המצרכים:
1 כרובית חתוכה לפרחים מעט מלח
לקציצות 500 גרם בשר טחון 1 בצל גדול קצוץ דק 2\1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק 2\1 כוס כוסברה קצוצה 2\1 כפית פלפל שחור 1 כפית חררת' 2\1 כוס קמח מצה 3 ביצים מלח לפי הטעם
לציפוי:
קמח
2 ביצים מקושקשות 1 כף גדושה רסק עגבניות
לרוטב.:
1 בצל חתוך לרצועות 2 תפוחי אדמה חתוכים לטבעות 1 גבעול כרפס 4\1 כוס שמן 1 כף רסק עגבניות 1 כף פפריקה 2 כוסות מים
אופן ההכנה:
לפזר מלח על פרחי הכרובית (לריכוך).
בקערה גדולה לערבב את הבשר הטחון הבצל והפטרוזיליה לעיסה אחידה להוסיף את התבלינים ושאר המצרכים ולהניח שיספגו טעמים.
לשטוף היטב את פרחי הכרובית מהמלח ולייבש היטב.
לחמם שמן במחבת לקחת פרח כרובית ולעטוף את הכרובית בקציצת הבשר. לקמח ולטבול בביצה..
ולטגן את המפרום משני הצדדים עד השחמה קלה להוציא ולהניח בסיר מעל מצע בצל תפו"א וכרפס (קער) להמשיך ככה עם כל פרחי הכרובית.
להכנת הרוטב לטגן במחבת עם שמן רסק העגבניות, פפריקה, מלח להוסיף 2 כוסות מים רותחים ולערבב היטב. לשפוך מעל המפרום את הרוטב ולבשל כשעה על להבה נמוכה.
.
|
|
|