חלה מתוקה מרכיבים. 1 קילו קמח לבן רגיל 1 שקית (50 גרם) שמרים טריים (או 17 גרם שמרים יבשים) 3/4 כוס סוכר (אפשר חצי כוס אם רוצים מתיקות פחות מורגשת) 2 ביצים 1 ו- 3/4 עד 2 כוסות מים 1/2 כוס שמן 1 כף מלח ביצה טרופה, לזיגוג (אופציונאלי, ראה טיפים) שומשום, לקישוט הכנה: 1. שמים קמח בקערת לישה ומערבבים לתוכו את השמרים. 2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 10-12 דקות במהירות בינונית עד לבצק חלק, מבריק שנדבק מעט לתחתית הקערה, אך איננו דביק. 3. משמנים את פני הבצק במעט שמן (אני עושה זאת עם מגבת נייר ספוגה במעט שמן), מכסים ומניחים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו. 4. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, כל חלק מגלגלים ל-3 רצועות וקולעים לצמה. לחלה חגיגית במיוחד קולעים מ-5 רצועות באופן הבא: ממספרים את הרצועות 1-2-3-4-5, צובטים יחד בקצה העליון ואז: מעבירים את 1 מעל 3, וממספרים את הרצועות מחדש לפי הסדר החדש, מעבירים את 2 מעל 3 ושוב ממספרים את הרצועות, מעבירים את 5 מעל 2 ושוב ממספרים את הרצועות וחו"ח. 5. מעבירים את החלה המעוצבת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עד להכפלת הנפח שלה. 6. מברישים בביצה טרופה או במים (ראה טיפים), מפזרים שומשום לקישוט ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ-35 דקות עד להזהבה (גם בתחתית). דרך טובה לבדוק אם לחם שהכנו מוכן לצאת מהתנור היא לנקוש עליו (כפי שדופקים על דלת, למשל), אם הוא משמיע צליל חלול – ניתן להוציא מהתנור. 7. מצננים ומגישים.
|