אורז שבת חגיגי
11/2 כוסות אורז בסמאטי.
300 גרם נתחי כבש/עוף/בקר קצוצים לגפרורונים.
1/2 כוס צנוברים או שקדים מוקפצים על מחבת.
3/4 כוס צימוקים.
3/4 כוס קליפות הדרים מסוכרות!!! קצוצות.
3/4 כפית כורכום.
1 כפית מחוקה קינמון.
מלח, פלפל שחור.
קישואים גדולים או חצילים פרוסים דק לאורך.
שמן לטיגון.
מבשלים את האורז "חצי בישול". כלומר, מבשלים עשר דקות עם כוס וחצי מים שבושלו בהם נתחי הבשר. מצננים מעט ומערבבים את כל המרכיבים. על שולי ותחתית סיר האורז(שאצלי הוא גם מצופה תמיד בנייר אפיה) מסדרים פרוסות קישואים או חצילים מטוגנות. ומעליהן מהדקים את תערובת האורז. מוסיפים עוד כוס נוזלים מכסים. ומבשלים תחילה(רבע שעה) על אש גדולה. ולאחר מכן על אש קטנטנה במשך לפחות שמונה שעות. הופכים על קערה ומגישים.
...לפני חצי שנה פגשתי בשוק של אשדוד את גאלה, מאשה וטאניה. שלושת האחיות...
- "מה? באתן לביקור בארץ? שאלתי."
- "לא. חזרנו מאמריקה לגור פה. שמה לא היה לנו טוב...ביום השני שהגענו, אחרי היום של הנשיקות. הדוד שלנו, אוסיף, לקח את אבא...את האח שלו הגדול...נתן לו מטאטא ביד. ואמר לו "בינתיים תעבוד אצלי בניקיון, עד שתמצא עבודה ותסתדר". נעלבנו כבר בהתחלה. ואמא רצתה לחזור לארץ, אבל היה לנו חבל על ה"גרין-קארד". וניסינו בכל זאת להסתדר. אחרי שנתיים, אבא נשבר וחזרנו לארץ כדי להתחיל את הכל מההתחלה. וכבר עכשיו, יותר טוב לנו פה מאשר באמריקה. אמריקה טובה לאנשים חזקים שיודעים לעבוד קשה. גם שמה הכסף לא מתגלגל ברחוב. שכרנו דירה ואנחנו מתחילים לאט,לאט, להתארגן."
למחרת דפקתי על דלת דירתם. והחזרתי להם את כל תכולת המטבח שקניתי מהם לפני שלוש שנים. אשר "שכבה" אצלי במחסן החצר.
"- אבל אתה שילמת לנו על הכלים..."
- כן, נכון. אבל לא עשיתי בהם מאז כלום. יותר מתאים להם להשאר אצלכם ולעבור מאם לבת ומסבתא לנכדה. ומי שאוהב באמת את המטבח ואת הכלים יודע להעריך גם אהבה של אחרים."
אם המשפחה שוב התחילה להתייפח- כלי המטבח של הסבתא שלה ....
ואצלי במטבח נשאר סיר היציקה הקטן שקניתי לפני שלוש שנים ב150 שקלים. זה בערך המחיר האמיתי שלו. ועם מתכון האורז החגיגי... אפילו יוצא שהרווחתי.
|