הפורום על האופק החדש
מרכיבים:
4 ביצים
1/4 כוס חלב
1 בצל קטן, קצוץ דק
1 פלפל ירוק חריף (אופציונלי), קצוץ דק
2-3 כפות שמן זית
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2-3 פרוסות לחם תימני (לחם שטוח וקריספי)
גבינה צהובה או פטה (אופציונלי)
אופן ההכנה:
הכנת הבצלים והפלפל החריף:
מחממים את שמן הזית במחבת גדולה או כלי בית אחר על חום בינוני.
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים אותו עד שהוא נהיה שקוף , במשך כ-5 דקות.
ניתן להוסיף את הפלפל החריף ומטגנים עוד מספר דקות.
בקערה בינונית, שוברים את הביצים ומוסיפים את החלב . מערבבים היטב.
מוסיפים את הכמון, הפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים שוב.
לאחר מכן מוסיפים את תערובת הבצלים והפלפל למחבת עם הבצל המטוגן ומערבבים.
יוצקים את תערובת הביצים למחבת ומבשלים על חום נמוך עד שהחביתה מקבלת צורה אחידה.
הכנת הלחם התימני:
בזמן שהחביתה מתייצבת, חותכים את הלחם התימני לנתחים קטנים או רצועות.
אפשר להניח את הלחם על תבנית אפייה ולחמם אותו בתנור חם (180 מעלות צלזיוס) למשך 5-7 דקות עד שהוא מתייבש ונהיה פריך.
אפשרות נוספת היא לטגן את רצועות הלחם במחבת עם מעט שמן זית עד שהן מזהיבות וקריספיות.
כשהחביתה מתייצבת אבל עדיין רכה במרכז, מסיימים את הבישול עם כמה דקות נוספות על חום נמוך.
מגישים את החביתה החמה יחד עם הלחם התימני הקריספי.
בתיאבון!
המתכון מתאים לארוחה קלה או כנשנוש לצד המנות העיקריות.
מרכיבים:
2 חצילים בינוניים
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1/4 כוס מיונז
1/4 כוס טחינה גולמית
2 כפות רוטב טריאקי
1 שן שום כתושה
1/2 כפית כמון (אופציונלי)
1/2 כפית פפריקה (אופציונלי)
פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אופן הכנה:
הכנת החצילים:
קלפו היטב את החצילים ושטפו אותם,ניתן להשאיר את הקליפה לפי הטעם שלכם.
חתכו את החצילים לעיגולים בעובי של ס"מ או לחתיכות באורך של ס"מ.
הניחו את החצילים בקערה,לאחר מכן הסויפו מיט מלח,תנו לחצילים חצי שעה שהמרירות תצא מהן ולאחר מכן שטפו אותם במים קרים ואז ייבשו עם מגבת.
לצורך טיגון החצילים,קחו מחבת גדולה וחממו אותה על חום בינוני,הניחו את פרוסות החצילים במחבת וטגנו
לטיגון החצילים:
מחממים שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני-גבוה.
מניחים את פרוסות החציל במחבת בשכבה אחת ומטגנים כל צד עד שהחצילים מזהיבים ורכים (כ-3-4 דקות לכל צד). אם החצילים סופגים הרבה שמן, ניתן להניחם על מגבת נייר לייבוש.
להכנת הרטבים:
בקערה קטנה, מערבבים את המיונז עם השום הכתוש והכמון (אם משתמשים). ניתן להוסיף גם מעט מלח ופלפל לפי הטעם.
בקערה נוספת, מערבבים את הטחינה עם רוטב הטריאקי. אם הטחינה סמיכה מדי, ניתן לדלל מעט במים עד להשגת המרקם הרצוי.
הגשה:
מניחים את פרוסות החציל המטוגנות על צלחת שטוחה או מגש הגשה שהונחו ליד חנוכיות .
יוצקים מעל החצילים את רוטב המיונז והטחינה עם הטריאקי. אפשר לשים את הרטבים בצורה מרוכזת או לשלב ביניהם לפי העדפה אישית.
מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל לקישוט והגשה.
החצילים המוקפצים עם הרטבים השונים מציעים שילוב של טעמים ומרקמים שיכולים לשדרג כל ארוחה או לשמש כנשנוש מצוין.
בתיאבון!
רכיבים:
1 כוס קמח לבן
2 כפות סוכר
חצי כפית מלח
1 ביצה
1 כוס חלב
2 כפות חמאה מומסת
רבע כוס נענע קצוצה דק
שמן זית לטיגון
1 כפית אבקת סודה לשתייה
הוראות הכנה:
הכנת היבשים: בקערה גדולה, נערבב את הקמח, הסוכר, אבקת הסודה לשתייה ומלח. חשוב להקפיד לערבב היטב כדי לוודא שהמרכיבים יתערבבו באופן אחיד.
הכנת הרטובים: בקערה נפרדת, נבצע קצף לביצה ונתפוס את החלב ואת החמאה המומסת. נוודא שהתערובת מתמזגת בצורה טובה.
שילוב היבשים והרטובים: נוסיף את התערובת הרטובה לקערת היבשים. נערבב בעדינות עד שהתערובת כמעט אחידה. לא לערבב יתר על המידה; גושי קמח קטנים הם בסדר.
הוספת נענע: נוסיף את הנענע הקצוצה לתערובת. נערבב בעדינות כדי שהנענע תתפזר באופן אחיד בתערובת הבצק.
הכנת המחבת: נחמם מחבת של יבואן כלי בית עם 7 שקעים על חום בינוני. נמרח מעט חמאה או שמן על כל שקע כדי למנוע הידבקות.
טיגון הפנקייקים: נשפוך כף מהתערובת לכל שקע במחבת. נבשל כל פנקייק למשך כ-2-3 דקות, או עד שהפנקייק מתחיל להופיע בועות בחלקו העליון. הפנקייק צריך להיות זהוב ופריך בצד התחתון. נהפוך בעדינות בעזרת תרווד ונטגן את הצד השני כ-1-2 דקות נוספות.
לאחר מכן מוציאים את הפנקייקים מהמחבת ונתן להם להתקרר מעט על רשת. מגישים את הפנקייקים חמים, עם תוספות כמו דבש, סירופ מייפל, פירות טריים או יוגורט.
מרכיבים
1 כוס קמח
2 כפות סוכר
חצי כפית מלח
1 ביצה
1 כוס חלב 200 מ"ל
2 כפות חמאה
1 כוס אוכמניות טריות או קפואות
1.5 כפית אבקת סודה לשתייה
אופן ההכנה
לוקחים את האוכמניות הטריות ושוטפים אותן עד שיתייבשו.
לוקחים קערה גדולה של יבואן כלי בית ,בתוכה שמים את הקמח,הסוכר,אבקת סודה לשתייה ואת המלח.
לאחר מכן מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה של כולם.
בקערה אחרת מטריפים את הביצה יחד עם החלב,החמאה שהמסנו ומערבבים עד לקיפול מלא.
מוסיפים את המרכיבים שערבבנו בקערה הראשונה יחד עם המרכיבים שבקערה השנייה עד שמתקבלת לנו תערובת אחידה,שימו לב ! לא לערבב יותר מידי,על מנת לשמור
על המרקם הרך של הפנקייקים.
לאחר מכן ,מוסיפים את האוכמניות לתערובת ומערבבים בעדינות,יש להוסיף אותן בהדרגה על מנת שכל התערובת תהיה צבעונית.
מחממים מחבת על חום בינוני ומרססים עליו שמן,מוזגים כף גדושה מהתערובת שהכנו אל תוך המחבת,במידה וברשותכם מצקת או כף גלידה,זה גם יוכל להיות פתרון מעולה.
אחרי שהוספתם את הפנקייקים,לאט לאט תתחילו לראות בועות,ברגע שהבועות מתחילות להתפוצץ,סימן שהפנקייק מוכן להפיכה.
הפכו אותו עם תרבד מסיליקון או עץ על מנת לא לפגוע בציפוי המחבת,לאחר מכן בשלו במשך 2 דקות נוספות עד שהוא מקבל גוון זהבהב ושהוא רך.
הוציאו את הפנקייקים מהמחבת והגישו אותם על צלחת,ניתן להגיש עם מעט חמאה או סירופ מייפל או אפילו ריבה.
בתיאבון!
מקור החנוכיה הוא באירועים שהתהוו בשנת 164 לפני הספירה,כאשר גברו היהודים על היוונים במאבק דתי ותרבותי.
בתקופה בה סופר על הניצחון במקדש והנס הגדול בנר שהחזיק דלוק במשך שמונה ימים על בסיס כמות שמן דלה.
מטרת החנוכיה הייתה לציין את הנס בניצחון היהודים,כך היא קילב משמעות מהותית במסורת,דבר שסייע לתחושת הזהות וקיום המצוות היהודיות,והיא חלק בלתי נפרד מחג החנוכה.
בעת הדלקת החנוכיה,שזו מצווה להדליק אותה,הברכה נאמרת בשירה מה שהמגביר את תחושת השייכות למסורת ולחג.
יש להדליק נר בכל ערב במהלך 8 ימי החג,דבר המדגיש את הפצת האור והאופטימיות.
לחנוכיות יש מגוון וריאציות שונות,כמו למשל:
חנוכיות ברונזה,חנוכיות חרס,חנוכיות זכוכית,חנוכיות קריסטל,חנוכיות עץ וגם חנוכיות מתכת מודרניות.
חנוכיה קריסטל היא חנוכיה עדכנית שמשקפת את השפעה התרבות המודרנית בימינו,חלק מהחנוכיות נדלקות באמצעות שמן.
החנוכיה התפתחה במשך השנים עד לכדי ייצור מודרני,כאשר היום יש גם עיצוב גמיש ולעיתים החנוכיה מיוצרת בהתאמה אישית לצורכי הלקוח.
השפעתה קיימת לא רק בשימוש אלא גם באומנות מיוחדת הבאה לידי ביטוי בחנוכיות.
יחד עם הזמן,החנוכיה הפכה להיות סמל של מסורת,תודעה וחינוך,המשמש כגשר בין העבר להווה,לחנוכיה יש מקום של כבוד בכל העם היהודי ברחבי העולם.
החנוכיה היא הרבה יותר מסמל דת,יש לה היסטוריה עשירה עם מגוון צורות ועיצובים.
החנוכיה מסמלת את את הניצחון על הרוע והחושך,וכן,מייצגת את האור שיכול לייצר אומץ,עמידה על עקרונות ואמונה.
הדלקת הנרות בכל יום מסמלת את האפשרות להתקדם ולהפיץ את האור הטוב והחיובי ולהתגבר על כל קושי או אתגר.
היסטוריית חנוכיה בדת היהודית נלמדת בבתי הספר ובמקומות קהילתיים,הדלקתן מספקת פתח ללימוד על ערכים כמו שיתוף פעולה הדדי.
הילדים לומדים לא רק על הניסים,אלא על החשיבות ההיסטורית ושמירה על המסורת.
מפעל DURALEX הוא מפעל צרפתי שהוקם בשנת 1945 ונחשב לאחד מהמותגים המובילים בעולם לייצור כלי זכוכית מחוסמת.
המפעל מייצר מגוון רחב של מוצרי זכוכית בהם: צלחות זכוכית,כוסות,קערות,בקבוקים ועוד.
מוצרי הזכוכית של המפעל ידועים כמוצרים מחוסמים ועמידים מאוד בפני שבר ושריטות.
בין הדגמים המוכרים,קיימות סדרות מובילות הנמצאות בלא מעט בתי קפה בעולם והם: גיגון וסדרת פיקארדי
המתאימים לשימוש מוסדי ופרטי.
המותג DURALEX שלו קיים יבואן רשמי בישראל הפך עם השנים לשם נרדף לאמינות ואיכות שמייצר מבחר
מוצרים במחירים נגישים.
לחברת דורלקס קיימים מגוון סוגים של כוסות כמו: כוסות לקפה שחור,כוסות לתה ועוד.באתר כל הכוסות הם מבית יבואן דורלקס הרשמי בישראל.
כוסות לקפה שחור
קפה הוא משקה נפוץ בכל העולם ועשוי מפולי קפה וידוע בטעם,בארומה שלו והוא מתאים כמעט לכל אירוע.
מספרים שמקור הקפה החל באתיופיה,ומשם התרחב לחצי האע ערב והפך להיות חלק בלתי נפרד מהשימוש
עד המאה החמש עשרה.
אז מה זו בעצם חנוכיה ?
חנוכיה היא בעצם מנורה בעלת שמונה קנים המשמשת להדלקת נרות בחג החנוכה,הלא הוא חג האורים.
לכל חנוכיה יש גם חלק שנקרא "שמש" שבאמצעותו אנו מדליקים את שאר הנרות.
כיום,החנוכיה היא כלי שגם משמש לדקורציית הבית במהלך חג החנוכה.
בואו נלך לעיצוב,ישנם מספר סגנונות שונים והם:
חנוכיות העשויות מכסף או מתכת ומשלבים בתוכן עיטורים מהדת.
חנוכיות בעיצוב יותר עדכני שעשויות מקריסטל,זכוכית,פורצלן וחלקן גם עשויות בעיצובים מינימליים.
חנוכיות בעיצוב אישי שבעצם מיוצרות בהתאמה אישית לפי בקשת הלקוח/ה וטעמו האישי.
חומרים הגלם שמהן עשויות החנוכיות
רוב החנוכיות כיום,עשויות כסף,נירוסטה,פליז,קריסטל וזכוכית.
יש כאלו שעשויות קרמיקה בצבעים שונים שחלקן מגיעות גם בעבודת יד.
חלק מהחנוכיות פועלות באמצעות שמן.
גודל החנוכיה
מומלץ לבחור חנוכיה שמתאימה לגובה השולחן או במקום שבו היא תונח במשך ימי החג.
אם יש לכם מקום צר,קחו בחשבון לרכוש חנוכיה קטנה יותר שתתאים לכם במידות.
במידה ומקום לא מהווה בעיה כלשהי,בחרו חנוכיה גדולה או כזו שלטעמכם ללא צורך בלקיחה בחשבון את גודלה.
מבחינת תחזוקה,לרוב חנוכיות עם עיצוב פשוט יותר,קלות יותר לניקוי.
במידה ורכשתם חנוכיה הפועלת על בסיס שמן,ודאו שהתחזוקה שלה נוחה לשימוש.
חנוכיות העובדות עם שמן דורשות תחזוקה יותר מאשר אלו הפועלים עם נרות,משום שיש לנקותן ולהוסיף את השמן כל יום מחדש,אך רוב חנוכיות
אלו מעוצבות ומשמשות כ"תכשיט" בבית.
אם החנוכיה שאתם מתכוונים לרכוש מיועדת לשימוש מחוץ לבית,ודאו שהיא מסוגלת לעמוד בתנאי מזג אוויר משתנים ושיש לה שכבת הגנה נגד השמש.
קצת היסטוריה
החנוכיה הראשונה,הייתה מנורה של 7 קנים שנבנתה מזהב טהור,היא שימשה את בית המקדש הראשון בירושלים,כל יום היא הודלקה מחדש באמצעות שימוש בשמן זית,שבעת
ענפי החנוכיה סימלו את שבעת ימי הבריאה של העולם.
החנוכיה היא סמל יהודי הקיים אלפי שנים ומשמש במסורת היהודית חלק בלתי נפרד.
לצורך כך,ניתן לבדוק מספר אפשרויות כגון:
1.אתר היצרן בו תוכלו לרכוש באופן ישיר את החלקים הרלוונטיים הדרושים לכם,כמובן חלקים שעומדים בתקני הבטיחות הנדרשים.
כיצד לאתר הדגם הנדרש:
בדרך כלל על מנת למצוא את הדגם הנדרש,אמורה להיות חריטה בתחתית הסיר או בצידו של סיר הלחץ.
ודאו בתיאור האתר שהמפרט הטכני או ברקוד המוצר (במידה ויש לכם) תואם למה שמפורסם.
2.חנוית כלי בית מתמחות
במידה ואתם מחפשים חלקי חילוף לסירי לחץ ,תוכלו למצוא זאת גם בחנויות לכלי בית המתמחות בכך,ישנם חנויות ספציפיות שגם מתמחות בתיקון סירי לחץ.
אטם סיר הלחץ
נקרא גם גומי לסיר לחץ,תפקידו למנוע בריחת אדים בזמן הבישול,דבר חשוב המאפשר שמירה על לחץ גבוה לצורך בישול נכון.
בנוסף,הגומי מאפשר לשמור על הטמפרטורה של המזון לבישול מהיר.
במידה והגומי התייבש,האטימה לא תהיה טובה ועלול לסכן את המשתמשים בו.
בדרך כלל גומיות לסירי לחץ עשויות מסיליקון או גומי רגיל,לרוב,גומיות הסיליקון יחזיקו מעמד זמן רב יותר,משום שהן עמידות בטמפרטורות גבוהות יותר ונוטים פחות לאבד
את צורתן.
ניקוי ותחזוקה
כאשר רוצים לבצע תחזוקה של גומי לסיר לחץ,יש להימנע מחומרי ניקוי שעשויים לגרום נזק לגומיה.
ניתן לשטוף את הגומיה במי סבון מעט חמים וחשוב לייבש מיד אחרי השטיפה.
תמיד מומלץ לעקוב אחרי הוראות היצרן גם בנוגע לתחזוקת סיר הלחץ שברשותכם.
סירי לחץ תפסו במהלך השנים מקום נכבד בהמון בתי אב ברחבי העולם.
יחד עם זאת סירי לחץ דורשים תחזוקה תקופתית בהתאם לשימוש בהם,לכן בכדי להבטיח שהסיר
יבצע את עבודתו נאמנה,נביא לפניכם מספר נקודות חשובות שיסייעו לכם להפיק את המירב מסיר הלחץ שברשותכם.
חלקי חילוף נפוצים
גומי לסיר לחץ
נקרא גם אטם לסיר לחץ המאפשר אטימה מוחלטת של הסיר על מנת ליצור לחץ בבישול ובכך לחסוך זמן יקר
אך כמו כל חומר,גם גומי לסיר לחץ נשחק עם הזמן (לכל אחד יש אורך חיים מסוים).
לכן מומלץ כל מספר שנים בהתאם לתדירות שבו אתם משתמשים בסיר,להחליפו.
רצוי ביותר לרכוש חלקי חילוף מקוריים ולא לקחת סיכון בנושא זה,בטח כשמדובר במוצר שעשוי להיות מסוכן אם משתמשים
בחלקי חילוף לא מקוריים.
שסתום סיר הלחץ
נקרא גם שסתום לשחרור האדים או מווסת לחץ,חלק זה שולט בלחץ האדים של הסיר ובאמצעותו תוכלו לשחרר לחץ עודף
בכדי לשמור על לחץ ברמה סבירה.
אם חלק זה נפגם,ייתכן שהוא לא ייפעל כראוי,כך שישפיע על הבישול.גם בחלק זה מומלץ מאוד לרכוש חלק חילוף מקורי
ולא לקחת סיכון.
ידיות לסיר לחץ
רוב הידיות עשויות בקליט ויכולות להחזיק במשך זמן רב,עם הזמן הידיות יכולות להתרופף או במקרים מסוימים במידה
והם קיבלו מכה מחפץ או נפלו,גם להישבר,ודאו שסיר הלחץ אותו אתם רוכשים הוא בעל חלקי חילוף מסוג זה.
בזמן ההולך והמתקדם,צצים להם טרנדים קולינריים ומגוון המצאות למטבח,אחד מהמוצרים
שנשארו איתנו לאורך זמן הוא סיר הברזל היצוק שידוע בעמידות לאורך זמן,והוא תופס מקום נכבד
במטבחים ברחבי העולם.
בין אם מדובר בשימוש בסירי ברזל בכיריים עתיקות ועד לשימוש בסוגי כיריים מתקדמים,נוכחות סיר
הברזל משמשת גם כמסורת איכותית רבת שנים,והיום גם כפריט מעוצב לבית.
לסירי הבזרל מסורת של אומנות שראשיתה מתחילה ממאות שנים שכוללות התפתחות,שם ניתן למצוא
את מקורותיו בסין,שם תהליך הייצור התגלה ע"י עובדי הייצור שגילו את תהליך יציקתו של סיר ברזל .
יחד עם זאת,רק בשלהי המאה ה-17 ברחבי אירופה החלו כלי הבישול להוות נדבך ולזכות בפופולריות
גדולה יותר,בעלי המפעלים שדרגו את אופן תהליך יציקת הברזל לצורות שונות יותר,ובעקבות כך סירים
ומחבתות הפכו להיות עמידות בחום גבוה יותר ומתאימות לשימוש ארוך יותר.
שימוש בכלי בישול מברזל בדגש על כלים איכותיים,מצטייינם בשמירה על חלוקת חום שווה,מה שמבטיח
תוצאות בישול מושלמות,גם לתבשילים ארוכים ואפילו לבישול ארוך בצנור.
כיום,מיוצרים סירי ברזל במגוון עיצובים,צורות וגם צבעים מרהיבים,ומתאימים לסוגי כיריים שונים.
יחד עם זאת,תחזוקה כיאות,בשטיפה עם מים חמים או לפי הוראות היצרן על מנת לשמור על כלי הברזל
הוא נקודה חשובה.
לכן,אימוץ אופן השימוש בכלי בישול,מהווה המשכיות להיסטורייה רבת שנים המאופיינת בבישול
רחב של מאכלים מסורתיים הקיימים בתרבויות שונות ומהווים חיבור משמעותי למזון.
בין אם אתם מבשלים מאכלים מלוחים,בצקים,כיכר לחם או עושים סטייק איכותי,סיר הברזל ילווה אתכם
לאורך שנים של הנאה משימוש.
מרכיבים
2 חבילת פסטה (250 גרם)
4 שיני שום
2 מיכל שמנת לבישול 15%
חצי כוס גבינת פרמזן מפוררת
כפית מלח
קורט פלפל שחור
4 בטטות קטנות קלופות חתוכות לחצי
2 בצל קטן קצוץ דק
אופן ההכנה
מרתיחים את הפסטה לפי הוראות השימוש של היצרן ולאחר מכן מסננים היטב.
יוצקים על הפסטה מעט שמן זית או חמניות ובוחשים.
לאחר מכן יש להכניס את הבטטות למים לתוך סיר ברזל או כל סיר אחר עד לרתיחה,ממשיכים
לבשל עד להתרככות הבטטות ואז מסניים את המי מהבטטות וטוחנים עם מערבל חשמלי עד לקבלת
מרקם עדין.
קוצצים את השום והבצל ומחממים מחבת עם 4 כפות שמן זית,תוך כדי בחישה,מוסיפים את השום והבצל
עד לטיגון שהופך אותך למוזהבים.
מוסיפים את השמנת והבטטות ומערבבים ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה את הרוטב לתוך סיר הפסטה,
ונותנין עוד 15-20 דקות לבישול באש נמוכה.
בתאבון
איכות מים טובה יותר - במהלך השימוש בפילטר של בריטה,מתבצע תהליך סינון בעל מספר שלבים
המפחית את הכלור,האבנית והמתכות כמו עופרת או נחושת ובכך מסייע לשיפור טעמם של המים.
ע"י כך פילטר בריטה מסייע לשתות מים נקיים יותר ובריאים יותר ולשימוש גם בבישול.
בטווח הארוך שימוש בפילטר הבריטה יכול להיות חסכוני יותר ומפחית את השימוש בבקבוקי פלסטיק
חד פעמיים וחוסך לא מעט כסף.
עצם השימוש בפילטרים מפחית את השימוש גם בפלסטיק של בקבוקי המים ובכך תורם לסביבה
נקיה יותר.
החלפת הפילטר קלה ונוחה להחלפה.
טכנולוגיית הסינון המתקדמת של מקסטרה פלוס פועלת בשילוב של פחמן פעיל ושרף יונים
על מנת להסיר ביעילות זיהומים שעלולים להיות במי הברז וגם מסייע בהפחתת האבנית העושיה להצטבר
במכשירים כמו קומקמים ומכונות קפה.
המחסניות של בריטה מאושרות על אירגונים כמו NSF על מנת לעמוד בתקני האיכות והבטיחות
המחמירים ביותר.
ע"פ ההערכות,כל פילטר בריטה מאפשר לסנן עד 1300 בקבוקים מים של 500 מ"ל מפלסטיק.
לסיכום,פילטרים בריטה מקסטרה מציעים פתרון סינון מעולה בעל טכנולוגיה מתקדמת על מנת
לספק מים נקיים בעלי טעם.
מרכיבים:
4 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2 כפית קליפת תפוז מגוררת דק
כוס קמח תופח
כוס קוקוס
2 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס,מ.
מערבבים את הסוכר,הוניל והביצים עם מטרפה ולאחר מכן מוסיפים את מיץ התפוזים ושמן
וממשיכים במלאכת הערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
לבסוף,מוסיפים קמח תופח ומערבבים עד ליציקה אחת של העיסה.
יוצקים את הבלילה לתבנית ששימנו מראש במשך 35 דקות.
מגישים לחברים עם סל שוק פלסטיק כשיוצאים לעשות פיקניק בחיק הטבע.
יש לא מעט פעילויות שניתן לעשות עם ילדכם או ילדתכם בהתאם לגיל שלהם,תחומי העניין
טיול טבע:
ניתן לצאת לטבע כמו למשל שמורות טבע ולארגן פיקניק בשמורה עם סדין וסלסלת סנדוויצים לילדים.
ללכת לפארקים ולעשות על האש,לטייל בפארקים המוכרים ע"י הרשות להגנת הטבע ובמקומות ארכיאולגיים
שם הילדים יוכלו ללמוד גם היסטוריה של אותה התקופה.
רכיבה: הילדים גדלו? ניתן ללמד על אותם לרכב על אופניים ולטייל איתם במקומות המיועדים לכך ובטוחים
לסביבתם.
ספורט: שחקו איתם כדורגל,כדורסל או תרגלו אותו בענף ספורט מסוים שהם מתחברים אליו כמות.
יצירה ואומנות:
ניתן לעשות עם ילדכם מגוון פעילויות כמו למשל להכין בחגים משלוחי מנות עם סל שוק פלסטיק לילדים
או להכין ציורים בעזרת חומרי כתיבה ואביזרים למלאכת יד.
בנוסף,ניתן להכין איתם סיפורים,לדוגמא: תרגלו אותם להמציא סיפורים משלהם,דבר שיעשיר את הדימיון
שלהם ויאפשר להם להיפתח יותר ויוצר,גם כלפי אחרים.
הגשת צלחות אוכל עם צלחות מזכוכית נחשבת יותר טובה משום שהיא אסתטית
מאשר הגשת אוכל עם צלחות מתכת או פלסטיק,לצלחות זכוכית יש מראה יותר אלגנטי ומכובד,חלקן
עשויות ליצור מראה של יוקרה.
הזכוכית נחשבת לחומר איכותית ביותר שלא מכיל חומרים כימיים או בעל תגובה כלשהי למזון.
בבחירת צלחות זכוכית ניתן למצוא מגוון רחב של דוגמאות שונות.
השימוש עם צלחות אוכל זכוכית יכול להתאים לילדים,אך יחד עם זאת צריך להיזהר בשימוש איתן עם ילדים.
לילדים קטנים,הזכוכית עשויה להיות כבדה,לכן יש לוודא שלילדים נוח להשתמש בהם מבלי להתענות.
יש להדריך ולהסביר לילדים איך להשתמש בהן על מנת למנוע מצב של שבירה.
מרכיבים
2 חב' בצק עלים
למילוי:
4 כפות קורנפלור
8 כפות פודינג וניל
גרידת לימון
כוס סוכר
1000 גרם גבינה לבנה
2 חלמון
אופן ההכנה
לוקחים קערת נירוסטה או זכוכית ומערבבים בתוכה את כל המצרכים עד שמתקבלת לנו תערות אחידה.
לאחר מכן,לוקחים את בצק העלים וחותכים ממנו מלבן בגודל 30x30,לוקחים רצועה מימין ופעם משמאל וכן הלאה
כדי ליצור צמה,כך עושים עם שאר הריבועים שיוצרים.
בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה מכניסים את הצמות שיצרנו עם מילוי של גבינה ומניחים במקפיא למשך שעתיים
ורבע.
מדליקים תנור על חום של 170 מעלות ואופים עד לקבלת הזהבה.
מוציאים מהתנור,מגישים עם צלחות אוכל אחרי שציננו ומפזרים אבקת סוכר טרם ההגשה
מרכיבים:
400 גרם סוכר
250 מ”ל שמן
6 ביצים L גדולות
קורט מלח
6 בננות מרוסקות
420 גרם קמח
20 גרם אבקת אפייה
400 גרם שוקולד מריר קצוץ
2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
לוקחים קערת נירוסטה או כלי בית שמשמש לערבוב ומערבבים בה את השמן,ביצים,וניל,מלח,בננות שריסקנו,סוכר
עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים קמח ואת אבקת האפייה וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם אחיד.
קוצצים את השוקולד ומוסיפים לתערובת שיצרנו וממשיכים לערבב.
את כל התערובת שנוצר יוצקים לתבנית.
לאחר מכן,אופים במשך 40 דקות את העוגה עד לקבלת הזהבה.
מצננים ומגישים.
מרכיבים
תבנית 26
1000 גרם גבינה לבנה
4 שקיות סוכר וניל
כוס קוקוס
2 כוס קמח
8 ביצים L שלמות
2 כוס סוכר
1.5 כוס שמן
לציפוי קצפת:
4 שמנת מתוקה
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות סוכר
אופן ההכנה
מקציפים את הביצים עם סוכר עד לקבלת תערובת אחידה בתוך קערה כלשהי או כלי מטבח אחר
שמשמש להכנת תערובת אחידה,מוסיפים את השמן בהדרגה,ממשיכים בהקצפה.
מוסיפים לתערובת את הסוכר וניל,גבינה והקוקוס וממשיכים לערבב.
לאחר מכן,יש להוסיף את הקמח עד להטמעה מלאה ואחידה של התערובת.
יוצקים את התערובת לתוך תבנית ששימנו מראש ומכניסים לתוך תנור שחומם מראש ל-170 מעלות,יש לאפות
במשך 35-45 דקות.
להכנת הקצפת
מקציפים את כל מרכיבי הקצפת ומעבירים חלק ממנה לשקית זילוף,אחרי שהעוגה התקררה,מצפים בקצפת.
בתאבון
מרכיבים
לבצק: 400 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כוס סוכר
4 ביצים (לא גדולות)
200 מ"ל מים
לקרם שקדים: 200 גרם חמאה
כוס סוכר (200 גרם)
4 ביצים
4 כפות קמח (20 גרם)
2 כוס אבקת שקדים (100 גרם)
3 כפות רום (20 מ"ל)
2 כפית מלח (5 גרם)
6.5 כוסות קמח (500 גרם)
8 כפות שמרים טריים (40 גרם)
להכנת המרנג:
2 כוס אגוזים קצוצים (220 גרם)
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
לאפייה:1 ביצה טרופה, להברשה
6 חלבונים
2 כוס סוכר (400 גרם)
2 כוס אבקת סוכר (200 גרם)
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
מערבבים באמצעות קערה את הסוכר,ביצים,חמאה,מים מלח עד שהתערובת עם החמאה מתחילה להתרכך.
לאחר מכן,כשהתערובת החלה להיות אחידה,מוסיפים את השמרים והקמח וממשיכים לערבב את לקבלת מרקם
אחיד.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לתפוח בטמפרטורת החדר,עד להכפלת נפחו.
יוצרים ממנו גליל מעט שמן ועוטפים אותו בנילון נצמד ומניחים במקרר למשך 24 שעות.
להכנת קרם השקדים:
מערבבים בקערה נירוסטה או כלי בית המתאים לכך את החמאה וסוכר,מוסיפים את אבקת השקדים והקמח
וממשיכים לערבב.
מוסי
פים את הביצים אחת אחרי השניה וממשיכים לערבל עד שהן מוטמעות היטב בתערובת,לבסוף מוסיפים
את הרום.
מכסים את התערובת שבקערה בנילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
להכנת המרנג:
מקציפים בקערה את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצץ אחיד,מערבבים את אבקת הסוכר והאגוזים
שקצצנו ומוסיפים אותם לקצף עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מורחים את המרנג שהכנו בשכבה אחת אחידה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה שחיממנו מראש ל-110
מעלות,במשך שעה ורבע.מצננים בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מרסקים אותו לתוך קערה.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשניים,על גבי משטח מרדדים כל חלק במידה של 30X30 ס"מ
מורחים על הבצק מחצית מקרם השקדים ומפזרים מרנג אפוי ושוקולד קצוץ.
מגלגלים ומהדקים ל-2 רולדות וחותכים כל אחת מהן לכל האורך.
מניחים כל אחת בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה,מברישים בביצה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך 50 דקות.
בתאבון
מרכיבים
8 ביצים
2 כוס שמן
2 שקית סוכר וניל
2 שקית אבקת אפייה
2 חפיסת שוקולד מריר
2 כוס סוכר
8 כפות קקאו
500 מ"ל שמנת מתוקה
2 כוס קמח
אופן ההכנה
לוקחים קערת נירוסטה ובתוכה מערבבים את השמן,סוכר והביצים,מוסיפים לאחר מכן את הקקאו ומערבבים
היטב,לאחר מכן מוסיפים את אבקת האפייה,סוכר הוניל והמקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים כחצי מכמות השמנת ומערבבים שוב עד לקבלת מרקם אחיד.
מעבירים את הבלילה לתבנית עוגה 28 ס"מ,ואופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות למשך 40 דקות,עד
שהעוגה מזהיבה,מגישים לצד כוסות של רידל ולאחר מכן,לקראת סוף האפייה,ממיסים את חפיסת השוקולד עד
לקבלת רוטב אחיד.
מרכיבים
2 כף תמצית וניל
200 גרם חמאה
כוס שמן אגוזים
4 ביצים + חלמון
4 כוסות קמח תופח
כפית מלח
כוס פקאנים טחונים דק
שוט (60 מ"ל) אספרסו חזק
חצי כוס דבש
2 כף מייפל כהה
כוס וחצי סוכר חום בהיר
כוס חלב שקדים
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה
משמנים תבנית אפיה קוגלהוף עם חור באמצע בקוטר 24 ס"מ או כלי בית דומה ומחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
מנפים את ההל,הקמח,המלח והפקאנים לקערת נירוסטה.
בקערה נפרדת,מקציפים את הסוכר החום והחמאה עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הביצים בהדרגה.
לאחר מכן,יש להוסיף מידי פעם את תערובת הדבש,הקפה,מייפל,קמח,השמן והחלב וממשיכים לערבב
עד שלעיסה מתקבלת צורה אחידה.
אופים במשך 35 דקות בתנור ובודקים עם קיסם,מוציאים,מצננים.
מפזרים את אבקת הסוכר ומגישים.
בתאבון
מרכיבים
5 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
4 ביצים
2 שקית אבקת אפייה
חצי כוס פירורי לחם
2 כפית גדושה מלח
1 כפית פלפל לבן
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
חצי כוס שמן זית
חצי כוס מים
3 כוסות קמח
אופן ההכנה
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות,לוקחים קערת נירוסטה ומערבבים בתוכה את הבצל,שמן זית,אבקת אפיה,
התבלינים והמים.
לאחר מכן,מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
משמנים תבנית פיירקס או כלי בית אחר מזכוכית ויוצקים לתוכה את כל הבלילה שהכנו.
מפזרים את פירורי הלחם מעל הפשטידה ואופים במשך 70 דקות עד שהפשטידה מזהיבה.
מרכיבים
לבסיס:
6 כוסות קמח בנפח 200 מ"ל כל כוס
2 ביצה
2 שקית אבקת אפיה
2 שקית סוכר וניל
2 כוס שמן
גרידת לימון
כוס וחצי סוכר
להכנת שכבת הגבינה:
500 מ"ל שמנת מתוקה
2 כף כוס סוכר
1000 גרם גבינה לבנה
4 כפות פודינג וניל
לקישוט:
ריבת חלב
אופן ההכנה
לוקחים קערת נירוסטה ושמים בתוכה את כל המרכיבים הבסיסיים של העוגה ומערבבים בעזרת כף
עד לקבלת תערובת אחידה.
מפירורי הבצק,לוקחים כוס אחת ומפזרים אותה בתבנית מלבנית נפרדת או עם כל כלי בית שדומה לה.
את יתרת פירורי הבצק מפזרים על תבנית בקוטר 24 ס"מ,לאחר מכן,מכניסים את 2 התבניות לתנור שחומם
מראש על 180 מעלות ואופים במשך 20 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים.
לאחר מכן לוקחים קערה אחרת ומכניסים לתוכה את השמנת ומקציפים בעזרת מטרפה,מוסיפים כף סוכר
ו-2 כפות פודינג,עד שמתקבלת עיסה אחידה.
בקערה אחרת מערבבבים את הגבינה עם כוס סוכר עד לקבלת מרקם אחיד.
אחר כך מערבבים את הקצפת עם תערובת הגבינה והסוכר באיטיות ומעבירים לשקית זילוף ומזלפים
מעל הבצא שאפינו בתבנית העגולה.
את הפירורים האפויים שבתבנית המלבנית מפזרים בידיים מעל תערובת הגבינה וקישוט ריבת החלב.
בתאבון
מרכיבים
4 כוסות פטריות משימורים
8 ביצים
אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור
כוס פירורי לחם
6 בצלים סגולים, פרוסים דק
8 כפות שמן
אופן ההכנה
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות,מחממים את השמן עם כלי בית כמו מחבת או סוטז' ומתחילים
לטגן את חתיכות או הבצל עד לקבלת הזהבה.
לוקחים קערה ומערבבים את הבצל,פירורי לחם,אגוז,פטריות שמפיניון וכפות שמן ויוצקים לתוך תבנית
עגולה ששימנו קודם מראש,נותנים לתערובת שהכנו 5 דקות "לנוח",ולאחר מכן מכניסים לתנור שדאגנו
לחמם מראש ואופים במשך 40 דקות עד שהפשטידות מקבלת צבע זהבהב.
מרכיבים:
6 ביצים
2 כוס סוכר
2 קמח תופח
4 כפות סוכר חום
כפית קינמון
160 גרם אגוזי מלך קצוצים.
2 שקית סוכר וניל
כוס שמן חמניות
2 כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה
לקוחים קערת נירוסטה ומערבבים בתוכה את הסוכר וניל,מייפל והסוכר.
לאחר מכן מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את התפוזים וממשיכים במלאכת הערבוב,ולבסוף,מוסיפים את הקמח עד שנקבל תערובת אחידה.
לוקחים קערה אחרת כמו כל כלי בית שימושי,ובה מערבבים את הקינמון,הסוכר החום.
מכניסים חצי מתערובת האגוזים לבלילה וממשיכים לערבב.
יוצקים לתוך תבנית עגולה את הבלילה ומפזרים את האגוזים מעל,מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180
מעלות במשך חצי שעה ואז מגישים.
מרכיבים:
200 גרם סוכר חום דמררה
200 גרם סוכר לבן
700 גרם קמח לעוגה ללא גלוטן
14 גרם אבקת אפייה
4 גרם סודה לשתייה
כפית מלח
כפית קינמון
כפית ציפורן
800 גרם תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות
400 מ"ל תה שהכנו
600 גרם דבש
4 ביצים גדולות
400 גרם שמן
אופן ההכנה
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות ולוקחים תבנית Pyrex בקוטר 26 ס"מ,משמנים את התבנית היטב !
לוקחים קערת נירוסטה ובעזרת מטרפה מקציפים את הביצים,סוכר והדבש עד לקבלת תערובת אחידה ורכה.
בזמן הערבוב מוסיפים את השמן תוך כדי באיטיות.
את שאר החומרים מערבבים בקערה נפרדת,ולאחר מכן מוסיפים גם אותם לאותה קערה ראשונה שמלכתחילה
השתמשנו לערבוב החומרים.
את הקמח מערבבים עם קוביות התפוחים טרם הוספתם לתערובת ואח"כ יש להכניסם לתוך קערה
ולהמשיך לערבב.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך 40 דקות עד שקיסם יוצא יבש
בתאבון
מרכיבים
4 כוסות קמח
2 שקית אבקת אפייה
2 כוס טחינה גולמית
1 כפית מחית וניל
1 כפית מלח
400 גר חמאה
כוס וחצי סוכר
לזילוף שוקולד:
1 כף שמן
1 חב' שוקולד מריר
אופן ההכנה
לתוך קערת נירוסטה או זכוכית מכניסים את הסוכר והחמאה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה,
אחר כך יש להוסיף את הוניל והטחינה וממשיכים לערבב בתנועות אחידות עד שכל המרכיבים מתגבשים
לעיסה אחת.
לאחר מכן,מוסיפים את המלח,אבקת אפייה והקמח עד שהתערובת יוצאת אחידה.
יוצרים עיגולי עוגיות ומניחים על תבנית שריפדנו מראש באמצעות נייר אפייה.
מחממים מראש תנור על 170 מעלות ואופים במשך רבע שעה עד שהעוגיות מגיעות למצב של הזהבה.
מוציאים מהתנור ומצננים,ממיסים את השוקולד עם קלחת שהיא כלי בית שימושי ומזלפים על גבי העוגיות.
מכניסים לקירור להתייצבות ושומרים בקופסת אחסון הרמטית.
בתאבון
קיימים לא מעט זנים של ענבים בעולם,נוכל לפרט בפניכם מספר זנים עיקריים הנפוצים
זן הכרמר - זהו זן המותאם לייצור יינות אדומים איכותיים שבהם נכללים: קברנה,מרלו,סוביניון.
ענבי הקברנה הם קטנים ובעלי קליפה עבה,צבעם סגול כהה והם מאופיינים ברמות טאנין גבוהות המסייעות
לפונטציאל ההתיישנות של היין,הם גדלים בעיקר בבורדו,עמק נאפה,צ'ילה ודרום אפריקה.
ייחודיות ענבי הקברנים באות לידי ביטוי בכך שלהם טעמים עזים וניחוחות של שזיף ופטל שחור.
ענבים אלו מתיישנים בדרך כלל מצוין,ניתן לשלב אותם עם ארוחות בשריות כמו סטייקים,המבורגרים ומנות
רוטבים כמו מטבוחה וכדומה.
זן פינו נואר - זן אדום פופולרי מאוד שמיוצר באזור בורדו שבצרפת,זן משובח מאוד.
מקור ענבי פינו נואר הוא בחבל בורגונדי שבצרפת וקיים מאות שנים,השם פינו מגיע מהמילה הצרפתחת סיכה
שפירושה אצטרובל בשל צורתן האשכולותיות של הענבים.ניתן למצוא כוסות ייעודיות של רידל לזן טעים זה.
ענבי הפינו נואר קטנים בדרך כלל,בצבע כחול ובעלי קליפה דקה,הם רגישים ועדינים ומעט יותר מאתגרים לגידול
לעומת זנים אחרים.
ישנם מספר אזורים ייחודיים לגידול יינות מסוג זה,הנודעים מביניהם הם: בורגונדי,נאםה ועמק סונומה,אורגון
וחלקים מאוסטרליה.זן הפינו נואר ידוע במורכבתו ועדינותו,יש לו אטעם כמו פטל,תות,דודבן עם נגיעות של
ורד.יקבים רבים מתמקדים בייצור כמויות מינימליות של יין זה בשל אופיו העדין.
שיראז - זן אדום איכותי שנפוץ בעיקר בדרום אפריקה,צרפת ואוסטרליה.
ריזילינג - זן ענבים איכותי לייצור יינות מתוקים,זן זה מיוצר בעיקר באזור אלזס שבצרפת על גבול גרמניה.
שרדונה בלאן - זן לייצור יינות לבנים כמו רוזה וספרקלינג,מיועד בעיקר ליינות קרירים ומרעננים.
שרדונה - זן אדום כחלחל לייצור יינות יבשים,מצוי בעיקר באיטליה וצרפת.
עבודה מהבית - ללא ניסיון
כתיבה (כתבנית ללא ניסיון) קלדנות, הזנת נתוכן ונתונים, והעתק הדבק! 🤩
יש עדיין 27 מקומות פנויים. ❤️
40-52 שקל לשעה (ממוצע, אפשר להגיע ליותר)!
ראשון-חמישי, לא כולל שישי ושבת 💸
קורות חיים יש לשלוח בוואטספ 050-6158874 🤩
עבודה מהבית - ללא ניסיון
כתיבה (כתבנית ללא ניסיון) קלדנות, הזנת נתוכן ונתונים, והעתק הדבק! 🤩
יש עדיין 27 מקומות פנויים. ❤️
40-52 שקל לשעה (ממוצע, אפשר להגיע ליותר)!
ראשון-חמישי, לא כולל שישי ושבת 💸
קורות חיים יש לשלוח בוואטספ 050-6158874 🤩
דרושים/ות במיידי, (התחלה עכשיו) לעבודה מהבית בקלדנות❗, כתיבת מאמרים ומשפטים❗, הזנת תוכן ונתונים מהבית❗ הכנסה נוספת וקלה של כמה אלפי שקלים לחודש או יותר ! 👇👇👇 ,
מתעניינים? פרטים אצלי בוואטספ 050-2332971 דקלה🥳
דרושים/ות במיידי, (התחלה עכשיו) לעבודה מהבית בקלדנות❗, כתיבת מאמרים ומשפטים❗, הזנת תוכן ונתונים מהבית❗ הכנסה נוספת וקלה של כמה אלפי שקלים לחודש או יותר ! 👇👇👇 ,
מתעניינים? פרטים אצלי בוואטספ 050-2332971 דקלה🥳
דרושים/ות במיידי, (התחלה עכשיו) לעבודה מהבית בקלדנות❗, כתיבת מאמרים ומשפטים❗, הזנת תוכן ונתונים מהבית❗ הכנסה נוספת וקלה של כמה אלפי שקלים לחודש או יותר ! 👇👇👇 ,
מתעניינים? פרטים אצלי בוואטספ 050-2332971 דקלה🥳
התחלת עבודה היום! דרושים לעבודה מהבית!!!
שכר מומצע: 4,500 ש"ח - 13,000 ש"ח
אין צורך בניסיון קודם.
אצלנו קמים בבוקר עם חיוך לעבודה 🙂
צוות חם ומשפחתי ❤️
תנאים יותר מוואו 🤩
לפרטים נוספים שלחו הודעה בוואטספ 052-4313764🤩
עבודה שווה, אל תפספסו!!!
התחלת עבודה היום! דרושים לעבודה מהבית!!!
שכר מומצע: 4,500 ש"ח - 13,000 ש"ח
אין צורך בניסיון קודם.
אצלנו קמים בבוקר עם חיוך לעבודה 🙂
צוות חם ומשפחתי ❤️
תנאים יותר מוואו 🤩
לפרטים נוספים שלחו הודעה בוואטספ 052-4313764🤩
עבודה שווה, אל תפספסו!!!
התחלת עבודה היום! דרושים לעבודה מהבית!!!
שכר מומצע: 4,500 ש"ח - 13,000 ש"ח
אין צורך בניסיון קודם.
אצלנו קמים בבוקר עם חיוך לעבודה 🙂
צוות חם ומשפחתי ❤️
תנאים יותר מוואו 🤩
לפרטים נוספים שלחו הודעה בוואטספ 052-4313764🤩
עבודה שווה, אל תפספסו!!!
עבודה כיפית מהבית בתחום הקלדנות {הקלדה} כתיבה והזנת נתונים ותוכן! רווחים מעולים! ניתן להגיע ל- 14,000 ש"ח עם תלוש/עצמאי
התחלה מיידית אפשרות כהכנסה נוספת !!
מי שמעוניין 🙋♂️🙋♀️
ניתן לפנות בווצאפ 052-4313764
עבודה כיפית מהבית בתחום הקלדנות {הקלדה} כתיבה והזנת נתונים ותוכן! רווחים מעולים! ניתן להגיע ל- 14,000 ש"ח עם תלוש/עצמאי
התחלה מיידית אפשרות כהכנסה נוספת !!
מי שמעוניין 🙋♂️🙋♀️
ניתן לפנות בווצאפ 052-4313764
עבודה כיפית מהבית בתחום הקלדנות {הקלדה} כתיבה והזנת נתונים ותוכן! רווחים מעולים! ניתן להגיע ל- 14,000 ש"ח עם תלוש/עצמאי
התחלה מיידית אפשרות כהכנסה נוספת !!
מי שמעוניין 🙋♂️🙋♀️
ניתן לפנות בווצאפ 052-4313764
עבודה מהבית בימים ראשון עד חמישי ושישי לסירוגין (לא חובה שישי) שכר מ-200 עד 600 ש"ח ליום,
ניתן לשלוח קורות חיים למספר 👇👇👇 בוואטספ 050-6158874, ליאל 🙂
מרכיבים
6 ביצים L
1 כוס סוכר רגיל
חצי כוס סוכר חום
1 שקית אבקת אפיה
1 כף קינמון
1 כף אבקת קפה
2 כוס קמח
2 כוס אגוזים טחונים
כוס שמן
2 מיכל שמנת חמוצה
להכנת הציפוי
חצי כף סוכר
חצי כף קינמון
רבע כוס אגוזים קצוצים דק
אופן ההכנה
לוקחים קערת נירוסטה ומכניסיפ לתוכה את הקינמון,אגוזים,קפה אבקת אפייה והקמח ומערבבים
עד לקבלת תערובת אחידה.
לוקחים קערה נוספת ושמים בתוכה את הסוכר הלבן,הביצים והסוכר החום ומערבבים היטב עד לקבלת
מרקם אחיד,תוך כדי ערבוב מוסיפים בהדרגה את השמנת החמוצה והשמן ומערבבים,חוזרים על אותה הפעולה
הפעם עם חצי מכמות האגוזים והקמח וממשיכים לערבב עד שהתערובת נעשית אחידה.
שופכים את הבלילה לתבנית 26 ס"מ ומכניסים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות ואופים במשך רבע שעה.
מוציאים מהתנור,מפזרים את חומרי הציפוי ומכניסים לאפייה נוספת של עוד 20 דקות,מגישים עם צלחות אוכל לכל
המשפחה
בתאבון
קפה הוא משקה נפוץ בכל העולם ועשוי מפולי קפה וידוע בטעם,בארומה שלו והוא מתאים כמעט לכל אירוע.
מספרים שמקור הקפה החל באתיופיה,ומשם התרחב לחצי האי ערב והפך להיות חלק בלתי נפרד מהשימוש
עד המאה החמש עשרה.
בהמשך הקפה עבר שינוי בתימן ולאחר מכן חלחל לאירופה ולכל רחבי העולם.
על מנת שיהיה קל לגדל קפה,הוא בדרך כלל מגודל באזורים טרופיים ברחבי העולם.
ישנם כמה סוגי קפה שונים והם: אספרסו,קפוצ'ינו,לאטה,אמריקנו,אייס קפה,קפה טורקי.
הקפה מכיל קפאין ומעורר,ומשאיר אותנו ערניים יותר ומקל באופן זמני על עייפות.
צריכה מסודרת של קפה,משפרת תפקוד ומפחיתה סוכרת מסוג שתיים כך לפי מחקרים,אך יחד עם זאת
צריכה מוגברת של קפה עלולה לפגוע בבריאותכם.
בעולם קיימים יצרנים המייצרים כוסות לקפה שחור במספר סוגים המתאימים כמעט לכל סוג של קפה
הנמצא במסעדות,בתי מלון ומקומות אירוח ברחבי העולם.
עבודה מהבית בימים ראשון עד חמישי ושישי לסירוגין (לא חובה שישי) שכר מ-200 עד 600 ש"ח ליום,
ניתן לשלוח קורות חיים למספר 👇👇👇 בוואטספ 050-6158874, ליאל 🙂
עבודה מהבית בימים ראשון עד חמישי ושישי לסירוגין (לא חובה שישי) שכר מ-200 עד 600 ש"ח ליום,
ניתן לשלוח קורות חיים למספר 👇👇👇 בוואטספ 050-6158874, ליאל 🙂
שמן אבוקדו הוא שמן בישול העשוי מפרי האבקודו.השמן מתאים לבישול בחום גבוה,ולשימוש בסלט ורטבים.
הבישול עם שמן האבוקדו עד להגעת הטמפרטורה שבה השמן מתחיל לייצר עשן,היא נקודת תסיסת השמן.
השמן מומלץ לטיגון בחום גבוה כמו לבישול מוקפץ וטיגון שניצלים לדוגמא.
הוא מתאים גם לטיגון עמוק.
ההבדלים בין סוגי מרססי השמן
מרססים רגילים לנוזלים חוץ ממרססי שמן מיועדים לנוזלים כמו רוטב או מרקים וסוגי תערובות שונות.
אותם סוגי מרססים המתאימים למשל לרטבים בעלי משאבה חזקה מעט יותר בכדי להתמודד עם הסמיכות
של הרוטב,שברוב המקרים הוא יותר סמיך.
בגדול,מרסס שמן עשוי להועיל לבריאותכם,ולמה? משום ששימוש עם מרסס שמן מסייע בהפחתת צריכת שומן וקלוריות.
דרוש/ה נציג/ה לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, והעתק הדבק!
עבודה מהבית
ניתן להגיע בממוצע גם ל50 לשעה
העבודה היא דרך וואצאפ או ומייל
לפרטים נוספים שילחו וואטספ למספר 050-2332971 דקלה
דרוש/ה נציג/ה לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, והעתק הדבק!
עבודה מהבית
ניתן להגיע בממוצע גם ל50 לשעה
העבודה היא דרך וואצאפ או ומייל
לפרטים נוספים שילחו וואטספ למספר 050-2332971 דקלה
מתלה לכלים הנקרא גם מייבש כלים או מתקן לייבוש כלים הוא אביזר מטבח חיוני בכל בית שתפקידו
לייבש את הכלים,ולרוב הוא מגיע עם סכומון נשלף או מובנה ומגש לניקוז הנוזלים.
קיימים מייבשים עם עיצובים שונים,חלקם של מותגים מוכרים ואחרים קצת פחות.
המייבשים כולל חריצים לייבוש הצלחות,ומותאמים גם לקערות,כוסות,ספלים וקנקנים,או גם כלים קצת
גדולים יותר כמו מחבתות או סירים.
בדרך כלל מייבשי הכלים עשויים פלסטיק,נירוסטה,עץ רגיל,עץ במבוק ואלומיניום.
היתרון בשימוש במייבש הוא ארגון וסדר במטבח,השיש נשאר נקי ומסודר ויש איפה להניח את הכלים במקומם
הראוי.
בנוסף,ייבוש הכלים באמצעות מתקן לייבוש כלים מאפשר להם להתייבש עם האוויר ומפחית את הסיכון
להצטברות חיידקים לעומת ייבוש עם מגבות.
מחפשים מתנה לקרובים שלכם ויודעים שהם אנשי מטבח האוהבים לבשל ומבזבזים לא מעט זמן במטבח?
קניית מייבש כלים כמתנה יכולה להיות רעיון פרקטי וטוב עבורם.
מתקן לייבוש כלים עובר מספר תהליכים עד להיותו מוצר מוגמר,הכוללים בין היתר: עיצוב,סוג החומרים,
תהליך הייצור,הרכבתו ובקרת האיכות הנדרשת בהתאם לסטנדרט אותו מפעל.
דרוש/ה נציג/ה לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, והעתק הדבק!
עבודה מהבית
ניתן להגיע בממוצע גם ל50 לשעה
העבודה היא דרך וואצאפ או ומייל
לפרטים נוספים שילחו וואטספ למספר 050-2332971 דקלה
זוהי סלסלה המשמשת ככלי עזר במטבח ומגיעה בצורה עגולה או אובלית לרוב,ומשמשת לשמירה
על אופן תהליך התפחת הלחם בחלקו הראשוני של ההכנה.
הסלסלה עשויה מקש או בד,כאשר מכינים בצק ללחם,יש צורך להפעיל לחץ על הבצק על מנת שיתפח
ויגבש צורה ורכות לקראת התוצר הסופי,בעת תפיחתו של הבצק,הוא עשוי לאבד את הרכות אם יתפח בצורה
חזקה,במקום לתפוח במקום לח.
חלק מססוגי סלסלות להתפחת לחם
סלסלת התפחה פנים משולשת - שיש לה עיצובים מקומרים הנועדו ליצור חלקים אחידים בבצק שהותפח.
סלסלה התפחה לריבה - זוהי הסלסלה העגולה להכנת בצקים ולחמים עגולים או חלות עגולות.
לסיכום,
הסלסלה להתפחת הלחם עוזרת לו לתפוח בצורה מסודרת.
מעניקה לו מראה אחיד ומושלם ומגנה עליו מפני נזקי חוץ.
דרושים עובדים לעבודה מהבית בשיתוף תוכן בפייסבוק/בקבוצות או אתרים! (הזנת תוכן ונתונים)
עבודה מהבית!!!
לפרטים נוספים: צרו איתנו קשר בוואטספ 052-4313764 תהילה
דרושים עובדים לעבודה מהבית בשיתוף תוכן בפייסבוק/בקבוצות או אתרים! (הזנת תוכן ונתונים)
עבודה מהבית!!!
לפרטים נוספים: צרו איתנו קשר בוואטספ 052-4313764 תהילה
דרושים עובדים לעבודה מהבית בשיתוף תוכן בפייסבוק/בקבוצות או אתרים! (הזנת תוכן ונתונים)
עבודה מהבית!!!
לפרטים נוספים: צרו איתנו קשר בוואטספ 052-4313764 תהילה
עבודה מהבית
לשתף פוסטים ברשתות החברתיות או באתרי דרושים שעות עבודה גמישות ביום יום!
לפרטים נוספים בוואטספ: 050-2332971 עדן
איך לעצב אירועים שתפיקו מהם את מירב החוויה יחד עם האורחים ?
תכנון וביצוע אירוע מוצלח היא משימה לא פטישוטה כלל,יצירתיות,ארגון והקפדה על הפרטים הקטנים
חשובים מאוד בכדי להגיע לתוצאה המושלמת.
האורחים שלכם ייצאו לא רק עם חוויה מדהימה אלא עם תחושה שהשקעתם עבורם מעל הרגיל.
הגדירו את קהל היעד שלכם
מי האורחים שלכם ולמי אתם מארגן את האירוע,האם מדובר במשפחה,חברים או אירוע חברתי
כמו מסיבת רחוב או מסיבת סטודנטים.
תכנון מקדים
לפני שאתם מתחילים בהכנות לעיצוב האירוע,חשוב להקדיש זמן ולחשוב על כל הפרטים הקטנים העשויים
להיות קריטיים כמו: שעת האירוע,תאריך,תפריט ואילו אנשי צוות יצוותו.
השתדלו ליצור אלמנטים שישתלבו בוייב הכללי של האירוע.
אז מה יש לנו?
בלונים - הם פריטים קלסים שמתאימים כמעט לכל אירוע,בעלי מגוון צבעים שונים או גדלים וצורות וחלקם
גם עם הדפסה אישית לפי הבחירה שלכם,ניתן לקשט איתם את האירוע או להשתמש גם עם בלונים מוארים.
תאורה - שרשראות לד,תאורה דינמית וצבעונית יכולה להוסיף חן בעיני האורחים.
האם מדובר בחתונה?
שימו לב שלפני שקונים אביזרים למסיבות ,חשוב ומומלץ להכין הזמנה לחתונה שתמשוך את תשומת לב של
האורחים שלכם,אם הסגנון של החתונה הוא קלאסי,מומלץ שעיצוב ההזמנה לחתונה יהיה עדין,ניסוח פרטי
ההזמנה כמו הוספה של שורה כשלהי מפרקי תהילים או משיר שאתם אוהבים במיוחד תעניק לאורחים שלכם
חשיבה על קשר אישי.
עבודה מהבית
לשתף פוסטים ברשתות החברתיות או באתרי דרושים שעות עבודה גמישות ביום יום!
לפרטים נוספים בוואטספ: 050-2332971 עדן
בזמנים של היום,מסיבות,ימי הולדת,חתונות ואירועים אחרים משמחים הפכו להיות חלק בלתי נפרד
מההוי של חיינו.סוף סוף יש לנו הזדמנות לחגוג וליצור רגעים מרגשים עם קרובינו או חברינו,יחד עם זאת,יש
לנו שאיפה לעצב את האירוע שיוצג באופן מושלם לנו ולקהל האורחים שלנו.
אביזרים למסיבות הם פרטים קטנים שיכולים לעשות שינוי גדול,הם אותם התוספות שמוסיפים צבע,ומשנים
את האווירה לכל סוג של אירוע.
אז יש לנו מספר אביזרים למסיבות והם
בלונים שמגיעים במבחר צורות,גדלים וצבעים,כמו כן ישנם בלוים שמוארים בחשיכה או לדוגמא בלונים מודפסים.
תאורה - תאורת לד,סטיקלייטים ופנסים מיוחדים,כל אלו ניתנים לשימוש על מנת להחיות את מקום האירוג.
דקורציה לשולחן - כשמדובר באירועים מיוחדים כמו חתונות,בת מצוות ובר מצוות או אפילו סתם ארוחות
לעסקים,הדקורציה תופסת חשיבות רבה,ישנם מפות מיוחדות לשולחן,כלים חד פעמיים מיוחדים או פרחים
מלאכותיים שישדרגו לכם את השולחן.
מתכננים לעשות מסיבות בריכה? יש לנו את הפיתורן המושלם עבורכם,קיימים מבחר גלגלים ים המשמשים
גם מתנפחים לבריכה שבהם תוכלו להשתמש על מנת להנעים את זמנם של האורחים.
קיימים מספר סוגים של מתנפחים כאלו והם:
גלגלי ים לילדים,גלגלים ים גדולים,מזרנים מתנפחים,או מזרנים בשילוב עמדות להנחת כוסות שתייה לוודקה וכדומה.
עבודה מהבית
לשתף פוסטים ברשתות החברתיות או באתרי דרושים שעות עבודה גמישות ביום יום!
לפרטים נוספים בוואטספ: 050-2332971 עדן
דרושים/ות עבודה מהבית - ללא ניסיון, קלדנות, הזנת נתונים ועבודת מזכירות
יש עדיין 46 מקומות פנויים.
32 ש"ח-48 ש"ח לשעה (ממוצע, יש אפשרות לקבל יותר)!
קורות חיים תשלחו לוואטספ 050-2332971 הילה
דרושים/ות עבודה מהבית - ללא ניסיון, קלדנות, הזנת נתונים ועבודת מזכירות
יש עדיין 46 מקומות פנויים.
32 ש"ח-48 ש"ח לשעה (ממוצע, יש אפשרות לקבל יותר)!
קורות חיים תשלחו לוואטספ 050-2332971 הילה
דרושים/ות עבודה מהבית - ללא ניסיון, קלדנות, הזנת נתונים ועבודת מזכירות
יש עדיין 46 מקומות פנויים.
32 ש"ח-48 ש"ח לשעה (ממוצע, יש אפשרות לקבל יותר)!
קורות חיים תשלחו לוואטספ 050-2332971 הילה
דרושים עובדים לעבודה בהזנת נתונים וקלדנות, ניתן להגיע למשכורות של 3,000-12,500 אלף ש"ח (אפשרות לעבודה כהכנסה נוספת)
לפרטים נוספים ולכל שאלה שלחו וואטספ למספר 050-6158874
דרושים עובדים לעבודה בהזנת נתונים וקלדנות, ניתן להגיע למשכורות של 3,000-12,500 אלף ש"ח (אפשרות לעבודה כהכנסה נוספת)
לפרטים נוספים ולכל שאלה שלחו וואטספ למספר 050-6158874
מרכיבים
8 כוסות קמח כוסמין לבן
2 כוס חלב קר
חצי כוס שמן
2 כפית מלח
לציפוי טרם אפייה: ביצה מעורבבת עם כף מים
שומשום
2 כף שמרים יבשים
2 ביצה גודל L
חצי כוס סוכר
אופן ההכנה
לוקחים קערת נירוסטה ומערבבים בתוכה קמח,סוכר ושמרים.
מוסיפים את החלב,הביצה והשמן וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה ועדינה.
לאחר מכן מוסיפים את המלח וממשיכים במלאכת הערבוב עד שהבצק הופך להיות מעט דביק וגמיש.
מקמחים משטח עבדוה ומעבירים אליו את הבצק ויוצרים כדור,מעבירים לקערה אחרת ומכסים בניילון נצמד.
מתפיחים עד להכפלת הנפח ומוציאים את הבצק לאחר מכן לתוך קרש עבודה ומחלקים לכדורים.
מסדרים את הכדורים שיצרנו בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומתפימחים פעם נוספת במשך שעה.
מחממים תנור ל-160 מעלות ואז מוציאים ומורחים בעדינות ביצה וגם מפזרים שומשום.
אופים במשך רבע שעה עד שהלחמניות מזהיבות.
מגישים על צלחות אוכל ומזמינים בני משפחה או חברים.
עיצוב השולחן הוא אחד מהמאפיינים הכי חשובים באירוח,בין אם מדובר באירוח של משפחה,חברים או
כל חווית אוכל אחרת עם כלי זכוכית מעוצבים,עדינים ואיכותיים,היום כלי האוכל אינם רק פריט נוסף על השולחן
אלא הרבה מעבר לכך,צלחות אוכל הן פריט חשוב המאחד את המשפחה בארוחות ערב,ארוחות חג וארוחות שישי.
כוסות שתייה שקופות כמו כוסות קריסטל רגילות או כוסות יין מעוצבות מאופיינות בקימורים עדינים ובצורות שונות,
המבנה של הכוסות מאפשר להחזיק אותן בנוחות ויציבות ומעצים את הנאת השתייה מהמשקאות.
בנוסף,תעשיית כלי הזכוכית המייצרת כוסות,צלחות,קנקנים,דקנטרים ועוד מבחר מוצרים הנמכרים באתר,מגיעות
בצורות שונות שיסיטו את תשומת הלב של האורחים שלכם,אלו הן צלחות אוכל המשמשות לא רק כלי אוכל רגילים,אלא
גם במוצרים דקורטיביים המפיחים חיים בשולחן האוכל המשפחתי שלכם.
יתרון נוסף לכלי הזכוכית הוא: עמידות בפני שריטות,כתמים וגם האפשרות לשימוש בהם ללא עופרת או קדמיום.
דרושים עובדים לעבודה בהזנת נתונים וקלדנות, ניתן להגיע למשכורות של 3,000-12,500 אלף ש"ח (אפשרות לעבודה כהכנסה נוספת)
לפרטים נוספים ולכל שאלה שלחו וואטספ למספר 050-6158874
עבודה אנחנו מחפשים אנשים אחראיים שיעבדו בקלות מהבית. ללא ניסיון! תשלום בכל חודש עגול ב10!
שעות עבודה גמישות ביום יום! ניתן להגיש מועמדות בוואטספ 052-4313764 בשמחה, ענת
עבודה אנחנו מחפשים אנשים אחראיים שיעבדו בקלות מהבית. ללא ניסיון! תשלום בכל חודש עגול ב10!
שעות עבודה גמישות ביום יום! ניתן להגיש מועמדות בוואטספ 052-4313764 בשמחה, ענת
עבודה אנחנו מחפשים אנשים אחראיים שיעבדו בקלות מהבית. ללא ניסיון! תשלום בכל חודש עגול ב10!
שעות עבודה גמישות ביום יום! ניתן להגיש מועמדות בוואטספ 052-4313764 בשמחה, ענת
עבודה כיפית מהבית בתחום הקלדנות/בק אופיס/כתיבה ועוד, רווחים מעולים ניתן להגיע ל-10,500 ש"ח עם תלוש/עצמאי התחלה מיידית אפשרות כהכנסה נוספת !! פרטים וקורות חיים יש לשלוח לוואטספ 050-6158874
עבודה כיפית מהבית בתחום הקלדנות/בק אופיס/כתיבה ועוד, רווחים מעולים ניתן להגיע ל-10,500 ש"ח עם תלוש/עצמאי התחלה מיידית אפשרות כהכנסה נוספת !! פרטים וקורות חיים יש לשלוח לוואטספ 050-6158874
דף : 1
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | >>8
8 7 6 5 4 3 2 1