x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

 

האתר של תמוש הממוש!!!

            

היי ברוכים הבאים לאתר הכי שולט ברשת
חחח...
כנסו תגיבו ותשפיעו...
חחח..........
יש פה   בדיחות,חידות,מתכונים מישחקים ועוד הרבה
דברים אחרים.....
  
              
 
    דף הבית
    מתכונים
    משחקים
    שירים
    כימעט מלאכים הפורום
    הדף השקוף
    שחקני כמעט מלאכים..
    מי אתה באמת..
    מיכתב קורע ...
    הופך כתב
    לאמיצים בילבדד!!!
    גליטרים
    לא להיכנס!!!!!!!
    לאיזה פרח אתה דומה?...
    מה הצבע שלכם?....
    סרט ושתיה...
    ספתא בישלה דיסה..
    ליחצו על הפרה.....
    נסו לילחוץ על הכפתור..
    הדף המעצבן
    אותיות שונות.........
    מה ארנבים עושים בחודש?
    רוצים לילמוד לירקוד כמו שועל?
    רוצים לילמוד לירקוד דיסקו כמו חמור???
    ריקוד האפרוחים
    ציור שר קריוקי
    כיפה אדומה...
    סריקת וירוסים
    ברכת האתר
    מתנה מימני....
    מיבחן סבלנות
    גמאני
    מילים לשירים:
    ההד ....
    שאלונים....
    אופנת - 2009/10
    שלח וירוס
    מגרש השדים
    ציורי טקסט ...
    פינת אהבה..
    פירוש חלומות
    שיר חנוכה קורע..
    דברים מצחיקים
    101 סיבות ליהיות בת..
    דימדומים
    משהוא משמח....
    פורום חצויה
    בצפר..
    שאלונים: האים אני ..
    המיכתב החכם.
    בולים..
    בדיחות וחידות...
    איך לצייר...
    ריקודים...
    סוגי גלידות ואנשים..
    מגרד לכם..?...
    איך להתחיל עם...
    ספר בישול לגבר..
    כל הפרקים של היפה והחנון...
    מזלות..
    שמות מצחיקים
    כל פירקי חצויה מיתעדכן...
    יום הולדת ליון תומרקין...
    סרטים לצפייה ישירה..
    האי עונה 1 ו-2
    לא לבעלי לב חלש
    הילד שרון..
    התשובות של פיטר..
    מצב רוח לפי בגדים
    יום הדין
    מצגת של חיות שהכנתי מנייר
    כמה תמונות קורעות..
    מה הצבע שלכם?
    משהוא מרגיע...למי שאוהב מים..
    רוחות....
    ברכות....
    מיכתבים הפוכים..
    סרטים לצפייה ישירה2..
    זהירות באינטרנט
    מי אתם באמת???.
    לא לילדים מיתחת לגיל 15!!!....
    אמא ניכנסת לחדר של בתה ורואה מכתב..
    מה קורא כשה לכלב שלך קוראים ..
    איך ליזכות בלב של אהובתך..
    הכל בגלל הSMS
    התפוח ....
    היומן שלה והיומן שלו..
    אין בת שאף פעם לא....
    אין בן שאף פעם לא..
    דברים מעצבנים שאנשים אומרים..
    בנים כנסו..
    למה גבר מיתכוון כשה הוא אומר..
    המזל והשכל..
    התאבון המיני של הגבר
    המקלחת....
    המדריך לפרידה ..
    לב שבור מאהבה
    תהיי את עצמך!!!
    אישה בשם בושה
    101 סיבות למה אני ♥ אותך
    מייל שקיבלתי
    ארץ עיר...משחק
    אם ה' היה גבר..
    הופך טקסט
    בצפר...
    כינויים לאיסי ,מסן...
    סקינים לאיסי
    צורות בצדדי הכינויים..
    שיר המתמטיקה..
    מכירים את זה ש...
    מישפטים לחיים
    יש לך גשר ??....
    פיסבוק מרוקאי..=]
    אין לנו מים לבזבז..
    סיפורים מפפחחיידים!!!
    אקולוקו
    פרום אקולוקו
    איך להיפטר מנוסע נודניק..
    אדוארד ספלירס
    מד אהבה..♥♥♥
    כלבלבים
    אונס/תקיפה מינית
    איפה אפי???
    סטים=]
    חיות מחרוזים...
    תכשיטים מחרוזים..
    אושרי כהן
    ג'סי מקרטני♥♥♥
    משפטים שלי...
    צ'אד מייקל מורי♥♥
    ריילי סמית'♥♥♥
    תמונות כבקשת הגולשים=]
    מכירים את זה ש..2
    מה לעשות כשה משעמם בשיעור..
    איך באמת למצות את החופש..
    שינוי תדמית
    מסיבת בנות
    כפתורים=]
    כניסה לבנות בילבד!!
    כסף קל..
    ניק ג'ואנס♥
    פורום הוצאת עצבים!!><
    לוקרז-LOKERZ
    הזמנות לאתר גרין זונר
    מה לעשות עם החברה הכי טובה=]
    איך לשגע מוכר פיצה
    אם ה' היה אישה..
    איך להיות יפה יותר:0
   
   
   
   
   
   
   
   
    היכל הבושה!!!=[
    פיטפוטים.....דיבורים...
    פרסמו את אתרכם..
    כיתבו מה הייתם רוצים לשפר באתר..
    פורום תגובות ...
   
 
 
                                                             מתכונים:
 
                                                 בראוניז חמאת בוטנים בציפוי שוקולד:
 

לבסיס:
1/4 כוס סוכר חום
1 ו1/3 כוס אבקת סוכר
1/4 כוס חמאה
3/4 כוס+2 כפות חמאת בוטנים

לציפוי
200 גרם שוקולד חלב
120 גרם שוקולד מריר
1 כף חמאה
 
אופן ההכנה:
ערבבו את כל חומרי הבסיס יחד לקבלת תערובת חלקה, יתכן והסוכר החום
יתגבש ל"גושים".. אין מה לדאוג.
שפכו את התערובת לתבנית 22 מרובעת ולחצו אותה (דחיסה) עד לקבלת משטח חלק.
לציפוי, המיסו את השוקולדים והחמאה יחד, ושפכו על הבסיס.
הכניסו למקרר עד להתקשות השוקולד.
חתכו לריבועים והגישו.

                           עוגיות פולנטה:
 
 
ניתן להשתמש בכל צנטר לזילוף הבצק, ואפילו רק בכפית או כף
הכל תלוי בכם...
הרכיבים:
1 כוס קמח תירס
13/4 כוס קמח רגיל
קורט מלח
1 כוס חמאה
2/3 כוס סוכר
1 כפית גרידת לימון
1 ביצה
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
 
לערבב בקערה קמח תירס,קמח,מלח
במיקסר על מהירות נמוכה לערבב חמאה,סוכר,קליפת לימון,ביצה,חלמון ווניל.
להכניס לאט לאט בהדרגה את החומרים היבשים עד לעיסה אחידה
להכניס לשקית זילוף עם צנתר יפה ולזלף צורות כראות עיניכם
לתנור 180 עד להשחמה
לכ-25 עוגיות גדולות.
 
סוכריות בצק סוכר בצורת כדורסל:
מה צריך?
בצק סוכר צבוע בכתום
חותכן עגול
מקלות פלסטיק לסוכריות
שקיות צלופן לאריזת סוכריות
סוגרנים מיוחדים לסגירה
שקית זילוף חד פעמית
שוקולד מריר
 
      
על משטח עם קורנפלור או אבקת סוכר, רדדו את הבצק הכתום.
גובה הבצק צריך להיות כ1 ס"מ (תלוי בקוטר המקל).
בעזרת כלי טקסטורה צרו על פני כל המשטח טקסטורה של חורים.
הפעילו את הדמיון.. אפילו סקוטשברייט (נקי כמובן) יכול לשמש
אתכם במקרה הזה.
חתכו עם החותכן העגול עיגולים עיגולים כמספר הסוכריות שאתם רוצים ליצור.
תקעו בזהירות את המקלות בתוך העיגולים והניחו לייבוש.
(ניתן להשתמש באבקת CMC להאצת התהליך).     
           המיסו שוקולד מריר והכניסו אותו לשקית זילוף חד פעמית עם חריר קטן או שקית זילוף רב פעמית עם צנטר מספר 2 3 או 5 תלוי בכם.
זלפו את צורת הקווים על הכדורים והניחו לייבוש שוב.
לחילופין, אם אינכם מעונינים ב"תעסוקה" עם שוקולד, השתמשו בטוש דיו אכיל שחור מתוק.נט.
לאחר הייבוש, הכניסו לשקיות, סגרו והגישו לאורחים!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 *כל הזכויות שמורות לאתר של תמוש_הממוש*
 
חומרים
לשקדי מרק:

1 חלבון

כף מים

1/3 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

200 גרם שקדים פרוסים

מעט שומשום לקישוט

 
למרק שוקולד:
2 כוסות חלב

1 מיכל שמנת מתוקה

2 כפיות תמצית וניל

1 כף גדושה קקאו

300 גרם שוקולד מריר

להגשה:
גלידה שאוהבים
מרק שוקולד
אופן ההכנה
מכינים "שקדי מרק":

טורפים יחד חלבון ומים. מוסיפים סוכר וסוכר וניל. מערבבים פנימה שקדים פרוסים. משטחים את התערובת על תבנית משומנת בתרסיס שמן ומפזרים מעט שומשום מעל לקישוט. אופים בתנור שחומם ל160 מעלות עד להשחמה. שוברים את הגושים שנוצרו ומניחים להתקרר. שומרים בכלי אטום.

.
מכינים מרק שוקולד:

בסיר מביאים לרתיחה חלב ושמנת. מוסיפים תמצית וניל וקקאו וטורפים היטב לקבלת שוקולטה חמה.

מסירים מהאש ומערבבים פנימה את השוקולד.

מרכיבים ומגישים:

יוצקים לכלי הגשה, מקשטים בשקדי מרק, שמים מעל גם כדור גלידה ומגישים מיד.

__________________________________________________________________________________________________________
עוגות שוקולד פרווה ב4 גדלים: 26 ס"מ, 22 ס"מ, 18 ס"מ, 10 ס"מ, רצוי קפואות, לפי המתכון הבא. להכנת העוגה צריך להכין את המתכון 3 פעמים. אני ממליצה לא להכין את כל הכמות בבת אחת, אתם תתחילו להסתבך עם קערות ועירבובים. זמן האפייה של כל תבנית משתנה - שימו לב שהתבנית הקטנה תהיה מוכנה בשליש מהזמן של התבנית הגדולה !
*כל הזכויות שמורות לאתר של תמוש_הממוש*
כמות: עוגת חתונה עם 4 קומות
חומרים
עוגת שוקולד פרווה עסיסית:
כוסות קמח תופח
1
כוס קקאו
2
כוסות סוכר
2
ביצים
1
כוס שמן
1
כוס מים פושרים
כוס מים רותחים
לציפוי שוקולד פרווה:
2 פחיות חלב קוקוס
800
גרם שוקולד מריר
2
כפות דבש
מעט תמצית וניל
50 גרם מרגרינה (לא חובה)
לקישוט:
בייגל'ה מקלות
נייר כסף לציפוי
נשיקות מרנג קטנות לבנות (או סוכריות לבנות
)
סוכריות כסף קטנות
בובת חתן-
כלה
בסיס קרטון עגול גדול ועבה
עוגת חתונה
אופן ההכנה
מכינים את העוגות:
מערבבים יחד את כל החומרים, יוצקים לתבנית ואופים ב-160 מעלות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים ומעבירים למקפיא לכמה שעות.
מכינים את הציפוי: 
מחממים את כל חומרי הציפוי לתערובת חלקה (מרגרינה מוסיפים רק כשמסירים מהאש, אם משתמשים).
מרכיבים ומקשטים:
מיישרים בסכין את החלק העליון של כל עוגה ומניחים את העוגות אחת על השנייה (הכי קל אם הן חצי קפואות. אפשר לייצב בעזרת מקלות בייגלה שנועצים בעוגות במרכז.
מרפדים את התחתית בנייר כסף לניקוי זריז של הטפטופים ומוזגים את הציפוי על 4 הקומות, מלמעלה. מניחים לו להתקשות מעט ומסירים את נייר הכסף.
מצמידים בהיקף כל קומה נשיקות מרנג קטנות ומפזרים בעדינות עם כפית את סוכריות הכסף צמוד למרנג. מניחים בובת חתן כלה מלמעלה.
____________________________________________________________________________________________________________
כשמכניסים את העוגה היא נראית כמו אסון - כל הרוטב מציף את העוגה, אבל כשהיא יוצאת אין זכר לרוטב - עד שמכניסים כפית פנימה....
אפשר להכין בתבנית אחת גדולה או בכלים אישיים (וזמן האפייה מתקצר כמובן)
*כל הזכויות שמורות לאתר של תמוש_הממוש*
כמות: 6 עוגות אישיות בכלים אישיים חסיני חום
חומרים
לעוגה:
 1 כוס קמח תופח
3/4 כוס
סוכר
1/4 כוס
קקאו
1/2 כוס
חלב
50 גרם חמאה (חצי חבילה קטנה)
לרוטב:
3/4 כוס סוכר חום
2 כפות
קקאו
1/4 1 כוסות מים רותחים
עוגת שוקולד עם רוטב קסמים
אופן ההכנה

שמים בקערה גדולה קמח, סוכר וחלב.
שמים את החמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה.מוסיפים את החמאה המומסת לקערה עם הקמח.
מסננים את הקקאו מעל הקערה. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
משטחים את הבצק בתבנית משומנת בתרסיס שמן עד לשליש מגובה התבנית - העוגה תיראה מאוד נמוכה עכשיו אבל אחרי האפייה זה מסתדר.
עכשיו מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים סוכר חום, קקאו ומים רותחים.
מוזגים בעדינות את הרוטב לתבנית, מעל בצק השוקולד )עכשיו התבנית תהיה מלאה עד חצי הגובה בלבד, וזה בסדר). מכניסים לתנור ואופים כ 45-דקות (או 20 דקות בכלים אישיים), עד שהעוגה צפה מעל הרוטב המבעבע. נותנים לעוגה להתקרר 5 דקות לפני האכילה(היא הכי טעימה כשהיא חמה).  אפשר לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה אם רוצים.

________________*כל הזכויות שמורות לאתר של תמוש_הממוש*_________________________________________________________________________________________
כל הכיף בשוקולדים האלה זה התבניות המיוחדות - אני אוהבת להשתמש בתבניות לקרח מסיליקון בצורות שונות.!!!!! זו המלצה שלי
כמות:  המון שוקולדים קטנים (תלוי בגודל התבנית בה השתמשתם)
חומרים
300 גרם שוקולד מריר או לבן, מומס
2-3
כפות שמן
סוכריות צבעוניות מסוגים שונים
יצירה בשוקולד וסוכריות
אופן ההכנה

מערבבים את השוקולד המומס והשמן.
מפזרים סוכריות בתחתית תבנית סיליקון לקוביות קרח בצורות שונות. מוזגים שוקולד מעל ומקפיאים.
משחררים בלחיצה מהתבנית את ממתקי השוקולד.

________________________________________________________________________________________________________
כיף להכין וכיף לאכול.
כמות: המון שיפודי מרשמלו
חומרים
לטבילה באמבטייה:
שקית מרשמלו
שיפודי עץ
לאמבטית שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
200
גרם שוקולד חלב
100
גרם חמאה
חופן מרשמלו
לציפוי לאחר הטבילה:
פירורי פתי בר, קורנפלקס, קוקוס, סוכריות צבעוניות.
שיפודי מרשמלו
אופן ההכנה

נועצים את המרשמלו על השיפודים.
בסיר קטן (במיקרוגל) מחממים את שני סוגי השוקולד והחמאה. מוסיפים מרשמלו (קרועים בידיים) ומערבבים. מטביעים את שיפודי המרשמלו ברוטב ומגלגלים בציפוי שרוצים.
אוכלים או מניחים על נייר אפייה להתקשות ושמים את כל השיפודים באגרטל

________________________________________________________________________________________________________
כיף להכין וכיף לאכול.
כמות: המון שיפודי מרשמלו
חומרים
לטבילה באמבטייה:
שקית מרשמלו
שיפודי עץ
לאמבטית שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
200
גרם שוקולד חלב
100
גרם חמאה
חופן מרשמלו
לציפוי לאחר הטבילה:
פירורי פתי בר, קורנפלקס, קוקוס, סוכריות צבעוניות.
אופן ההכנה

נועצים את המרשמלו על השיפודים.
בסיר קטן (במיקרוגל) מחממים את שני סוגי השוקולד והחמאה. מוסיפים מרשמלו (קרועים בידיים) ומערבבים. מטביעים את שיפודי המרשמלו ברוטב ומגלגלים בציפוי שרוצים.
אוכלים או מניחים על נייר אפייה להתקשות ושמים את כל השיפודים באגרטל

 
למי שרוצה להשקיע ולהכין לבד את העוגה, , אבל אפשר גם לחסוך זמן חפיסה של עוגת שוקולד להכנה מהירה.
כמות: 4 עוגות אישיות
חומרים
לעוגה:
1 חבילה עוגת שוקולד חמה להכנה מהירה
4  (או 8) ממתקי פררו רושה
להגשה:
 חצי כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר 
50 גרם שוקולד לבן מומס
עוגת שוקולד חמה עם פררו רושה
אופן ההכנה
מכינים את העוגה במילוי פררו רושה: 
מכינים את העוגה לפי ההוראות על האריזה
מזלפים לכלי אפייה אישיים (מנייר או אלומיניום) משומנים בתרסיס שמן . מחביאים בכל עוגה ממתק פררו רושה. אופים בחום של 180 מעלות למשך 10-12 דקות. מגישים מיד.
מכינים רוטב, מקשטים ומגישים: 
 בסיר קטן מחממים לסף רתיחה שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
מוזגים לצלחת, מקשטים בנקודות שוקולד לבן ובעזרת קיסם מערבלים קלות ליצירת קישוטים.
שמים במרכז הצלחת את העוגה ומגישים.
___________________________________________________________________________________________________________
*כל הזכויות שמורות לאתר של תמוש_הממוש*
כמות: 4 מנות זוגיות גדולות
חומרים
לסופלה:
300 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה
חצי כוס סוכר (100 גרם)
2 ביצים שלמות + 6 חלמונים
2 כפיות ברנדי (10 מ"ל)
חצי כוס קמח (70 גרם)
 להחביא בפנים (לא חובה):
3/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה
1 כף קינמון
1 כף קקאו
להגשה:
אבקת סוכר
4 כדורי גלידה
סופלה שוקולד חם
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל או מעל סיר אדים.
בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלמונים וברנדי.
מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. מעבירים את כל תערובת הביצים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות ומבטיח שהביצים לא ייקרשו במגע עם השוקולד החם).
מוסיפים קמח וטורפים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.
מוזגים את התערובת לכלים, עד 3/4 גובה הדפנות. מטביעים במרכז כל כלי 2-3 קוביות שוקולד לבן.
אופים כ-20 דקות, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין נוזלי.
מוציאים מהתנור ומגישים מיד (לא שוכחים להזהיר את האורחים שהכלים לוהטים). מומלץ לקשט עם אבקת סוכר מלמעלה ולהגיש עם כדור גלידה (עדיף להניח את הגלידה בקערית נפרדת ולא מעל העוגה החמה, שלא תימס מהר מדי).
_________________________________________________________________________________________________________
*כל הזכויות שמורות לאתר של תמוש_הממוש*
כמות: ל6-8 סועדים
חומרים
2 מיכלים שמנת מתוקה
מעט מלח
1/2 קילו שוקולד (תערובת של מריר וחלב)
1/4 כוס ליקר (איזה שאוהבים ואפשר גם לוותר)
פונדו
אופן ההכנה
 מביאים לסף רתיחה שמנת מתוקה ומלח. מסירים מהאש, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים ליקר ומערבבים.
_______________________________________________________________________________________________________
כמות: תבנית בגודל 20X27
*כל הזכויות שמורות לאתר של תמוש_הממוש*
חומרים
 לתחתית פצפוצים:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס ממרח שוקולד
4 כוסות פצפוצי אורז (120 גרם)
 לשכבת שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר
1 מיכל שמנת מתוקה
קליפת תפוז מגוררת
1 כף ליקר תפוז
אצבעות שוקו תפוז
אופן ההכנה
 מכינים את התחתית:
במיקרוגל ממיסים שוקולד ומערבבים לתוכו את ממרח השוקולד. מוסיפים פצפוצי אורז ומערבבים עד שהם מצופים בתערובת. משטחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים למקפיא.
 מכינים שכבת שוקולד תפוז: 
בסיר מביאים לסף רתיחה שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים קליפת תפוז וליקר ומערבבים. יוצקים על תחתית הפצפוצים ומקררים 4 שעות לפחות (או שעתיים במקפיא).
פורסים בסכין טבולה במים רותחים לאצבעות.
_____________________________________________________________________________________________________
את העוגיות האלו אני אפיתי בתבנית סיליקון מיוחדת עם לב בתוך לב, אבל אפשר להכין בכל צורה אחרת שמתחשק לכם לאכול...
כמות: 2 תבניות שקעים (שקעים קטנים)
חומרים
לעוגה:
1 שפופרת חלב מרוכז ממותק(=חצי פחית שימורים)
100 גרם שוקולד מריר 
1/2 1 כוסות קוקוס (150 גרם)
לקישוט:
50 גרם שוקולד לבן מומס (בשקית זילוף קטנה או שקית סנדביצ'ים)
לבבות שוקו-קוקוס
אופן ההכנה
להכנה במיקסר:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
ממיסים יחד במיקרוגל חלב מרוכז ושוקולד מריר. מוסיפים קוקוס ומערבבים.
מגלגלים בידיים ומניחים בתבנית סיליקון לבבות משומנת. אופים 10 דקות עד שהעוגיות תפוחות ומתחילות להיסדק.
מצננים ומוצאיים מהתבנית.
ממלאים את השקע בכל לב בשוקולד לבן מומס. 
___________________________________________________________________________________________________
כמות: 8 קוקוטים חד פעמיים בנפח חצי כוס
חומרים
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 גרם חמאה
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים + 4 חלמונים
שני שליש כוס (90 גרם) קמח
רבע כפית מלח
עוגת שוקולד חמה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל. מוסיפים סוכר וטורפים היטב. טורפים פנימה את הביצים אחת אחת. מוסיפים חלמונים, וטורפים עד שהם נבלעים בתערובת.
מנפים יחד קמח ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. 
יוצקים את התערובת לתבניות חד פעמיות משומנות, ואופים 20-15 דקות, עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רך למגע. מוציאים מהתנור ומצננים דקה-שתיים. משחררים מהתבניות ומגישים מיד.
___________________________________________________________________________________________________
כמות: תלוי כמה שכבות עשיתם ובגודל החותכן.
חומרים

עלי בלינצ'ס מוכנים (מופשרים במקרר)
ממרח שוקולד

קרפ נוטלה בשכבות
אופן ההכנה

מרפדים משטח עבודה בנייר אפייה ומורחים עלה בלינצ'ס בממרח שוקולד. מניחים עליו עוד בלינצ'ס ומורחים גם אותו. ממשיכים באותו אופן ליצירת שכבות של 5-6 עלים. לא מורחים את העלה האחרון.
מעבירים למקפיא למשך חצי שעה עד להתקשות. קורצים צורות בעזרת חותכני עוגיות ומניחים במנז'טים. שומרים במקרר ומגישים קר.

_________________________________________________________________________________________________
כמות: תבנית בגודל 33X27
חומרים
לקומה ראשונה(בראוניז):
150 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה
3 ביצים
3/4 כוס קמח
1 כף גדושה קקאו
1/4 כפית מלח
לקומה שניה (בלונדיז):
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
בראוניז ובלונדיז
אופן ההכנה
 מכינים את תערובת הבראוניז לקומה הראשונה:
 ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל. טורפים פנימה שני סוגי סוכר וביצים.
מוסיפים קמח, קקאו ומלח וטורפים לתערובת חלקה ומבריקה.
יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה,  ומיישרים את פני השטח. מעבירים למקפיא להתייצבות בזמן שמכינים את תערובת הבלונדיז.
 מכינים את תערובת הבלונדיז לקומה השנייה: 
 מחממים תנור ל-170 מעלות.
מערבבים חמאה מומסת עם שני סוגי סוכר, ביצה ותמצית וניל.
מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ'יפס.
מרכיבים ואופים:
 מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים עליה כפות גדושות מתערובת הבלונדיז בצפיפות, לכיסוי כל פני השטח של הבראוניז.
אופים כ-40 דקות, עד שהמאפה יציב וזהוב. מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים-שלוש.
מחלצים מהתבנית (נעזרים בקצוות נייר האפייה), מקלפים את נייר האפייה ומניחים על קרש חיתוך. חותכים לריבועים בגודל הרצוי.
שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים קר, או בטמפ' החדר (אם רוצים מרקם רך יותר של שתי השכבות).
______________________________________________________________________________________________
כמות: תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
חומרים
לתחתית:
1 קלתית בצק פריך קקאו אפויה למחצה
למלית השוקולד:
2 ביצים שלמות + 2 חלמונים בנוסף, בטמפ' החדר
רבע כוס סוכר (50 גרם)
250 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
רבע כפית מלח
2 בננות פרוסות לעובי 1 ס"מ
2 כפות סירופ מייפל
להגשה:
רוטב טופי חם
פאי שוקו-בננה
אופן ההכנה
 מחממים תנור ל-180 מעלות.
מקציפים במיקסר ביצים, חלמונים וסוכר 5-7 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. 
במקביל ממיסים במיקרוגל שוקולד, חמאה ומלח.
בינתיים מסדרים על הקלתית את פרוסות הבננה בצפיפות. מטפטפים עליהן סירופ מייפל. 
מקפלים את השוקולד לקצף הביצים ויוצקים את התערובת לקלתית מעל הבננות. 
אופים 20-25 דקות בלבד, עד שמלית השוקולד רק מתחילה להיסדק, והיא עדיין רכה למגע. המלית לא נראית אפויה לחלוטין וזה בסדר, היא תתייצב במהלך הצינון. מצננים מעט. מגישים עם רוטב טופי חם (מתכון בהמשך).



*כל הזכויות שמורות לאתר של תמוש_הממוש*
בניית אתרים
         
___________________________________________________________________________________________________
כמות: תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
חומרים
7 ביצים
חצי כוס סוכר
400 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה
1 כף אבקת נס קפה
2 כפות ליקר קפה  
להגשה:
כוס אספרסו לוהט
פצצת קפה ושוקולד
אופן ההכנה
להכנה במיקסר:
מחממים תנור ל-120 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
במיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 8-10 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. 
בינתיים ממיסים שוקולד, חמאה ונס קפה. טורפים שליש מהקצף לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה ליקר. מקפלים את יתרת הקצף עד לקבלת תערובת אחידה. 
יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כשעתיים, עד שפני העוגה מתחילים להיסדק והיא יציבה בקושי. העוגה לא תיראה אפויה לגמרי וזה בסדר. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. מעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים לפחות. 
שומרים במקרר. פורסים בסכין טבולה במים רותחים,
יוצקים כוס אספרסו קצר רותח מעל העוגה הקרה. מגישים מיד.
_______________________________________________________________________________________________

חומרים לתבנית מלבנית בגודל 27X33 ס"מ

לעוגה:
 כוס (240 מ"ל) שמן
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים
1 כוס אבקה להכנת שוקו חם (לא קקאו)
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
1 כוס (140 גרם) קמח תופח
לציפוי:
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד חלב (אפשר חצי חצי עם שוקולד מריר לטעם יותר שוקולדי ופחות מתוק)













להכנה:
טורפים יחד את כל החומרים לפי סדר הופעתם במתכון. יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים). מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים לקערה עם השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס. יוצקים על העוגה לאחר שהיא מתקררת מעט ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי ולציפוי להתייצב.
_________________________________________________________________________________________________
 
 
כמות:
 
חומרים
 
לעוגה:
300 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
3 ביצים, בטמפ' החדר
2/3 כוס (130 גרם) סוכר
1/3 כוס (45 גרם) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
 
לקישוט:
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
100 גרם שוקולד חלב, קצוץ גס
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
 
 
 
 
אופן ההכנה
 
ממיסים יחד שוקולד וחמאה. במיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר במשך 5 דקות.
טורפים את קצף הביצים לתערובת השוקולד. מנפים מעל התערובת קמח, אבקת אפייה ומלח וטורפים לתערובת אחידה ומבריקה. בעזרת כף גלידה מניחים באופן מרווח שלוליות מהתערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל את שלושת השוקולדים לקישוט. אופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות בלבד, עד שהעוגיות סדוקות ותפוחות מעט למראה, יציבות בשוליים ורכות במרכז. מניחים להן להתקרר לחלוטין אחרת הן מתפרקות. כשהעוגיות קרות משחררים מנייר האפייה בעזרת פלטה, ומגישים

 

 
 
     
*כל הזכויות שמורות לאתר של תמוש_הממוש*
 
                                  האתר של תמי !!!!!!!!