בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
סינייה טלה
עם עגבניות חומוס וטחינה
מצע העגבניות מרפד את התבנית, מעניק לתבשיל נוזלים,
טעם וארומה וגם מוודא שהקציצות לא יתייבשו.
 
 
החומרים - ל – 6 מנות

לקציצות :
750 גרם תערובת בשר טלה ועגל טחון.
1 בצל גדול קצוץ דק.
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק.
1 כף שטוחה בהראת.
מלח ופלפל שחור גרוס.
שמן זית לטיגון.

לטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית.
1/2 כוס מיץ לימון טרי.
2 שיני שום כתוש.
1/2 כפית מלח.
מים לפי הצורך.

למצע העגבניות:
3-4 עגבניות פרוסות.
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים.

להגשה:
2 כפות פטרוזיליה קצוצה.
2 כפות צנוברים קלויים.

אופן ההכנה:
מכינים את הקציצות: מערבבים את החומרים ולשים בידיים כ-5 דקות,
להטמעת הטעמים. מעצבים קציצות בקוטר 3-2 ס"מ
ושומרים בקירור עד לטיגון.
מחממים מחבת עם שמן זית, ומטגנים את הקציצות דקה מכל צד רק
להזהבה קלה. מעבירים לנייר סופג.
מכינים את רוטב הטחינה: מערבבים היטב את החומרים,
טועמים ומשפרים את התיבול ומדללים עם מים .מחממים תנור ל-200 מעלות.

מרכיבים ואופים:
מסדרים עגבניות בתחתית תבנית עגולה, ומניחים עליהן את הקציצות.
מפזרים גרגרי חומוס בין הקציצות, ויוצקים רוטב טחינה.
אופים את הסינייה 15-10 דקות להזהבה. מפזרים פטרוזיליה וצנוברים ומגישים.
 
 
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה