רציתם שיהיה גם סוג כזה, הא? גם אנחנו. קיווינו, חיפשנו, רצינו. אבל כל מה שיש לנו בשבילכם הוא - דיאטת שוקולד - שוקולד ובריאות - שוקולד ודיאטה - מותגים ומוצרי שוקולד דיאטיתיים
השוקולדים השוייצריים קנו לעצמם שם של מותגי איכות ויוקרה, ונחשבים מעין תו תקן של איכות עבור אוהבי שוקולד בעולם. בשווייץ מיוצרים כ150 אלף טון של שוקולד בשנה, וכמחצית מהכמות הזו נצרכת ע”י השוייצרים עצמם, מה שהופך אותם לצרכנים הגדולים ביותר בעולם של שוקולד שוייצרי… וזו לא פטריוטיות…:) עוד שוקולדים נחשבים מהעולם: שוקולד בלגי, שוקולד מקסיקני.
אם חשבתם שזה שחצני מצד יצרניות השוקולד לרשום על אריזות המוצרים “שוקולד מעולה” - אתם לא לבד, גם אנחנו חשבנו:). אבל מסתבר שהמילה “מעולה” לא שם בכדי לציין את טעמו של השוקולד, או בכדי לנפח את האגו של מהנדסי המזון של עלית - על פי תקן ישראלי, המילה “מעולה” על האריזה מעידה באופן ישיר על […]
שוקולד מר המיועד לאפייה בלבד, שטעמו אינו מתאים למאכל. מומלץ להשתמש רק במידה והמתכון מציין במפורש ‘שוקולד לא ממותק’. הוא מכיל כמעט 100% מוצקי קקאו, מתוכם כמעט חצי - שומנים (חמאת קקאו).
שוקולד כהה וממותק החייב להכיל מעל ל-35% של מוצקי קקאו. שוקולד מתוק-מריר איכותי (”מעולה”) יכיל בד”כ 60-85% מוצקי קקאו, בהתאם למותג. ככל שכמות מוצקי הקקאו גבוה, כך כמות הסוכר נמוכה, מה שגורם לטעם עשיר, חזק ומריר למדיי.
זהו הסוג הקלאסי של השוקולד המריר, שניתן להשיג ברוב החנויות. מיועד בעיקר להכנת עוגות, עוגיות, חומיות וכדומה. מכיל לרוב 40-62% מוצקי קקאו.
נקרא באנגלית גם ‘שוקולד כהה’. זהו שוקולד מתוק המכיל מעט מאוד רכיבי חלב, אם בכלל, וריכוז גבוהה של רכיבי קקאו מוצקים. שוקולד מריר יכול להכיל, ע”פ ההגדרה, עד 12% רכיבים חלביים, ומגיע בארבעה תת-סוגים - מתוק, חצי מתוק, מתוק-מריר ולא ממותק. לרוב כאשר מתכון מציין שוקולד מריר, הכוונה היא לסוג החצי-מתוק. H3 מתוק מכיל בד”כ 35-45% מוצקי […]
שוקולד העשוי מחמאת קקאו, סוכר, חלב, מְתַחְלֵב (חומר ליצירת תחליב) ווניל. הוא אינו מכיל רכיבים ללא שומן מפול הקקאו ולכן מקבל צבע לבן \ אוף-ווייט. במדינות מסויימות שוקולד לבן אינו יכול להקרא “שוקולד”, מפאת השימוש הנמוך במרכיבים מוצקים מפולי הקקאו. הטעם של השוקולד הלבן עדין ומתאים במיוחד להכנת מוס שוקולד, פנה קוטה איטלדקי וקינוחים דומים. שוקולד לבן יכול להיות […]
נקרא באנגלית גם ‘שוקולד כהה’. זהו שוקולד מתוק המכיל מעט מאוד רכיבי חלב, אם בכלל, וריכוז גבוהה של רכיבי קקאו מוצקים. שוקולד מריר יכול להכיל, ע”פ ההגדרה, עד 12% רכיבים חלביים, ומגיע בארבעה תת-סוגים - מתוק, חצי מתוק, מתוק-מריר ולא ממותק. לרוב כאשר מתכון מציין שוקולד מריר, הכוונה היא לסוג החצי-מתוק. H3 מתוק מכיל בד”כ 35-45% מוצקי […]
|
|
|