x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
ה ח ו מ ו ס
חומוס   حمص
לחומוס במטבח הערבי אלף מתכונים והכל עניין של טעם וניסיון, ניסיון,
 ועוד פעם ניסיון.
לכן אני מעדיף לתת לכם לבחור את הטעם המועדף עליכם.
אכוון אתכם למאמר "היה גם אתה מלך של חומוס" מאתר
וואלה.
http://food.walla.co.il/?w=/906/1176398


המתכון המועדף עלי גם הוא מאתר מצוין המוקדש לחומוס
"חומוס להמונים" -
http://humus101.com/?p=4

 

המצרכים:
3 כוסות גרגרי חומוס בלאדי (קטנים).
1 כוס טחינה גולמית מאיכות טובה -
"הגמל" או "היונה הלבנה".   אם משתמשים בטחינה ישראלית מומלץ להוסיף
עוד 1/2 כוס טחינה גולמית, מיץ סחוט מלימון או מעט מלח לימון (למלח לימון יש
חומר משמר המאריך את זמן האחסנה של החומוס אך כמובן גם טעמו שונה מלימון טבעי)
2 שיני שום גדולות
1 כפית גדושה כפית כמון
1 כפית מלח

להגשה:
שמן זית
פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
א. שוטפים היטב את גרגירי החומוס.
ב. משרים את החומוס במים למשך 24 שעות, במקרר(כדי שלא יחמיץ, יפיץ ריח
    רע וטעם לוואי) במהלך זמן ההשריה כדאי להחליף את המים פעמיים לפחות.
ג. מבשלים את החומוס ללא מלח חצי שעה בסיר לחץ, פותחים את הסיר וממשיכים
    לבשל .
    (יש המוסיפים לבישול סודה לשתיה, כדי לזרז את תהליך ריכוך החומוס, אבל זה
    משאיר טעם לוואי, לא מומלץ).
ד. כשגרגרי החומוס נמעכים בקלות בין שתי אצבעות, הם מוכנים. חשוב להימנע
    מבישול יתר.
    המהדרין מסירים את הקליפות, גרגר אחר גרגר.
ה. מכניסים את גרגרי החומוס למעבד מזון, עם הטחינה הגולמית
    (כדאי לשמור מעט גרגרים בצד להגשה)  וכוס אחת של מי הבישול.
    מפעילים את  מעבד המזון למשך שתי דקות בערך, ואם התערובת נראית סמיכה
    מדי מוסיפים מעט מי בישול.
    כותשים את השום ומוסיפים את הכמון ואת המלח, ובהדרגה גם את
    הלימון - לפי הטעם ותוך כדי טעימה מתמדת של החומוס.
    אחרי ההכנה חייבים לאחסן במקום קר או במקרר (מומלץ פשוט לאכול מייד). 
    אם מאחסנים במקרר החומוס צריך להיות פחות סמיך, כי יש לו נטייה להתעבות
    ולהסמיך בקירור.
הגשה:
"מגלגלים" את החומוס על צלחת עמוקה, ובמרכז שמן זית טוב, גרגירי חומוס,
פטרוזיליה, פפריקה או כל מה שאתם אוהבים על החומוס שלכם.

 
 
 

 

מקור המתכון :
http://humus101.com/?p=4
 
 


רוטב "תטבילה"
 
 

 החומרים:
מיץ מ- 2 לימונים טרי בלבד
5 שיני שום קלופות וכתושות
2 פלפל חריף ירוק טרי קצוץ דק דק
מעט מלח
3 כפות שמן זית

ההכנה:
מערבבים את כל החומרים , בהגשה מניחים במרכז צלחת החומוס כמות
נדיבה של "תטבילה"וגרגירי חומו סשלמים.
 

רוטב "מסבחה"
 

החומרים:
חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים וקצוצים דק.
2 פלפלים חריפים קצוצים דק
2 שני שום כתושות
מיץ מלימון טרי
מלח
שמן זית
 
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים , בהגשה מניחים בצלחת החומוס כמות
נדיבה של רוטב "מסבחה"

 

רוטב טחינה וגרגירי חומוס
 

החומרים:
1/2 כוס טחינה טובה
2 פלפלם חריפים קצוצים רק
2 שני שום כתושות
מיץ מלימון טרי
מעט מלח
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
מים

לקישוט:

פטרוזיליה קצוצה גס
1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים שלמים
 
הכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד, ומוסיפים מים לפי הצורך
עד לקבלת המירקם והסמיכות הרצויה, בהגשה מניחים במרכז
צלחת החומוס כמות נדיבה של רוטב "טחינה"
ומעל מפזרים את גרגירי החומוס, והפטרוזליה.


רוטב טחינה עם צנוברים


החומרים:
1/2 כוס טחינה טובה
2 שני שום כתושות
מיץ מלימון טרי
מעת מלח
50 גר' צנוברים קלויים בשמן זית
מים

לקישוט:
פטרוזיליה קצוצה גס
100 גר' צנוברים קלויים בשמן זית
 
הכנה:
מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד, ומוספים מים לפי הצורך
עד לקבלת המירקם והסמיכות הרצויה, בהגשה מניחים במרכז
צלחת החומוס כמות נדיבה של רוטב "טחינה"
ומפזרים מעל פטרוזיליה וצנוברים.
 
 

תוספת פיטריות
 
 
 
מצרכים(פטריות ל-3-4 מנות חומוס)
סלסלת פטריות שמפיניון טריות מאיכות מעולה
מעט שמן טוב
בצל קטן אחד
פלפל גרוס, מלח, מעט כמון
 
אופן ההכנה
א. חותכים את הפטריות לרבעים (ויותר/פחות אם הפטריות גדולות/קטנות במיוחד). החתיכות צריכות
    להיות   קצת גדולות כי  הפטריות מאבדות מנפחן באידוי.
ב. פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומאדים בשמן במשך כמה דקות. כשהבצל שקוף, רגע לפני
    שהוא מתחיל לקבל צבע, מוסיפים את הפטריות.
ג. מקפיצים את הפטריות עם הבצל במחבת, על אש בינונית. כשהפטריות מתחילות לקבל צבע,
    מקטינים את האש,  מוסיפים את התבלינים ומכסים.
ד. אחרי כמה דקות בהן הפטריות מגירות נוזלים, מורידים את המכסה ומניחים לפטריות להתבשל עוד
    קצת עד שהנוזלים מתאדים לגמרי.
    לקראת הסוף מגדילים את האש, ומאפשרים עוד קצת טיגון שיעניק לפטריות ולבצל צבע כהה.
    נזהרים שלא יישרף.
ה. מכינים את מנות החומוס כרגיל, בתוספת של ערימות פטריות קטנות במרכז
.
 
מקור המתכון : חומוס לאמונים
 
 
 
מקור כל הרוטבים נאספו ע"י מורד
 
                                   לעשן בכל מקום !
                          ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !

 

                                                                                     הפתרון האלטרנטיבי להתמכרות לסיגריות!
                                                                                                                חדש חדש בישראל
                                                                                                     סיגרייה אלקטרונית כתחליף לעישון!

                                                                                                      http://www.tako.co.il
 
 

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה