ס ל ט י ם
סָלָטָת سلطات
הסלטים ממלאים תפקיד מרכזי בתפריט הערבי, כמתָאבנים מבוקשים, הן בארוחות חול והן בחגים ובחאפלות משפחתיות. שלל צלחות עם סלט עגבניות, סלק, גזר, עלים ירוקים, צנון, זעתר, חצילים, בצל, שעועית לבנה, כרובית בתחמיץ ועוד.
אופן קישוטם ועריכתם על השולחן, מעלים את יוקרתה של עקרת-הבית ומשמשים אבן-בוחן לערכם של האורח והמארח גם יחד. הסלטים עלו על שולחנם של שועי הארץ, אך הזינו גם את דלת העם. זאת, משום שהורכבו מירקות ועשבי מאכל זמינים, שחלקם לוקט מהשדה וחלקם גודל בגינה. כשמכינים סלט, ניתנת עדיפות לירק בשיא העונה שלו, שהוא גם זמין וגם זול. את העודפים אפשר להחמיץ ולשמר. בדף זה ניתן דגש לסלטים הירוקים (לא מבושלים)
כל המתכונים במטבח הזה
חיפוש באתר הקלדו צירוף מילים/מילת מפתח המנוע ימצא עבורכם את הדף/דפים שבה מופיעה המילה
חברים תנו כמה דקות לחיים, כנסו רק לרגע,
|