מאכלי דגנים,
קטניות ומטוגנים
תבשילים עם דגנים וקטניות (חְבּוּב, حبوب)
בשילוב מאכלים מטוגנים (מֵעֵ'לִי, مغلي)
מקובלים מאד במטבח הערבי.
דגנים מהווים בסיס לתבשילים זולים ומזינים, המאפשרים האכלת פיות רבים,
תוך שימוש מועט בבשר.
בימי קדם, שבטים (בדואים) שנדדו ממקום למקום בחיפושיהם אחר מזון,
לצאנם ולבני-ביתם, היו מלקטים שיבולים בשדה ומפיקים מהם את מזונם.
האפשרות לשמר יבולים לאורך זמן, ללא צורך באמצעים מיוחדים,
העצימה את חשיבות הדגנים.
חיפוש באתר צירוף מילים/מילת מפתח המנוע ימצא עבורכם את הדף/דפים שבה מופיעה המילה
חברים תנו כמה דקות לחיים, ה כנסו רק לרגע,
|