בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !

תבשיל פול ירוק

תוספת ליד כל מנה של אורז או בשר,
או לנישנוש ("מזה")
 

החומרים:
2 ק"ג פול ירוק צעיר
1 קילו בצל יבש
250 מ"ל שמן זית
1 ליטר מים (חמים לבישול מהיר או קרים לאיטי)
כף מלח
 
אופן ההכנה:
קוטמים את שני צדי התרמיל, מסירים את השערות שבצדו וחולטים אותו במים
חמים כעשר דקות כדי שלא ישחיר (במיוחד אם הבישול נעשה שעות לאחר הניקוי).
קוצצים את הבצל (אין צורך לטגן, ההשחמה בסוף התהליך תעניק לתבשיל
את הטעמים הנוצרים בטיגון ועוד הרבה יותר).
מכניסים את הפול והבצל לסיר, מוסיפים מלח ושופכים מים ושמן זית עד לכיסוי מלא,
לא יותר.
מבשלים בין 4-8 שעות, עד שכל הנוזלים מצטמצמים.
שמים מנה בקערת חרס אישית ומכניסים לתנור לוהט להשחמה כעשר דקות,
שנותנת לפול ארומה של בשר ציד.
סוחטים מעל לימון טרי.

הדפס דף זה !
 
מקור המתכון:  http://food.walla.co.il/?w=//1050914
 

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה