x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
   

דיאט און-ליין: אתר מתכוני הדיאטות הטוב ביותר

 

 

          

חזה עוף ברוטב חרדל: (כ-250 קלוריות למנה)

4 חצאי חזה עוף

1 כף שמן זית

כוס מיץ תפוחים

1בצל בינוני פרוס דק

1 שן שום כתושה

2 כפיות עלי טימין קצוצים/ 1/2 כפית טימין מיובש

1-2 כפות חרדל דיז'ון

1 תפוח עץ פרוס לפרוסות דקות

אופן ההכנה:

מחממים שמן במחברת ומוסיפים את חזה העוף עד להשחמה. מוסיפים את מיץ התפוחים, הבצל, השום והטימין. מכסים ומבשלים כ-10 דקות. מוציאים את חזה העוף ומרתיחים את הרוטב. מוסיפים את החרדל ופרוסות התפוח ומבשלים עוד 2 דקות. לאחר הבישול מחזירים את חזה העוף לרוטב ומגישים.

 גלילות רוסטביף: (כ-300 קלוריות למנה)

250 גרם רוסטביף פרוס

4 טורטיות (מעין פיתות דקות) בקוטר 22-25 ס"מ.

1/2 בצל אדום

4 עלי תרד שטופים.

אופן ההכנה:

לכל גלילה-הניחו על הטורטיה את שכבות הבצל, התרד והרוסטביף. קפלו 4 ס"מ משולי הטורטיה לכיוון האמצע-זה מול זה ואחר כך גלגלו מלמטה עד להיווצרות מעין סיגר עבה.

 

סטייק ברוזמרין בגריל: (כ-247 קלוריות למנה)

4 סטייקים מ"פילה מדומה" או סינטה

2 כפות עלי רוזמרין טרי, כתושים

2 שיני שום כתושות

1 כף שמן זית כתית מעולה

1 כפית קליפת לימון מגוררות

1 כפית פלפל שחור גרוס גס

גבעולי רוזמרין טרי (לא חובה)

אופן ההכנה:

חרצו את הסטייקים בצורת מעויין, משני הצדדים. ערבבו בקערה קטנה את הרוזמרין הטרי, השום, שמן הזית, קליפת הלימון והפלפל השחור. שפשפו את הרוטב על פני נתחי הבשר. כסו וצננו במשך שעה. צלו את הסטייקים עד שמדחום שמוחדר למרכז מורה 63 מעלות (לדרגת מידיום-נא). חתכו את הסטייקים באלכסון לפרוסות בעובי 1/4 1 ס"מ. קשטו בגבעולי רוזמרין והגישו.

חזה עוף בזנגביל: (כ- 129 קלוריות למנה)                                        

4 חצאי חזה עוף ללא עור ועצמות

1/2 1 כפיות זנגביל טרי מגורר

1 כף מיץ לימון טרי

1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי

2 שיני שום

אופן ההכנה: ערבבו בקערה קטנה את הזנגביל, מיץ הלימון, הפלפל השחור והשום. הניחו את נתחי הבשר בקערה גדולה. צקו את תחמיץ הזנגביל על הבשר, והפכו פעם אחת כדי שהנוזל יכסנ כל נתח. כסו וצננו במשך 30 דקות עד שעתיים. רססו תרסיס שמן על מחבת טפלון גדולה. חממו את המחבת על אש בינונית עד שהיא חמה והכניסו את העוף. טגנו כ- 8 דקות, עד שהבשר רך. הפכו פעם אחת באמצע הטיגון.

קציץ בשר: (188 קלוריות למנה)     

500 גרם חזה הודו טחון

180 גרם רסק עגבניות1/2 כוס יין אדום יבש

1/2 כוס מים

1 שן שום כתושה

1/2 כפית בזיליקום מיובש

1/4 כפית אורגנו מיובש

1/4 כפית מלח

1 כוס שיבולת שועל

1 ביצה

1/2 כוס קישוא זוקיני מגורר

אופן ההכנה:

חממו מראש את התנור ל-180 מעלות. ערבבו בסיר קטן את רסק העגבניות, היין, המים, השום, הבזיליקום, האורגנו והמלח. הביאו לרתיחה על אש קטנה והמשיכו לבשל על אש קטנה, ללא מכסה במשך 15 דקות. הניחו בצד. ערבבו בקערה גדולה את בשר ההודו, שיבולת השועל, הביצה, הזוקיני ו-1/2 כוס מתערובת העגבניות, עד לקבלת מרקם אחיד. צרו גליל והניחו בתבניתת אפייה מוארכת לא משומנת. אפו 45 דקות. הוציאו את כל הנוזלים שהצטברו בתבנית וצקו על הקציץ 1/2 כוס מתערובת העגבניות ששמרתם בצד. אפו 15 דקות נוספות. הניחו את הקציץ על צלחת הגשה, צננו 10 דקות ופירסו לפרוסות. הגישו את שארית תערובת העגבניות בכלי לצד הקציץ.

חזה עוף ברוטב ליים-לימון: (190 קלוריות למנה)

4  מנות של חזה עוף במשקל 100-150 גר´ כל אחת
מיץ מליים אחד
3/4  כוס מיץ תפוחים טבעי;
2  כפיות קורנפלור;
קובייה אחת  של אבקת מרק עוף או תיבולית.

אופן ההכנה:

מירחו מחבת במעט מאוד שמן וחממו על אש בינונית. הוסיפו את חזה העוף וטגנו במשך 8-10 דקות. הוציאו מהמחבת ושימרו חם. ערבבו בקערה את מיץ הליים, מיץ התפוחים, הקורנפלור ואבקת המרק. הוסיפו למחבת וביחשו עד שהרוטב מתעבה מעט. צקו את הרוטב על חזה העוף והגישו חם.

 

קציצות טופו וירקות ( כ-114 קלוריות לשלוש קציצות):

המרכיבים:(כ-20 קציצות)

1 ביצה
1 תפוח אדמה בינוני-גדול, מבושל וקלוף
1כף גדושה שיבולת שועל טחונה דק
מלח ופלפל שחור
2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1-2 שיני שום, קלופות ומעוכות
200 גרם טופו מסוג קשה מגורר גס
1 גזר מגורר דק
2 כפות שמן קנולה

ההכנה:
1.שמים במעבד המזון את הביצה,תפוח האדמה,שיבולת השועל,המלח ,הפלפל,הפטרוזיליה והשום ומעבדים כ-30 שניות לעיסה חלקה.
מעבירים לקערה,מוסיפים את הטופו והגזר ומערבבים ידנית לתערובת לא אחידה.
2. מרטיבים את הידיים וצרים קציצות דקות.
3. מחממים מחבת(עדיף טפלון) משמנים קלות ומטגנים את הקציצות משני הצדדים כ-3 דקות עד שהן מזהיבות. סופגים בנייר סופג.


logo בניית אתרים בחינם