x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
תבשיל טלה עשיר
 
דוחול ספאדי ממסעדת דאינא בנצרת משתף אותנו במנה חגיגית מלאת טעמים וניחוחות
של מסעדת דאינא . והפעם כתף טלה נימוח ומלא ובשרני על מצע אורז בסמטי
עם זעפרן צימוקים ושקדים.

מרכיבים :

1-1/2 קילו בשר טלה עדיף כתף טלה
5-8 שיני שום
עשבי תיבול- טימין, טרגון וזעתר
מלח גס
פלפל גרוס
שמן זית
אגוז מוסקט
מעט קנמון
בהרת
1-2 כוכבי ציפורן
כוס וחצי אורז בסמטי
זעפרן
חופן צימוקים ושקדים

אופן ההכנה :

חורצים בשר הטלה חריצים ותוקעים את שיני השום,מורחים בשמן זית, מתבלים את הבשר בעשבי התיבול ומפזרים מלח גס ופלפל גרוס,
מוסיפים מעט בהרת קינמון , אגוז מוסקט וציפורן. מכניסים את כתף הטלה לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות,
סוגרים אותו מכל הצדדים כחצי שעה.
מוצאים את הבשר מהתנור ,עוטפים בנייר כסף , מניחים בתבנית 2 ס''מ של מים ובתוכם את הבשר העטוף לבישול של 3 שעות.
את האורז מבשלים עם בצל מטוגן זעפרן צימוקים ושקדים .
ממעיתים במים שיה אחד אחד.

הערות
המתכון באדיבות מסעדת ''דאינא'' בנצרת


 

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה