x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !

ס ל ט י ם

סָלָטָת سلطات

הסלטים ממלאים תפקיד מרכזי בתפריט הערבי, כמתָאבנים מבוקשים, הן בארוחות חול והן בחגים ובחאפלות משפחתיות. שלל צלחות עם סלט עגבניות, סלק, גזר, עלים ירוקים, צנון, זעתר, חצילים, בצל, שעועית לבנה, כרובית בתחמיץ ועוד.
אופן קישוטם ועריכתם על השולחן, מעלים את יוקרתה של עקרת-הבית ומשמשים אבן-בוחן לערכם של האורח והמארח גם יחד.
הסלטים עלו על שולחנם של שועי הארץ, אך הזינו גם את דלת העם. זאת, משום שהורכבו מירקות ועשבי מאכל זמינים, שחלקם לוקט מהשדה וחלקם גודל בגינה. כשמכינים סלט, ניתנת עדיפות לירק בשיא העונה שלו, שהוא גם זמין וגם זול. את העודפים אפשר להחמיץ ולשמר.

בדף זה ניתן דגש לסלטים הירוקים (לא מבושלים)
 
 
כל המתכונים במטבח הזה

 חיפוש באתר
הקלדו צירוף מילים/מילת מפתח
המנוע ימצא עבורכם את הדף/דפים שבה מופיעה המילה

חברים תנו כמה דקות לחיים, כנסו רק לרגע,
זה לא עולה כסף !
זה רק מציל חיים.

המרכז הלאומי להשתלות – אדי

 

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה