תבשיל טלה עשיר
דוחול ספאדי ממסעדת דאינא בנצרת משתף אותנו במנה חגיגית מלאת טעמים וניחוחות
של מסעדת דאינא . והפעם כתף טלה נימוח ומלא ובשרני על מצע אורז בסמטי
עם זעפרן צימוקים ושקדים.
מרכיבים :
1-1/2 קילו בשר טלה עדיף כתף טלה 5-8 שיני שום עשבי תיבול- טימין, טרגון וזעתר מלח גס פלפל גרוס שמן זית אגוז מוסקט מעט קנמון בהרת 1-2 כוכבי ציפורן כוס וחצי אורז בסמטי זעפרן חופן צימוקים ושקדים
אופן ההכנה :
חורצים בשר הטלה חריצים ותוקעים את שיני השום,מורחים בשמן זית, מתבלים את הבשר בעשבי התיבול ומפזרים מלח גס ופלפל גרוס,
מוסיפים מעט בהרת קינמון , אגוז מוסקט וציפורן. מכניסים את כתף הטלה לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות,
סוגרים אותו מכל הצדדים כחצי שעה. מוצאים את הבשר מהתנור ,עוטפים בנייר כסף , מניחים בתבנית 2 ס''מ של מים ובתוכם את הבשר העטוף לבישול של 3 שעות.
את האורז מבשלים עם בצל מטוגן זעפרן צימוקים ושקדים .
ממעיתים במים שיה אחד אחד.
הערות המתכון באדיבות מסעדת ''דאינא'' בנצרת
|