בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
בצקים ומאפים
עָגִ'ין عجين
מאכלי הבצק והמאפים הם חלק בלתי-נפרד מהמטבח הערבי, כמנה ראשונה,
מנת ביניים או מנה אחרונה.
רוב המאפים במטבח הערבי מתקשרים לחאפלות הגדולות.
בכל מסיבה יש מאפים ולכל אירוע יש מאפה מיוחד.
סוגי המליות מגוונים ביותר:
זעתר, סַבָּאנֶח' سبانخ (תרד בר),
עָוִוינֶה عوينة (צמח-בר הגדל בהרי צפון הארץ),
גבינת עיזים מלוחה או מתוקה ואף בשר עגל או כבש טחון.
המאפים המבוקשים ביותר הם :
סַמְבּוּסַק سمبوسك (כיסנים ממולאים בשר),
סְפִיחֶה صفيحة (מאפה בצק עלים או שמרים עם בשר),
שִישבָּארָק شيشبراك (כיסני בצק ובשר המוגשים ברוטב עגבניות,יוגורט וחמוד
במילוי בשר, סבנח, גבינה ולעיתים במילוי פטריות).
 
כל המתכונים שבמטבח הזה
 
חיפוש באתר
הקלדו צירוף מילים/מילת מפתח
המנוע ימצא עבורכם את הדף/דפים שבה מופיעה המילה

 

חברים תנו כמה דקות לחיים, כנסו רק לרגע,
זה לא עולה כסף !
זה רק מציל חיים.

המרכז הלאומי להשתלות – אדי

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה