דקה של שמן,השתמשו במרסס השמן,יחד עם זאת,במרססי שמן לא ניתן להשתמש אם
אתם רוצים שימוש לטיגון בשמן עמוק.
עם למעלה מאלף שנים של היסטוריה ומסורות חוצות גבולות,פיצה או הפיצה היא אחד המאכלים הנחשבים ביותר בעולם ובמיוחד
באיטליה.
אחרי שבני האדם הבינו כיצד להשתמש ולבשל באמצעות אבנים,הדרך להכנת פיצה ואפייתה,הייתה קצרה.
מקור הפיצה,שהפכה לסמל המטבח האיטלקי,נעוץ בתקופה הפרה היסטורית והיא מלווה אותנו עד היום.
במזרח,כשעבודת החקלאות הייתה עוד בחיתוליה,הבינו האנשים שבישול של בצק המורטב על אבן,היא מפתח להשגת
מאכל מקורי וטעים.
לאחר ההתפחה,הבצק שעשוי מדגנים טחונים,הופך להיות רך יותר וכך גם קל יותר לעכל אותו.
מכאן נוצר הלחם.
אחרי שהומצא הלחם,מכאן והדרך לסלילת הפיתה,התפתחה ברומא העתיקה,ושם האיכרים למדו איך לחתוך את הלחם
לסוגים שונים.
הם לשו את קמח החיטה שנטחן,יחד עם מים,עשבי תיבול ומלח.
לאחר מכן הם הניחו את הבלילה שמוצרה על אח וכך הרומאים התחילו להשתמש בלחמים עגולים וכך נוצרו פיצות עגולות.
חלק מהמרכיבים נשכחו עם הזמן ולקח מאות שנים לגלות את אותם המרכיבים החסרים שיצרו את הלחם העגול שלימים הפך
לפיצה וזאת עוד אחרי שהשתמשו עם אבן שמוט לטאבון שלאחר מכן הפכה להיות מוצר פופולרי גם.
בשנת 1600 החלה להתפתח הפיצה המודרנית,אותה פיצה שעשויה מבצק לחם שנאפה בתנור של עצים,מתובל בשום,מלח גס,
בזיליקום וגבינת קצ'קבל.
במרוצת השנים התגלתה יבשת אמריקה וכך הגיעה העגבניה לאיטליה,ושידרגה את הפיצה למימדים אחרים.
בהתחלה הפיצה היתה נפוצה אצל בני המעמד הנמוך,אבל מרוב שהיא הפכה להיות מוצר פופלרי למדי,הדרך שלה למעמד
הגבוה היתה קצרה.
בין המאה ה-19 ל-20,הפכה הפיצה לפופולרית עוד יותר וכך נוצרו מתכונים חדשים שהרכיבו כל מיני סוגי טעמים.
הפופולריות השניה פרצה לאחר מלחמת העולם השנייה,כאשר לא נותרה בדרום איטליה .
שלום לכולם, אני רוצה לברך את אמא וסבתא. כרגע אני בטיול עסקים. איפה כדאי להזמין משלוחים של זרי פרחים יפים? שמעתי הרבה דברים טובים על https://flowerdelivery.co.il/ , האם יש למישהו נסיון עם הזמנת פרחים מהם?
שלום לכולם, אני רוצה לברך את אמא וסבתא. כרגע אני בטיול עסקים. איפה כדאי להזמין משלוחים של זרי פרחים יפים? שמעתי הרבה דברים טובים על https://flowerdelivery.co.il/ , האם יש למישהו נסיון עם הזמנת פרחים מהם?
Всем привет, хочу поздравить маму и бабушку. В данный момент нахожусь в командировке. Где заказать доставку красивых букетов цветов? Много хорошего слышала о https://flowerdelivery.co.il/ , есть ли у кого опыт заказа цветов у них?
מה זה נירוסטה?
חומר זה הוא תערובת מתכתית,המורכב מאחוז קטן של פחמן על מנת להיות עמיד.
החומר עמיד בפני עיוותים ושריטות.
כדי למנוע מקרה של חלודה,הנירוסטה מיוצרת מתרכובת המכילה כרום בעת ייצור הנירוסטה.
ככל שתכולת הכרום בתערובת גבוהה יותר,פלדת אל חלד עמידה יותר.
על מנת להחשיב חומר מנירוסטה,אחוז הכרום הפעיל צריך להיות לפחות 10.5%.
מבחינת שימוש במזון
נירוסטה אל חלד לשימוש במזון חייבת להיות בעלת 16% לפחות כרום,בכדי למנוע חלודה בכלי.
הכרום מוסיף ברק לכלי הנירוסטה.
עמידות בתקנים כמו למשל של NSF מחייב את איכות הנירוסטה להיות משויכת לסדרות 200,300 או 400.
למה להשקיע בכלי נירוסטה?
בפרקטיות,נירוסטה לא מוליכה חום כמו נחושת או אלומיניום,לא שזה דבר רע כל כך,לכלי נירוסטה לוקח להתחמים מעט יותר
זמן,אך פיזור החום בכלים אלו הוא אחיד ולרוב,הכלים לא מתעוותים.
לשימוש במזון,נניח עם צלחות נירוסטה ,כאשר משתמשים עם כלי נירוסטה,אין מה לחשוש מבחינת רעלים שעלולים להיפלט
למזון,כמו כן כלים אלו לא מקבלים סימנים במשך שימוש עם הזמן.
דף : 1
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | >>8
8 7 6 5 4 3 2 1