בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
מנסף כבש
אורז ואטריות 
מנה חגיגית ומפואר. הטעם מצדיק את הטרחה
 
 
 
 
מצרכים:
2 כוסות אורז ארוך שתוף ומסונן
200 גרם אטריות דקות
1 ק"ג בשר כבש קצוץ או טחון גס
100 גרם צנוברים
4 בצלים גדולים קצוצים
2 י"ח גזר מקולף ופרוס
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
50 גרם צמוקים שחורים ללא גרעינים
1/2 כוס שמן זית
כף גדושה "בהרט"
6 פיתות גדולות (בגודל צלחת)
3 כוסות ציר מרק עוף
מלח
אופן הכנה:
1. בסיר, מטגנים את האטריות 3 כפות שמן לצבע זהוב חום. מוסיפים
   את האורז ומטגנים עוד 2 דקות, תוך ערבוב.
2. מוסיפים ציר המרק רותח, מרתיחים שוב
ומבשלים על אש נמוכה חמש דקות.
   מכבים מכסים במגבת מקופלת ומעל את מיכסה הסיר.
3. במחבת מטגנים את הבצל בחצי כוס שמן זית, שהבצל זהוב
מוספים את הבשר,
   במלח, ובהרט.
   מערבבים ומפוררים תוך טיגון על אש גבוהה .
   מוסיפים גם את הגזר הפרוס. ומטגנים עוד מעט.

הרכבת המנה:
מניחים פיתה בצלחת ההגשה.
משטחים עליה את תערובת האורז ועליו את תערובת הבשר .
מפזרים מעל את הצנוברים והשקדים. אופים 10 דקות בתנור חם ומגישים.
•בעונה, נהוג לקשט בגרגרי רימון.
 
מקור המתכון :
גולשים
 
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה