x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
טלה עם מלוחיה

מולח'יה ירוקה
 
החומרים לארבעה אנשים:
4 חתיכות של בשר טלה עם עצם מהצואר או מהכתף
במשקל של 300 גר' ליחידה בערך.
1 ק"ג מלוח'יה טריה קצוצה.
8 בצלי שאלוט מקולפים שלמים.
4 ראשי שום שלמים עם הקליפה.
10 שיני שום מקולפים וקטושים.
כוס שמן תירס.
1/2 כוס שמן זית.
בהרט, מוסקט, פלפל שחור, מלח או אבקת מרק בשר.
 
אופן ההכנה:
מתבלים את הבשר בכל סוגי התבלינים ואח"כ מחממים את שמן התירס במחבת ומטגנים עד שהבשר
נהיה שחום. מעבירים את הבשר לסיר ומכסים במים. באותו שמן מטגנים את הבצל
וושני השום השלמים  ומעבירים לס;יר הבשר מבשלים במשך שלוש שעות על אש קטנה.
לאחר שהבשר נהיה רך מוסיפים את עלי המלוח'יה לסיר.
מחממים 1/2 כוס שמן זית במחבת ומטגנים את המלוחיה והשום הכתוש.
מוסיפים לסירהבשר טועמים ומשפרים את הטעם עם המלח והתבלינים.
מגישים עם אורז לבן
 
 
מקור המתכון : מנה המוגשת בממסעדת דיאנה בנצרת
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה