בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !

 סלט ערבי עם פיתה/לחם - "פאתוש"

סלט ערבי טיפוסי, שימוש בפיתות שהתייבשו למיחזור מוצלח ומשביע.
 
 
המצרכים :
3 עגבניות בשלות
2 מלפפונים
3 בצלים ירוקים
1 כף שמן זית
4 שיני שום קצוצות (לא כתושות)
1 כפית שטוחה פלפל שחור
מיץ לימון טרי
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
חופן עלי נענע קצוצים דק
מעט מלח
2 פיתות
 
אופן ההכנה :
קוצצים את כל הירקות ומערבבים
חוצים כל פיתה לשני חצאים, מורחים בשמן זית את החלק הפנימי
קולים את הפיתה מתחת לגריל
חותכים את הפיתה הקלויה לרצועות
מכינים צלחות הגשה אישיות, כמספר הסועדים
מניחים רצועות פיתה בתחתית כל צלחת
עליה עורמים כמה כפות מן הסלט המתובל
מערבבים היטב, ומגישים.
הכל טעים, מעקצץ בפה כזה מלימון נענע ושום, אבל
הפיתה שסופגת את כל הרוטב - לאליפות..
 
 הדפס מדפיס את דף זה  
 
 
                      
שלום שמי אבי ששון אני המקים והעורך של האתר 
מתכונים מהמטבח הערבי בישראל 
בין היתר אני מספק לאנשים מידע חשוב אך להשתמש
בחינם
במוצרים טבעיים שישפרו את בריאותם,
כולל אומגה 3 מהצומח,
תוסף סידן וויטמינים ללא צריכת כדורים ועוד...
לפרטים נוספים לחצו 
להתחזק ולהרוויח  ונפגש.
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה