המצרכים:
500 גרם בשר טחון
2 כפות שומר טחון (כמון ערד)
1 כפית מלח
1 כף פפריקה חריפה
3 כפות שמן
2 כפות שום כתוש
2 מטר (מסרן) מעיים בקר נקיים
חוט לקשירה
אופן ההכנה:
להכניס לקערה את הבשר הטחון, השומר , פפריקה חריפה, מלח, שום ושמן ולערבב היטב.
להכשיר את המעיים, לנקות היטב מבפנים ומבחוץ ולשטוף מספר פעמים.
למלא את המעי (מסרן)בתערובת הבשר המתובל ולקשור עם החוט כל כ-7 ס"מ,
כך למלא ולקשור שוב ושוב לאורך כל המעי . .בסיום ..למרוח את עטיפת המרגז עם מעט שמן .
לתלות את המרגז בשמש ליומיים שלושה עד שיתייבש.
(בזמן הייבוש רצוי לכסות את המרגז עם טול = אריג מרושת, כדי למנוע מגע עם זבובים)
את המרגז המיובש מכינים כפי שנהגו יהודי לוב ..
לטגן מרגז עם ביצה, חביתה טעימה וריחנית, או מרגז בתוך שקשוקה וזה טעם יאמי.