בשר טלה
או כבש
ג'אנ'אם لحمة خروف
במשך דורות רבים, בשר הכבש נתן את הטון במטבח הערבי.
משפחות רבות נהגו לגדל כבשים בחצר הבית, הפיקו מחלבן לבָּאנֶה
וגבינות ולבסוף, שחטו אותן למאכל.
ייעודם של הכבשים בעדר נקבע עוד בהיותם טלאים רכים.
הנקבות מספקות חלב וממשיכות להמליט, רוב הזכרים מיועדים לשחיטה,
ובשרם ישמש לצריכה ביתית, או למכירה .
הטלה המיועד לשחיטה הוא כבש צעיר, שגילו אינו עולה על שנה וחצי
ומשקלו עד 50 ק"ג לכל היותר. בניגוד למסורת היהודית, אצל המוסלמים אין צורך בשוחט מוסמך או
במשגיח כשרות.
כל מה שעל השוחט לעשות לפני שהוא משסף את גרונה של החיה,
זה לברך "בִּסְמִאללָה אל-רָחמָן אל-רָחים" ("בשם אללה הרחמן והרחום").
במטבח הערבי קולטים אך ורק בשר טלה או כבש (ג'אנ'אם, لحمة خروف) טרי,
כי בשר קפוא הוא בבחינת ייהרג ואל יעבור.
בחג הקורבן חייב כל מוסלמי עמיד לשחוט כבש ולחלק שליש מבשרו לעניים.
בארץ יש בערך עשרה סוגים של טלה, ה"בלאדי" החביב על המגזר הערבי
שגודלו קטן יחסית אך עם כמות שומן גדולה וטעם חזק של כבש.
כל המתכונים שבמטבח הזה
חיפוש באתר הקלדו צירוף מילים/מילת מפתח המנוע ימצא עבורכם את הדף/דפים שבה מופיעה המילה
|