מנסף כבש
אורז ואטריות
מנה חגיגית ומפואר. הטעם מצדיק את הטרחה
מצרכים: 2 כוסות אורז ארוך שתוף ומסונן 200 גרם אטריות דקות 1 ק"ג בשר כבש קצוץ או טחון גס 100 גרם צנוברים 4 בצלים גדולים קצוצים
2 י"ח גזר מקולף ופרוס 50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
50 גרם צמוקים שחורים ללא גרעינים
1/2 כוס שמן זית כף גדושה "בהרט" 6 פיתות גדולות (בגודל צלחת) 3 כוסות ציר מרק עוף מלח
אופן הכנה: 1. בסיר, מטגנים את האטריות 3 כפות שמן לצבע זהוב חום. מוסיפים את האורז ומטגנים עוד 2 דקות, תוך ערבוב. 2. מוסיפים ציר המרק רותח, מרתיחים שוב ומבשלים על אש נמוכה חמש דקות. מכבים מכסים במגבת מקופלת ומעל את מיכסה הסיר. 3. במחבת מטגנים את הבצל בחצי כוס שמן זית, שהבצל זהוב מוספים את הבשר,
במלח, ובהרט.
מערבבים ומפוררים תוך טיגון על אש גבוהה .
מוסיפים גם את הגזר הפרוס. ומטגנים עוד מעט.
הרכבת המנה: מניחים פיתה בצלחת ההגשה. משטחים עליה את תערובת האורז ועליו את תערובת הבשר . מפזרים מעל את הצנוברים והשקדים. אופים 10 דקות בתנור חם ומגישים. •בעונה, נהוג לקשט בגרגרי רימון.
מקור המתכון :
גולשים
|