בשר בקר או עגל
לָאחְם لحم
בשר בחברה הערבית
יש קריטריונים ברורים לקניית בשר, המכתיבים הם חלקי בהמה שנשחטה טרי
טרי ושלא עמדה אפילו דקה בהקפאה.
שיטות הכנת הבשר נשענות בעיקר על העיקרון שלפיו יש להשתמש בכמות
המינימאלית הנדרשת, כדי להעניק לתבשיל טעם וניחוח בשרי.
מוצרי בשר חדשים ייכנסו למטבח, רק בתנאי שאינם פוגעים בעקרונות
הטיפול וההכנה המקובלים. מעמדו המיוחד של הבשר במטבח הערבי, משקף את השילוב בין עקרונות
תרבותיים, טכניים וכלכליים.
הואיל והשחיטה הביתית עברה מן העולם, לא נותר לעקרת-הבית אלא לתת
אמון מוחלט בקצב שלה, שיספק לה בשר טרי ומשובח, תוך הקפדה על
כללי היגיינה.
ככל שגדל חוג לקוחותיו של הקצב, כך מתחזקת אמינותו. בתרבות הערבית, בשר טרי מסמל חיים וטריות, תכונות שלדעת הערבים
נעלמות בתהליך ההקפאה, מכאן הרתיעה הכמעט אובססיבית מבשר קפוא.
בעיני ערבים ללא הבדל, מין, מעמד או אמונה דתית,
בשר קפוא נתפס כמזון דוחה, ולא היגייני.
בשר קפוא מסמל את הדומם, את המת - ההיפך ממה שבשר אמור לייצג.
עם זאת, הרתיעה מבשר קפוא אינה מונעת מנשים רבות מלהקפיא את
הבשר הטרי בפריזר הביתי. זאת, לאחר שווידאו את טריותו וניקיונו. בשר מהווה מזון בסיסי במטבח הערבי, מרכיב חובה בכל אירוע משפחתי,
חברתי או דתי.
לא יעלה על הדעת לערוך חאפלה, חתונה או חגיגה משפחתית בלי בשר.
בייחוד אמורים הדברים לגבי שני החגים המרכזיים, עיד אל-פיטר
(חג הפסקת צום הרמאדאן) ועיד אל-אָדחָא (חג הקורבן). כשמגיע אורח נשוא-פנים, או לרגל אירוע משפחתי משמח, נוהגים המארחים
לשחוט עגל על מפתן דלת הכניסה.
משאירים סימני דם בפתח, ביטוי לעושרו של המארח ולכבוד שהוא רוחש
לאורח או לאירוע.
גם גודלה של החיה שנשחטה, כמות הבשר וצורת הכנתו, מהווים סממנים
של כבוד.
מקובל לשבץ נתונים אלה בשיחת נימוסים בין המארח לאורח. בשל מספרן המועט של חיות משק לשחיטה, נהג המארח לצאת ליער
ולצוד חיה לארוחה.
היה בכך מפגן של נדיבות, אומץ-לב וכבוד שהוא רוחש לאורחיו.
שלום שמי אבי ששון אני מקים והאורך של האתר הזה
ואני מספק לאנשים מידע חשוב אך להשתמש בחינם
במוצרים טבעיים שישפרו את בריאותם,
כולל אומגה 3 מהצומח
תוסף סידן וויטמינים ללא צריכת כדורים ועוד...
לפרטים נוספים לחצו כאן להתחזק ולהרוויח
כל המתכונים שבמטבח הזה
חיפוש באתר הקלדו צירוף מילים/מילת מפתח המנוע ימצא עבורכם את הדף/דפים שבה מופיעה המילה
|