x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
   

דיאט און-ליין: אתר מתכוני הדיאטות הטוב ביותר

 

 

סלט עולש עם אגוזי פקאן: (כ-118 קלוריות למנה)

3 כוסות לא דחוסות של עולש פרוס

3 כוסות לא דחוסות חסה

1 בצל פרוס

1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי

3/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס וקלויים

1/4 כוס חומץ בן-יין אדום

1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

ערבבו בקערה גדולה את העולש, החסה, הבצל והפלפל השחור, והניחו בצד. שימו במחבת את אגוזי הפקאן, החומץ והמלח ובשלו על אש קטנה מאוד עד שהתערובת חמה מאוד. צקו על החסה והעולש וערבבו קלות.

סלט טונה וגבינת רוקפור: (כ-267 קלוריות למנה)

1 קופסאת טונה משומרת במים, מסוננת ומפוררת

6 כוסות חסה ערבית, קרועה לפיות בגודל נגיסה

1 כוס עגבניות בשלות חתוכות לקוביות או עגבניות שרי חצויות

1/4 כוס גבינת רוקפור

1/4 כוס רוטב מוכן דל סוכר או ויניגרט שמן זית

אופן ההכנה:

צננו שתי צלחות. סדרו את החסה על מגש גדול. על החסה סדרו בשורות בשר טונה, עגבניות וגבינה כחולה. ממש לפני ההגשה טפטפו מעט רוטב על הסלט וערבבו בעדינות. העבירו לצלחות המצוננות.

 

סלט ים תיכוני: (כ-101 קלוריות למנה)           

1 חסה ערבית מצוננת ושטופה קרועה לפיסות בגודל נגיסה

1/2 כוס זיתים שחורים פרוסים

1/4 כוס גבינת פטה מפוררת

1/2 כוס ויניגרט בלסמי או רוטב דל שומן

אופן ההכנה:

ערבבו היטב את החסה והזיתים השחורים בקערה גדולה. חלקו את תערובת החסנ ל- 4 צלחות. פזרו על החסה את הגבינה וצקו מעל את רוטב הויניגרט.

ויניגרט בלסמי: (כ- 90 קלוריות למנה)

1/3 כוס שמן זית כתית מעולה

1/3 כוס חומץ בלסמי

2 כפיות טימין קצוץ טרי

1/4 כפית מלח

1/8 כפית פלפל לבן

1 כף בזיליקום טרי קצוץ

אופן ההכנה:

צקו את שמן הזית והחומץ לצנצנת עם סגירה הרמטית. הוסיפו את הטימין, המלח, הפלפל והבזיליקום. סגרו היטב ונערו עד לקבלת מרקם אחיד.

 

סלט תיאלנדי : (130 קלוריות למנה) 

3 מלפפונים
סלסלת נבטים רחוצים ומסוננים
2 פלפלים דומים חתוכים לרצועות דקות
½ קופסת גרגירי תירס קל
2 כפות פטרוזיליה קצוצה

לרוטב:
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
1-2 כפות שמן סויה
מלח, פלפל
כפית סוכר
לקישוט: פטרוזליה ולימון מגורד


אופן ההכנה:

ריחצו את המלפפונים (לא קלופים) וחיתכו לגפרורים. ערבבו את הנבטים, הפלפל, התירס והפטרוזיליה. ערבבו את החומרים לרוטב בצנצנת אטומה, נערו היטב וצקו על הירקות. קשטו בפטרוזליה וגרידת הלימון. 

סלט כרובית:  (45 קלוריות למנה)

כרובית שלמה טרייה
בצל גדול קצוץ
5-6 מלפפונים חמוצים קצוצים
גביע שלי % ½ 1
2 כפות כמויונז
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

חלטו את הכרבית במים חמים. הפרידו את הכרובית לפרחים קטנים והוסיפו את הבצל והמלפפונים החמוצים. הוסיפו את גביע השלי, המיונז והתבלינים. צננו במשך כשעה לפני ההגשה.




סלט עוף: (180 קלוריות למנה)

רבע עוף מבושל בלי העור
4 מלפפונים חמוצים קצוצים
4 גבעולי סלרי
פלפל


לרוטב:
½ כוס מהמים של המלפפונים החמוצים
5 כפיות כמיונז או מיוקל

אופן ההכנה:
חיתכו את העוף לרצועות. לחתוך את העוף לרצועות. להניח בקערה יחד את הירקות והתבלינים. לערבב בקערה נפרדת את חומרי הרוטב, להוסיף לירקות ולהגיש קר.
אפשר להוסיף ביצה קשה או ירקות לפי הטעם.

סלט שעועית ירוקה ברוטב מתובל: (50 קלוריות למנה)

גרם שעועית ירוקה טרייה
4 גבעולי סלרי אמריקני
1 בצל
1/3 כוס רוטב סלט צרפתי דל קלוריות
1 כף גמבה משומרת קצוצה דק
½ כפית אורגנו
קורט מלח
חסה

אופן הכנה:
מנקים את השעועית וחותכים לחתיכות שאורכן 2-3 ס"מ. מבשלים את השעועית עד שתתרכך ומסננים היטב. פורסים את הסלרי והבצל לפרוסות דקות. מפרקים את הבצל לטבעות. מערבבים בתוך צלחת שטוחה את השעועית, הסלרי והבצל.
מערבבים היטב את הרוטב עם הגמבה, האורגנו והמלח. יוצקים את הרוטב על הירקות ומערבבים קלות. מכסים ומקררים במשך שעות אחדות או במשך כל הלילה. בוחשים מדי פעם.
מרפדים צלוחיות בעלי חסה ומניחים בתוכם את הסלט עם הרוטב.

סלט אטריות שעועית הארוסאמיי: (150 קלוריות)

החומרים (4 מנות): 
4 "סלסולים" של אטריות שעועית (כ 40 גרם כל סלסול) 
2 מלפפונים גדולים מגורדים גס וסחוטים מהנוזלים 
1 גזר קטן מגורד דק וסחוט
החומרים לרוטב: 
2 כפות חומץ אורז
1 כף סוכר
1 כף סויה 
2 כפות מים

אופן ההכנה:
לחמם את התערובת של הרוטב עד להמסת הסוכר ולקרר. להרתיח את אטריות השעועית כמה דקות במים עד שיתרככו מעט (נסו למחוץ את האטריות עם קצות האצבעות: אם האטרייה נחתכת, היא מוכנה). לאחר הבישול הקצר שטפו במים וסננו את הנוזלים. ערבבו את הירקות עם האטריות והוסיפו את נוזלי הרוטב תוך כדי ערבוב. לפני ההגשה ערבבו שוב ובזקו מעט מלח. במנה: כ 150 קלוריות.
logo בניית אתרים בחינם