בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
 
סלטים / דגנים וקטניות
סלטים בשילוב דגנים וקטניות (חְבּוּב, حبوب) מקובלים מאד במטבח הערבי.
דגנים מהווים בסיס לסלטים ולתבשילים זולים ומזינים,
המאפשרים האכלת פיות רבים, תוך שימוש מועט בבשר.
ממלכות קדומות הקימו אסמי ענק, בהם נאגרו דגנים לתקופות בצורת,
כמו בסיפור יוסף ואחיו במצרים.
עדויות אילמות לכך הם הממצאים הארכיאולוגיים במגידו, במצדה ובחצור.
אסמי התבואה של העולם העתיק הניעו את גלגליה של תעשייה ענפה,
החל בשיירות עמוסות שקי חיטה, דרך מלווי שיירות,
פונדקי דרכים וח'אנים שהוקמו בנתיבי השיירות, טחנות קמח שהוקמו באפיקי נחלים,
והתפתחו בהדרגה ליישובי קבע.
שרידים לאותם ימים ניתן למצוא עד היום בבתים ערביים,
בדמות ממגורת חֵמר צמודה לקיר וכדי חרס מלאים בדגנים.
 
 
כל המתכונים  במטבח הזה
 
 
חיפוש באתר
הקלדו צירוף מילים/מילת מפתח
המנוע ימצא עבורכם את הדף/דפים שבה מופיעה המילה

 

חברים תנו כמה דקות לחיים, כנסו רק לרגע,
זה לא עולה כסף !
זה רק מציל חיים.

המרכז הלאומי להשתלות – אדי

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה