בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !

שולִבָּאטו

בורגול עם חציל ועגבניות, מאכל שאופך את הבורגול
לסוג מעולה של פתיתים עם תעם מיוחד.

 

החומרים :

1 חציל בלדי גדול חתוך לקוביות .

5 עגבניות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות..

0.5 ק"ג בורגול גס שטוף ומסונן.

2 בצלים קצוצים

1 פלפל ירוק כהה חתוך לקוביות

1 כף רסק עגבניות

חצי כוס שמן זית

1 כף אבקת מרק

פלפל שחור ומלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה :

מטגנים את הבצל בשמן עד שיזהיב, מוספים את החציל והפלפל הירוק וממשיכים לטגן היטב,
מוסיפים את העגבניות ומאדים 10 דקות.

מוספים את התבלינים ורסק העגבניות ומערבבים, מוספים את הבורגול  בוחשים ומוספים מים

עד לכיסוי כל התבשיל.

מבשלים עד למרקם הרצוי (יש שמעדיפים את התבשיל מימי ויש שמעדיפים אותו יבש יותר)

מצוין כתוספת בכל ארוחה.

 

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה